Genre: Mystery / Thriller
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 18 februari 2010
Bekijk via Netflix
Plot Shutter Island
"Some places never let you go."
De film speelt zich af in 1954. U.S. Marshall Chuck Aule (Mark Ruffalo) en zijn nieuwe partner Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) gaan op zoek naar een moordenares, die ontsnapt is uit TBS-kliniek 'Ashecliffe Hospital' voor langgestraften op Shutter Island, een eiland voor de kust van Massachusetts. Aangenomen wordt dat ze zich daar nog verborgen houdt. Een web van intriges en misleiding zorgt er al snel voor de nodige problemen. Zo krijgt Daniels van de plaatselijke doktoren geen toegang tot de archieven van het hospitaal, die hem de broodnodige informatie zouden kunnen verschaffen. Een plotseling opstekende orkaan verbreekt de verbinding met het vasteland, waardoor ze nu op zichzelf zijn aangewezen. Diverse langgestraften maken van de verwarring gebruik, om uit de kliniek te ontsnappen.
Teddy Daniels
George Noyce
Deputy Warden McPherson
Warden
scc-j
jammer, had zo veel meer in deze film gezeten
vehaal:geweldig, mooi, en lekkere thriller (meeslepend)
leonardo dicaprio: vond dit niet de juiste man voor deze rol
Camera werk:op verschillende momenten verschrikkelijk (ala pipi langkous moment (dat hij door het bus rijdt met een jeep)
en deze film zat echt het niveau silence of the lambs , maar is er helaas niet uitgekomen
tock een lekkere meeslepende thriller gezien
joostus
Ik vind het toch bijzonder dat er toch een aardig wat mensen zijn die de film 'niet goed vinden, 'er had meer in kunnen zitten', is niet de juiste rol voor leonardo, kvond hem tegenvallen'. Dat terwijl ik en een heleboel andere mensen de film zo juist perfect vinden. En de rol van leonardo zo perfect vinden. De film zo compleet als een goeie puzzel in elkaar zitten.
Dat komt toch ook doordat mensen iets heel anders er van verwachten.. ook wel eens richting horror. Ik zie mensen best rare vergelijkingen maken met andere films. Ook denk ik dat veel mensen (ook al hebben ze de clou snel door) nog niet half weten hoe geniaal deze film in elkaar steekt.. met aanwijzingen en details en scene's die allemaal een reden hebben en gesproken woorden van psichiaters en directeur enzovoort. En ook natuurlijk wat we veel zien is mensen die de film niet goed begrijpen..
Maargoed ook blijft er natuurlijk de reden: niet iedereen heeft dezelfde mening. Dus dat begrijp ik ook
Glacius
Grappig, de meesten die de film laag beoordelen hier, zijn juist de mensen die het maar al te goed snappen. Dit soort "verhaaltjes" maken op mij geen indruk meer.
joostus
Dat is jouw mening en dat kan..Ik denk daar weer anders over. En dan hoor jij dus vanuit mijn oogpunt bij de groep wat ik in de laatste 2 regels zeg.
PhongMan
Toen ik de film keek was ik erg benieuwd maar wat mij het meest opviel op het begin was dat Leonardo DiCaprio's personage niet echt goed in zijn vel zit, hij laat stress syndromen zien en is overspannen (soort van burn-out)
En jah het gaat over een eilandje waar een inrichting ligt en daar gaat meneertje ook heen.
Het einde spookte toen al door mijn hoofd, ik had het dus al door maar ik praatte mezelf in met zinnen als, Ah nee Joh ! Scorcese is de MAN. Deze film is echt highly perfection !!
Het einde bij films als deze is zoooooooo vaaaaaaaak gedaan in movie history.
Ik hoopte nog dat het einde van deze film niet het einde was ! maja toen kwamen de credits " directed by blabla
Dus toch een teleurstelling maar, nog wel shockend ! Maja dat krijg je als je met een dosis inlevingsvermogen deze film bekijkt.
Verder is de film onderhoudend, soms word je gek van die droompjes van Leonardo DiCaprio maar het doet, vanaf het moment van de ontknoping met Michelle Williams (zo heet ze toch?)
vond ik wel MOOI maja alsnog zoals ik zei... TE VAAAAAAAK gedaan dat soort einde.
Psychologische films zijn altijd voorspelbaar net als romantische
En Meneer Scorsesse (The Departed, Goodfellas, Taxi Driver) kon het niet brengen maja, Goodfellas bijv is ook voorspelbaar einde dusja Scorsesse kan dus alleen films maken met voorspelbare eindes en logische eindes
Ik had gehoopt dat Scorsesse kon stunten maar nee, of het ligt aan mij dat ik gewoon TE GOED kan VOORSPELLEN of ik moe tophouden met ontknopingen en gewoon film kijken en blabla
