• 9.376.798 stemmen

Mystery / Thriller | 138 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo en Ben Kingsley

IMDb beoordeling: 8,2 (1.619.174)

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 18 februari 2010

Plot Shutter Island

"Some places never let you go."

De film speelt zich af in 1954. U.S. Marshall Chuck Aule (Mark Ruffalo) en zijn nieuwe partner Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) gaan op zoek naar een moordenares, die ontsnapt is uit TBS-kliniek 'Ashecliffe Hospital' voor langgestraften op Shutter Island, een eiland voor de kust van Massachusetts. Aangenomen wordt dat ze zich daar nog verborgen houdt. Een web van intriges en misleiding zorgt er al snel voor de nodige problemen. Zo krijgt Daniels van de plaatselijke doktoren geen toegang tot de archieven van het hospitaal, die hem de broodnodige informatie zouden kunnen verschaffen. Een plotseling opstekende orkaan verbreekt de verbinding met het vasteland, waardoor ze nu op zichzelf zijn aangewezen. Diverse langgestraften maken van de verwarring gebruik, om uit de kliniek te ontsnappen.

Chuck Aule

Dr. John Cawley

Dolores Chanal

Rachel Solando

Dr. Jeremiah Naehring

Deputy Warden McPherson

avatar van tottenham89

tottenham89

Laatst helaas nog gehoord dat de datum van release verschoven zal worden naar februari 2010. Maar wanneer het in Nederland gedraaid zal worden, weet niemand nog.

avatar van viciousElle

viciousElle

Al DeNiro schreef:

Wat een trailer! Dit belooft heel wat.

Volgens mij wordt er ook wat belangerijks verklapt in de trailer, maar weet het niet 100% zeker.

Maar dat maakt niet uit, het einde kan nog alle kanten op.

De plot wordt er alleszins niet in verklapt.

avatar van Norma

Norma

viciousElle schreef:

De plot wordt er alleszins niet in verklapt.

Heb even terug zitten bladeren, zie nu dat jij het boek gelezen hebt. Dan ben ik blij met jouw verklaring, want ik durfde de trailer al geen tweede keer meer te kijken omdat ik ook een beetje het gevoel kreeg dat deze wel erg veel weg geeft. Maar ben blij te horen dat dit niet het geval is

Na Mystic River is dit de 2e verfilming van een boek van Dennis Lehane, iemand die eigenlijk alleen maar topthrillers aflevert. Mocht Scorsese het werk wat Clint Eastwood heeft afgeleverd met Mystic River evenaren, dan wordt dit weer een topper, no doubt.

Oh nee, Gone Baby Gone is er ook nog.

avatar van sonyjh

sonyjh

ik vond mystic river van eastwood anders niet zo speciaal.... Zie in de trailer van deze al heel wat meer potentie

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Het boek was ontzettend spannend. En zo de nieuwe trailer op Apple te zien, heeft Scorsese zich ook aan het boek gehouden. Hopelijk is het einde wat duidelijker in deze film, die snapte ik in het boek niet helemaal. Misschien nog maar eens gaan lezen! Ik ga zeker naar de bios toe.

avatar van WB

WB

De tweede trailer is nu ook te bewonderen.

avatar van mrwhite

mrwhite

ziet er goed uit alleen jammer van die trailer je ziet weer veel te veel

avatar van Don MN

Don MN

Bedankt voor je waarschuwing dan wacht ik wel tot februari!

avatar van booyo

booyo

Na het zien van de trailer kan ik niet wachten tot deze film uitkomt!

avatar van The One Ring

The One Ring

Opmerkelijk dat ze deze film na het Oscarseizoen uitbrengen. Scorsese is toch al snel prijzenmateriaal.

avatar van schram101

schram101

Volgens mensen die het boek hebben gelezen laat de trailer op zich helemaal niet te veel zien.

Hoewel het mij ook wel zo leek.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Echt een goede trailer. Lijkt me een bloedstollend spannende film. DiCaprio is een acteur die prima rollen neerzet en dat samen met Ben Kingsley en Jackie Earle Haley, gaat het denk ik wel goed komen. Niet te vergeten dat Scorsese erg goede films heeft geregisseerd. Na het zien van de trailer heb ik er flink wat vertrouwen in. Alhoewel trailers wel eens een misplaatst gevoel kunnen geven...

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Ja,vind ik ook opmerkelijk dat die na het oscar seizoen doet. 19 februari in Amerika pas.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Jammer dat deze film pas in 2010 draait. Ik vind Scorsese sowieso een geniale regisseur.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Ben héél erg benieuwd. Zag trouwens ook nog Jackie Earle Haley in de trailer opduiken. Die kan echt heel erg goed een gestoorde spelen.

avatar van Rizz

Rizz

Ben benieuwd!

Trailers zagen er vet uit.

avatar van laundromat

Emily Mortimer

Michelle Williams

Max von Sydow

Patricia Clarkson

En oja geregisseerd door Martin S!

avatar van domkey

domkey

En?

Het leesvoer was de moeite waard!

Hopelijk de film ook...

avatar van laundromat

laundromat

Bob Gray schreef:

Ik vond hem goed in Little Children. Een pedo spelen is toch niet niets lijkt mij.

avatar van domkey

domkey

Als het gratis is niet nee!

avatar van mrwhite

mrwhite

laundromat schreef:

idd en dan moet je eens kijken naar de woodsman met kevin bacon dat is pas straf geacteerd.

avatar van daantje81

daantje81

Heb de trailer gezien lijkt me echt een super film. Met een echte rol die leo op het lijf geschreven is.

Jammer dat de premiere datum verschoven is.

Wacht met veel ongeduld op deze film als echte leo fan!

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Een hele vette trailer! De sfeer van het eiland is al goed te voelen.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Goeie trailer!! Lijkt me een vreselijk spannende film

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

planet_of_death schreef:

Een hele vette trailer! De sfeer van het eiland is al goed te voelen.

Inderdaad! Dat is ook zijn sterkste punt . Taxi Driver en Raging Bull hebben ook een prachtige sfeer.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Deze film heb ik echt zin in, trailer zit er in ieder geval heel goed uit.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

2010 lijkt me iig een heel goed film jaar want ik heb de bioscoop agenda eens even door gekeken maar er komen toch nog een heel stel films die ik op m'n verlanglijstje heb gezet. laten we hopen dat ze ook daadwerkelijk goed zijn.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik ben hier echt zeer benieuwd naar.