Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: Neil Marshall
Met onder meer: Michael Fassbender, Olga Kurylenko en Dominic West
Releasedatum: 27 mei 2010
Plot Centurion
"History is written in blood"
Groot-Brittannië, het jaar 117. Quintus Dias, de enige overlevende van een aanval van een guerrillagroepering op zijn familie, trekt samen met Generaal Virilus' legendarische 'Ninth Legion' leger door het land, om een aanval voor te bereiden op de groepering en om hun leider Gorlacon te vernietigen.
Centurion Quintus Dias
Macros
Leonidas
Bibelonseberg
Vond um ook heel goed!
En alhoewel het verhaal fictief is, had het evengoed zo kunnen afspelen. De Picts waren 1 van de vele keltische stammen die tegen de Romeinen vochten in die tijd. Dat geeft toch een extra dimensie aan de film.
Thorak
Wat me aan deze film wel een beetje tegen viel waren de beschilderingen van de Picten, die waren erg simpel en karig terwijl de Picten er juist om bekend stonden dat ze er angstaanjagend uit zagen met hun beschilderingen over hun hele(!) lijf en niet zoals hier een paar strepen in hun gezicht. Ik stel me er dan meer zoiets bij voor als Lee-Anne Liebenberg in Doomsday...
mock turtle
Prachtig landschap en het vele bloed en onophoudelijk op elkaar inhakken en het voortdurende vluchten zijn de hoogtepunten van deze film. Het verhaal is verder niet bepaald bijzonder. Wel een goed einde.
Buitengewoon matig. Buiten het acteerwerk doet de film erg weinig goed, met name qua verhaal en script. Zo af en toe eens een aardig bloederig hakfeestje en dan weer een hele hoop niets.
Filmkriebel
Als avonturenfilm vond ik dit meer dan goed. OK, toegegeven, het verhaal houdt niet meer in dan een klopjacht van een groepje Picten op de overblijfselen van een Romeins legioen . Je zou de film hiervoor kunnen afstraffen, en toch vind ik dat Marshall hier iets deftigs van maakt. De eerste 20-25 minuten dacht ik nog dat dit niks ging worden. En dan plots, nadat het legioen in de pan gehakt wordt, begint de film pittiger te worden en liet me niet meer los. Visueel erg aantrekkelijk, nu en dan goed bloederig, en de laatste 20 minuten vond ik de beste van de film met zelfs nog een twist die me wist te verrassen.
Onder de acteurs herkende ik Bond-girl Kurylenko, ditmaal als Keltische "bitch from hell", de fruitige Imogen Poots en als barbarenkoning Gorlacon kwam Ulrich Thomsen nog 's langs. Ook Liam Cunningham vind ik altijd een pluspunt. Helemaal niet slecht dit.
bawimeko
Puike film! Eens een keer geen 'historische' film met enorme digitale legers, maar tamelijk goed acteerwerk en de nodige bloederige actie! Ik las net pas dat de regisseur ook The Descent had gemaakt...niet voor tere zieltjes. De personen komen niet altijd even briljant uit de verf en het verslaan van het laatste clubje slechteriken in het verlaten Romeinse fort vond ik bijna een anti-climax..
Aardige film!
DragQueen
Vermakelijke film, waarin het verhaal verder niet veel om het lijf heeft. maar visueel is de film sterk te noemen. en ook de overvloedige actie is goed, en prima in beeld gebracht. het acteerwerk is verder ook dik in orde. 2,5 ster.
Standaard Centurion.
Het CGI-bloed spattert er lustig op los, maar buiten een aantal aardige vechtpartijen heeft deze film erg weinig te bieden. Het stoere mannen-gehalte ten spijt weten de characters amper te boeien en het plot is er een uit het boekje. Zo'n beetje standaard op elk gebied.
Doorsnee.
notoirefilmhater
Het eerste half uurtje was wel aardig, gewoon hersenloze goede actie. Daarna vervalt de film in een cliché-jacht, en weet het weinig meer te boeien. Jammer.
Brother Grimm
