Fish Tank (2009)
Bekijk via NPO Start Plus
Bekijk via CineMember
Bekijk via NLZIET
Plot Fish Tank
"Live, love and give as good as you get."
Mia is een 15-jarig meisje, dat altijd in de problemen is en dat is uitgesloten van school en is verbannen door haar vrienden. Op een warme zomerdag brengt haar moeder een mysterieuze vreemdeling mee, genaamd Connor, die belooft om alles te veranderen en liefde in hun levens te brengen.
Mia Williams
Billy's Brother
Kelly
Keeley
Keeleys Dad
Prima film met een moeder die een heerlijk figuur heeft
dimi303
Na haar debuut, toch wel redelijk hoge verwachtingen voor deze film. De film heeft ze dan ook volledig waargemaakt. Sterk verhaal over de onderste regionen van de Britse samenleving en hoe moeilijk het wel is om daar uit weg te komen.
Zeer sterke en dan nog eerste vertolking van Katie Jarvis, indrukwekkend met als tegenpool Michael Fassbender. Grappige momenten ook door het taalgebruik die tussen moeder en haar vriend en dochters gebruikt word waardoor het verhaal niet te zwaar op de maag blijft liggen.
hackertje
Zeer matige film, doet me denken aan GTST....en drama tja... je moet er maar van houden...
Sibelius
- 2082 stemmen
GTST
volgens wikipedia slaat dit op Goede Tijden, Slechte Tijden, de langst lopende soap op de Nederlandse televisie
Ik heb hem nog niet gezien maar ik ben wel benieuwd aangezien hij een BAFTA heeft gewonnen voor outstanding British film.
Bélon
GTST
Dat is er eentje voor de Tang Op Varken Prijs 2010
Goldenskull
Bijdehand of gewoon dom? Deze film vergelijken met GTST is hetzelfde als Shawshank Redemption vergelijken met Texas Chainsaw Massacre ofzo. Wat Bélon zegt dus.
Leland Palmer
Wat een geweldige acteerprestatie van Katie Jarvis zeg. Nog nooit van haar gehoord, maar dit vond ik bijzonder goed. Fassbender is weer eens geweldig bezig, fantastisch acteur. Kan uitgroeien tot één van de besten. Op de andere cast is ook niks aan te merken. Sterke film voor de rest ook.
Een bijzonder hoogtepunt wordt nooit bereikt, maar dat hoeft niet omdat veel kleine dingen er wel voor zorgen dat deze film een sterke indruk maakt. Ten eerste is de sfeer in die achterstandswijk geweldig. Allemaal kleine, rommelige appartementjes waar je zo in- en uit kan lopen. Bij het maken van een film als deze moet je wel een perfecte hoofdrolspeelster casten, anders werkt het gewoon niet. We volgen steeds Jarvis en die speelt zó sterk en geloofwaardig dat alle scénes met haar sowieso geslaagd zijn.
De ontwikkelingen in het verhaal zijn nooit vreselijk indrukwekkend of bereiken nooit een zogenaamd hoogtepunt, maar het voelt wel ''echt'' aan allemaal. Van de scénes met het paard, de dansscénes van Jarvis, het moment dat ze gaan vissen, wanneer ze een beurt krijgt van Fassbender, als ze bij laatstgenoemde inbreekt, de ontvoering van z'n dochter, de spanningen thuis en de ''i hate you'' op het laatst. Veel sterke scénes en veel (meeslepende) momenten vol spanning en/of emotie. Erg goed. Het zakt op een gegeven moment wel wat in (2e helft), maar niet zo erg dat het stoorde. Ik bleef geboeid kijken en dat is knap, want ik was behoorlijk moe.
Mooi filmpje dus. Visueel aardig; een paar mooie shots en vooral sterke belichting tijdens een aantal scénes. De muziek deed me dan weer niks. Voor nu geef ik 'm 3,5 ster. Dat blijft een gevoelskwestie, maar het kan best zijn dat dit eens verhoogd wordt.
Naomi Watts
Zeer aangenaam filmpje.
Dat heerlijke accent, Essex en natuurlijk de magistrale performance van Katie Jarvis. Wat speelt zij de pannen van het dak in Tank Fish. Heerlijk voortkabbelend tempo. Lekker rough ook, komen oo kwat van mijn favoriete artiesten voorbij (Nas, Gang Starr). Waarbij die laatste wel erg onaangenaam afgekapt werd.
Er gebeurt vrij weinig maar dat is in een film als deze wel op zijn plaats. Ook wel genoeg memorabele scenes en de mooiste scenes zijn toch wel de scenes die Jarvis en Fassbender samen doen. De relationprogression tussen de twee is ook erg fascinerend. Alleen jammer dat Arnold de plank misslaat met die inbreekscene en de scene daaropvolgend met zijn dochter. Doesn't make any sense.
Al met al een erg fijne film, met een kans op verhoging bij herziening. Binnenkort Arnold's debuut ook maar eens kijken.
