• 9.378.934 stemmen

Clash of the Titans (2010)

Actie / Fantasy | 106 minuten

Genre: Actie / Fantasy

Geregisseerd door: Louis Leterrier

Met onder meer: Sam Worthington, Liam Neeson en Ralph Fiennes

Releasedatum: 8 april 2010

Plot Clash of the Titans

"Titans will clash."

Geboren als een god, maar opgevoed als een mens probeert Perseus (Sam Worthington) hulpeloos zijn familie te redden van Hades (Ralph Fiennes), de wraakzuchtige god van de onderwereld. Perseus biedt zich vrijwillig aan om deel te nemen aan een levensgevaarlijke missie om Hades te vermoorden, voordat die de macht van Zeus (Liam Neeson) kan grijpen, om zo de aarde in een hel te laten veranderen en prinses Andromeda (Alexa Davalos) van haar leven te beroven. Bijgestaan door Io (Gemma Arterton), een mysterieuze spirituele gids leidt de missie Perseus en zijn groep strijders op een gevaarlijke reis diep de verboden wereld in. Daar moeten ze vechten tegen heidense demonen en andere beesten die geen gevaar vrezen. Perseus zal zijn bestaan en zijn macht als die van een god moeten accepteren en zijn eigen lot moeten creëren, wil hij het uiteindelijk gaan redden...

avatar van Isaura*

Isaura*

Heb de film zojuist in de cinema gezien, en het heeft zeker mijn verwachtingen voldaan. Het verhaal is heel mooi (soms mythologisch incorrects, maar oké) en de achtergrond is prachtig, ik vond de 3D (beetje) overbodig,2D had misschien zelfs beter geweest. Ik vond de vechtsenes te zwaar voor 3D zeker als ze beginnen te vechten met de reuzeschorpioenen, daar is het echt wel te druk voor mijn ogen, heb de bril gewoon afgezet. Het verhaal was tof om te volgen en de acteurs konen goed acteren (behalve dan Ancromeda). Een goede film voor in de cinema te zien met vrienden.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Barslechte remake van toch wel een klassieke 'fun' movie. Verhaal nog dunner dan in het origineel, waarbij het vooral op valt hoe weinig de hoofdpersoon zelf doet (alle oplossingen krijgt hij letterlijk in zijn schoot geworpen). Verder veel CGI-gevechten maar dat hebben we al honderd keer gezien en vaak ook een stuk beter.

Tja, en dan is er dus de inmiddels al veelbesproken 3D conversie, of beter, het gebrek aan 3D. De halve film kun je inderdaad net zo makkelijk zonder bril kijken, alleen bij de eerste 10 minuten en de actie-scènes hebben ze de moeite genomen om het naar 3D om te zetten. Totale oplichterij.

avatar van alcapachino

alcapachino

Zeer slecht geacteerde meuk.

Enkele voorbeelden:

.Die gast die nooit lacht...pfff wat een slecht geacteerde ridder zeg

Zeus tegen zijn mede goden: Leave us alone! nee geen diepgaand gesprek met Hadesmaar ...release the kraken!

En zo stapelde de clichés zich op

En de 3d is overbodig en het leek net alsof ik in een oude kijkdoos zat te kijken , je zag de 2d er gewoon achter!

Verder word de kraken wel heel snel en makkelijk verslagen ,zelfde geld voor hades..

Wat miste ik nog meer helden als Ajax,Odysseus en dergelijke

plus naast ons zat ee ngast die zen schoenen uit deed...kwam me toch een zure lucht vanaf ,,,heb hem vriendelijk verzocht zen patta's weer aan te trekken ..wat een afgang

avatar van Robin Manu

Robin Manu

alcapachino schreef:
Zeer slecht geacteerde meuk.

Enkele voorbeelden:

.Die gast die nooit lacht...pfff wat een slecht geacteerde ridder zeg

En zo stapelde de clichés zich op

Wat miste ik nog meer helden als Ajax,Odysseus en dergelijke

whahahhahahahahha dat laatste van die schoenen, ik las het en lag me toch in een deuk, hoe je zoiest kan schrijven en dan leest whaha echt meesterlijk :$

avatar van Niels Alberts

Niels Alberts

Heb hem in 2D gezien en vond de film best te pruimen. Men zeikt hier wel over de 'acteerprestaties' maar in mijn mening ga je niet naar een actiefilm als deze om naar de acteerprestaties te kijken.

