• 9.379.612 stemmen

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Saoirse Ronan, Mark Wahlberg en Rachel Weisz

Releasedatum: 25 februari 2010

Plot The Lovely Bones

"The story of a life and everything that came after..."

Susie Salmon (Saoirse Ronan) is een meisje van veertien dat verkracht en vermoord wordt door haar buurman. In de tussenwereld ziet ze hoe haar familie omgaat met het tragische verlies. Terwijl haar vader probeert de vermeende moordenaar van zijn dochter op te sporen, glijdt Susie’s moeder langzaam weg van haar gezin. Toch blijkt gaandeweg dat er in Susie's afwezigheid ook een nieuwe kracht schuilt, die de breekbare familiebanden opnieuw met elkaar verbindt. Daarnaast volgt Susie ook de moordenaar, die alle bewijzen probeert te verbergen en op het punt staat, opnieuw toe te slaan...

Susie Salmon

Ruth Connors

Buckley Salmon

avatar van daxclusive

daxclusive

Omdat ik zoveel goede verhalen had gehoord over deze film, heb ik besloten om hem aan te schaffen en te gaan bekijken enige tijd geleden. Eerlijk gezegd, is het verhaal naar mijn mening erg langdradig en vond ik hem ook niet echt ijzersterk. Voor mij ook geen film om nog eens te gaan bekijken. Opzich het acteerwerk was goed, en het verhaal was ook wel redelijk. Daarom toch 3* waard.

avatar van Quido

Quido

Is die CGI nu bewust zo belabberd?

avatar van Reinbo

Welke bedoel je? Heb geen belabberde cgi gezien. Of bedoel je die kitch van de droomwereld, wat dat is bewust lijkt me.

avatar van Quido

Quido

Eigenlijk vrijwel alles, ook als die gast op het einde naar beneden valt bijvoorbeeld.

avatar van akira124

akira124

Goed verhaal, goed acteerwerk met name van Tucci.Maar toch had ik het idee dat er veel meer in had gezeten. Ik blijf een beetje met een leeg gevoel na de aftiteling.

avatar van canciser

canciser

Quido schreef:

Dat is geen slechte CGI. Dat is een stijl die de regisseur bewust gekozen heeft. Maar dat mag je natuurlijk ook niet mooi vinden.

avatar van purekillah

purekillah

xzaz schreef:
Goede film, zoals hierboven staat. De film gaat ook helemaal niet over de zoektocht naar de moordenaar maar naar mijns inziens meer over de verwerking van een moord. Je ziet daarin de grote verschillen, moeder die er gewoon niet mee om kan gaan en heel lang nodig heeft om het te verwerken. De vader die wanhopig om zich heen slaat en de kinderen die er stilletjes aan denken.

Reacties zoals:

Geven dus aan dat je de essentie van de film niet begrijpen. Het dood gaan van de verkrachter is een Hollywood glitch wat ze er maar niet uit willen halen, daar ben ik het mee eens. Ze 'zweverige' scenes zijn de kracht van deze film, en de kracht hoe wij met onze geliefden omgaan die heen zijn gegaan. De kracht van de film is juist dat mensen geen rust kunnen krijgen wanneer de zaak niet is opgelost. De twijfel bij het zusje als ze nou wel of niet het boekje moet overhandigen is goed in beeld gebracht.
Als je 1 ster geeft heeft dat niets meer te maken met smaak maar doe je de film gewoon onrecht aan.

Er is een verschil tussen de essentie van de film niet begrijpen. Of het begrijpen en er alsnog geen ruk aan vinden. Ik vind het niet meer dan 1 ster waard, punt.

avatar van purekillah

purekillah

MIME2000% schreef:

als je zo een film een 1 geeft vind ik wel heel frapant.

aangezien het verhaal er omheen al een 2 waard is.

en aangezien je top 10 heb je nogal een kinderlijk smaak.

mischien dat je deze volwassen film even had moet laten liggen voor later.

Ehm ten 1e heb ik geen top 10.

Ten tweede tracht ik oud genoeg te zijn om je vader te kunnen zijn.

En wie bepaalt of het verhaal "al een 2 waard is" ?.

Bovendien zegt het al genoeg over jou als je 300 als # 1 bestempelt.

Prachtige film hoor, maar om het nou als beste film aller tijden te bestempelen laat zien dat je niet zoveel films hebt gezien.

En als je dan toch zo volwassen wilt overkomen, zou ik even sleutelen aan je grammatica.

avatar van melvddonk

melvddonk

Herkeken.

Dit blijft een erg mooie film, die ik af en toe nog wel eens wil herkijken. Peter Jackson zet visueel een prachtige film neer. De stukken in het 'in-between' waren prachtig en bovendien erg ontroerend.

