• 9.376.713 stemmen

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Saoirse Ronan, Mark Wahlberg en Rachel Weisz

Releasedatum: 25 februari 2010

Plot The Lovely Bones

"The story of a life and everything that came after..."

Susie Salmon (Saoirse Ronan) is een meisje van veertien dat verkracht en vermoord wordt door haar buurman. In de tussenwereld ziet ze hoe haar familie omgaat met het tragische verlies. Terwijl haar vader probeert de vermeende moordenaar van zijn dochter op te sporen, glijdt Susie’s moeder langzaam weg van haar gezin. Toch blijkt gaandeweg dat er in Susie's afwezigheid ook een nieuwe kracht schuilt, die de breekbare familiebanden opnieuw met elkaar verbindt. Daarnaast volgt Susie ook de moordenaar, die alle bewijzen probeert te verbergen en op het punt staat, opnieuw toe te slaan...

Susie Salmon

Buckley Salmon

avatar van donnie darko

donnie darko

Jordy schreef:

Klopt Grotendeels punten die al genoemd waren. Ongelofelijk kitscherige hiernamaals-beelden, en verder nogal een rommelig richtingloos geheel. Wel een paar sterke rollen, een mooi jaren '70 sfeertje en een aardig whodunnit gedeelte. En Rachel Weisz is mooi.

Helemaal mee eens... Allemaal zo ongelooflijk cliché... En de acteerprestaties vond ik, zeker van Rosan, ondermaats..

avatar van pve

pve

zag de trailer en wist dat ik m moest zien

al werd ik teleurgesteld door de trailer die een spannende tendens neerzetten en dat werd het niet

maar was er wel aangenaam door verrast

peter jackson leverd weer een topfilm af en weer iets anders dan wat ie al gedaan had al heeft heavenly bodies wel een beetje de stijl van deze film

mooie beelden een goed verhaal en goeie acteerprestaties

al vond ik het jammer dat wat eigenlijk een clue moet zijn (de moordenaar eigenlijk al vanaf het begin bekend was

een beetje spanning zou de film wel goed hebben gedaan

ik moet zeggen dat ik er niet veel van verwachte en dat zal ook wel meegeholpen hebben aan het resultaat van beoordeling

avatar van rose

rose

Hoewel het hele gegeven prachtig neergezet is, kwam het ook wat te ongeloofwaardig over. Sommige rollen waren idd overbodig. Verder toch wel genoten van deze film.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

pve schreef:

al heeft heavenly bodies wel een beetje de stijl van deze film

Het is nog altijd Heavenly Creatures . Maar draait deze film al ergens? Ik weet dat sommige hem op een voorpremiere o.i.d gezien hebben, maar 116 stemmen is dan wel een beetje veel.

avatar van The Oceanic Six

Voor iemand die al een paar jaar op MM geregistreerd staat zou je moeten weten dat er ook andere manieren zijn om een nieuwe film snel te kunnen zien.

avatar van Mai*

Mai*

Ik vond het een zeer verassende film. Acteurs waren echt top! Moet alleen zeggen dat ik het einde toch enigzins wat vond tegenvallen. Je hoopt uiteraard dat zo'n moordenaar gepakt wordt, nee meneer schrikt van een ijsspegel en flikkert van de berg..joepie., gewoon ontzettend jammer dus.

Maar verder een mooie film.

Jules15

Het boek heeft hetzelfde einde, dus ikzelf ben wel blij dat hij dat gehouden heeft.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Zag de trailer in IMAX weliswaar natuurlijk niet in 3D, toch wil ik deze film wel een kans geven.

avatar van JanHLieben

JanHLieben

Zonder meer een prachtige film, zeer goed gespeeld en de moeite waard om de 135 minuten daaraan te besteden.

avatar van top030

top030

een erg mooie film waarin een gewoon verhaal overgaat in surrealistische beelden en vreemde landschappen. Rachel Weisz is een genot om naar te kijken. ze weet op de jusite mannier de wanhoop neer te zetten van iemand die haar dochter kwijt is.

Een mooie film vanuit een andere hoek ......

avatar van Hobie16young

Hobie16young

Peter Jackson bewijst met deze film maar weer, dat film maken een kunst is. Wat een fantastische productie.