Je gaat naar een film als COTT voor de actie en het spektakel. En dat had deze film genoeg te bieden.

Al vond ik op sommige momenten de actie/FX wat tegen vallen.

Vandaar 3*

Movie Master

Crap of the Titans. Wat een bagger. Ze hebben het over de vele actie in deze film maar je moet lang wachten tot er wat komt. Het begint pas bij die grote krab. Het is mij een raadsel hoe perseus opeens in die krab zit. Eerst zijn ze gevaarlijk en vlak daarna rijden ze erop. Ook die zonsondergang duurt wel erg lang. Dan die snakebitch. Slechte CGI. Vond Uma Thurman veel beter in Percy Jackson gewoon gejat. Dan is het wachten op de Kraken en die komt zo uit Pirates of the Caribbean. En zeus met dat pakkie komt zo uit een videoclip van David Bowie uit de jaren 80. De kraken word heel snel verslagen net als Hades om het maar snel af te raffelen. Het is een groot jatwerk en zonder bril beter te kijken.

Movie Master

Het is gewoon slecht voor deze tijd. Zonde van mijn tijd.

avatar van 606

Movie Master schreef:

Het is gewoon slecht voor deze tijd. Zonde van mijn tijd.

Je moet je bericht in spoiler plaatsen.

Staat los van het feit dat het slecht is.

avatar van Undertraxx

Undertraxx

Krab = Schorpioen

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Movie Master schreef:

- Kreeft/Schorpioen/Krab valt op zwaard van Perseus, die hem van onder openrijt.

- Ja, ze zijn eerst gevaarlijk en daarna niet meer, omdat hun baasje dat beveelt. Ziet het als een agressieve hond, dat luistert naar zijn/haar baas.

- Zelfde Kraken als Pirates? Volgens mij is deze 10x zo groot, heeft armen en kan steden ten gronde richten.

- Ja, de Kraken wordt snel verslagen, maar dacht je dat Perseus op hem gaat klimmen en dan met een lullig zwaardje dat gigantische beest verslaat?

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Goed zo Al DeNiro, sommige mensen snappen het gewoon niet!

avatar van 606

Al DeNiro schreef:

verslaat?

Hallo nooit van Spoilers gehoord.
Vertel niet alles in het openbaar niet iedereen kent de film.

avatar van Da G

Da G

Heb prima genoten van deze film, 3d is een leuke toevoeging maar was geen must voor deze film. Het boeit me niet echt dat het verhaal niet helemaal overeenkomt met de mythologie, maar volgens mij was dat de insteek ook niet helemaal.

Lekker weggekeken en prima vermaakt, tussen 3,5 en 4,0, helaas vanwege een paar lelijke clichés een 3,5.

avatar van Fonk

Fonk

Zonde van die 11,50. En 3D was ook een lachertje!

avatar van Blarown

Blarown

ik negeer de negatieve reacties en ik gaa vanavond lekker naar de film om Clash Of The Titans 3D te kijken

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

Na het zien van de trailer had ik er al genoeg van en als je dat dan bijna twee uur lang moet doorstaan, dank je feestelijk. Het origineel vind ik een geweldige cult film die ik koester. Is er nog originaliteit in Hollywood te vinden? En die acteurs maar zakken vullen en natuurlijk mocht er geen bekend model ontbreken. Natalia Vodianova als een hissende Medusa. Nou ja.....'t zal wel......

avatar van Ninto

Ninto

Zaten een aantal aardige actie-scenes in... maar de rest was gewoon belachelijk. Sommige scenes zat je gewoon te kijken met een schaamte-gevoel. Of het aan de schrijvers lag of aan de acteurs, ik weet het niet. Waarschijnlijk de schrijvers. Van die reteslechte one-liners op de meest belachelijke momenten.

avatar van sirpsychosexy

sirpsychosexy

Ben de film gsitereavond gaan zien, de acteerprestaties viele idd dik tegen, maar ik vind het gwoon een film die je moet zien met veel popcorn, genieten van de actie en verstand op 0! ik kreeg wel geregeld déjà vu van xena warrior princes...

avatar van fox13000

fox13000

Gisteren avond de film gaan zien:

De verhaallijn vond ik onduidelijk en warrig. (Op het randje van belachelijk af). Ik heb nooit een god-of-war spel gespeeld, en alles personages waren voor mij "nieuw". Een wat onduidelijke verhaal.

