• 9.377.071 stemmen

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Saoirse Ronan, Mark Wahlberg en Rachel Weisz

Releasedatum: 25 februari 2010

Plot The Lovely Bones

"The story of a life and everything that came after..."

Susie Salmon (Saoirse Ronan) is een meisje van veertien dat verkracht en vermoord wordt door haar buurman. In de tussenwereld ziet ze hoe haar familie omgaat met het tragische verlies. Terwijl haar vader probeert de vermeende moordenaar van zijn dochter op te sporen, glijdt Susie’s moeder langzaam weg van haar gezin. Toch blijkt gaandeweg dat er in Susie's afwezigheid ook een nieuwe kracht schuilt, die de breekbare familiebanden opnieuw met elkaar verbindt. Daarnaast volgt Susie ook de moordenaar, die alle bewijzen probeert te verbergen en op het punt staat, opnieuw toe te slaan...

Susie Salmon

Lindsey Salmon

Ruth Connors

Buckley Salmon

mister blonde

Tegenvaller. Flauw verhaaltje rond een seriemoordenaar, dat nergens echt bijzonder wordt. Echt slecht is het niet, maar veel meer dan een langgerekte aflevering van een willekeurige Amerikaanse Crimeserie zit er blijkbaar niet in. De potentie zat hem in de tussenwereld, maar daar lag te weinig focus. Nu zijn het niet meer dan wat flarden, waarvan er slechts sommigen aardig zijn.

Vooral erg braaf, standaard, weinig bijzonder en nog wat meer van dat soort kreten. Dat valt best tegen van iemand die ooit films maakte als Bad Taste, Meet the Feebles en Braindead. Daar is niets meer van over. 2 sterren, verder kom ik niet.

nakada

`Je hebt waarschijnlijk met de verkeerde verwachtingen gekeken. Het is duidelijk geen whodunit, dus met een crimeserie heeft dit niets van doen. Het gaat niet om de moordenaar, het gaat om de familie en hoe ( verschillend ) zij omgaan met het verlies. Het is dan ook een drama en geen misdaad film.

mister blonde

Ik verwachtte helemaal geen film zoals ik noemde. Ik heb alles van jackson gezien en weet ook wel dat hij een volledig andere weg is ingeslagen. Het gaat erom dat dit veel te braaf is.

Dat het geen whodunnit is, is duidelijk aangezien we meteen al weten wie de moordenaar is. Toch lag de focus voor een groot deel op de moordenaar. Daarnaast is het inderdaad ook een drama, maar daar vond ik de film juist helemaal te kort komen. Weisz en Whalberg komen te kort voor hun rol. Veel meer dan een cliche happy family krijgen we ook niet te zien. Ook dat bedoel ik met standaard en braaf. Ook deze film is weer een voorbeeld dat een dramatische gebeurtenis, niet direct zorgt voor emotionele impact. Ik zie in zo'n film niets meer dan dat de familie het allemaal heel erg vindt. Ja logisch.

Nogmaals de tussenwereld had kunnen zorgen voor prachtige cinema, maar daar gebeurt veel te weinig mee. Zonde.

nakada

De focus ligt toch niet op de moordenaar. Het gaat vooral om de reacties van de familie en hoe verschillend zij er mee omgaan. Natuurlijk vinden ze het heel erg, inderdaad logisch dat dat hetgene is wat we te zien krijgen. Toch verwerken ze het allemaal op een andere manier.
Het gaat ook over het meisje zelf en dat ze ook zelf gaat accepteren dat ze dood is.
Uiteindelijk moet iedereen doorgaan met hun leven zonder Susie. Eigenlijk speelt de moordenaar daar nauwelijks een rol in en ik persoonlijk had het dan ook prima gevonden als zijn dood door de ijspegel achterwege gelaten was.

Volgens mij focus jij je teveel op de moordenaar en een ( fantasievollere ?? ) tussenwereld. Maar beide zijn slechts minder balangrijke onderdelen in deze film.

avatar van neopetsYES!

neopetsYES!

Erg goede film , had het einde liever anders gezien bv dat hij werd opgepakt of werd vermoord door die vader.

avatar van JustMike

JustMike

neopetsYES! schreef:

jup.

