• 9.374.183 stemmen

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Saoirse Ronan, Mark Wahlberg en Rachel Weisz

Releasedatum: 25 februari 2010

Plot The Lovely Bones

"The story of a life and everything that came after..."

Susie Salmon (Saoirse Ronan) is een meisje van veertien dat verkracht en vermoord wordt door haar buurman. In de tussenwereld ziet ze hoe haar familie omgaat met het tragische verlies. Terwijl haar vader probeert de vermeende moordenaar van zijn dochter op te sporen, glijdt Susie’s moeder langzaam weg van haar gezin. Toch blijkt gaandeweg dat er in Susie's afwezigheid ook een nieuwe kracht schuilt, die de breekbare familiebanden opnieuw met elkaar verbindt. Daarnaast volgt Susie ook de moordenaar, die alle bewijzen probeert te verbergen en op het punt staat, opnieuw toe te slaan...

Susie Salmon

Lindsey Salmon

Ruth Connors

Buckley Salmon

Leland Palmer

Hoe ziet de hemel eruit? Volgens Peter Jackson zo.

- edit -

Een andere bron geeft aan dat het niet helemaal de hemel moet voorstellen:

"And as for that photo you see, it's not exactly heaven. "It's God-less in the sense that when Susie dies, she finds herself caught in a place between Earth and heaven - she is in an 'In-Between'." When she moves on, they leave the interpretation open.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ben hier erg benieuwd naar. We moeten alleen nog tot januari 2010 wachten.

Norma

Ik vond het boek zeer ontroerend, erg goed hoe het verhaal door een volwassen vrouw zo overtuigend uit het perspectief van een 14-jarig meisje wordt verteld . Ben ook heel benieuwd hoe ze de hemel weer gaan geven, het plaatje bij de link geeft een idee in ieder geval. Ziet er in ieder geval beter uit dan de watten wolk en het rook-kanon die in de 80's/90's gebruikelijk waren

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Godallahmachtig, wat ben ik hier benieuwd naar. Ik heb helemaal niets met Lord of the Rings - des te meer met Braindead trouwens - dus ik kan deze film redelijk onbevooroordeeld gaan kijken. Het verhaal is het interessantste wat ik in tijden heb gelezen. Norma, waar heb jij het boek vandaan gehaald?

BlueJudaskiss schreef:

Norma, waar heb jij het boek vandaan gehaald?

Geen idee meer, ik heb het inmiddels al wat jaartjes in de kast staan. (vertaald in het Nederlands: "De wijde hemel")

Misschien Bol.com of de betere boekhandel eens proberen?

Norma

De genre-aanduiding "horror" verbaast me trouwens enigzins. Ik zou me hier eerder thriller bij voor kunnen stellen.

Norma schreef:

Heb het even aangepast. Op IMDb stond horror als eerste aangeduid, maar ik denk inderdaad dat thriller beter is.

HarmJanStegenga schreef:

Of Jackson moet nog een verrassing voor ons in petto hebben..

Het is natuurlijk maar net hoe hij één en ander in beeld gaat brengen, maar ik hoop, gezien het thema, dat het allemaal wat subtieler blijft.

avatar van Ondergronds

Ondergronds

Zéér benieuwd!

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Eindelijk staat ie op de site. Ik ben best benieuwd. Verhaal ziet er wel grappig uit. Best benieuwd wat Jackson's visie van de Hemel is.

avatar van AC/DC

AC/DC

Nieuwe van Peter Jackson, ga ik zeker bekijken. Ik ben benieuwd!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Heb het boek vandaag binnengekregen. Ga het erg snel lezen, verhaal klinkt fantastisch.

avatar van serpico

serpico

Jammer dat er (volgens mij) geen monsters in voorkomen Desondanks mijn eerste to-see voor 2010.