Banjo
- 2036 berichten
het verhaal klinkt niet echt geweldig!
maar ik zal vanavond uitkijken naar fish tank...
vph1272qm
er is soms weinig verhaal nodig om een interessante film te maken.
deze film boeide mij tot het eind, wat ik vaak niet heb met van die "opgeklopte" films.
dit is gewoon levensecht, erg goed gedaan.
darkerist
Film was wel leuk maar er gebeurde eigenlijk weinig.
Niet verveeld oid maar had er wel meer van verwacht.
Mikkel341
Vond het een leuke film, hij laat je echt meekijken over de schouder van Mia en geeft gewoon een realistisch beeld van het arme gedeelte van Engeland.
3/5
Raffael77
Film was wel leuk maar er gebeurde eigenlijk weinig.
Niet verveeld oid maar had er wel meer van verwacht.
Mee eens. Wel dope soundtrack.
Wat jammer is aan deze film is dat het nergens echt boeiend is.
rotem
Wat een rauw verhaal. Pijn in je buik omdat Mia zo'n uitzichtloos leven heeft en krijgt. Gelukkig neemt ze het heft in eigen hand.
Dan op je 15e ook nog "verkracht" worden door de vriend van je moeder. Die spanning neemt steeds toe en ik had niet verwacht dat het echt zou gebeuren. Ook van die scene waarop ze zijn dochter ontvoert kreeg ik een knoop in mijn maag. Vooral toen ze de stok pakte en het meisje in het water duwde. Einde dacht ik. Maar gelukkig viel het mee.
Niet te geloven dat mensen zo echt kunnen leven. Eindelijk krijgt ze wat liefde en genegenheid, maar dat is op niets gebaseerd.
De manier van filmen sprak me aan, nam me mee het verhaal in. Dit is een film die blijft hangen.
4 sterren.
rotem
[quote="kos] Geen slechte film maar toen Mia in het huis van Connor zonodig haar "visitekaartje" moest afgeven en daarna zijn dochter kidnapte werd het allemaal behoorlijk ongeloofwaardig. [/quote]
Dit had gewoon met wraak en onmacht te maken wat door die ontvoering tot uiting komt. Dat Mia niet doorzet zegt iets over haar verstand, dat ze dus toch nog een klein beetje heeft.
Heb trouwens enorm gelachen om dat meisje met haar blauwe oog. Mia zei: He, heeft je vader je mond niet kunnen vinden.
Hahaha..................
danuz
Fish Tank weet voor een groot deel de lowerclass portrettering te overstijgen en daarmee vond ik het niet zozeer een sociaal geëngageerd drama. In veel scènes schemert een poëzie door, waardoor het gescheld van Mia's zusje niet meer tot je doordringt en alle aandacht wordt getrokken naar een aanraking, de schemer, een door lantarenpaal verlichte slaapkamer, een dansende silhouet. Op die momenten lijkt de film eerder op een Claire Denis dan een Dardenne en excelleert het geheel tot erg hoog niveau. Hier en daar vliegt de film bijna uit de bocht, neemt het teveel hooi op de vork, maar uiteindelijk lijkt alles toch nog een kleine relativering mee te krijgen en klein te eindigen. Dan horen we doorheen wat scheldwoorden nog een mooie liefdesverklaring van kleine zus, eigenlijk toch wel erg gepast. Mooie film, mooie fotografie, mooi acteerwerk.
mcdaktari
dat zegt iemand die 5 sterren geeft aan percy jackson, tsja ik bedoel maar. Maar goed als er maar flink wat spektakel in zit, dan is het pas echt goed he?
cees72
Impressive! En diegene die hierboven schreef dat het alleen maar om 'zuipende kutmoeders' ging, heeft het denk ik niet begrepen. Deze film gaat over hoop en vertwijfeling, maar vooral over hoop. Wat dat betreft ook een mooi (open) einde. Vier sterren ken ik niet gauw toe, maar deze film verdient niet anders. En vijf voor de nieuwe ster aan aan het sterrenfirnament (die zelf in 2009 ook een kind kreeg, las ik in een NRC recensie).
Mooi, mooi, mooi....meer van dit...
fivipat
Ik hou wel van die sociale cinema waarin het " gewone leven" onderwerp is. Zoals ook eerder genoemd doet het denken aan Ken Loach, maar daar kan deze film echter niet aan tippen. Daarvoor kon ik te weinig sympathie opbrengen voor de hoofdpersoon. Wel prachtig gespeeld overigens. En om het nu zoals Danuz poetisch te gaan noemen gaat mij wat te ver, daar doe je de rauwheid en hardheid van het uitzichtloze bestaan van de hoofdpersonen tekort mee. Ik geloof ook niet dat Arnold op zoek was naar een poetische verfilming.
Voor mij vertelt het verhaal vooral de harde realiteit van het doorgeven van (vergeef me de woorden) normen en waarden van generatie op generatie. En de enorme agressie die hier bij komt kijken.
Een film waar je veel over kan zeggen en denken. En dat is sowieso een plus.