Toch wel de moeite waard om hem te kijken. Leuk, geen tijdsverspilling.
Baba Chui
Een behoorlijke actiefilm met een stuk reële basis. Ik moet notoirefilmhater nageven dat de jacht wat simpel aandeed en de Romeinen in het begin voldoende sterk waren een paar lelijke hinderlagen te leggen. Ook vreemd dat ze zich zo slecht bewapend hadden ondanks dat ze de wapens letterlijk voor het oprapen hadden. Een paar pilums en pijl en boog was toch wel het minste wat ze mee hadden kunnen nemen op hun tocht.
Maar de vechtscènes waren zeer overtuigend met een niet al te ongeloofwaardig einde. Voor die hem nog moet zien: geen verspilde tijd naar mijn mening. 3,5
erik1677
blood,guts en mooie vrouwen, wat wil je nog meer.
En nog heerlijk bloederig gebracht ook.
fantastisch.
Noodless
Nou, toch wel behoorlijk verrast bij deze film. Veel actie, lekker veel bloedvergieten en allemaal goed in beeld gebracht. Prachtige beelden van de locaties met daarbij een duister getint sfeertje.
De plot is gewoon een simpel wraak-verhaaltje, al is de twist op het einde toch wel verrassend te noemen.
Uiteindelijk gaat het me bij zo'n verhaal niet op de eerste plaats om het verhaal, maar om de actie , avontuur, sfeer, setting ...... Dus daar reken ik deze film niet op af.
De film heeft me geboeid van begin tot het eind en Olga Kurylenko ( zonder woorden
) is een geweldige bitch 8/10
ExXxtreme
blood,guts en mooie vrouwen, wat wil je nog meer.
Een verhaal en geloofwaardigheid....
Filmkriebel
Een verhaal en geloofwaardigheid....
Dan ben je beter af met een biopic. Hier kun je dat imo niet verwachten.
ExXxtreme
Dan ben je beter af met een biopic. Hier kun je dat imo niet verwachten.
Die heeft het blood,guts en mooie vrouwen dan (waarschijnlijk) weer niet.
casperspook
More blood more pleasure
Heerlijke middeleeuwse ragfilm met een goed verhaal
Heb me er goed mee vermaakt
zyntex
Standaard filmpje niets verrassend. Wel lekker bloederig! en Mooi gefilmd.
Maar een film als Gladiator is 999 keer beter.
fdekam
Release van Centurion is verplaatst naar ergens in januari/februari.
Waackx
Zeer goeie historische film, ondanks dat het verhaal fictief is had dit verhaal echt kunnen gebeuren.
Heerlijk rauw en bloederig en ondanks het uit de computer komt ( maar welke actiefilm tegenwoordig niet ?) zien de gevechten er zeer fraai uit en vooral goed in beeld gebracht.
Prima acteeerprestaties, prachtige beelden (ik raad iedereen aan om de filmin blu-ray te kijken) en ook geen doorsnee einde maakt dit voor mij 1 van de betere films van dit jaar.
Ik blijf het jammer dat ik deze film niet in de bios gezien heb.
ExXxtreme
Ja.. zo heeft elke film natuurlijk een historische waarde..
Testa-Rossa
Hmm beetje een tegenvaller... ik had er veel van verwacht. Maar het begint direct met een beroerde intro met onnodig hippe 3D letters, en het wordt eigenlijk nergens echt beter.
Verhaal heeft weinig te bieden en verder is het allemaal ook niet heel bijzonder. Met anderhalf uur is het leuk voor een keer, maar voor mij in ieder geval geen herziening waard. Doe mij Doomsday maar!
The_Game
Tegenvallende film, die eigenlijk alleen maar leuk is door de paar harde stukjes. Verder wist mij het verhaal totaal niet te boeien en vond ik het acteerwerk maar magertjes. Hier had meer in kunnen zitten.
Number23
Ach zulke films kunnen me zeer bekoren op zondagvond met een bak chips en flesje cola

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

The World's Fastest Indian

Beneath Hill 60
Oorlog, 2010

9 Rota
Oorlog / Actie, 2005
romeinse rijkoude romeoude wereldgeweldbritainbehind enemy linessole survivor2e eeuwhadrian’s wall