Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Saoirse Ronan, Mark Wahlberg en Rachel Weisz
Releasedatum: 25 februari 2010
Plot The Lovely Bones
"The story of a life and everything that came after..."
Susie Salmon (Saoirse Ronan) is een meisje van veertien dat verkracht en vermoord wordt door haar buurman. In de tussenwereld ziet ze hoe haar familie omgaat met het tragische verlies. Terwijl haar vader probeert de vermeende moordenaar van zijn dochter op te sporen, glijdt Susie’s moeder langzaam weg van haar gezin. Toch blijkt gaandeweg dat er in Susie's afwezigheid ook een nieuwe kracht schuilt, die de breekbare familiebanden opnieuw met elkaar verbindt. Daarnaast volgt Susie ook de moordenaar, die alle bewijzen probeert te verbergen en op het punt staat, opnieuw toe te slaan...
Susie Salmon
Ruth Connors
Buckley Salmon
Ray Singh
LinkVink
Owowowow, een van de films van 2010 wat ik moest zien!
En het was gelijk een toppertje. Ik had hoge verwachtingen van de film, vooral omdat natuurlijk Peter Jackson de regisseur is. Grafisch zou het helemaal geen punt moeten zijn (wat het ook niet is) ik was enkel bang voor het verhaal.
Ik hou van spirituele verhalen, maar ik had zo mijn twijfels over de film. Een meisje in het vagevuur (ik blijf het zeggen, wat neit geheel klopt natuurlijk) wie indirect haar familie helpt. Het werkt natuurlijk niet met mooie beelden, het moet ook goed worden over gebracht door de acteurs en actrices.
En ik durf wel te zeggen dat IEDEREEN vind dat Stanley Tucci een super rol neerzet. Overtuigend, qua uiterlijk ook overtuigend en natuurlijk THE EVIL part van hem. Ik werd gewoon bang van zijn staar. Ik vond het zo eng, dat hij echt enger is dan Freddy Kruger!
De grafische kant van de film is natuurlijk subliem. Je moet het natuurlijk niet te vergelijken met de graphics van Avatar, maar je kunt zien dat de editnerds, niet alleen veel man kan kopieren (Lord of the Rings), maar ook mooi kleuren en werelden neer kunnen zetten!
Natuurlijk doet Mark Wahlberg naar behoren qua spel. Zijn schommeling in karaktereigenschappen is echt goed neergezet.
Verder verdient natuurlijk Saoirse Ronan de grootste pluim! Ik blijf haar echt de beste aanstormende actrice vinden, als sinds haar rol in Atonement. Haar gelaatuitingen zijn realistisch en natuurlijk haar rolvertolking is natuurlijk gewoon super. Ik ben blij dat ze zo een rol aanneemt. Dit is toch een andere koek als City of Ember (als film) en Atonement (qua rol). Nu hopen dat ze haar acteercarriere doorzet en tegen een paar grotere namen te spelen.
Verder een goede film
RickZ
Pakkend drama over vermoord meisje dat zich bevind in de prachtig weergegeven tussenwereld. Het verhaal is op zich schokkend maar wordt prachtig weergegeven in deze film, waarin uitstekend geacteerd wordt.
Ik heb nog getwijfeld of ik em zou pindakazen (ruim 2 uur drama) maar daar heb ik dus geen spijt van.
Deze gaat meteen mijn top10 in, maar ik zie net dat die weg is, hoe kan dat nu weer??!!
jacobine_rodijk
Al die hoge cijfers kan ik gewoon niet bevatten, er zitten een paar erg mooie hoogtepunten in de film en goede rollen van Ronan en Tucci. Toegegeven.