Het verhaal was erg pakkend en ontroerend. De voice-over speelde ongelofelijk goed in op mijn emoties en gaf me continue kippenvel. Ook specifieke stukken uit het verhaal bezorgde me kippenvel. Zo vond ik bijvoorbeeld het stuk in de geheime ruimte in het maïsveld erg spannend en ook het einde heeft me erg gegrepen.

Het acteerwerk was geweldig. Elke acteur/actrice was gelijkwaardig en er zat dan ook geen verschil in de niveau's van de cast. Dat was erg fijn om te zien.

Ja, erg mooie film.

avatar van Simoensk

Simoensk

Leuke, goede cast.

Sterke film over algemeen, maar blonk nergens uit, ik vind het idee zeer sterk, maar matig uitgevoerd. Dit had een topper kunnen worden, maar helaas blijft het bij gewoon goede film.

avatar van Aapje81

Aapje81

Mooie kitchfilm die blijft verbazen.

Iets meer dan twee uur heb ik mij af zitten vragen of ik dit nu een meesterwerk vind of een gedrocht. Na de aftiteling zit mijn eindconclusie er tussenin. Vooral het acteerwerk is erg goed. Stanley Tucci is meer dan uitstekend en Wahlberg en Weitz zijn ook overtuigend.

Het scenario boeit voldoende al kon ik niet aan de indruk ontkomen dat Jackson met een heleboel bombast het een en ander moest verbloemen. Tot op zekere hoogte was dit niet storend omdat Jackson een vakman is en weet hoe hij mooie beelden moet laten zien maar op een gegeven moment sloeg hij nogal door en neemt het kitchgehalte de film over.

Na het horen van de prima muziek van Brian Eno in de aftiteling ben ik dan toch weer overtuigd dat dit een goede film is. Het is kitch maar wel mooie kitch.

Goed

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

Zo mooi,.... deze film

avatar van Film Pegasus

Ik ben absoluut geen fan van Lord of the rings en vond enkel Heavenly Creatures van de man de moeite om te zien. Z'n versie van King Kong was niet onverdienstelijk, maar een klassieker is het ook niet geworden. Daarom toch maar weinig hoop, maar met Lovely Bones keert Peter Jackson terug naar de sfeer van Heavenly Creatures. Een droomwereld met de nodige fantasie en een streling voor het oog. Wie liever naar de kabouters van Lord of the rings ziet, is bij deze film eraan voor de moeite. De film kabbelt rustig verder en neemt tijd om sfeer neer te zetten. Geen druk gedoe en geforceerde scènes. De rest is hier ondertussen al wel gezegd denk ik, maar ik merk wel aan de meningen dat veel mensen niet van deze stijl houden. Het is geen doorsnee verfilming en dat is net het mooie ervan. Een aanrader!

Aapje81 schreef:

Mooie kitchfilm die blijft verbazen.

Goed

Brian Eno...... Van Morrisson hoor!

avatar van Film Pegasus

Lijkt me toch Brian Eno te zijn...

avatar van flaphead

flaphead

Inderdaad, en niet alleen in de aftiteling.

avatar van usr14112

usr14112

Nee, deze film kon mij toch niet pakken. Het verhaal is boeiend, dat wel. Visueel ook zeker in orde. Acteerwerk is overtuigend allemaal oké. Maar het geheel is mij te ..hoe moet ik het zeggen...zoet. Het is te plakkerig of zo. Misschien is het ook wel de lengte en duurde het allemaal wat te lang.

avatar van Herbie

Herbie

Mja, mooi, en toch ook weer niet echt.

Visueel "natuurlijk" prachtig, dat is wel aan Jackson besteed. Maar het verhaal en de weergave daarvan vielen me tegen. Bijvoorbeeld het einde vond ik wel erg kort door de bocht, "even de kijkers een goed gevoel geven door de man zomaar van een afgrond te laten vallen", makkelijk hoor. Is misschien meer het boek aan te rekenen, maar hier in de film vond ik het in elk geval niet werken. Schrijf je script dan anders!

De film voelde ook niet consistent. In de scène met Lindsey en Harvey in het huis wordt de spanning enorm opgebouwd, meer dan mij nodig leek, en dan ineens loopt het met een soort sisser af en volgt er een vluchtige omslag naar een lieflijk-emotionele scène als moeder ineens weer thuis is. Af en toe vroeg ik me af wat Jackson nou eigenlijk wilde, en ik had ook het gevoel dat er hier en daar wel erg bewust (doorzichtig) geprobeerd werd de kijker in bepaalde emoties te krijgen. Ik kwam maar niet écht "in" de film.

