Genre: Mystery / Thriller
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 18 februari 2010
Bekijk via Netflix
Plot Shutter Island
"Some places never let you go."
De film speelt zich af in 1954. U.S. Marshall Chuck Aule (Mark Ruffalo) en zijn nieuwe partner Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) gaan op zoek naar een moordenares, die ontsnapt is uit TBS-kliniek 'Ashecliffe Hospital' voor langgestraften op Shutter Island, een eiland voor de kust van Massachusetts. Aangenomen wordt dat ze zich daar nog verborgen houdt. Een web van intriges en misleiding zorgt er al snel voor de nodige problemen. Zo krijgt Daniels van de plaatselijke doktoren geen toegang tot de archieven van het hospitaal, die hem de broodnodige informatie zouden kunnen verschaffen. Een plotseling opstekende orkaan verbreekt de verbinding met het vasteland, waardoor ze nu op zichzelf zijn aangewezen. Diverse langgestraften maken van de verwarring gebruik, om uit de kliniek te ontsnappen.
Teddy Daniels
George Noyce
Deputy Warden McPherson
Warden
planet_of_death
Vond persoonlijk de soundtrack fantastisch en goed bij de situaties passen.
AGE-411
Het einde zag ik echt niét aankomen!
Geen negatieve opmerkingen, maar deze film springt er ook niet echt uit.
Dik verdiende 4,0*
Wilcoo7
Toen deze film begon dacht ik van wat een rare openingsscene,,, Leonardo (Teddy) en zijn "collega" ontmoeten en begroeten elkaar op een wat vreemde wijze en op een vreemde plek... Ik dacht rare manier om zo de film te beginnen. Pas aan het eind werd het me duidelijk waarom de film zo begon...
Grandioos naar mijn mening. 4.0
Ms Wolf
Een reeks berichten verwijderd al dan niet aangepast vanwege grote spoilers. Svp opletten dat de vergelijking met een andere film soms al een enorme spoiler kan zijn. Daarbij helpen tags ook niet echt, want andersom om kan het ook een spoiler zijn.
Inderdaad, gisteren snel ff gekeken of deze film wat was, voordat ik naar Antwerpen reed. Ging vanwege vergelijking met een andere film al met een bëpaald idee de film in, helaas....
chevy93
Ben ik benieuwd wat mijn vergelijking dan voor jou (zogenaamd) verpest heeft.
vdhjeroen
Het einde zag ik echt niét aankomen!
Geen negatieve opmerkingen, maar deze film springt er ook niet echt uit.
Dik verdiende 4,0*
idem
Een mooi verhaal maar ik had het mij anders voorgesteld toen ik naar de cinema ging.
pillie55
Ligt het zeker aan mij,Kon er niet warm voor lopen.
Ik had er ook eigenlijk meer van verwacht,
bladonis
Nee, het ligt niet aan jou. Ging met redelijk hoge verwachtingen de bios in, maar had 'um' al vrij snel door. In de pauze bespraken mijn date en ik onze verwachtingen over de uitkomst - die uiteindelijk bleken te kloppen..
Redelijk straightforward plot zonder echte verrassingen. Het is door het spel van Leo diCaprio of all people dat ik me toch aardig vermaakt heb. Met het einde hadden ze iets meer kunnen doen.
J.S.
Schitterende film weer van de Grootmeester, enorm spannend, sfeervol en authentiek en Dicaprio wordt steeds beter onder de regie van Scorsese.
Zit te twijfelen tussen 4 en 4,5* want een Scorsese Grand cru was het toch nét niet, maar het scheelt weinig: 4 sterren.
Beetje voorspelbaar en onzinnig, maar hier en daar best vermakelijk. Voelt een beetje als een tussendoortje van Scorsese.
barcelonagek
Erg goede film en wat Wouter zegt, is totale onzin! Het einde, is volgens mij nog nooit voorgekomen in een film dus hoe kan die dat weten ???
Ik vind het persoonlijk goede film, je ziet nu een kijk in die wereld... ja heel soms eentonig maar op z'n tijd wel spannend, goede verhaallijn, erg goed gespeeld door Leonardo..
Erg mooi gefilmd, muziek ook erg goed, ja kort om! Alles goed aan de film!
louisvf
Erg mooi gefilmd, muziek ook erg goed, ja kort om! Alles goed aan de film!
Volgens mij hoef je echt helemaal niets van films te kennen om te weten dat bijvoorbeeld Avatar goed afloopt dus het kan toch wat hij zegt? Nuja dat is dan ook maar een simplistisch voorbeeld, weet niet of het hier ook van toepassing is...!
Rosicky
Ik word daar zo moe van, van die kortzichtige mensen die beweren dat het einde niet geraden kan worden. Dat kan ALTIJD, en zeker bij een uiterst simpel einde als dat van Shutter Island.
Jesse93
Goeie film, vond het leuk om er echt over na te denken wat er nou echt aan de hand was allemaal. Wat ik wel jammer vond dat meteen alles verteld werd aan het eind, anders had ik zelf nog wat door kunnen denken.
joostus
Het einde kan je in grote lijnen wel raden, maar het is maar waar je genoeg aan hebt. Genoeg mensen op deze site zitten al te zeuren dat het einde in grote lijnen geraden kan worden. Ik wil graag als ik in grote lijnen weet wat er gaat gebeuren ook weten hoe en wat en waarom en waneer enz. Want bijna elke film is in grote lijnen voorspelbaar. Ik wil ook de details weten enz. Genoeg mensen die zeggen 'nee dat doet er allemaal niet toe'.. :S:S. Maargoed iedereen zo ze mening toch.

