• 9.378.710 stemmen

Alice in Wonderland (2010)

Avontuur / Fantasy | 108 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter

Releasedatum: 10 maart 2010

Plot Alice in Wonderland

"You're invited to a very important date."

Dit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?

Alice Kingsleigh

Tarrant Hightopp / Mad Hatter

Mirana / White Queen

Iracebeth / Red Queen

Ilosovic Stayne / Knave of Hearts

Tweedledee / Tweedledum

Absolem / Caterpillar (stemrol)

Cheshire Cat (stemrol)

Nivens McTwisp / White Rabbit (stemrol)

Bayard Hamar / Bloodhound (stemrol)

timbo_ schreef:

Dat geloof ik dus niet. De enige reden dat Avatar een gigantisch bioscoopsucces is, is het 3-D effect.

Idd, zolang 3-D niet te beleven is thuis zullen ze juist blijven komen. Ik snap Disney's argument ook niet. Mensen die het niet uitmaakt of het 3-D is kan je toch niet er van houden ze te gaan downloaden. Het is juist het 3-D gebeuren dat je zoveel mogelijk moet uitrekken. Soms snap ik hun commerciekant niet.

avatar van s0njaa

s0njaa

Beetje jammer weer

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Puur publiciteitsstunt natuurlijk.

Waarom zou een 3d film nu opeens versneld op dvd moeten verschijnen. Er zullen naar verhouding toch meer mensen hiervoor naar de bios gaan.

avatar van Dreamboy

Dreamboy

Ik hoop dat het een stunt is, anders ga ik huilen

avatar van Prudh

Prudh

Dat dit louter reclame is voor AiW staat buiten kijf. Het publiek interesseert het toch geen hol wie de film distribueert.

wyatt earp

Hij draait in de cinemec . Mijn dag kan echt niet meer stuk .

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ghehe, dan zal ik daar binnenkort ook weer eens heen moeten Dit lijkt me toch ook weer erg mooi in die zaal, zag voorstukje ervan bij Avatar..

avatar van Miron

Miron

Zou iemand zo vriendelijk willen zijn een lijstje te droppen met de bioscopen waar hij WEL draait? (in 3d)

wyatt earp

Ik vraag me af of er al zo'n lijstje bekend is.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ik ken alleen deze, ook al eerder geplaatste lijst.

avatar van Norma

Norma

wyatt earp schreef:

Hij draait in de cinemec . Mijn dag kan echt niet meer stuk .

Dan doe ik even met je mee

Toen het nieuws bekend werd stond hij bij hun nog niet op de site, dus ik hoop dat dit van hun kant inderdaad een statement van goede wil naar hun bioscoopbezoekers is....

Ik vind het echt niet erg als Disney eens wat tegengas krijgt, maar ik zou er wel enorm van balen als het over de rug van deze film uitgevochten zou worden.

Angrod_Pallanén

De Metro zegt: o.a. theaters van Pathé, Wolff, Minerva en Utopolis.

Waarschijnlijk dat MovieUnlimited en Cinemec hem wel hebben.

Maar we zijn natuurlijk nog wel enkele weken van de release verwijderd. Tot de woensdag voor de première kan alles nog goed komen.

wyatt earp

Cinemec is ook niet afhankelijk van die andere theaters, dus kunnen die em gewoon draaien. Kunnen ze dan nog behoorlijk wat geld aan verdienen.

avatar van Materny

Materny

Gewoon fijn in maart naar de bioscoop. Zou gewoon financiele zelfmoord zijn als Disney voet bij stuk houdt.

avatar van tal1b

tal1b

hoe dan ook ga hm 3d kijken in de bios.

avatar van timbo_

timbo_

Angrod_Pallanén schreef:

Kan natuurlijk wel zo zijn dat de bioscopen bang zijn dat als ze nu toegeven dat dadelijk meer distributeurs de (niet 3-D) dvd-releases naar voren gaan halen.

Angrod_Pallanén

Ik snap de bioscopen wel, Disney alleen niet

Norma schreef:

Ik vind het echt niet erg als Disney eens wat tegengas krijgt

Disney? De bioscopen bedoel je. De kijker vraagt al 10 jaar lang om snellere en globalere releases van films. Sowieso heb ik nog maar weinig respect voor bioscopen na wat ze Soderbergh met Bubble geflikt hebben.

Onderhond schreef:

Dit maakt de release er toch niet vroeger op, enkel op DVD komt hij eerder uit.

Inderdaad, en als je een andere release wil bereiken moet je dat maar bespreken, maar niet bestaande afspraken niet nakomen. Dat is gewoon schofterig.

avatar van timbo_

timbo_

wyatt earp schreef:

Ik vraag me af of er al zo'n lijstje bekend is.

Kreeg net op mijn blog deze reactie van abcbooking:

Wij draaien de film in 19 prachtige 3D bisocopen door het hele land. Best, Castricum, Den Bosch, Den Burg, Emmeloord, Hardenberg, Heerenveen, Heerlen, Klazienaveen, Helden/Panningen, Schagen, Sneek, Spijkenisse, Tiel, Venray, Wageningen, Weert, Winterswijk en Zutphen. Maar ook op 35mm in Dronten, Harderwijk en Veenendaal. Tot ziens bij Alice In Wonderland 3D!

Montorsi schreef:

Dit maakt de release er toch niet vroeger op, enkel op DVD komt hij eerder uit.