Samen met een super soundtrack en sublieme animatie weet hij ons in een wereld mee te nemen die blijft fascineren.

Hoewel ik Saoirse Ronan niet zo goed vond spelen in “City of Amber”, doet ze het geweldig in deze productie.

Uitstekende kast met een goed scenario, absoluut een aanrader!

avatar van t-i-m

t-i-m

heerlijke film...heb er van genoten. een mooi rustig verhaal. audiovisueel prachtig, vooral de ''aarde noch hemel wereld'' is een lust voor het oog. acteerprestaties zijn super vooral Ronan en Tucci. Ronan weet me goed te ontroeren, en elke keer wanneer Tucci inbeeld kwam kreeg ik kippenvel, wat heeft die vent dit verschrikkelijk eng personage goed neer gezet! applaus! wel zaten er een aantal overbodige figuren in de film, vooral de rol van Susan Sarandon had voor mij echt totaal geen toegevoegde waarde. daarnaast was haar personage ook ronduit irritant......verder heb ik eigenlijk niks negatiefs te zeggen over deze prachtige film. heeft btw ook wel wat weg van Heavenly Creatures....

avatar van bhuijer

bhuijer

Ik had regelmatig het idee dat ik naar een "RTL woensdagavond waargebeurd verhaal" zat te kijken, aangevuld met mooie opnames.

Maar juist het "RTL gebeuren" maakte het geheel toch wel weer boeiend. Sommige stukken hadden mijns inziens wel een stukje ingekort kunnen worden. Al met al een leuke voldoende

avatar van ralfsjam

ralfsjam

dit is een moeilijke film om te beoordelen, want er zitten veel verschillende films in. zo wie zo de fantasie film en de realistische film. als je goed naar het verhaal kijkt hangt het met toevalligheden aan elkaar, maar omdat dat in zo'n mooi jasje zit valt dat niet zo op.

wel is het een film die je een dikke 2 uur doet boeien, want hoe gaat het verder? een film met goede acteurs, een constant lopende verhaallijn, visueel prachtig, soms iets te zoet en veel op safe!

kortom, aanrader voor een breed publiek

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Vervelende, rommelige en bij vlagen tenenkrommende vertoning.

Net als bij het topic over de film Avatar, waarbij al wekenlang gesproken wordt over de grafische pracht aan de ene kant en het zwakke verhaal anderzijds, zitten deze twee elementen (verhaal en uiterlijk) mij ook bij The Lovely Bones weer behoorlijk in de weg. Maar dan wel op een iets andere manier.

Ik kon echt totaal niet lekker in de film komen. Steeds als er weer iets neigde naar een dialoog met wat meer diepgang, werd ik weer 'gestoord' door de beelden van het hiernamaals. Dit alles vergezeld door de steeds vervelender wordende voice-over van Susie, een hoop dramatische muziek en oversentimentele scenes. Toegegeven, het is Jackson wel toevertrouwd om een voorstelling van de hemel weer te geven. Lelijk was het allerminst. (Zeker de beelden van de scene waarin Jack zijn boot-in-fles-collectie kapot gooit en waarbij je daadwerkelijk boten tegen een klif kapot ziet varen was erg mooi. Misschien ook wel, omdat deze scene inhoudelijk WEL ergens op slaat in tegenstelling tot de meeste van de 'mooie beelden' in deze film die voor mij geen enkele toegevoegde waarde hebben..) Maar hoe Jackson denkt dat het er na de dood uitziet interesseert mij gewoon zo veel minder dan de potentiele psychologische kant van deze film, namelijk: hoe verwerkt de familie de dood van hun dochter. Vandaar 'potentiele', dit aspect kwam gewoon niet goed uit de verf. Ik had dan ook liever een andere regisseur gezien. Jackson wil niet alleen de focus te veel leggen op zijn uiterlijke kunstjes, hij wil ook nog eens teveel genres in een film proppen waardoor het zeer rommelig wordt. Het is allemaal net iets teveel van het goede. En wat voor mij het belangrijkste doel bij een film met een dergelijk verhaal zou moeten zijn wordt nooit waargemaakt, namelijk schokkend zijn en veel emotie losmaken...Helaas.

