• 9.374.495 stemmen

Geregisseerd door: Neil Marshall

Met onder meer: Michael Fassbender, Olga Kurylenko en Dominic West

Releasedatum: 27 mei 2010

Plot Centurion

"History is written in blood"

Groot-Brittannië, het jaar 117. Quintus Dias, de enige overlevende van een aanval van een guerrillagroepering op zijn familie, trekt samen met Generaal Virilus' legendarische 'Ninth Legion' leger door het land, om een aanval voor te bereiden op de groepering en om hun leider Gorlacon te vernietigen.

d0nCoRl3oN3 schreef:

Als je dat een afgezaagd concept vindt niet kijken dan zo'n film!

Vond Michael Fassbender sterk acteren, en de tijd van de romeinen en de strijd daarin goed in beeld gebracht.

Normaal kijk ik het dan ook niet maar omdat het vakantie is en ik ook de nacht moet doorkomen (lig meestal pas rond 3 uur in bed) pindakaas ik regelmatig een film. Omdat de afgelopen maanden niet veel soeps is uitgekomen, kwam ik o.a. terecht bij deze cliché film. Maar deze duurde gelukkig maar iets van 90 minuten terwijl ik gisteren nog gekeken heb na Karate Kid 2010 welke meer dan 2 uur duurt. Dat was dus echt een complete martelgang voor mij. Ik raad je in ieder geval aan om die niet te kijken.

avatar van Thorak

Thorak

Dus je gaat een film kijken waar je vantevoren al weinig van verwacht om "de nacht door te komen"? Dan ga je toch gewoon om 1 uur naar je bed ipv 3 uur? Ik neem aan dat er niemand met een pistool op je hoofd staat als je voor 3 uur naar bed wilt? Beetje vreemde redenering...

Thorak schreef:

Als er niets anders te kijken valt dan kom je al snel uit bij dit soort B-films. Om 1 uur naar bed gaan tijdens vakantie werkt niet bij mij (ik ben sowieso een nacht mens). Als je nog een goed tip hebt voor mij qua film om te pindakazen dan hoor ik het wel want ik heb nog 2 weken vakantie.

avatar van Thorak

Thorak

Tjsa moeilijk, ik vind dat er de laatste jaren zowiezo weinig heel erg boeiends is uitgekomen qua films. Ik hou me de laatste maanden daarom ook meer met tv series en oudere films bezig...

Zone of the dead al gezien? Schijnt redelijk goed te zijn voor een niet Romero.

Thorak schreef:

Zone of the dead al gezien? Schijnt redelijk goed te zijn voor een niet Romero.

Ben hem aan het downloaden, vind Zombie films altijd wel leuk om te kijken.

Dit jaar is er inderdaad nog niets fatsoenlijks uitgekomen m.u.v. "Inception", ik kijk wel erg uit naar de nieuwe Robert Rodriquez film "Machete". Oudere films kijk ik ook regelmatig (vooral op MGM). Morgen komt trouwens een beste goede oude film op TV namelijk "Slap Shot" met Paul Newman. Helaas komt hij wel op RTL 7 en erg vroeg.

avatar van Coop

Coop

Ik begrijp niet dat deze film zo een lage score heeft.

Ik vond hem wel goed, mooie landschappen, en ligt ook kort bij hoe het vroeger echt moet geweest zijn volgens mij.

Zie je graag filmen over de middeleeuwen ga je deze zeker leuk vinden !

avatar van Bélon

Bélon

Coop schreef:

Zie je graag filmen over de middeleeuwen ga je deze zeker leuk vinden !

Groot Brittanië, het jaar 117

avatar van _Casper_

_Casper_

Bij het lezen van de omschrijving van de film had ik iets heel anders verwacht, ik had een spannende actie film verwacht maar vond em een beetje tegen vallen. gEWOON een redelijke niet al te speciale film....

avatar van d0nCoRl3oN3

d0nCoRl3oN3

Theunissen schreef:

Hier een paar films die ik de moeite waard vond:

- Green Zone

- Unthinkable

- Extraordinary Measures

en de serie Corleone is ook een aanrader

avatar van Falcon103

Falcon103

nou, afgezien van het CGI bloed kon ik me wel vinden in deze film,

geen hoogvlieger maar wel aardig

avatar van djravibarossa

djravibarossa

Ik schrik van sommige beoordelingen van deze film. Het is ook weer niet de film van het jaar, echter wel de moeite waard om thuis even mee te pakken. Lekker spannende film die je zeker zal vermaken op een zaterdagavondje thuis!

Goede actiemomenten en de vrouwelijke bruut in deze film vind ik erg goed gespeeld. Toch wel minimaal een 3 waard hoor!

avatar van akira124

akira124

Hoe mensen hier een 0,5 ster voor kunnen geven..............

Het hoeft niet je smaak te zijn maar deze was verre weg van slecht.

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Niet spectaculair maar een leuke film om te zien!

Mensen die een 0,5 of 1 voor deze film geven zijn gewoon niet reëel. Zulke scores kun je alleen aan films geven die je niet tot het einde kan kijken of die zo goedkoop zijn dat je de touwtjes ziet hangen.

avatar van Re73

Re73

Prima geacteerd, prima verhaal ietwat langdadig, prima vechtscenes.

prima film om te kijken.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

redelijke actie-film met veel bloedige momenten. leuk om Dominic "The Wire" West in een andere rol te zien. zeker beter dan The Expendables, maar ja da's niet zo moeilijk !!!!

avatar van witboek

witboek

Zeker geen slechte film om te zien. Verraad, liefde, actie, macht en vele andere thema's komen hier aanbod.

avatar van sofripa

sofripa

Heerlijke, eerlijke en rauwe film. Een echt verhaal zul je in deze film niet aantreffen. En dat maakt in dit geval niet uit. Want de wijze waarop Fassbender aan zijn belagers probeert te ontkomen is op zeer krachtige wijze in beeld gebracht. Er zit een prima tempo in de film, er wordt realistisch (niet te plastisch) op los gehakt en dat alles tegen de magistrale achtergrond van de Schotse hooglanden.

4 sterren!

avatar van Skrean

Skrean

Heerlijke brute film. Eindelijk eens een film met realistische hand tot hand zwaardgevechten. Hoofden hebben nog nooit zo gerold als in deze film. Verder de cinematografie en de muziek zijn uitstekend. Het is heel cool om te zien dat Marshal zijn films zich altijd afspelen in de natuur en gaan om overleven. Marshal word (of is al) een groot regisseur.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Brute hack & slash niet meer niet minder.

Dus simpel vermaak, en dat kon ik wel waarderen.

avatar van woeler82

woeler82

Best wel een aardige film, best wel heftig de vechtscénes.

Het verhaal in de film is dat het 9de leger wordt afgeslacht en de overlevende het moeten zien te redden

Muziek was wel ook aardig

avatar van 606

Een hele fijn grauwe sfeer met goede bloederige actie.

De settings zijn ook goed en de omgeving is erg mooi.

Verhaal is simpel maar voldoet goed.

De acteurs zijn ook niet slecht.

3,5 ster

avatar van tal1b

tal1b

verrassend leuk filmpje dit! Leuke actie, goed geacteerd, keek lekker weg.

alleen beetje jammer van 't eind, te snel en rommelig.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Geinig filmpje, maar wel één om snel weer te vergeten. Het ziet er leuk uit allemaal. Het bloed spat in het rond, af en toe mooie plaatjes van de omgeving. Maar verder stelt het weinig voor eigenlijk.Het verhaal is redelijk voorspelbaar, en weinig interessant vond ik. Lekker wegkijkfilmpje mocht je echt niks te doen hebben, maar verwacht niet veel.

avatar van oxford

oxford

Van mij krijgt deze film een 4 om de 0,5 stemmers te compenseren.

Het is niet een superfilm, maar nog altijd beter dan die gladiator of spartacus films.

Deze film is goed te pruimen te noemen.

Ik vond hem goed amusement, maar het zal geen film zijn die echt blijft hangen.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

oxford schreef:

Van mij krijgt deze film een 4 om de 0,5 stemmers te compenseren.

Flauw . Geef gewoon wat je zelf van de film vond, en niet om de boel recht te trekken.

avatar van neo

neo

Stem verwijderd.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Behoorlijk.

Niet echt een setting (tijdsbeeld) waar ik graag naar kijk, sowieso is alles wat zich in de verre geschiedenis afspeelt niet iets voor mij qua films. Centurion sprak me ondanks dat nog wel een beetje aan, vooral omdat het nogal grimmig op me over kwam. Daarnaast overtuigde de herziening van Doomsday mij volledig wat betreft de kunsten van deze Neil Marshall.

De actie vertoont af en toe best wat bloed en is goed aanwezig, visueel is het een erg fijn afgewerkt filmpje, erg sober en dat past perfect. Jammer dat het zichzelf constant zo serieus voordoet en het verhaal daardoor ook weer zo brak is, niet inhoudelijk (who cares) maar de wijze waarop het gebracht wordt kan mij echt niet bekoren.

Al met al wel vermaakt maar heel erg opvallend is het niet, een film die ik volgende week waarschijnlijk voor 90% ben vergeten.

avatar van cees72

cees72

Oké,

verstand op nul, dan is deze film

goed te doen. "lekker" veel geweld, rond-spattend bloed en geen diepgang.

Wel mooie landschappen overigens

avatar van ayko7