Maar er zitten toch ontzettende mankementen in de film die iedereen met een blind oog negeren Werkelijk iedereen zit hier met een zesde zintuig naar Tucci te staren zodra hij in beeld komt. Als Lindsey voorbij het huis streeft. Als Jack langs het huis streeft. Ik snap best dat zijn karakter 'die' creep om de hoek moest voorstellen maar er waren haast géén indicaties dat werkelijk de halve buurt hem van Susie's moord moest verdenken. Zat werkelijk ook stompzinnig naar het beeld te staren toen Clarissa's Spidey-Sense afging toen Tucci zijn kluis ging dumpen en naar hem zat te staren 10 min. lang (letterlijk). Tenenkrommende momenten waarbij alle slachtoffers bijeen komen bij de grens van de hemel met Enya op de achtergrond, Sarandon's compleet overbodige rol en Weisz die d.m.v. een paar voice-overs haar absentie moet verklaren.
Grootste flaw was misschien wel dat ik werkelijk vingers gekruisd had voor Tucci om ermee weg te kunnen komen. Zat dan ook gebaald te kijken dat het zo cheesy moest eindigen. Dan moet er toch wel iets mis zijn als je voor de moordenaar zit te juichen om weg te komen in een verhaal als dit? Alhoewel dit ook een persoonlijke ervaring kan zijn.
Ontzettend onevenwichtige film waarbij ik haast bijna niet op een voldoende kan uitkomen, laat staan een welverdiende vijf sterren.
roy7477
Meestal sla ik dit soort films over, maar op aandringen van mijn vriendin heb ik 'm toch gekeken. Blij toe! Wat een prachtige film zeg! Spanning, emotie en drama. Alles tot in de perfectie uitgewerkt. Schitterende acteerprestaties.
Een aanrader!!!!
tudeleruudje
Zulke belachelijke dingetjes zijn het dus niet, wat mij betreft.
Zo kun je alles wel bagetaliseren, volgens mij was de FBI toen al actief he?? mss waren ze toen niet zo slim om te kijken waar hij overal gewoont heeft en daar de vermistte kinderen naast te leggen dan had hij wel opgejaagt zijn geworden. Maar bij mijn weten werkten de diverse Staten toen al samen dus had het mijns inziens toch echt realiseerbaar moeten zijn.
tudeleruudje
quote
Hoezo heb je iets op te biechten Jacobine??
We liggen op 1 lijn wat betreft de boordeling, de rest geeft bijna allemaal 5 sterren
Leland Palmer
Ach, het gaat allemaal om persoonlijke beleving. De punten die jij noemt (hetzelfde geldt voor die van jacobine_rodijk), zijn voor mij absoluut geen stoorzenders en overduidelijke mankementen. Het voelde voor mij ''logisch'' aan allemaal. Blijft toch een gevoelskwestie.
Uier
- 2006 berichten
Aardige film met geweldige beelden. Zelden het 'hiernamaals' of vagevuur zo mooi weergegeven gezien. Echt iets wat je aan Jackson over kan laten. Verder was de manier waarop het verhaal verteld werd ook echt orgineel en hierdoor blijf je wel geboeid kijken. Tucci speelt fantastisch als geflipte freak. Ook Ronan zet een goede rol neer. Wahlberg speelt een beetje op de automatische piloot.
Dat was toch juist de intentie van de film? Door de spirituele koppeling tussen het overleden kind voelde de nabestaanden wat zij duidelijk probeerde te maken. De 'geest' van Ronan leidt hun juist richting Tucci. Dat is juist de rode draad in de film, dus ik zie dat allesbehalve een mankement.
Het grote nadeel vond ik het tempo sommige punten. Het gaat net wat te langzaam allemaal, waardoor ik wel moeite kreeg om geboeid te blijven. Ook de rol van Surandon had men voor mijn part weg mogen laten. Voegt weinig toe behalve irrirantie.
Al met al is het toch een mooie prent geworden, die het vooral moet hebben van de sublieme beelden, de mooie muziek en de interessante verhaallijn. Als er iets meer tempo in gezeten had, was het een echte topper geweest. Nu blijf ik steken op 3.5*.
jacobine_rodijk
Behalve het laatste moment waarbij Susie in de raamreflectie opdaagt had ik nergens echt het gevoel dat zij hun in een bepaalde richting trok. Dit was juist het mankement, dat het nergens écht goed de verf uit komt dat zij diegene is die het allemaal probeert te regelen. Het was bijna alsof zij (de familie) evenveel wisten als de kijker wat gewoon niet hoort te zijn.