Ik hou het op 1,5 tot een krappe 2*. Nou vooruit ik rond het af naar boven. Toch nog genoeg kwaliteit in de film te ontdekken, maar persoonlijk was ik blij dat hij afgelopen was.

avatar van Vascago

Vascago

Boooring. Er zaten wel enkele mooie scenes in de film, maar op een gegeven moment (en dat was al na 30 minuten ofzo) begon het me al te vervelen. Die voice over en de beelden van het hiernamaals dan. Zag er bij vlagen best mooi uit maar het ging allemaal totaal nergens over wat mij betreft. Zo leeg als een losse flodder. Het acteerwerk in de film kon me ook nauwelijks bekoren. Alleen Suzie en haar zusje waren wel goed bezig, buiten die voice over dan. De moordenaar , Wahlberg en Weisz zaten volgens mij op de automatische piloot te acteren en wat Sarandon in de film deed buiten irritant zijn is me niet duidelijk. Als de film zich wat minder op het "hemelse" aspect en wat meer op de levende familieleden of de moordenaar had toegespitst was het waarschijnlijk een stuk beter geweest. Nu leek er geen eind aan te komen. Gelukkig gebeurde dat toch nog al was dat einde misschien wel het allerslechtste gedeelte van de film ook nog.

avatar van scorepio

scorepio

Waar Peter Jackson in Lord of the rings de spectakeltour opging , slaat hij hier de kunstzinnige weg in. Mooie beelden met passende muziek vullen bijna de helft van het verhaal.

Het verhaal op zich is echter vrij mager en nooit echt spannend.

Deze film is wellicht als een modern schilderij , het is kunst en velen zullen het waarderen maar het is niet " my cup of tea ".

avatar van otherfool

otherfool

Wow, wat slaat Jackson hier de plank finaal mis. Het in de dop aangrijpende verhaal wordt tot op schaamteloze wijze overgedramatiseerd, ja zelfs uitgebuit met huil-of-ik-schiet momenten te over, inclusief aanzwengende muziek.

Met name de 'tussenwereld' delen komen niet over en halen slechts tempo uit de soms spannende en intense gedeeltes in de echte wereld (zo is er een mooie scene tussen Wahlberg en Tucci). De film had er beter aan gedaan zich hier op te richten ipv met de potsierlijke voice-over bijzonder doorzichtig op het gemoed van het publiek in te spelen.

De film valt definitief op de kont in het hemeltergende slotkwartier, met een tenenkrommend slotmonoloog. Verder valt het volstrekt misplaatste comic relief (?) karakter van Sarandon op, wie bedenkt dit soort dingen toch?

Nipt nipt nipt 1,5*.

Jules15

waarom is de releasedatum verplaatst?

avatar van wyatt earp

wyatt earp

The Oceanic Six schreef:

Je zou hem kunnen downloaden inderdaad, dat wist ik wel. Maar ik wist niet dat half MM daar aan deed.

avatar van hydraulix

hydraulix

Nou ik kan kort zijn, want ik deel precies de mening van merijn82 aantal posts hierboven. Wat een oversentimentele, quasi-diepzinnige rommelwerk is dit van Jackson.

avatar van SunChaser

SunChaser

Jules15 schreef:

Niet helemaal. Dat met die kluis en die sinkpit zit ergens in het begin.

Jules15

Haha ooke, ik las namelijk alleen dat het stukje van dat de moordenaar door de ijsspegel in het ravijn valt. Zelf wacht ik met de film kijken tot hij in de bios is!

avatar van mipha

mipha

t-i-m schreef:

Ik las dit en ik dacht, precies, helemaal mee eens!

avatar van Silv3r

Silv3r

Prachtige film. Was zeker onder de indruk. Visueel natuurlijk ondergeschikt aan Avatar (sorry moest even), maar als je voor deze hemel open staat is het fantastisch artistiek gedaan. De manier waarop dit gefilmd is, geeft toch zeker aan dat filmen nog altijd met creativiteit en met passie (artistiek) moet worden gedaan.