De acteerprestaties: t'sjah standaard, niet slecht, maar ook niet bijzonder. Sam Worthington speelt vaak met dezelfde (kwade) blik, die ik nu wat beu word.

Toch vond ik de film niet slecht, hij is onderhouden, en vervelen is volgens mij onmogelijk in deze film. Vooreerst vond ik de filmmuziek héél mooi. De actiescènes zijn spectaculair en zeer genietbaar. Er is naar mijn aanvoelen ook voldoende actie aanwezig in de film. En daar kom ik tenslotte ook voor bij zo'n film?

Ik zou zeggen, denk niet na, geniet van de (toch wel mooie) filmmuziek, en de leuke actiescènes!

3/5

avatar van stofje

stofje

'k moet zeggen dat het lezen van sommigen hun commentaar hier het gebrek aan entertainment vd film zelf ruimschoots goedmaakt

Ik vond de casting slecht (sorry Sam, mr blauw zag je er toch beter uit), het verhaal slecht (of ten minste, wat ze van een sterk verhaal uiteindelijk overgehouden hebben) en de actie slecht. De makers ervan leken tot op de laatste seconde niet te weten of ze nu voor inhoud (verhaal) of voor actie hadden gekozen. Uiteindelijk werd het geen van beide.

Ik versta niet waarom ze van Perseus een bleitmuil gemaakt hebben die constant loopt te zeiken dat hij al die "geschenkjes van de goden niet moet hebben" en ze terzelfdertijd allemaal gebruikt. "De Grieken geloofden dat een mens zn lot vastlag". Onze Sam vond dat een slechte boodschap vr zn neefje en had dan maar als boodschap "je hebt altijd zelf je lot in eigen handen" *strijk* 'k vrees dat die toch best zelf eerst kijkt naar de crap die hij maakt... Op géén énkel moment beslist hij zelf om "als gewone mens" de goden aan te pakken! Lees: op eigen kracht, zonder hulp van de goden. Hij gebruikt het zwaard, de Pegasus, zn vier maatjes als lokaas, later het hoofd van Medusa, alsook het goudstuk gekregen van papa Zeus.... Leve Sam's boodschap!

onverwacht einde? toch wel een beetje Een dode halfgod teruggetoverd zien met als "specialiteit" nooit oud worden... 'n mens (of was het nu toch halfgod) mag niet klagen

avatar van tn2543

tn2543

Waardeloze film. Naar mijn mening is er veel te veel de nadruk gelegd op de special effects, waardoor het verhaal erg op de achtergrond verzeild is geraakt, en daardoor heel weinig voorstelt. Het verhaal is gewoon heel erg standaard en niet veel soeps. Een aantal boze goden, proberen de ongelovige mens, enigzins te plagen.

Ik heb eerlijk gezegd meer gelachen in de bioscoop, dan menig andere komedie-filmen. Vliegende paarden en reuzen-schorpioenen die vervolgens als vervoermiddel worden gebruikt. In plaats van kamelen waren er reuzen-schorpioenen zeg maar... echt heel ongeloofwaardig. Rare wezens die hun ogen in hun handen hielden, en met het oog in de hand konden ze kijken. Wat een neppe shit!

De film is naar mijn mening ook heeeeel slecht uitgewerkt. Slecht acteerwerk. Ook het personage van Persues had wat meer karakter mogen hebben. Hij werd bestempeld als halfgod, maar zoveel spectaculairs heb ik daarvan niet mogen meemaken. Af en toe had ik ook het gevoel, dat sommige scenes enigzins van Lord of the Rings was gekopieerd. Bijvoorbeeld het beginstuk, is er een narrator die het een en ander verteld... dat deed me denken aan LOTR. En zo nog een paar scenes.

Waardeloze film.... maar af en toe heb ik flink zitten giechelen. Ik vond de film echt heel erg slecht.

avatar van joostus

joostus

Opzich is de mythe en de special effects aardig verfilmd. Alleen zulke films zijn niet echt mijn ding. Veel zal ik er daarom niet echt over vertellen. Acteer prestatues waren inderdaad niet heel best. Ook veel actiescenes gingen er gemakkelijk van af.