Wat het publiek toch sneller meer keuze vrijheid geeft? Opvallend dat men Disney toch vooral als de boeman ziet hier, en de bios niet. Zijn even grote geldwolven hoor, die echt alleen maar aan hun eigen portemonnee denken en de consument als noodzakelijk kwaad zien. In dit geval lijkt het me van de bioscopen een vroege stuiptrekking om iets wat in de toekomst sowieso gaat komen tegen te gaan, en waar je als bios echt niet zo heel bang voor hoeft te zijn. Helemaal 1 maand eerder is wel erg overdreven om het schofterig te noemen als ze het voor de release nog bekend maken.

Update: Engeland doet inmiddels ook mee met de boycot, maar voor nu is het alleen nog maar Nederland en Engeland, vreemd dat in het persbericht er over meerdere delen van de wereld werd gesproken. Daar is tot nu toe nog niks zeker van.

Boeiend stuk in Variety

"Bredewold told AFP. "But we decided we need to send a message to the whole industry: If you don't accept our terms, we will never show your movies again."

Aha.

Montorsi schreef:

Dit maakt de release er toch niet vroeger op, enkel op DVD komt hij eerder uit.

De film zal dus globaal sneller beschikbaar zijn.

Die hele DVD wachttijd is sowieso belachelijk. Laatst [Rec]² in de bios gezien, zou em graag aanschaffen, maar moet weer lekker wachten tot NL hem eindelijk in de bios brengt + 4 maanden bijtellen omdat anders wat arme bioscoopjes inkomsten mislopen. Wat heb ik als consument daar nu mee te maken?

Montorsi

Het is al meermaals gezegd, er bestaat een afspraak tussen de NVB en de maatschappijen, en Disney stapt daar eigenhandig van af (niet voor het eerst, gebeurde bij UP ook al). Er moet natuurlijk altijd een balans zijn, anders kun je als bioscoop je hoofd helemaal nooit boven water houden. En uiteindelijk heeft Disney de bioscopen nog wel nodig, zeker in het geval van zo'n 3D-film.

Onderhond schreef:

De film zal dus globaal sneller beschikbaar zijn.

Waarom dan? In Japan (volgens imdb de laatste waar hij in de bioscoop komt) gaat hij in April draaien, dat is nog altijd vroeger dan Juni waarvoor de DVD-realease in de Benelux-gepland staat.

Dat ligt toch echt aan de maatschappijen/distributeurs, niet aan de bioscopen dat REC2 pas zo laat hier gaat draaien. En wat jij daar als consument mee te maken hebt? Zie niet perse wat dat er toe doet, of je nou 3 of 4 maanden moet wachten na de bioscooprelease. Je denkt toch niet dat ze er wat mee opschieten als ze de DVD al voor de bioscooprelease uitbrengen.

Volgens mij beseffen mensen zich niet echt wat een promotiefunctie bioscopen hebben voor films.

Macmanus

Over die balans kun je echt nog wel verder spreken. Videotheken zijn ook min of meer verslagen door het internet. De technologie kan een grote concurrent zijn van je bedrijf, maar dat betekend niet dat de afspraken artificieel in stand moeten worden gehouden omdat anders bioscopen huilie huilie doen. Vooruitgang is een bitch. Door de digitalisering verliezen ook alle operateurs binnenkort hun baan, denk maar niet dat de bioscopen artificieel 35mm in stand houden omdat ze graag loon willen betalen hoor.

Montorsi

Op deze manier probeert een maatschappij gewoon te profiteren van de bioscoop, maar wat staat er dan tegenover? 4 maanden is een gedegen afspraak denk ik, 3 maanden op zich ook wel, maar daar moeten ze dan zelf uit komen, al zijn er alsnog gewoon veel films die langer dan 3 maanden draaien (12 weken is echt niet uitzonderlijk hoor). Heeft weinig met concurrentie te maken, aangezien het altijd naast elkaar heeft kunnen bestaan, en de maatschappijen en bioscopen elkaar nodig hebben om te kunnen voortbestaan.

Macmanus

De concurrentie komt eruit dat men niet meer naar de bios gaat maar thuis blijft. Wat in dit scenario onzin is, volgens mij is iedereen het daar ook over eens hier. 3d is 100x beter dan thuis en de echte fan gaat echt niet 3 maanden wachten, die dat wel doen kunnen dat ook wel 4.

Punt is dat de bioscopen nu al gaan gillen, om te voorkomen dat ze makkelijk gaan doen en Disney zo direct de film al veel sneller laat lopen op dvd/blu-ray. Begrijpelijk van de bios maar of wij als consument dat ook zielig moeten vinden is de vraag. Ben het met je eens en of wij dat weten maakt niet zoveel uit, dat weten de maatschappijen zelf natuurlijk als de besten, de bioscoop is perfecte reclame voor je film. Daarom des te vreemder dat ze zo moeilijk doen, want zoals ik al bekende maakt de bios zich bang voor niks. Bottom line blijft wel dat de bioscopen in dit geval lastiger zijn dan Disney, Dus waarom de haat vooral richting hen is gericht verbaasd me.

Macmanus schreef:

Disney breekt eenzijdig met de afspraken, hoe kom je nu weer aan zo'n belachelijke conclusie?

Macmanus schreef:

Dat het nu bij een 3D-film gebotst is, is denk ik niet meer dan toeval, het had elke andere grote titel kunnen zijn. De bioscopen willen gewoon een grens trekken, want zoals je zelf zegt, als ze nu niks doen had Disney de release de volgende keer gewoon nog een paar weken eerder gepland natuurlijk.