• 9.374.010 stemmen

Met onder meer: Philip Seymour Hoffman, Lara Flynn Boyle en Dylan Baker

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 19 augustus 1999

Plot Happiness

"Finding happiness can be a tragic comedy."

Todd Solondz toont droog-komisch de al te menselijke interacties van drie generaties van een familie. Centraal staan de drie zussen die inmiddels het huis uit zijn. De oudste is gelukkig getrouwd met een pedofiele psychiater die een oogje heeft op het vriendje van zijn 11-jarige zoon. De middelste is een geslaagd schrijfster die zichzelf als "nep" omschrijft omdat ze nooit echt verkracht is. De jongste van het stel krijgt te horen dat ze volgens moeder en oudere zussen altijd al gedoemd was te mislukken.

Joy Jordan

Chloe Maplewood

Psychiatrist

Billy Maplewood

Wat jij wil Ramon.

Het blijft voor mij een klote film.

Ramon K

Dit vind ik het vreemdste argument dat ik ooit gehoord heb. Mensen worden geprikkeld door films die spannend of komisch zijn. Mensen kunnen zich naar voelen door films die deprimerend zijn, en omdat ze op zo'n gevoel niet zaten te wachten dergelijke films met een laag cijfer beoordelen. Volstrekt logisch lijkt me.

Films die deprimerend zijn zorgen ook voor een prikkel die daarbij niet eens negatief hoeft te zijn. Triestheid, vrolijkheid, angst etc zijn allemaal menselijke emoties, die een zelfde prikkel kunnen geven aan de kijker. Elk gevoel kan een grote stimulans zijn, zelfs de depressie. Ik vind het raar dat jullie denken dat een film je een positief gevoel moet geven. Sterker nog, een deprimerende film die je een naar gevoel achterlaat confronteert je nog effectiever met de realiteit wanneer je op dat moment een vrolijke bui hebt en geen zwaar drama aan kan. Ik zit ook niet altijd te wachten op een melige film, wanneer mijn hoofd op triestheid staat......de grappen gaan dan volledig aan me voorbij en ik mag dan de film niet veroordelen om mijn state of mind tijdens de viewing.

Niet iedereen beoordeelt een film op de zelfde manier als jij, Ramon.

Een loze en aanvallende uitspraak, Yak, die nergens op gebaseerd is. Mensen mogen stemmen zoals ze willen, maar dan niet bevooroordeeld. Elk genre films heeft zijn uitblinkers en geen enkele emotie op aarde kan "te" zijn in leven en film.

En waarom zou je een film veroordelen omdat de karakters onsympathiek zijn??? De mensheid bestaat zeker voor de helft uit onsympathieke karakters....dat je dit in een film kan zien getuigt van realisme en inzicht bij de maker. Ik vind dit een beetje naief van je Yak. Ook negatieve dingen moeten op filmdoek verschijnen ongeacht de nare gevoelens die de film bij een kijker op kan roepen.

Yak

And the magic word: kunnen. Bij de één wel, bij de ander niet. En juist dat 'kunnen' telt zwaar in iemands beoordeling van een film.

Definieer 'jullie'. Ik denk dat helemaal niet, het geniale, zeer terechte maar evengoed misselijkmakende 'Funny Games' in de herinnering roepend. Er zijn zat mensen die absoluut niet de behoefte hebben om met een ellendig gevoel de zaal uit te lopen.

Waarom ga je dan toch telkens weer discussies aan met mensen omdat je schijnbaar vindt dat ze een onterechte stem hebben uitgebracht? Je brengt het heel sterk alsof jouw filmbeleving de juiste is. En als dat niet je bedoeling was, druk je dan in godsnaam eens wat minder stringent uit.

Wat een onzin. Ik wil films zien die me mee weten te slepen. Wanneer een film wordt bevolkt door onsympathieke figuren waarvan het me totaal niet interesseert of ze waren allemaal dood neergevallen, dan is er van 'meeslepen' geen sprake. Totaal geen identificatie. Hence: lage score.

Ramon K

'Jullie' was een verkeerde woordkeuze. Ik bedoelde daarmee de mensen die de film laag beoordelen omdat de film "te deprimerend" is.

Verder ben ik alleen dwingend in mijn uitspraken wanneer ik JUIST geconfronteerd ben met dwingende uitspraken. Mijn vorige berichten waren een antwoord op de dwingende mening van Macmanus en die luidde "ik raad de mensen af deze film te bekijken als ze niet van oninteressante en deprimerende films houden". Dat vond ik pas een dwingend statement. Ik haat het gewoon als mensen een film afkraken met oneigenlijke redeneringen en argumenten. Verder vind ik dat mijn berichten nooit buiten de grenzen van het toelaatbare gaan en ik vind het jammer dat mensen mijn goede bedoelingen en intenties totaal over het hoofd zien.

Ook vind ik de personages in Happiness juist heel herkenbaar, en daarom kan ik me ook inleven in die personages hoe onsympathiek ze ook mogen zijn.

avatar van FisherKing

FisherKing

Sorry hoor; dit heeft niks meer met de film te maken !

Dat klopt.....

Yak

Ramon, je punt is duidelijk. Ik ben het niet eens met de manier waarop je je standpunten naar voren brengt, maar alla.

Ramon K

Ik zal in ieder geval proberen mijn mening voortaan iets minder dwingend te verwoorden.

[Yak shakes hands]

avatar van Frieky

Frieky

lijkt wel een chatbox hiero.