De algehele poëtische sfeer vond ik dan weer wel mooi neergezet. Maar dat heeft dan weer veel met de visuals te maken. En natuurlijk de muziek, die is mooi dromerig. En het acteerwerk was goed, overtuigend.
Ik moest vaak aan What Dreams May Come denken, en ook Heavenly Creatures. En vonden meer mensen Saoirse Ronan wel iets van de jonge Kate Winslet hebben?

Ik ga de film zeker vaker zien, daarvoor intrigeerde hij genoeg. Voor nu blijf ik toch met een lichte teleurstelling zitten. Jammer, want het onderwerp sprak me erg aan. Al met al nu een krappe 3,5 * met kans op verhoging mocht ik toch een keer wél "gegrepen" worden door de film...

avatar van ejtemmas

ejtemmas

Een mooi en origineel verhaal!
Hoe wel het niet allemaal realistisch was, had ik toch het gevoel dat het dicht bij de werkelijkheid lag.
De film zat goed in elkaar en het werd op een mooie manier verteld!
Alleen het einde had ik zelf liever anders gezien, maar dat is meer een persoonlijke voorkeur!
Het had mij leuker geleken als die man zou zijn vermoord, bijvoorbeeld doodgeschoten in een vluchtpoging. Nu was het meer 'een ongelukje'

avatar van james_cameron

Op blu ray herzien, ik vond de film nu iets beter dan de eerste keer dat ik hem zag. Visueel een lust voor het oog, ondanks een paar kitscherige momenten. Mooie soundtrack ook van Brian Eno. De film is echt gemaakt om meerdere malen te bekijken, want bepaalde details vallen pas op bij herziening. Gebeurtenissen laat in de film worden reeds subtiel aangekondigd in een eerder stadium, iets dat pas opvalt wanneer je de film een tweede keer bekijkt. Niet één van Jackson's beste films, daar is het geheel net niet evenwichtig en indrukwekkend genoeg voor, maar toch een vrij unieke en meeslepende kijkervaring. Let op het kleine rolletje van regisseur Tom McCarthy (The Station Agent, The Visitor en Win Win) als directeur van de school. De blu ray bevat ook een fraaie documentaire van drie (!) uur.

Reinbo schreef:

Inderdaad....

sluit aan bij de belevingswereld van een tienermeisje uit de jaren '70

Film Pegasus schreef:

Lijkt me toch Brian Eno te zijn...

Ben ook een liefhebber van Brian Eno...

....maar het laatste stukje muziek van de film is van Van Morrison.

Rmie schreef:

Ben ook een liefhebber van Brian Eno...

....maar het laatste stukje muziek van de film is van Van Morrison.

Nu weet ik wat je bedoelt. De hele soundtrack werd geschreven door Brian Eno op enkele nummers na, waaronder Celtic Swing van Van Morrison. Staat niet op IMDb trouwens.

avatar van Olifantenstaart

Olifantenstaart

Peter Jackson? Moet ik eens uitproberen.

avatar van mystica

mystica

Zojuist bekeken. Ik vond de film wel aardig maar veel fantasy en minder het verhaal. Soms spannend, soms flauw. Ook al vond ik de beelden wel mooi, ik vond de film zelf langdradig en onlogisch. Het klopte voor mijn gevoel niet, dit verhaal.

avatar van runrunrun

runrunrun

Props voor Stanley Tucci, hij heeft heel overtuigend 1 van de meest walgelijke filmpersonages neergezet die ik ooit heb gezien mijn god, ik wou de hele film niets liever dan die vent slaan..

avatar van richiedoom

richiedoom

Ik vond dit best een indrukwekkende film! ok, er zat niet altijd even veel vaart in, maar ik vond het verhaal zeer interessant, en de acteerprestaties van dat meisje, mark wahlberg en voor stanley tucci (!!!!) waren erg goed. Mn zusje heeft zelfs nog een nachtmerrie gehad over die vent! haha. Mijn grootste kritiekpunt op de film is het einde. Hoe stanley tucci om het leven komt, dat vond ik toch wel zo cheesy zeg! Geraakt door een ijspriem, en vervolgens dondert ie een ravijn in. Had m dan gewoon laten ontsnappen, of laten oppakken, dat had ik nog een beter einde gevonden. Vanwege het mooie verhaal en de dreiging die er in zat krijgt deze mij 4 sterretjes.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Prachtige film, goed geacteerd en een super verhaal.

avatar van skeezicks

skeezicks

Prachtige film, goed acteerwerk en aangrijpend verhaal. Nuff said.