Hoezo heb je iets op te biechten Jacobine??
Bedoel uiteraard persoonlijke 'beleving' m.b.t. de film
deft0nes
Visueel gezien is het werkelijk prachtig. In het eerste uur kreeg ik regelmatig kippenvel. In dat opzicht heeft Jackson weer een pareltje afgeleverd. En ook ditmaal werden de prachtige beelden ondersteund door mooie muziek. Ook de acteurs waren allen voldoende tot ruim voldoende, met een flinke uitschieter in Tucci. Tijdens de scène onder de grond, stokte mijn adem en zat ik op het puntje van mijn stoel. Helaas heeft Jackson, in mijn ogen, een paar misstappen begaan wat betreft het verhaal. Soms zelfs wat grotere.
Als het om boekverfilmingen gaat, ben ik een purist. Ik wil dan dat de film zowel het verhaal goed (genoeg) verteld als dat het gevoel wat het boek overbrengt in de film overgebracht wordt. In deze boekverfilming miste ik beide tot een bepaalde graad. Sommige, in mijn ogen, belangrijke dingen uit het boek werden gewoon overgeslagen, andere dingen zaten er wel in, maar dan werd er te weinig aandacht aan besteedt. Nergens kreeg ik dan ook de brok in mijn keel, of het traantje, die het boek mij wel bezorgde. Toch jammer, want Jackson heeft met LotR bewezen dat hij dat wel kan.
Al met al blijft het gewoon een goede film. Maar dan wel eentje die beter had kunnen zijn.
Nancy1980
Ok, als ik deze film 10 sterren mocht geven zou ik dat meteen doen.
Wat een mooie indrukwekkende film.
Ik heb hem net gekeken, en heb er nog kippenvel van, ik ben er echt van onder de indruk.
Niet alleen is deze film mooi qua beelden, hij is spannend, en het verhaal is gewoon prachtig.
Deze komt vanaf nu in mijn Top 10.
Leland Palmer
Toen het nummer ''Song to the Siren'' van This Mortal Coil kwam opspelen werd ik toch behoorlijk ontroerd. Prachtige scéne.
deft0nes
Je merkte wel dat dat Jacksons bedoeling was, maar toch kwam het niet goed op mij over.
Fabian123
Was wel een beetje over the top, maar inderdaad mooie passende muziek. Vond dat t beste stuk van de film.
Leland Palmer
Was wel een beetje over the top
. Gras is al een beetje voor m'n voeten weggemaaid hier, maar dit zijn inderdaad een paar aspecten die gewoon voor mij erg slecht zijn in deze film. Sterker nog: ze slaan gewoon helemaal nergens op, ik mag toch hopen dat dit in het boek beter gedaan is.Ik kan nou ook weer niet zeggen dat de film verder een gedrocht is, want Jackson is natuurlijk geen amateur en het ziet er bij vlagen wel mooi uit en er wordt soms wel een aardig sfeertje geraakt.
Naar het einde toe komt er ook nog wat leuke suspense langs (hoewel ik wel elk moment Dexter uit de serie verwachtte die even langs kwam
) .Maar verder is de film een behoorlijke teleurstelling. Door bovengenoemde punten en doordat het verhaal echt totaal niet mijn ding is. Ik snap helemaal niet wat nu eigenlijk de bedoeling is.
Bovendien zijn alleen de hoofdrolspeelster en haar zusje eigenlijk goed in haar rol. Zo'n Wahlberg... echt... wie verzint het om hem in deze rol te casten
. Zelfs Tucci, 1 van m'n favoriete acteurs, vond ik niet echt goed in deze rol passen.
Nou, een heel klein 2,5je dan maar.
-edit- ik zie dat Jordy ook een beetje een probleem met de film had?
) .
Nou, een heel klein 2,5je dan maar.
-edit- ik zie dat Jordy ook een beetje een probleem met de film had?