Mensen die de CGI gaan afzeiken moeten maar even creatief zijn. Het verhaal is erg sterk, cast speelt goed en het is een hemel waar ik in kan geloven. Topper!

Gezien : Auckland - Skycity

avatar van $pecial

$pecial

Indrukwekkend.

Ik zag de trailer destijds in de bioscoop en ik dacht, deze film moet ik zeker checken. Ik ben niet de grootste fan van Peter Jackson, maar zijn films kan ik zeker waarderen. Van Braindead tot de LOTR trilogie.

Over het verhaal ga ik niet veel vertellen/verklappen. Het is gewoon een kwestie van het zelf ervaren.

Visueel is de film echt een plaatje, af en toe wordt er iets te ver doorgedreven op het artistieke, wat mij niet echt is bevallen. Het is soms allemaal iets te zoet. Daar komen we aan bij de mindere kant van The lovely bones.. hoe mooi het ook is, het is soms iets te klef, met name de romantische scenes met Susie en die jongen. Niet mijn pakkie aan.

De film heeft twee gezichten, het mooie waar Susie in manoeuvreert en de kille kant op 'aarde' waar de familie rouwt en hoe je ziet hoe de moordenaar zich probeert schuil te houden en zich weer een nieuwe daad beraamd op de zus van Susie. Sommige scenes zijn echt erg spannend, het binnen dringen van het huis bijvoorbeeld. Natuurlijk mag ik de scene in het ondergrondse kamertje niet vergeten! Onheilspellend.

De mooiste scene van de film vond ik dat de vader er achter kwam dat de buurman zijn dochter heeft vermoord, en de wijze waarop dat duidelijk werd met de verlepte roos.

Ook wil ik erbij vermelden dat ik de soundtrack prachtig vind. Het geeft de film een hoop extra.

Al met al ik heb er erg van genoten. Misschien soms iets te klef en te traag, maar het complete plaatje maakt dat allemaal goed.
Mooi, droevig, spannend, meeslepend, boeiend.. The Lovely Bones is het allemaal!

4,0 *

avatar van AHWA

AHWA

Na een uur is er pas een ding gebeurd.

Dat was een van de dingen waar ik aan moest denken terwijl ik de film keek. De film duurt twee uur, maar als de film al een uur voorbij is, is er eigenlijk pas 1 ding gebeurd. Goed, het is de gebeurtenis waar de film om draait, maar ik heb het idee dat het verhaal te weinig om het lijf had en dat ze daarvoor maar een hoop mooie kleurtjes gebruikt hebben om de aandacht af te leiden.

Nu zijn die allemaal wel mooi en is het acteerwerk vooral van Tucci dik in orde, en ook Susan Sarandon heeft een grappige bijrol, maar verder was er te weinig boeiends aan de film.

Het leukste was misschien nog wel het spotten van Peter Jackson in de fotowinkel en als Ronan voor het eerst naar haar vriendje kijkt in het winkelcentrum, loopt Tucci heel snel voorbij. Leuke dingetjes om te zien, maar dat redt de film helaas niet.

avatar van erik1677

erik1677

Peter jackson blijft toch echt een favoriete regiseur van me.

Ook hiermee breng hij weer en puik stukie vakwerk af,

genoten van begin tot eind.

Aan het eind kreeg ik alleen een beetje een onbehagelijk gevoel.

dacht ff....neeee dit kantoch niet zo eindigen.

maar het viel nog mee

avatar van flyer

flyer

Echt een topper. Mooi verhaal met spanning. Aanrader

avatar van adistrict

adistrict

ja, topfilm, kan niet anders zeggen en ben blij dat Peter Jackson weet hoe je goede films moet maken, boeiend en aangrijpend verhaal en mooie shots, en Mark Wahlberg bewijst ook weer eens dat hij beter acteert dan zingt.

Ook Susan Sarandon inderdaad in een leuke op haar lijf geschreven rol. Het meisje dat Susie Salmon speelt zet haar rol ook geloofwaardig weer, Een minpuntje vond ik dat het uiterlijk van de moordenaar te gemaakt was, verder speelde Stanley Tucci goed.