avatar van doodah

doodah

Hopelijk lukt het hem om ook hier de emotionele scènes weer te geven zoals hij dat doet in LOTR. Denk maar aan de allerlaatste scène van The Return Of The King. Echt zo ontroerend. ( waarbij Gandalf en co met de elfen vertrekken)

In ieder geval kijk ik uit naar deze film. Ben er bijna zeker van dat hij me zal bevallen.
Wel jammer dat we nog zo lang moeten wachten. Januari 2010!!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

doodah schreef:

Ontroerende scènes op kinderlijk niveau? Liever niet.

wyatt earp schreef:
Verhaal ziet er wel grappig uit.

serpico schreef:
Jammer dat er (volgens mij) geen monsters in voorkomen

Een kinderverkrachter en moordenaar is niet genoeg?

doodah schreef:

Sommige mensen lijken een soort van sequel op Lord of the Rings te verwachten... WTF? Ik denk dat het qua sfeer dichterbij Heavenly Creatures ligt.

avatar van doodah

doodah

Ik verwacht zeker geen sequel van de LOTR. Ik zeg gewoon dat ik hoop dat hij de emotionele scènes, die volgens mij zeker in deze film inzitten, zo mooi zal kunnen weergeven, als hij in LOTR heeft weten te doen.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Lijkt me een originele en goede film, ik ga hem zeker proberen te kijken(hopelijk denk ik er dan nog aan). Ik beschouw deze film volledig los van de LOTR trilogie, maar ergens hoop ook toch de prachtige beelden van Nieuw-Zeeland terug te zien.

avatar van serpico

serpico

Ik zeg gewoon dat monsters cool zijn als Jackson regisseert

avatar van wyatt earp

wyatt earp

JTV-kijker schreef:

Aan het verhaal te zien gaat dat niet gebeuren. Dan zul je een paar jaartjes op The Hobbit moeten wachten.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Ben hier zelf ook heel benieuwd naar. Wel jammer van de hoofdrolspeelster, Saoirse Ronan (had liever Dakota Fanning gezien).

De cast is op zich wel in orde verder, en een meester van een regisseur op de stoel...Ja, ik ben benieuwd.

kArIzMa_Movie schreef:

Dat ga je niet menen. Ronan (met al een oscarn. op haar naam) lijkt me perfect gecast. Veel beter dan dat vreselijk enge mensje van een Fanning, brrr... Weet niet of je überhaupt iets van Ronan hebt gezien, maar zij is echt een enorm talent, veel beter dan Fanning iig.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Als ik niks van Ronan had gezien, zou ik dat ook niet gezegd hebben toch? Wat ik tot nu toe van haar heb gezien is niet beter dan wat ik van Fanning heb gezien. Ik vond haar in Atonement niet bijzonder hoor, Ze straalde eerder verveling uit. Bij Fanning heb ik dat nooit. Maar kijk ons nou, discussiëren over 14-jarigen.. .

Pastichio Rocker

Dakota Fanning, vervelende blaag. Dan liever Jodelle Ferland.

avatar van The Last

The Last

Ik zie dat Chris (Michael imperioli) uit The Sopranos ook redelijk hoog bij de castleden staat.

avatar van Couch Potato

Couch Potato

Is deze film al uit?

Ik las het boek, en dat heeft me van in het begin zodanig meegesleept dat ik het in recordtijd heb uitgelezen, iets dat me normaal nooit overkomt.

Schitterend verhaal, laat men het alstublieft niet verkloten....

Ik vrees altijd voor het ergste, omdat als je zo'n verhaal leest, je eigen verbeelding laat spreken, de film is dat de verbeelding van een ander... en meestal is dat dan een vreselijke afknapper als je die fim dan gaat zien...

avatar van gotti

28 januari volgend jaar pas...

Heb het boek pas besteld. Klinkt erg mooi...

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Klinkt slechts voor een klein deel wel aardig, verder zal dit wel een sentimenteel niemendalletje worden.

avatar van maerk

maerk

Het verhaal klinkt heel erg interessant, hier kijk ik naar uit!