134.902 gebruikers | 85.723 films | 31.049 regisseurs | 3.508.563 berichten | 4.930.807 stemmen

Heavenly Creatures (1994)

Drama / Romantiek
99 minuten

geregisseerd door Peter Jackson
met Melanie Lynskey, Kate Winslet en Diana Kent

De intelligente, maar toch wat naïeve Pauline Parker groeit op in het stoffige plaatsje Christchurch in Nieuw-Zeeland. Als op een dag de Engelse Juliet op school arriveert, gaat voor Pauline een nieuwe wereld open. Juliet heeft een scherpe geest en een rappe tong, en oefent op Pauline een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. De twee meisjes delen dezelfde fantasieën, die ze toevertrouwen aan hun dagboeken. Maar voor hun familie is de vriendschap te intiem. De ouders van Juliet overwegen zelfs hun dochter onder het mom van een kuur naar Zuid-Afrika sturen. Pauline en Juliet zien maar één mogelijkheid om bij elkaar te blijven.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 juli 2010, 15:12 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Op zich wel een interessante film om te zien, vooral het eerste halfuur begon sterk en daarna kabbelde het maar wat voort om vervolgens erg sterk te eindigen met de moord op de moeder. Die overigens best wel ziek in beeld wordt gebracht, top. ^o^

Dat gedoe met die fantasiewereld en die kleipoppen hoefde voor mij niet zo en aan Winslet ergerde ik soms ook wel.

2, 0 Sterren.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2010, 21:44 uur
Juliet Holme (in deze film gespeeld door Kate Winslet), is na haar gevangenisstraf nog een bekende romanschrijfster geworden onder het pseudoniem Anne Perry.
Anne Perry - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Heavenly Creatures (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Heavenly Creatures (€ 6,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

Heavenly Creatures (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 september 2010, 12:18 uur
mikey schreef:
LuCos schreef:
Jackson meent altijd dat wanneer hij iets kan, dat dat ook moet uitvoeren met als resultaat vervelende bombastische films. Alsof hij last heeft van Horror Vacuii

Bekijk zijn werk van voor 2001 dan maar is zou ik zeggen. Pas vanaf LOTR kwamen de blockbusters op zijn naam te staan.
Of vind jij films als the Frighteners, Braindead, Meet the Feebles, Bad Taste en dit wel getuigen van een hoog bombastisch gehalte waar veel geld in is gepompt?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2011, 13:15 uur
Een film waar ik een soort liefde-haat verhouding mee heb. Er zomaar een cijfer op plakken is dan niet simpel. Ik heb me van meet af van nogal lopen ergeren aan de pathetische filmstijl waarmee de idyllische fantasiewereld van de meisjes wordt weergegeven. Jackson probeert nogal ongenuanceerd een vorm van contrast uit zijn mouw te schudden. Winslet & Lynskey zijn erg geprezen om hun acteerprestaties, maar dat lijkt me vooral te wijten aan het soort personages dat ze vertolken. Winslet vond ik nogal irritant overacten: oké, je bent verwaand, we get it! Lynskey acteert wat subtieler, maar haar constant gepruil vond ik ook nogal kinderachtig.

Maar toch weet de film in enkele scènes intens, donker en mysterieus te zijn. De thematiek is dan ook intrigerend. Het uitzonderlijkste is waarschijnlijk hoe de film mij naar het einde toe wist te bewegen. De climax vond ik ondragelijk tragisch om aan te zien. Een film die zodanig in zijn opzet slaagt, kun je alleszins niet slecht noemen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2011, 14:02 uur
Jeej, Kate Winslet is een lekkerding :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juli 2011, 20:14 uur
Gezien de redelijke scores hier en op IMDB toch wat op m'n honger blijven zitten.

De film opent erg sterk, maar is dan vaak erg zweverig. Akkoord, het is de bedoeling om in de fantasiewereld van beide dames te kruipen, maar zo bijster interessant was die niet.
Voorts zit er veel ouderlijke zorgzaamheid en puberaal gedrag in (die pruillip van Lynskey lag er nogal dik op).
Het einde was geweldig, maar past - vind ik toch - niet helemaal bij de film. Misschien dat dit met opzet gedaan was om een zo groot mogelijk schokeffect te creëeren.

Het acteerwerk was de eerste 20min erg overdreven. Overacting met irritatie tot gevolg. Gelukkig neemt het dan wat af, en is het best te doen. Vooral in de serieuzere scènes komt er wat talent (vooral dat van Kate Winslet) bovendrijven.

PJ filmt zoals gezegd erg zweverig met losse camerabeelden en zo nu en dan bruuske bewegingen. Het is eens wat anders, maar kapot ben ik er niet van.
Degelijke muziek.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 15:37 uur
eerste helft fantastisch, dan te veel herhaling van een idee (de meisjes en hun fantasiewereld), dan een stuk waarin goed wordt toegewerkt naar het einde. Je ziet de meisjes geleidelijk aan extremer gaan denken, waardoor het einde geloofwaardig is (er is zeker geen sprake schokeffect, zoals hierboven wordt geopperd). Melanie Lynskey is voortreffelijk. Kate Winslet moet nog duidelijk leren in dit stadium van haar carriere.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2011, 21:53 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Dit drama vind ik altijd nog verreweg Peter Jackson's beste film die ik gezien heb. De LOTR trilogie - die ik nooit veel bijzonders gevonden heb - kan voor mij daar echt niet aan tippen. Moet er wel bij vermelden dat ik aan het bekijken van PJ' s eerste drie films nog niet toegekomen ben. Moet die toch maar eens een kans geven.
Kate winslet maakte met deze film haar speelfimdebuut, maar toch was ik niet zo gecharmeerd van het acteren van Kate, hoewel deze film wel haar doorbraak betekende. De hoofdprijs in dit zeer mooie drama gaat voor mij uit naar de uitstekend acterende Melanie Lynskey. Alleen maar door te kijken naar haar duivelse ogen die vol stonden met haat wist je dat het met haar moeder slecht zou aflopen. De opbouw in deze film vond ik overigens ontzettend goed, de opvoering van spanning naar het einde toe was geweldig. De surrealistische scènes die het fantasiewereldje van de twee meisjes weergaven stoorden mij absoluut niet. Heel normaal trouwens om een fantasiewereldje voor jezelf te creëren om aan de harde realiteit te ontsnappen en de realiteit was voor de meisjes zeer hard.
Moeilijk te geloven overigens dat deze film op feiten gebaseerd is. Er is toch heel wat voor nodig om je moeder te vermoorden lijkt me.

4,0* na herziening.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2011, 17:06 uur
Ik vond het destijds al een hele speciale film en nu ik hem nog eens zag had hij niets aan intensiteit ingeboet. Jackson laat hier wel een heel gevarieerd spectrum van zijn kunde zien, het is wat mij betreft zijn beste film.

Hoewel de meisjes soms allebei een beetje te stereotype hun pose volhouden (ook een kwestie van regie lijkt me) schetst de film op een indringende en geweldig fantasievolle manier het lugubere en waargebeurde verhaal. De fatale wandeling aan het slot is bloedstollend.

Als kijker blijf je met de vraag zitten wat mensen hadden moeten doen om te voorkomen dat het zover kwam. Het zijn de goeie films die nog zo lang nazingen in je hoofd.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2011, 21:41 uur
Een beetje een vreemde film, omdat ze meer en meer in hun fantasiewereld opgaan. Voor mij mocht de film wel wat korter. De "ridders" zijn wel mooi gemaakt. Jammer dat er op de dvd geen extra's over zaten.
'K had het einde iets anders verwacht, maar was zeker niet teleurstellend.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2012, 22:44 uur
Aandoenlijk, beangstigend en beklemmend psychologisch drama. Cinematografisch ijzersterk (camera door zandkasteel, wow!). Mooi, zielig en eng. Peter Jackson is heer en meester. dikke 4,5*

Vrij sterk gespeeld ook, Winslet is erg goed, weliswaar over de top, maar overtuigd 100%.