Naargeestig, realistisch in beeld gebracht portret van een tiener die zich langzaam losmaakt van haar omgeving. Goed gespeeld door de hele cast, met rauw camerawerk en een raak getroffen sombere sfeer. Qua plot is er niet heel veel te beleven en de film kan amper gezien worden als entertainment, maar doordat alles zo overtuigend is uitgevoerd bezit de film zeker onmiskenbare kwaliteiten.
M Wallace
Een halfje omlaag.
Er zaten gelukkig geen lange conversaties in de film, maar toen ik hem voor de 2e keer keek begon ik me toch te ergeren aan het gebrek aan (sterke) conversaties.
vph1272qm
heb net red road weer gezien en zag nu pas dat die van dezelfde regiseur is, ook een zeer boeiende film, zelfde sfeer.
aanrader ook om te kijken, als je er van houdt dus.....
maxcomthrilla
Ik ben deze film gaan kijken op basis van de mooie poster hierboven. Ik vind het altijd wat jammer als een poster een verkeerde impressie van een film geeft. Goed, Fish Tank is gelukkig niet het zoveelste drama over stumpers die vertoeven in de lagere sociale klassen van de maatschappij en alleen maar zielig zitten te wezen. Fish Tank is echter ook alles behalve een frisse wind, die nodig moet gaan waaien in het sociaal geëngageerde filmdramaland. Op basis van de poster had ik meer visuele kundigheid verwacht.
De film kijkt vlot weg en de ontwikkelingen tussen Mia en Connor zijn prettig om te volgen. Qua acteerprestaties verdient Katie Jarvis een pluim, omdat ze in haar rol perfect balanceert tussen een kwetsbare, naar aandacht hunkerende meid met een klein hartje en een gigantische bitch die gespaard is gebleven van een veelzijdig vocabulair. De gesproken taal in deze film bekt lekker weg.
Het dansje richting het einde was gaaf, de muziek nogal teleurstellend en de ontwikkelingen rondom het ontvoeren van de dochter van Connor waren scenes die men beter bij de deleted scenes op de dvd had mogen voegen. 3,5*
Pink_killer
echt een goeie film! echt zo'n stoere meid,in moeilijke situatie's..
grote mond,klein hartje
Banjo
- 2036 berichten
wat een benauwende film!
en die familie was vreselijk ik kreeg er totaal geen band mee.
nee, geef mij maar sweet sixteen of de helaasheid der dingen
decicco
Fish Tank,
in mijn ogen een zeer mooi drama dat de werkelijkheid duidelijk naar voren brengt. Katie Jarvis een meisje dat op een dood normale dag van het station wordt geplukt en gecast wordt voor een film genaamd Fish Tank, ongelooflijk Katie zet een geweldige acteerprestatie neer en weet zich helemaal in haar rol te draaien.
De omgeving en de sombere natuur passen perfect in het plaatje van Fish Tank, het zusje (Tyler) acteert ook fenomenaal.
Het sombere leven van Katie weet je echt wel in zijn greep te nemen. Het meisje heeft helemaal niemand en wordt door iedereen uitgekotst. Haar moeder die alleen aan zichzelf denkt, het zusje dat de hele dag soaps ligt te kijken met een sigaret in d'r mond en die Maria de hele dag uitscheld, zogenaamde vrienden waar ze nooit meer iets van hoort en dan valt er nog te zwijgen over de leefsomstandigheden. Op sommige momenten had ik toch wel te doen met die meid ondanks haar grof taal gebruik en haar stoere ego. Ze komt over alsof ''liefde'' haar niets interreseert daarom vond ik het wel even schrikken dat ze verliefd werd op de vriend van haar moeder die het hele gezin gemanipuleerd heeft. (Weer een tegenslag voor Katie.) Aangezien ze erachter komt dat de vriendelijke vent al een gezin heeft en een stoute snoepert is. Jawel, ik ben zeer zeker te spreken over deze film en ik hoop in de toekomst nog veel meer te zien van Katie! Geweldige meid die in de film in mijn ogen een erg knap meisje is. Naderhand haar bekeken te hebben op google valt haar gebit wel erg op (niet zo mooi.)
Al met al een geweldig drama dat van mij een dikke 8 krijgt!
mayhemblik
Prachtige kleine film (en dat kleine film slaat op dat ik hem met geheel omgeven zwarte rand heb moeten kijken dus ook de zij kanten hadden een zwarte balk, bij jullie ook?) erg goed geacteerd en waar ik al bang voor was kwam ook uit, verdomme ik had gehoopt dat het niet zou gebeuren en had het nu ik erover nadenk eigenlijk toch niet verwacht.
Jezus wat was zij eenzaam zeg, ze had dan wel een gsm maar ze kreeg maar één keer een sms en dat was voor die auditie.
Ik had het echt met haar te doen en jammer genoeg komen dit soort situaties te veel voor.
De muziek vond ik te gek en naar het einde toe zat ik op het puntje van de bank (letterlijk).

Efter Brylluppet
Drama, 2006