On Topic: Erg komische dramatiek. Met af en toe een aantal Oh's en Ah's. Heb erg genoten, verveelt geen minuut.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

He Yak, waarom heb jij niet gestemd op deze film? Heb je em nog niet gezien?

avatar van Flexje

Flexje

nou ik zie liever een "deprimerende", alhoewel je beter het woord "realistische" kunt gebruiken, film dan een eentje waar bijv. alleen maar mooie mensen in voor komen die erg rijk zijn en elke dag sex hebben en super komisch zijn.....das pas deprimerend! (naar je onderbewuste toe dan)

als je je ff kut voelt heb je meer baat bij zo'n film dan 1 of andere komedie, aktie of weet ik veel wat. je leert er wat van en kan misschien je eigen situatie ook meer waarderen in de zin van waar maak ik me druk om iedereen heeft zn problems.

maar voor elke film een tijd en plaats natuurlijk. en mac keek hem blijkbaar op het verkeerde moment.

ik heb de film nog niet gezien trouwens..

hmm op kazaa staat ie niet, iemand hem toevallig op zijn pc staan laat dan even een persoonlijk berichtje achter bij mij ik wil wel ruilen.

Yak

He Yak, waarom heb jij niet gestemd op deze film? Heb je em nog niet gezien?

Heb 'm nog niet gezien nee, maar ik word hoe langer hoe benieuwder!

Macmanus

Ik wil wel even zeggen dat ik hem niet alleen omdat hij deprimerend is maar 2 sterren gaf hoor.

Ik vond de verhalen, helemaal niet interessant.

Want Requiem for a Dream vond ik wel erg goed, omdat die me veel meer boeide.

En Flexje, als je de film hebt gezien mag je mij vertellen wat je er van hebt geleerd.

Macmanus

Wanneer ga je hem eens kijken narva, ik ben benieuwd wat jij er van vind.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ik hoop hem binnenkort te gaan zien; Heb echter een "wachtlijst" van dvd's en video's die ik nog moet zien, dus kan nog ff duren.

Ik denk dat ik hem heel goed ga vinden

avatar van NERD

NERD

Heerlijk ziek filmpje, wat in sommige gevallen (extreem gezien) toch best wel realistisch kan zijn.

4 sterren!

avatar van gotti

Had heel erg veel van deze film verwacht en hij viel zeker niet tegen. De drie verhaallijnen die door elkaar lopen zijn humoristisch e tevens ook wel erg ziek. Maar wel op een leuke manier. Het acteerwerk is heel erg goed, om over de muziek nog maar niet te spreken. In een woord: adembenemend. Maar toch vond ik het verhaal het laatste half uur iets minder worden en had ik het gevoel dat ik niet meer werd geraakt door het verhaal. Dus daarvoor maar een half puntje aftrek, omdat ik de rest van de film erg goed vond. Einde erg grappig!!! " I Have Come"

Macmanus

He gotti vond je de muziek adembenemend???

En wat is leuk aan het einde als die hond die sperma likt en als dan de hond het gezicht van die vrouw gaat likken is toch niet grappig of snap ik het nou niet, ik weet dat het moeilijk uit te leggen is om te vertellen waarom iets grappig is maaar kun je het misschien proberen uit te leggen

avatar van Jordy

Jordy

beetje wrange humor... hou ik normaal wel van maar persoonlijk vond ik het in hier totaal niet werken (in deze film)

Macmanus

Ik vind het rare in deze film dat het zo moeilijk is of het nou wel grappig bedoelt is of niet.

Dat laatste is grappig bedoelt kennelijk, alleen wat is de grap, zit er een diepe betekenis achter die ik niet heb begrepen, of zijn de mensen die deze film goed vonden toch pubers die nog steeds lachen om sperma grappen?????

Dan zou ik eerder American Pie of There is Something About Mary aanraden.

Ramon K

Macmanus, zeur niet zo, je weet donders goed wat de grap is. En deze grap valt niet te vergelijken met jouw voorbeelden; de grap is in een andere context geplaatst in deze film. Jij vindt de film niet goed, alle respect daarvoor, maar ga dan niet alles uit de kast halen om de film onderuit te halen. En dat je mij vergelijkt met een puberaal mannetje is al helemaal een schande.....foei!!!

Macmanus

Neej ik weet niet donders goed wat de grap is, anders vraag ik het toch niet.

Puberaal ventje

avatar van gotti

Nee, het was niet als puberale humor bedoeld. Ik bedoelde ermee dat dat jongentje gedurende de hele film klaar wilde komen en dat steedes niet lukte, maar dat dat op het eind dus wel lukte. Dus volgens mij was er niet echt sprake van puberale humor. Ik vond het gewoon grappig. De poep en pies fase heb ik geloof ik al wel gehad

Ramon K

Die spermagrap toont de onbekendheid met het onderwerp sex aan; de jongen weet namelijk totaal niet wat klaarkomen inhoudt. Het is dus zeker geen domme puberale grap.

avatar van gotti

Het verhaal is eingelijk gewoon een beetje ziek, maar wel op een leuke manier. Maar je moet er van houden denk ik.

Wij begrijpen elkaar

AHA

avatar van Wouter

Natuurlijk is het grappig bedoeld. dat neemt niet weg dat dit meesterwerk over hele zinnige dingen gaat. het einde is bijvoorbeeld prachtig ambivalent.