Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter
Releasedatum: 10 maart 2010
Bekijk via Disney+
Plot Alice in Wonderland
"You're invited to a very important date."
Dit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?
Alice Kingsleigh
The Mad Hatter
The White Queen
The Red Queen
The Knave of Hearts
Tweedledee / Tweedledum
The Caterpillar (stemrol)
The Cheshire Cat (stemrol)
The White Rabbit (stemrol)
The Bloodhound (stemrol)
darthconner
Johnny Depp? In een Burton film?
dit is al een paar keer geweest. zo verbaast?
Gizzmann
Still die hier geplaatst staat klopt niet helemaal geloof ik, hoort nog een stukje aan te zitten.
Gaat misschien best briljant worden, al zie ik het ook zo een van zijn mindere projecten worden. Ben in elk geval dol op het boek en geobsedeerd door alles wat Burton doet. Kan niet wachten het eindresultaat te zien!
Leland Palmer
Niks mis mee hoor. Dit was de eerste foto die uitgegeven is, dus kon het niet anders. Inmiddels is er inderdaad een betere, zonder die rare streep. Zal 'm vervangen.
dutchtuga
Jammer dan alleen weer van Anne Hathaway en Crispin Glover.
Pardon? Glover is verreweg het aantrekkelijkste van wat er tussen de cast rondloopt. In ieder geval een acteur die prima in het wereldje van AiW past.
Rianneke_Dan
Komt misschien omdat ik hem alleen in Simon Says gezien heb, en daarin was hij gewoon verschrikkelijk slecht. En aantrekkelijker dan Depp is in mijn ogen bijna onmogelijk.
dutchtuga
Aantrekkelijk bedoel ik natuurlijk niet qua uiterlijk...
Glover is sowieso geniaal in Back to the Future, Friday the 13t IV en Willard, maar het is zijn enorm korte rol in Wild at Heart die erg bijblijft
. "I'm making my lunch!!"
Wat een geweldig gestoorde gast.
Leland Palmer
Ben benieuwd in hoeverre de cast nog te herkennen is als ze eenmaal ''in character'' zijn. Ben wel benieuwd naar al die beestenpakjes
Rianneke_Dan
Aantrekeklijk bedoel ik natuurlijk niet qua uiterlijk..
Dat was al duidelijk
Ik heb hem trouwens ook in Willard gezien, maar dat is al een hele tijd geleden. Gestoord is hij in ieder geval wel ja, heeft daar ook wel een typische kop voor.
Gizzmann
Wat een geweldig gestoorde gast.
Inderdaad, past perfect in deze film
Leland Palmer
Hoopte dat er een versie zou bestaan zonder de letters er doorheen.
Die is er inmiddels. Als je de pagina ''refreshed'', zie je dat de nieuwe er staat
Gizzmann
Ah, mooi mooi. Echt een still die mij enorm nieuwsgierig maakt.
Stapler
Wat lijkt mij deze film geniaal worden: AiW, Tim Burton en dan die acteurs
wyatt earp
Je ziet altijd weer dezelfde acteurs terugkomen in de films van Tim Burton. Ik ben hier toch wel heel erg benieuwd naar. Maar Burton heeft mij nog nooit beschaamd, dus ik heb vertrouwen.
Wat lijkt mij deze film geniaal worden: AiW, Tim Burton en dan die acteurs
Op paier klinkt het goed, maar dar deed Charlie ook en die vond ik toch echt minder.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Deze film komt met stip op de nr. 1 op mijn lijst van films die ik wil zien. Johnny Depp en Burton. Dat gaat zelden mis. Zei ik zelden? Nooit, bedoel ik.
En Alice is een mooi, klassiek sprookje. Kan niet wachten.
AddictedToMovies
dit is al een paar keer geweest. zo verbaast?
Het was een grapje...
Bijna elke Burton-film die ik zie zit Depp wel in...
Drs. DAJA
Meende ergens gelezen te hebben dat dit een Motion-Capture zou worden. Blijkbaar (en naar mijn opluchting) dus niet.
MNV2
De cast is idd wel schitterend, overigens is het al de 4de Tim Burton film waar Johnny Depp in meespeelt, lang geleden dat de man nog eens een serieuze rol gespeeld heeft...
MNV2
Ik bedoelde de 4de film achter elkaar, ik zei ook niet dat het een serieuze rol zal worden, ik stel gewoon vast dat hij alleen nog maar gefantaseerde personages speelt..
maithekke
Bijna heel de cast van Sweeney todd
Johnny Depp + Tim Burton was wel te verwachten natuurlijk.
Ik heb er wel zin in, ik vind Aiw ook echt wel iets voor Tim Burton.
maithekke
Ik vind dat hij in Public Enemies toch wel een redelijk serieuze rol heeft?
MNV2
Ik las grappig genoeg de dag na dat ik dat bericht gepost heb dat Johnny Depp inderdaad een serieuze rol speelt in Public Ennemies.
wyatt earp
Ik kom net een paar geweldige plaatjes tegen van deze film. Klik hier.
Rianneke_Dan
Dat ziet er echt mooi uit, krijg gelijk nog meer zin om deze film te zien
(bedankt voor de link wyatt earp)
plankieplank
Wat dachten jullie van Matt Lucas (Little Britain) als de tweeling Tweedledee en Tweedledum. Vast erg grappig.
De plaatjes van Wyatt Earp en meer info (NL) vind je op deze website ook wat groter/duidelijker.
wyatt earp
Aan de foto te zien word dit één van de meest bizarre personages die depp ooit gespeeld heeft.
Leland Palmer
Wel jammer dat we wederom een actrice krijgen die duidelijk ouder is dan de Alice uit het boek.

Alice through the Looking Glass
2016