2,5 sterren

avatar van Robin Manu

Robin Manu

tn2543 schreef:

Ik gaf een 1.

uuuuh, bij Transformers begint er ook een narrator te vertellen.. ik denk wel bij meerdere films? ik stoorde me er niet aan.

en naar mijn mening lijkt me het vrij logisch dat het nep is, maar LOTR is ook nep, Transformers ook, King Kong ook, Cloverfield ook.. stoor je je daar dan ook aan? ( ik bedoel je vindt het maar nep die reuze schorpioenen en dat ze erop kunnen rijden, dat ze dat kunnen is omdat die rare ork hun baas zou maar zeggen is/was, die die beesten wat kon zeggen ).

indderdaad, ik moest ook een paar keer lachen.. vindt ik juist goed gedaan dat er teminste ook wat comedy inzit.

en ik begrijp eigenlijk niet waarom zoveel mensen last van de 3D hadden :O
ik ben gister bij Pathe Eindhoven geweest en heb de gehele film met bril opgekeken en ook alle actiescenes vondt ik zeer duidelijk en goed te volgen.. af en toe eens afgedaan maar dan kon je soms de ondertiteling niet goed lezen. maar moet wel toegeven dat 3D geen enkel nut had indderdaad.

de film vondt ik juist super.. actie was top ( moest er wel even op wachten ) maar wanneer die schorpioenen komen begint het echt.. wat ik wel zeer jammer vond is dat de kraken kort in beeld was en ook kort duurde en het was weg.. had van die scene wel wat meer verwacht en ook het gebrul wat harder of intenser!! trouwens dat vrouwtje wat daar hangt lijkt net een King Kong scene

stoorde me niet aan acteerprestaties, special effects top, vermaakfilpmje.. leuke filmavond gehad!!

****

Movie Master

Ik ben dat zwaard nog vergeten ehm light saber! Iemand had moeten zeggen use the force perseus!

avatar van pyamamannl

pyamamannl

De kraken is niet te verslaan, zelfs met het hoofd van medusa is het onmogelijk. Dat wordt gezegt aan het begin van de film. Dus dan verwacht je op het eind een dik gevecht. Maar nee hoor perseus laat het hoofd zien aan de kraken. De kraken versteend, gooit ze zwaard naar hades en ook hades is verslagen. Wat een onzin, deze film is de grootste aanfluiting in tijden.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

pyamamannl schreef:

Het is ook geen videogame he.

avatar van svennie94

svennie94

waardeloze remake, geen enkele acteur kan overtuigen. Zelfs Liam Neeson en Ralph Fiennes zijn belachelijk om te zien. Deze film werd groots aangekondigd, maar kan me totaal niet boeien. Er waren zelfs nauwelijks actiescenes aanwezig. De scenes op de olympos waren zelfs irritant om te zien.

Kortom: Hollywoodcrap

avatar van aryan

aryan

tn2543 schreef:

Ik gaf een 1.

Ik ben het volkomen eens met deze review. Deze film was zo slecht dat ik de eerste 25 minuten nog dacht van: hmm oke het beste gaat nog komen, maar daarna heb ik alleen maar gelachen over hoe slecht deze film was.

In de trailer zijn alle interessante stukjes verwerkt. Die chewbacca/mummy achtige wezen met blauwe ogen was een van de vele karakters die nergens op sloeg. Of in 2 minuten even de kunst van het zwaardvechten beheersen.

En het 3D effect kwam alleen naar voren in de ondertiteling.

avatar van Zymovie

Zymovie

Gisteren gezien, heb 20 kilometer omgereden om de 3D dan toch niet te zien, na het lezen van de reacties dat de 3D overbodig was. De film was matig, had er toch wel wat meer van verwacht. Een echt actie spektakel kwam er jammer genoeg niet uit. Soms had ik een gevoel dat ik een mythologisch sprookje zat, vond dat het soms allemaal te gemakkelijk ging.

Een lage 3*

avatar van pyamamannl

pyamamannl

JigSaw_Doll schreef:

Het is ook geen videogame he.

Ik begrijp niet in welke zin je dat bedoeld.

Ik vind dat ze op het eind wel met wat meer spektakel mochten komen.