• 9.375.149 stemmen

Geregisseerd door: Andrea Arnold

Met onder meer: Katie Jarvis, Kierston Wareing en Michael Fassbender

Releasedatum: 22 oktober 2009

Plot Fish Tank

"Live, love and give as good as you get."

Mia is een 15-jarig meisje, dat altijd in de problemen is en dat is uitgesloten van school en is verbannen door haar vrienden. Op een warme zomerdag brengt haar moeder een mysterieuze vreemdeling mee, genaamd Connor, die belooft om alles te veranderen en liefde in hun levens te brengen.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Deze film al 2x gezien. Ja, was wel mooi. (Nu toch) de eerste keer zat er misschien niet veel 'verhaal' in, of had ik het anders verwacht. maar nu stak het me niet tegen ofzo

avatar van Boenga

Boenga

Sociaal drama over een adolescente in een van die vele troosteloze woonblokken; waar jongeren opgroeien met de de woorden 'no future' gegrift aan de binnenkant van hun schedel.

Een genre dat me toch al heel erg boeit, en in dit geval een film met toch weer een heel eigen verhaal, én met een sterke en intrigerende hoofdactrice.

Minpuntje vond ik het feit dat al te vaak duidelijk is dat ze een stuk ouder is dan 15. En ook wat er met de vis gedaan wordt.

avatar van Capablanca

Capablanca

Absoluut meesterwerk.

avatar van El  Loco

El Loco

Je moet het de Britten wel nageven dat ze erg goed zijn in het neerzetten van dergelijke sociale drama's die zich afspelen in de lagere sociale klasse. Ook deze Fish Tank is een prima film die in dat rijtje past.

Mia dwaalt maar wat rond op straat en in een verlaten gebouw oefent ze haar danspassen. Thuis kijkt haar moeder niet naar haar om en er is geen vaderfiguur te bespeuren tot Conor verschijnt. Andrea Arnold weet een erg intense spanning in de film te brengen met de ontwikkeling van de relatie tussen Mia en Conor. Je voelt aan alles dat er tussen hen meer aan het ontstaan is dan een gewone vader-dochterrelatie en dat krijgt zijn hoogtepunt met de seksscène. de ontvoering van Conor's dochter vond ik ergens wel vreemd, want het is niet meteen wat ik in Mia's karakter zie om op dergelijke manier wraak te nemen. Gelukkig gaat Arnold niet te ver door het meisje te laten verdrinken.

Katie Jarvis is een totaal onbekende naam voor mij, maar ze zet hier wel een geweldige vertolking neer van een pubermeisje met een grofgebekte mond, maar anderzijds komt ze ook erg kwetsbaar over. Je zou zo geloven dat dit voor haar de dagelijkse realiteit is in haar gewone leven. Ook Michael Fassbender zet hier een sterke prestatie neer en de chemie tussen hun beide is erg mooi om te zien. Ook Mia's even grofgebekte kleine zusje is een leuke toevoeging aan het geheel met haar leuke uitspraak "I like you, I'll kill you last".

Red Road vond ik niet echt overtuigend, maar dit is wel een niveau hoger. Ben nu wel benieuwd geworden naar American Honey. Ik was aan het twijfelen tussen een 3.5* en een 4*, maar een nachtje slapen heeft duidelijkheid gebracht.