ghostman
Voelt een beetje als een tussendoortje van Scorsese.
Hip-Hop Drunkie
De pyschose die zich voordoet in deze film de hevigste en zwaarste psychose die ik al heb gezien. Die gozer raakt gewoon compleet verloren in ze eigen wereld ten gevolge van een trauma Enorm onvoorspelbare film ook en een typische mindfuck film !
Kort samengevat had het hoofdpersonage gewoon terreur in ze hoofd !
Yash100
Goede film. Alleen de laatste scene was niet nodig geweest om toch de verwarring te blijven houden.. het zou mensen toch in een verwarring laten..
Goed acteerwerk van DIcaprio...
deft0nes
Wauw, wat een geniale film! En misschien was het naïviteit, maar ik kon het einde écht niet raden. Ik dacht tot het moment in de vuurtoren dat Teddy de echte man was en dat 'ie een dik complot aan het ontrafelen was. Maar toen ontvouwde het ware plot zich en zelfs dat wilde ik eerst niet geloven, zo sterk had Scorsese mij overtuigd van Teddy's gelijk. Erg knap hoor, want vaak heb ik films snel door.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik in de situatie van de hoofdpersoon ook doorgeslagen zou zijn. Wat een afschuwelijke gebeurtenis om mee te maken. Logisch dat 'ie uiteindelijk zichzelf liet "vermoorden".
Uiteraard was het acteerwerk top-notch, maar dat had ik wel verwacht van DiCaprio en co. Wat me wel opviel aan deze film, was de donkere sfeer die er, voor een groot deel dankzij de muziek/score, hing. Erg indrukwekkend.
Pff, ik moet 'm snel herzien!
Co Jackso
- 21924 berichten
Toch wel een kleine tegenvaller, deze thriller van Scorsese. Overigens wil dat niet zeggen dat de film geen pluspunten kent. Zo zijn de bijrollen uitstekend ingevuld (JE Haley
). DiCaprio weet maar net aan te overtuigen. Verder is de sfeer op sommige momenten uitstekend, al kan dat niet van elke scène gezegd worden. Soms ontbreekt elke vorm van subtiliteit.
Dit ontbreken van subtiliteit is ook één van de grote minpunten van het script. Waarom kan deze film niet simpelweg het detective verhaal zijn, wat het de eerste 10 minuten lijkt. De beelden van de Holocaust zijn volledig misplaatst, en ook werd ik behoorlijk moe van het "verrassende" einde. Eigenlijk beschouw ik deze film niet meeslepend genoeg, door het grote aantal dromen, plotwendingen, sfeerbeelden, geluidseffecten, en het slechte weer. Overdaad schaadt in dit geval zeker.
maxomaniak
Pffff, ik snap het einde niet.
Speelt hij op het einde dat hij gek is, om te kunnen zien wat er in de vuurtoren aan de hand is?
Is hij gewoon nog steeds gek?
Speelt hij op het einde dat hij gek is, omdat hij weet dat hij niet van het eiland af kan komen en dan vermoord wordt?
Speelt hij op het einde dat hij gek is, omdat hij geen zin meer heeft om van het eiland af te gaan, omdat zijn familie dood is?
Is hij weer normaal geworden en zetten ze hem op het einde weer aan de medicijnen (of andere troep)?
Veel keuzes, en er zijn er nog veel meer
Maar wel een leuke, vermakelijke film.
MIME2000%
versassingen daar hou ik van in een film
ik lees vage gepraat over de einde de einde is de einde het is de mooie wending in de film dat einde zo mooi maakt
En om de verhaallijn en acteerprestatie's. de film wordt beter omdat je de samenzwering gelooft
Co Jackso
- 21924 berichten
Mijn visie is dat hij weer teruggevallen is in zijn oude patroon van verzinsels. Aan het einde wordt hij weer overgeplaatst naar Blok C.
planet_of_death
De blik die hij op de doctoren werpt doet me anders geloven.
Spoilers Jesse!
Die blik naar Chuck op het einde, was volgens mij een blik met een knipoog. Hij kan niet leven met de gedachte dat hij het monster is dat zijn vrouw heeft vermoord.
Drikturpin
Wat een goeie film is dit zeg.
Leonardo DiCaprio als acteur is hij gewoon geweldig wat een talent.De laatste jaren is deze man zo geroeid als acteur.
Het verhaal is gewoon super ik geef hem dan ook een welverdiende 5 sterren.
Gewoon allemaal gaan kijken een echt aanrader.

Psychologische thriller 'Shutter Island' met Leonardo DiCaprio vrijdag op televisie

Psychologische thriller 'Shutter Island' met Leonardo DiCaprio komt binnenkort weer naar Netflix

Psychologische thriller 'Shutter Island' met Leonardo DiCaprio wordt vanavond uitgezonden op televisie

De langverwachte 'Shutter Island'-prequelserie 'Ashecliffe': hoe staat het daar eigenlijk mee?

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999