• 9.378.789 stemmen

Clash of the Titans (2010)

Actie / Fantasy | 106 minuten

Genre: Actie / Fantasy

Geregisseerd door: Louis Leterrier

Met onder meer: Sam Worthington, Liam Neeson en Ralph Fiennes

Releasedatum: 8 april 2010

Plot Clash of the Titans

"Titans will clash."

Geboren als een god, maar opgevoed als een mens probeert Perseus (Sam Worthington) hulpeloos zijn familie te redden van Hades (Ralph Fiennes), de wraakzuchtige god van de onderwereld. Perseus biedt zich vrijwillig aan om deel te nemen aan een levensgevaarlijke missie om Hades te vermoorden, voordat die de macht van Zeus (Liam Neeson) kan grijpen, om zo de aarde in een hel te laten veranderen en prinses Andromeda (Alexa Davalos) van haar leven te beroven. Bijgestaan door Io (Gemma Arterton), een mysterieuze spirituele gids leidt de missie Perseus en zijn groep strijders op een gevaarlijke reis diep de verboden wereld in. Daar moeten ze vechten tegen heidense demonen en andere beesten die geen gevaar vrezen. Perseus zal zijn bestaan en zijn macht als die van een god moeten accepteren en zijn eigen lot moeten creëren, wil hij het uiteindelijk gaan redden...

avatar van doodah

doodah

Is het mogelijk dat Thuur86 hier al op heeft gestemd?

Uit zijn profiel kan ik niet direct afleiden dat hij in het filmwereldje zit en dus naar persvoorstelling en dergelijke kan.

avatar van cb650z

cb650z

De trailer gezien. Ben wel benieuwt naar de film, in ieder geval wel even de band The Used opgezocht. Die hebben er wel een fan bij.

avatar van N811

N811

Deze wil ik wel in de bios zien.

avatar van Sasja

Sasja

kan iemand die 5 weghalen?

avatar van neo

neo

Stem verwijderd.

avatar van rbn-93

rbn-93

bedankt

avatar van Roji1992

Roji1992

Ik vind het van dit soort films altijd zeer jammer dat het verhaal gewoon niet klopt.

Perseus die een onsterfelijke god moet doden? Die god moet dan Hades zijn de god van de onderwereld, dat terwijl nergens in de griekse mythologie de bovenwereld hem iets kon schelen....

Verzin dan goden en namen i.p.v. echte verhalen verdraaien. Ik vind dat kijkers wel iets kunnen leren uit films, zo leren ze alleen maar het verkeerde.

• 19685 berichten

Perseus die Hades om zeep moet helpen?

Je meent het?

avatar van wimnoot

wimnoot

Echt belachelijk! Hoe durven ze! De belhamels!

Straks gaan ze nog beweren dat het het helemaal niet echt gebeurt is!

JacoBaco

Nou, toevallig heb ik gisteravond tijdens God of War II (2007) - GamesMeter.nl Zeus verslagen en vermoord!

Heiligschennis!!!

(bron: Amity)

avatar van RSmovie91

RSmovie91

JacoBaco schreef:

Da's knap, want dat gebeurt niet in die game

Maar ja, dat deze film niet historisch correct is, dat kan natuurlijk echt niet XD

JacoBaco

Om eerlijk te zijn, moet ik hem nog uitspelen.

avatar van Minotaures

Minotaures

Op de één of ander manier denk ik dat dit echt zo een film is dat met 2500 stemmen rond de 3,70 - 3,80 zal standhouden.

Ben benieuwd wat ik er dan van ga denken als de tijd rijp is.

avatar van TriplaR

TriplaR

Tja, hier speelt onze Avatar-vriend Sam Worthington ook in. En ik heb het vermoeden dat ik deze film meer zal waarderen dan zijn ruimteavontuur van Cameron. Ik hoop op een hoop spektakel en visueel genot, en de trailer voorspelt in elk geval veel goeds.

avatar van alcapachino

alcapachino

trailer deed mij denken aan age of mythology (A)

RELEASEEE THE KRAKEN!!! lol

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Is deze film nou gebaseerd op de spel, of juist andersom?

JacoBaco

Best leuk dat er nog steeds veel mensen zijn die niet weten dat deze film een remake is van Clash of the Titans uit 1981.

avatar van Minotaures

Minotaures

Dit is een remake van de oude uit '81. Het spel is gebaseerd op deze.

Dus net als Terminator: Salvation, het spel is ook gebaseerd op de film.

alcapachino schreef:

trailer deed mij denken aan age of mythology (A)

RELEASEEE THE KRAKEN!!! lol

Die kreet zit ook in de originele film, uit 1981.

avatar van alcapachino

alcapachino

Minotaures schreef:

Dit is een remake van de oude uit '81. Het spel is gebaseerd op deze.

Dus net als Terminator: Salvation, het spel is ook gebaseerd op de film.

Ik bedoelde age of mythology

Brix schreef:

Die kreet zit ook in de originele film, uit 1981.

Volgens mij zegt Zeus in het origineel ''Summon the Kraken!''

Wat ik overigens toepasselijker vind. Vrijlaten of oproepen. Ik vind oproepen dan beter klinken.

• 19685 berichten

Ja, 'Summon' klinkt wat meer 'God-like', haha.

Nu wil ik het wel heel graag zeker weten.

'Release' zit dan wellicht foutief op mijn 'harde schijf' opgeslagen.

Maar waar heb ik die film (op videocassette) ergens liggen?

Heb jij 'm zelf misschien ook Jaco?

JacoBaco

Sorry Brix, je hebt gelijk!

YouTube - Clash of the Titans Part 10

Mocht je de moeite willen nemen, ga naar 9:15.

• 19685 berichten

Jaco, ik ben érg blij dat mijn wekelijke hersenspoelbeurt met Calgon toch vruchten af lijkt te werpen.

Mijn innige dank.

Hierbij een prachtige clip waarin scènes uit de oude en nieuwe versies naast elkaar te zien zijn.

Een mooi stukje 'huisvlijt':

YouTube - clash of the titans teaser 1981/2010 comparison

avatar van louisvf

louisvf

Perseus achter Hades? Hades die Zeus zijn macht wil?

Dit verhaal slaagt werkelijk op niets! Weer een nutteloze remake voor de niet denkende spektakelfans

avatar van ramtin

ramtin

persues is toch een halfgod en soort van de overgroot neefje van percy jackson? Ze zijn beide de zoon van poseidon (ik weet dat percy jackson officieel geen griekse mythologie is of zo, maar in de percy jackson zijn ze famillie toch?:P)

----------------------

even op wiki gelezen dat persues de zoon is van zeus. Raar dat het erop lijkt dat persy van persues afgeleid is.

avatar van louisvf

louisvf

ramtin schreef:

----------------------

Waarom haal jij hier Percy Jackson aan? Die is nog meer verzonnen als dit belachelijk verhaal...!

En Perseus is niet de zoon van Zeus...! (dachtik toch )

• 19685 berichten

Perseus is de zoon van 'schuinsmarcheerder' en oppergod Zeus, en Danaë.

Ik kan het weten, want ik stam zelf uit de 'oudheid' (en heb bovendien, voor alle zekerheid, even gespiekt in een van mijn Griekse mythologie boeken, haha)

JacoBaco

En ik heb ook wat ontdekt. De muziek die je in de trailer hoort, is van: The Used - The Bird and The Worm

Wat een klote nummer zeg, ik hoor hem echt veel liever zonder zang.