PhongMan
Btw. Ik geef het een 3* ondanks blabla is het een mooi gemaakte film met goed acteer werk zoals altijd van Leo en de sfeer is bloedstollend !!
joostus
Kan een film dan niet meer goed/top zijn als je denkt te weten hoe die ongeveer gaat eindigen? Alsof een film mislukt is waneer dit het geval is.. Zo zie ik toch veel mensen praten waneer ze de film lager beoordelen.
Vind ik toch opmerkelijk. Dat heb ik dus totaal niet. Is denk ik ook niet waar een film perse omdraait.
puckb96
Ik had geluk om Shutter Island te kunnen zien. Ik had veel verwachtingen van deze film en ik ben blij om te vertellen dat hij ook zeer goed was. Ik vond deze film wel een beetje lang, maar zolang het interessant blijft is dat niet erg. Het wordt gepromoot als een horrorfilm maar persoonlijk zeg ik zelf dat dit geen horrorfilm was, ik zal zeggen dat dit een thriller/drama is, maar absoluut geen horrorfilm! Het was niet eng, er zaten wel wat schrikmomenten in, maar niet zulke momenten dat het een horrorfilm wordt. Het is zeker een mystery, suspense film.
Mijn favoriete in deze film is natuurlijk Leonardo DiCaprio. Zijn acteerwerk in deze film was gewoon ongeloofelijk. Laten we zeggen hij was gewoon fantastisch!
En natuurlijk het hele verhaal van deze film is interessant. Het is een duistere film, daar houd ik wel van. Het was gewoon een origineel en goed verhaal. Ik heb gewoon genoten van deze film zoals ik al zei, maar het was wel te lang. Maar gewoon een originele goede film!
JP
Vraagje:
Volgens mij is deze film relatief snel na de laatste Oscar uitreiking uitgekomen. Ik ben hier niet zo in thuis, maar betekent dit dat hij bij de komende Oscars relatief kansloos zal zijn?
larska
Prachtige film, keer op keer denk je dat je het weet, hoe het verhaal is, en dan uiteindelijk heb je een einde waarbij je denkt van, huh wat?! en dan zelfs nog twijfelen veel mensen van wat is het verhaal nu.
Vond het een meeslepende film die me de hele tijd boeit. Apart en sterk verhaal, een aanrader dus.
je80roen
Tsja wel aardig maar niet echt vernieuwend of schokkend. Beetje beautiful mind alleen dan anders. Alleen deze film laat het nog enigzins in het midden of het nou wel of niet een waanidee van de hoofdrolspeler is. Want uiteindelijk brengen ze hem toch naar de vuurtoren waar de heresenoperaties uitgevoerd worden.
mayhemblik
Erg mooi gefilmd maar zijn hersenspinsels gingen me vervelen, het gaat wat mij betreft iets te lang door.
Nee zeker niet de beste film van M.S., wat zeg ik hij komt niet in de buurt van Raging bull of Taxi driver.
3*** en maar weer wachten op zijn volgende film.
Jostie3210
Deze film deed me sterk denken aan Fight Club. Uiteindelijk een zeer goed gestructureerd verhaal. Komt een beetje sloom op gang maar herpakt zichzelf goed. Ondanks het soms langdradige van de film was hij voor mij bovengemiddeld. Het acteerwerk bevalt ook nog wel wat te becritiseren maar al met al was het een prachtige film.
papaEd
goeie thriller die tot het einde mij boeide. Lekkere sfeer en spanning.
Cast was ook prima
RipCurl
Ben vol verwachting aan deze film begonnen, maar achteraf is het gewoon niet mijn ding geweest. Al na 30 minuten kreeg ik het angstige gevoel dat ik al wist hoe het in elkaar stak en dacht: Nee, dat gaan ze toch niet doen he? En ja hoor, ze doen het wel. Ruim 2 uur naar een rete trage film zitten kijken waarvan ik soort gelijke plot wendingen al vele malen had gezien. Zeer overgewaardeerde langdradige film naar mijn mening.
DragQueen
Boeiende thriller, die een onderhuidse spanning bevat. verder zit de regie natuurlijk goed bij scorsese, en is de prent ook goed gemonteerd. en overigens prima in beeld gebracht. zeker niet de sterkste film van scorsese, maar wel een sfeervolle. met een prima rol van dicaprio, en bijrol van kingsley. ik vond de film lang niet altijd voorspelbaar, en over het algemeen goed uitgewerkt. 4 sterren.
maurice74
Aan het einde krijg je het idee dat de film knap in elkaar zit, maar voor het zover is, krijg je allerlei vage raadseltjes en niet heel overtuigend acteerwerk voor de kiezen. De spanning lijkt vaak verder te zoeken. Enorme tegenvaller van Scorcese.
MyOwnStyle
Twee overdreven reacties lijkt me. De spanning is best goed aanwezig, die vage raadseltjes hebben echt een goede verhaallijn en worden mooi opgebouwd naar het einde toe. Overal zit er wel minstens één aanwijzing in die het einde duidelijk willen maken.