Ja, dat zijn dus dingen die Jackson verhaaltechnisch heel erg vaag heeft uitgewerkt. Ik snap ook niet waarom Jackson voor die dingen heeft gekozen, het maakt het verhaal alleen maar onduidelijker en vager op. Als je het boek leest, valt alles op zijn plek
Jordy
ik zie dat Jordy ook een beetje een probleem met de film had?
Klopt
Grotendeels punten die al genoemd waren. Ongelofelijk kitscherige hiernamaals-beelden, en verder nogal een rommelig richtingloos geheel. Wel een paar sterke rollen, een mooi jaren '70 sfeertje en een aardig whodunnit gedeelte. En Rachel Weisz is mooi.
StickStickly
Lijkt me zeker een interessante film.
Binnekort eens bezichtigen.
Een week geleden in België is in de buurt van Diest ook een meisje verkracht en neergeschoten door haar buurman.
Gelijknamig verhaal dus.
De Knip
Heb net de film gezien en omdat de score mij zo verbaasde meteen op zoek naar iemand die de film 'afkraakt'.
Grote deel met jou eens. Het woord tenenkrommend kwam ook in mij op.
Het hele tussen aarde en hemel gedoe was meer om Peter Jackson zijn kunstjes te laten vertonen, dan dat het ook maar iets toevoegde aan de film. Oke, het hoort erbij, maar het kon mij nauwelijks boeien.
Ik zat steeds meer naar het einde te hunkeren. Jammer, want het de film was het eerste uur wel aardig. Ook het einde komt dan maar even uit de luch vallen - letterlijk. Natuurlijk met een bijbedoeling, maar het 'paste' helemaal niet.
**1/2
De Knip
Dat vond ik het meest verschrikkelijk deel vd film. Dat zou menigeen zeker 'koude rillingen' moeten geven? Las op youtube dat het mensen wel aangreep.
Nou, mij dus niet. Dat was het meest ergerlijke deel en tevens afsluiting van dat tussen hemel en aarde gedoe.
Het is boekverfilming. Wat moet Jackson dan doen? Het hele hoofdplot van het boek uit de film trekken omdat het misschien niks toevoegend is voor sommigen?
De Knip
Nee hoor, dat vond ik. Echter, ik zie ook wel dat andere mensen dit wel mooi vonden. Geen probleem.
krimsonnation
Schitterende film, heeft me geen seconde verveeld, prachtige beelden, mooie effecten, mooie muziek (vooral kippevel bij This Mortal Coil - Song to the Siren) Voor mij een Topper!
Mementos75
Een beetje teveel fantasy voor mij, maar desondanks toch 4 sterren, kan me voorstellen als je dit genre leuk vind het een 5 zou kunnen krijgen
johnrambo
Ik heb deze film zonder enige voorkennis gezien. Het éne moment vond ik hem prachtig en het volgende zeer matig. In het eerste uur waar naar de moord toegewerkt word in het script, is het eigenlijk een doorsnee goede thriller. In mijn ogen zakte hierna de film voor een periode totaal in elkaar.Ik heb er even aan gedacht om de film uit te zetten maar besloot hem toch nog een kans te geven. De teletubbie wereld die volgde vond ik ongeloofwaardig, totaal niet boeiend en ook nog eens matig geacteerd door Saoirse Ronan die eigenlijk de hele film niet overtuigend was.Vanaf het moment dat de schoonmoeder in huis kwam(wat overgens een grappig stuk was) kwam de film weer op het niveau van het eerste uur.Al met al een aardige film die waarschijnlijk bedoeld was om diepe indruk achter te laten op de kijker maar daar helaas niet in is geslaagd.
De Knip
Zo heb ik de film ook ongeveer gezien. Bij mij is het idd ook niet geheel gelukt.
l-d
) .
Hahaha ja precies dat had ik ook!
Verder mooi film..Had alleen wel iets meer tempo in mogen zitten.
Jers
Wat een geweldige film is dit die na afloop je echt er nog een tijdje over laat nadenken.
Ik vind het een knap meester werkje van Peter Jackson en de hoofdrol speelster zet een erg overtuigende rol neer!

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix