Fantastische film toch. Vooral de 1-op-1 scenes van mensen die soms mijlenver uit elkaar liggen maar waar de intensiteit vanaf knalt; seksueel (
Allen met z'n knappe buurvrouw, Allen met z'n lelijke buurvrouw) genant (
naieve Joy met de lompe Rus) of pijnlijk (
Bill met z'n vrouw in bed en natuurlijk met z'n zoon) en nog een hele zooi.
Een paar keer word je goed op het verkeerde been gezet bij hoe relaties gaan verlopen, vooral bij Allen, zat er zowat iedere keer finaal naast. Leuk ook hoe de levensstijl/houding van ieder personage op de korrel wordt genomen, hoe klein de rol ook is. Hier en daar is het wat aangedikt natuurlijk maar veel dingen blijven herkenbaar.
Mooie soundtrack (die geen emoties uitvergroot, eerder andersom), goed acteerwerk en een paar grappige gebeurtenissen. Allen die opeens teruggebeld wordt en meteen weer in z'n onzekerheid schiet

, sowieso die typische mimiek van Hoffman zoals bij het etentje met de huilende 'vriendin'
Het pedofilieverhaal is apart gedaan door te laten zien
dat hij het eerst niet zelf opzoekt maar in voor hem ongemakkelijke situaties terechtkomt door de seksvragen van z'n zoon, en zich telkens net of niet kan inhouden. Viespeuk, ziek, ja, maar ook zelfbewust ervan. Wel had ik liever gezien dat het niet zo ver ging als in de film maar meer open zou worden gelaten,
gaat hij wel of niets iets doen, had er denk ik beter bij gepast.
Het gevalletje doodslag vind ik wel iets teveel van het goede. En de reactie van de kale vader over een hoer voor z'n zoontje is misschien een overdreven sneer naar domheid en homofobie, aan de andere kant wijst het eveneens op een vorm van onvrijwillige seks, over
perverts gesproken gheghe.
Eigenlijk barweinig op aan te merken. Een bepaalde scene deed me trouwens denken aan The Big Lebowski (hoewel ze uit hetzelfde jaar komen). Wanneer Lenny op de bank zit bij die vriendin en zij te drinken inschenkt met een softporno-achtig muziekje, lijkt wat dat betreft veel op de scene dat Lebowski op de bank zit bij Jackie Treehorn (zelfde kerel die hier Lenny speelt), maar goed.