Verhaal zit dus erg mooi in elkaar, maar de beste film aller tijden is het zeker ook weer niet.
Koss
Deze film viel me, na zeer negatieve reacties van vrienden, alles mee! Op viel momenten onwijs spannend, of ronduit eng. Jammer genoeg weten niet veel films mij bang te maken, maar dat gebeurde hier zo nu en dan wel. De flashbacks naar WW2 waren bijvoorbeeld behoorlijk creepy. Dit zorgde er voor dat ik het enigszins voorspelbare eind lange tijd niet aan zag komen, ik zat echt heerlijk in het verhaal. Uiteindelijk komt het einde dan vrij plotseling en is het natuurlijk niet erg origineel.
Voor de spanning en het acteerwerk van Leo, die ik just erg op zijn plaats vond in deze rol, 4* en dus zeker een aanrader deze film!
Bartt88
Dat zegt die dan ook niet.
David Aaronson
Schuld, boete, geweten; een kafkaiaanse nachtmerrietrip. De innerlijke demonen van een subliem spelende DiCaprio worden werkelijk prachtig in beeld gebracht en fantastisch mooi en naadloos vervlochten in het verhaal, met voor mij als visueel hoogtepunt de macabere omhelzing met zijn aftakelende vrouw in een stormachtige kamer. De prachtige muziek (Dinah Washington & Max Richter-This bitter earth!) complementeren het geheel.
Wie is er nu gek; een man die liever (geestelijk) sterft of een man die als monster wil blijven leven?
MyOwnStyle
Dat zegt die dan ook niet.
Verkeerd gelezen
Dan houd ik het enkel op 'één overdreven reactie' en 'verhaal zit dus erg mooi in elkaar.'
Karl Hungus
Amper behoorlijk te noemen.. Ok, het verhaal is aardig en biedt zelfs de mogelijkheid om te blijven boeien, maar Scorsese heeft erg zijn best gedaan om dat te verknoeien. Veel scènes - en dan vooral de flashbackscènes - zien er visueel erg matig uit. Het duurt ook allemaal wat te lang. Dat veelvuldig teruggaan naar Dachau kan een keer als functioneel uitgelegd worden, maar uiteindelijk wordt het alleen maar vervelend. Blijkt achteraf ook dat het eigenlijk niet nodig was voor de film. Mij daarnaast ook lopen ergeren aan het moeilijke gezicht van DiCaprio, het ongelooflijk slechte edit-werk in deze film
en aan een aantal momenten in de film die helemaal nergens toe leidden. Als DiCaprio langs de rots afdaalt op zoek naar zijn maatje Chuck, riskeert hij zijn leven om een A4'tje te grijpen dat door de wind tot bij hem gevlogen is. Heb ik iets gemist achteraf of is dat papiertje later werkelijk nooit meer in de film voorgekomen? Heerlijk dit soort momenten die de belachelijk theorie 'een regisseur plaatst nooit iets zomaar in een film' omverknallen.
Jammer ook dat Scorsese niet meer ruimte laat voor interpretatie. Maar alla, dat maakt het dan ook weer eenvoudiger om deze film te vergeten.
Jammer, had veel meer in gezeten. Op zich leuk verhaal dat mij erg aan Angel Haert deed denken. Maar waar die film het optimale uit de sfeer haalt, blijft deze juist buitengewoon sfeerloos en is de regie veel te standaard voor het verhaal. Gemiste kans, Was bij Fincher of Arronofski in betere handen geweest.
Fausta
Die mening deel ik. Ik blijf hem toch ook meer als jongen dan als man zien en heb altijd wel een beetje 'moeite' met Leo in dit soort volwassen rollen.
Verder vond ik de film prima. Zeker onderhoudend genoeg om te blijven kijken. Redelijk spannend ook bij vlagen. Maar er had, denk ik ook, best wel meer in kunnen zitten...
3 1/2 krijgt de film van mij
Japie Mol
- 1995 stemmen
De meest voorspelbare film die ik tot nogtoe gezien heb. Na een half uur wordt het gehele plot al duidelijk. Jammer....
GuyB
Het is me toch wat met al die intelligente users hier.
sofripa
Intense heftige film. Scorsese heeft e.e.a prachtig in beeld gebracht met oog voor detail. En dan het verhaal....hmmm...niet beroerd, en met een mooie twist maar ergens voor mij niet bevredigend. Oordeel uiteraard zelf. 3,5 sterren

Psychologische thriller 'Shutter Island' met Leonardo DiCaprio vrijdag op televisie

Psychologische thriller 'Shutter Island' met Leonardo DiCaprio komt binnenkort weer naar Netflix

Psychologische thriller 'Shutter Island' met Leonardo DiCaprio wordt vanavond uitgezonden op televisie

De langverwachte 'Shutter Island'-prequelserie 'Ashecliffe': hoe staat het daar eigenlijk mee?

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999