• 9.378.163 stemmen

Mystery / Thriller | 138 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo en Ben Kingsley

IMDb beoordeling: 8,2 (1.619.863)

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 18 februari 2010

Plot Shutter Island

"Some places never let you go."

De film speelt zich af in 1954. U.S. Marshall Chuck Aule (Mark Ruffalo) en zijn nieuwe partner Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) gaan op zoek naar een moordenares, die ontsnapt is uit TBS-kliniek 'Ashecliffe Hospital' voor langgestraften op Shutter Island, een eiland voor de kust van Massachusetts. Aangenomen wordt dat ze zich daar nog verborgen houdt. Een web van intriges en misleiding zorgt er al snel voor de nodige problemen. Zo krijgt Daniels van de plaatselijke doktoren geen toegang tot de archieven van het hospitaal, die hem de broodnodige informatie zouden kunnen verschaffen. Een plotseling opstekende orkaan verbreekt de verbinding met het vasteland, waardoor ze nu op zichzelf zijn aangewezen. Diverse langgestraften maken van de verwarring gebruik, om uit de kliniek te ontsnappen.

Chuck Aule

Dr. John Cawley

Dolores Chanal

Rachel Solando

Dr. Jeremiah Naehring

Deputy Warden McPherson

planet_of_death

Mooiste poster die ik in tijden heb gezien.

avatar van Adentro

Adentro

Ga zometeen naar de persviewing, ben heel benieuwd. Vind het ook wel spannend, hoop echt dat het niet teveel horror is, want dan slaap ik niet vannacht...

avatar van WaytoBlue

WaytoBlue

Shutter Island draait vanaf 18 februari in de bioscoop!

Scorsese krijgt de prijs van zijn leven

Leonardo DiCaprio heeft afgelopen zondag (17 januari) op de Golden Globes de Cecil B. DeMille Lifetime Achievement Award mogen overhandigen aan de legendarische regisseur Martin Scorsese.

Het feit dat Scorsese de prijs uit de handen van DiCaprio kreeg, gaf de prijs een speciale lading. De regisseur en acteur vormen al jaren een succesformule. Ze werkten eerder al samen met kassuccessen Gangs of New York, The Aviator en The Departed. Vanaf 18 februari draait ook hun nieuwste samenwerking Shutter Island in de Nederlandse bioscoop. DiCaprio vertolkt hierin de rol van politieagent Teddy Daniels die op een afgelegen eiland de mysterieuze verdwijning van een moordenares uit een extreem beveiligde psychiatrische inrichting voor criminelen moet onderzoeken. DiCaprio beschreef Scorsese tijdens de uitreiking als een vriend en mentor. De regisseur kreeg een staande ovatie van de aanwezigen toen hij de prijs in ontvangst nam.

avatar van WaytoBlue

WaytoBlue

Ga voor meer informatie naar Shutter Island - Teaser Site - film1.nl

planet_of_death

Erg sportief van DiCaprio!

avatar van wimnoot

wimnoot

Maar wel een terechte prijs, vind ik, hij is de beste regisseur ter wereld!

planet_of_death

Hee, waar komt die stem vandaan?

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Waar heb jij de film al gezien als ik vragen mag? op internet kan ik hem nog niet vinden. Of verwacht je dat ie toch wel goed word dat je maar vast gestemd hebt?

Waarschijnlijk het laatste.

avatar van daantje81

daantje81

Net de trailer gezien en ook al voorstukjes in de bios dit mot echt een super film worden met een super Leo!

avatar van agnesjee

agnesjee

Wat een heerlijke trailer. Dit wordt een aftelfilmpje!

avatar van Karentje77

Karentje77

Ik ben zéér benieuwd!

avatar van Thoommusic

Thoommusic

Geweldige poster! Net als de trailer. Ben ook zeer benieuwd en heb het idee dat diCaprio in topvorm is.

Xen0n

Gruwelijke trailer! Hier hoop ik toch stiekem op een meesterwerkje

avatar van mcdaktari

mcdaktari

ok ik zie dat de stem toch verwijderd is,neem aan dat ie dat zelf heeft gedaan. Hij had blijkbaar door dat toch niemand hem geloofde hahaha

planet_of_death

Hij was gewoon een groot van van DiCaprio.

avatar van Rizz

Rizz

Ik ben zo benieuwd naar deze film!

avatar van Nand

Nand

De extra lange trailer vond ik wel sfeervol. Ik ben normaal niet zo voor Di caprio maar de laatste jaren is hij wel beter geworden vind ik.

Ik kijk er zeker naar uit.

avatar van Thoommusic

Thoommusic

Dat vind ik zeker ook. Hij heeft de laatse jaren echt in een rijtje topfilms gespeeld. The Aviator, The Departed, Revolutionary Road & Blood Diamond. Ben beniuwd hoe hij het in deze film gaat doen. Tot nu toe vind ik Martin Scorsese plus Dicaprio een ideale combinatie.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Prachtige trailer

Ik heb alleen wel meteen een vaag vermoeden wie patiënt nummer 67 is. Ik hoop dat ik het mis heb, anders is het wel heel slecht dat ze dat stukje met dat briefje in de trailer hebben gestopt.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Ik kijk hier ook naar uit!

is dit een soort sniper film of wat?

petermeter schreef:

is dit een soort sniper film of wat?

Een sniper film?? Even het plot lezen hierboven, kijk dan even de trailer en dan weet je genoeg denk ik

oke dankje!:)

Geen probleem

planet_of_death

O wacht, hij las SHUTTER Island en dacht meteen aan een sniper.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Jammer dat deze film pas over 2 weken uit komt, had gehoopt dat deze film ook een oscarnominatie zou krijgen..aangezien scorsese en dicaprio altijd goed werk afleveren was dat waarschijnlijk ook gelukt, nu nog wachten tot die uitkomt of dat ook zo is..

hoge verwachtingen..minimaal 4* hoop ik

planet_of_death

Hopelijk word het geen ordinaire schrik-aaahhh horror. Gelukkig zit Scorsese aan het roer en komt de trailer ook slim over, maar toch.

avatar van Jules15

Jules15

Klinkt alsof ik hem wel wil zien!

avatar van AGoos

AGoos

erg sfeervol verfilmd en scorsese blijft erg trouw aan het boek...!