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

The lovely bones

Ik had deze week deze film gekregen van mijn neef. Ik keek elke keer een andere film (waarom weet ik niet). Wel, toen mijn papa en mama naar de winkel waren verveelde ik mij en zag ik op Prime dat The lovely bones ging beginnen. Ik had niets anders te doen en keek dus naar de film. Zo mooi. Na een half uur kijken kwamen mama en papa thuis. Papa begon mee te kijken en vond deze film indrukwekkend goed. Papa wou het begin kijken, dus keken we de volgende dag eindelijk naar The lovely bones. Hij bevalde me nog beter dan de dag ervoor en ik zag alles heel, heel goed in m'n ogen. Het acteren was zo'n beetje raar maar goed, het verhaal is misschien waar en de uitwerking is fantastisch. Ik heb mij een seconde verveeld toen het gedaan was. Een te lage waardering voor deze schitterende film met ook een prima einde.

5*****

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Ik hou erg van zulke films. Spannend, creepy en knap geacteerd. Knap drama van 1 van de grootste regisseurs van dit moment.

avatar van black mamba

black mamba

Een goede film, tout court, met een goed verhaal en een fantastische acterende Wahlberg als radeloze vader. Vooral de beelden van de tussenwereld vind ik mooi weergegeven. Dit is zeker geen drama van 13-in-een-dozijn. Aangrijpend en indrukwekkend.

avatar van Miss Lola

Miss Lola

Prachtige film, prachtige animaties! Een feestje voor het oog en wat ik heel knap vind is dat de animaties het verhaal versterken, want soms zie je door het bomen het bos niet meer, maar in deze film is daar goed over nagedacht. Het verhaal is diep, zit goed in elkaar en is ook nog erg boeiend!

Een must see!

avatar van Berty

Berty

simply wonderful 5*

avatar van NERD

NERD

Prachtige sfeer in deze film dat voordurend heen en weer zwaait van vredig naar beklemmend. Met name de gekozen muziek past hier perfect bij.

avatar van Tun-89

Tun-89

Hele zielige film vond ik het,

zeker een mooi verhaal,

En goed acteerwerk ook van Saoirse Ronan

jong opkomende ster who knows.

En Stanley Tucci speelt de Creepy rol erg goed.

4 *

nakada schreef:

Focus ligt wel bij de moordenaar voor een groot deel. En bij het dramatische deel. En dat is juist de grote fout. Dat had wat mij betreft het fantasygedeelte mogen zijn. Als thriller en/of drama schiet de film ernstig te kort en daarvoor ben je bij Jackson sowieso niet aan het goede adres. Op gebied van fantasy was de film interessant en lagen er kansen.

Maar dat was niet zo. Bovendien zien we van het meisje te weinig, dat is nogmaals mijn hele punt.

Ik kan het hele zooitje nog eens herhalen, maar heb de indruk dat jij de film wellicht nog eens moet zien. Ik kan er ook niets aan doen de rol van het personage van Tucci zo groot is. Jackson focust zich te veel op de moordenaar, niet ik. Dat de tussenwereld minder belangrijk is, is dus de grote fout. Dramatisch gezien zijn er betere films en betere regisseurs.

mister blonde schreef:

Ergens op focussen betekend volgens mij dat de aandacht daar voornamelijk naar uit gaat. Of mijn geheugen laat mij ernstig in de steek of er ging net zo veel aandacht naar het meisje en haar familie. Het ging er niet om wie het gedaan had, dat was ook meteen duidelijk, het ging er ook niet zo zeer om of hij gepakt werd. Het ging er voornamelijk om hoe iedereen er mee om ging. Focus op de moordenaar klopt volgens mij dus gewoon niet.

Die focus fout noemen gaat dus eigenlijk al nergens over.

Dat de tussenwereld minder belangrijk is, is geen fout maar een keuze. Dat jij een fantasy film verwacht waar het een drama/thriller is, is niet Jacksons fout maar eerder jouw verkeerde verwachting. Dat je het niet goed vind kan natuurlijk alsnog maar dat is een ander verhaal. ( Waar wij dus van mening over verschillen. )

avatar van mr beeper

mr beeper

Mooie film. Niet erg diepgaand maar wel onderhoudend. Wat mij betreft een aanrader. Worstelde even met de titel maar deze werd in 1 van de laatste scenes duidelijk.

avatar van emmes

emmes

Saoirse Ronan wordt nog een grote actrice... wat zeg ik, ze is het al! Een heel mooie film, waarbij 1 scene voor mij uit het oog springt : als de zus in het huis van de moordenaar het boekje vindt en de moordenaar terug thuis komt. Superspannend gefilmd !

Stanley Tucci had voor mij ook een oscar mogen krijgen voor deze rol : hij is bijna onherkenbaar ook en het duurde even voor ik door had dat hij het was.

Dit is geen whodoneit, en ook geen wraakverhaal. Het einde is heel mooi, en hoe de moordenaar uiteindelijk aan zijn einde komt... voor sommigen misschien niet bevredigend genoeg, maar wie zegt dat het vermoorde meisje er toch niet voor iets tussen zat? Het ijspegeltje glinstert eerst eventjes...

Mooie film van Peter Jackson!

avatar van Sample010

Sample010

Zeker niet mijn ding,

Ik had deze film in eerste instantie gekozen omdat ik had gelezen dat er bijzonder regisseer werk in zat, maar er was niet echt iets bijzonder aan behalve de macro-shots.

Verder vond ik het verhaal ook echt tegenvallen. Ik vond niet dat de moord op het meisje een hele grote impact had op de familie, terwijl het daar juist om ging.

En verder waren het eigenlijk gewoon twee verhalen door elkaar:

Een in de echte wereld en een in de tussenwereld.

Het was een stuk beter geweest als ze gewoon een wereld hadden gekozen.

En er was ook helemaal niks voor de kijker om te ontdekken, alles sprak al voor zich.

Een echte telleurstelling

avatar van host

host

Nee, deze film had veel kunnen zijn (er zijn wel meer goede films gemaakt op basis van een niet meer dan redelijk boek), maar is het niet. Hij gaat over de kop in bijna alles: karakters zijn overdreven en ééndimensionaal, de vormgeving (denk aan kleurgebruik, shots, tempo) lijkt steeds belangrijker dan de inhoud - iets wat volgens mij het gevaar is dat bij meer Peter Jackson-films op de loer ligt, ook bij de LOTR trilogie.

Wat overblijft is een kitscherige, dweperige, geforceerd dramatische film (ik sluit me aan bij sommige bijdragen hieronder) die mij geen moment kon raken, of zelfs iets van weerzin oproept: er worden me sentimenten opgedrongen, in plaats van dat ik me kan inleven in het verhaal en de personages. Het heeft wel iets van een tv-serie als '7th Heaven' met zijn altijd schoon gewassenen onberispelijk geklede acteurs - waar zijn de mensen in dit drama?

avatar van movie-edje

movie-edje

Super-film!

Deze film op een zaterdag-avond gekeken, en het heeft mij absoluut niet teleur-gesteld!

Het verhaal kwam redelijk snel op gang!

De spanning met de moordenaar en het gezin is totaal aanwezig!

En het doden-rijk is al een plaatje om naar te kijken!

Erg goede soundtrack!

respect !

avatar van gauke

gauke

De ideeën zijn goed en de beelden prachtig, maar de film maakt geen keuzes, hikt teveel op meerdere gedachten en daardoor past het niet: als emotioneel drama en familietragedie te koud (de regisseur gaat te weinig in op het verschrikkelijke gebeuren), het fantasie gedeelte te (Salvador Dali-achtig) surrealistisch en dromerig en de thrillerelementen worden door sentiment onderbroken, hetgeen ten koste gaat van de spanning.

avatar van black swallow

black swallow

Er zaten een aantal schitterende momenten in deze film, zoals het moment dat de vader bij de (bloemen) struik staat van de dader, maar, als al aangekaart, de regisseur diept die gegevens niet uit. Ai, wat had o.a. daar veel ingezeten.

Goede film, zeker 3 * , maar niet zeer goed.

avatar van gondwana

gondwana

heel goeie spanningopbouw

avatar van perceived

perceived

Neuzelig en oppervlakkig.

Film keek aardig weg, maar is aan de langdradige kant en nogal sentimenteel. Wist me daardoor emotioneel nauwelijks te raken. De karakters hebben amper diepgang en dat is iets wat ik van een verhaal met zo'n heavy onderwerp toch wel verwacht, tenminste bij een drama. (als thriller moet je deze al helemaal niet bekijken). Cinematografisch ook een tegenvaller: soms mooi, maar vooral makkelijk en kitscherig. 4.5/10*

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Blijft een topper van een film....hoe vaker je em ziet, hoe mooier ie word is hier zeker op zijn plaats.
Wat HarmJanStegenga op pagina 4 al schreef, ( een zeer grote recensie ) ik ga in zijn geheel met em mee.

Wat een ongelooflijk goeie, spannende, en ook vooral zielige film.
Met een paar momenten waar je zomaar even een brok in de keel krijgt.
De score is schitterend..`t camerawerk is ook meesterlijk te noemen.
En iedereen speelt top Ook een leuk moment dat `t kleine broertje van Susie wakker word, en ziet zijn vader, en zegt dan dat ie Susie heeft gezien, en dat ze em even heeft gekust....Maar de beste scene is dat Susie`s zuster bij de buurman inbreekt, en iets krakends hoort onder haar voet, als ze probeert weg te komen, dan komt alles te boven waarvan hij dus de dader is.
Nee, Jackson heeft hier een zeer goeie afgeleverd.
Ook magnifieke beelden van de tussenwereld.
Die hier van houd, krijgt er zeker geen spijt van.

avatar van Bobo_27

Bobo_27

helemaal met je eens hannes 64 ! geweldige film ! een 8 . 4****

avatar van schram101

schram101

Peter Jackson, mijn persoonlijke held vanwege zijn geniale trilogie Lord of the Rings en hij lijkt overigens het kunstje met The Hobbit nog eens dunnetjes over te doen, slaat hier een heel andere weg in. The Lovely Bones is een ontzettend bijzondere, en originele film over vermoord meisje dat leeft in een tussenwereld vanwaar ze haar familie in de gaten houdt nadat zij is weggevallen. Visueel is de film een plaatje, Jacksons trukendoos gaat weer helemaal open en dat doet ie goed. Een ook de muziek draagt hieraan bij. Vooral de beelden in deze 'Inbetween' zijn schitterend.

Toch miste de film een echt emotioneel moment waarop hij je bij je strot zou moeten pakken. Hierdoor blijft de moord, uiteraard een gruwelijk iets, toch op een bepaalde afstand. Jammer, want hierdoor onderscheid de film zich niet als een echte topper.

Om dan toch weer positief te eindigen: met Ronan in de hoofdrol zit het met het acteerwerk wel goed. Schitterende rol! Het is dan ook erg begrijpelijk dat ze hierna verschillende nieuwe grote rollen heeft gekregen.

avatar van RuudC

RuudC

Mooi gedaan hoor! Ik had hier nog wel van tevoren het idee dat het alle kanten op kon gaan, maar het resultaat is prachtig gebleken. In de eerste plaats kan ik niet vaak genoeg zeggen dat de jaren zeventig een bijna ultiem decennium is om zich dergelijke drama’s in af te laten spelen. Ik geloof niet dat Susie Salmon vermoord was wanneer ze een mobiele telefoon op zak had, om maar even een voorbeeld te noemen. Zoiets valt natuurlijk wel op meer situaties toe te passen.

Het is goed om te zien dat Peter Jackson na al zijn megalomane projecten ook eens een stapje terug zet. Zeker na zo’n ‘overdaad schaadt’film als King Kong. The Lovely Bones is ook groots qua opzet, maar nergens is dat overdreven. Behalve dat heeft de film een goed verhaal. Een prachtig en vooral emotioneel drama dat zich pas echt na de moord ontvouwt. Aan de ene kant blijft Susies familie gebroken achter en probeert ieder gezinslid dat op hun eigen manier te verwerken. Aan de andere kant is het Susie die perfect weet te verwoorden en verbeelden hoe onrechtvaardig en wreed haar vroege dood is. De haar ontnomen romance met Tom Singh is daar wellicht het mooiste voorbeeld van. Erg ontroerend. Eveneens mooi is de vormgeving van de tussenwereld, waarin de ziel van Susie zich bevindt. Hetzelfde geldt wel voor de manier waarop weergegeven wordt hoe de echte wereld er invloed op heeft (de schepen in de flessen bijvoorbeeld). Waar ik eigenlijk niet op zat te wachten (en wat gelukkig ook niet gebeurde) was dat dit een detectiveverhaaltje zou worden met behulp van geesten. Punten van kritiek heb ik eigenlijk niet. De film verveelt geen seconde, omdat de vaart er goed in zit. Er is een goede diversiteit aan rollen, waarin me vooral Mark Wahlberg en Susan Sarandon opvallen. De laatste voegt op ongedwongen wijze nog een komische noot toe. The Lovely Bones is echter niet zo’n tranentrekker als bijvoorbeeld The Fountain, maar dat maakt deze niet minder de moeite waard.

avatar van Masterbrain

Masterbrain

Standaart film , kon veel beter

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Prachtige film met prachtige beelden, enkel het einde is niet goed gedaan. Ik vond vooral de wereld waar dat meisje zich bevond bijzonder goed weergegeven.

Ik heb met veel plezier en interesse gekeken.