Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Mia Wasikowska, Johnny Depp en Helena Bonham Carter
Releasedatum: 10 maart 2010
Bekijk via Disney+
Plot Alice in Wonderland
"You're invited to a very important date."
Dit vervolg op het originele verhaal begint op een groot feest, waar Alice, nu een 19-jarig meisje, op het punt staat om uitgehuwelijkt te worden in het bijzijn van honderden saaie, hoge pieten. Hier heeft Alice totaal geen zin in en ze besluit te ontsnappen, waarna ze tot haar schrik en verbazing al snel in contact komt met een pratend, wit konijn. Het konijn geeft aan dat ze hem moet volgen en hij vertelt ook over hun eerdere ontmoeting. Het konijn is er namelijk van overtuigd dat Alice het meisje is dat eerder in het magische 'Wonderland' is geweest en daar samen met hem en de vele andere wezens de spannendste en mooiste avonturen beleefde. Alice weet daar echter helemaal niks meer van. Alle wezens in 'Wonderland' wachten met smart op Alice, want die hebben haar hulp nodig. Maar kan Alice wel helpen? En hoe moet ze weer terugkeren naar huis?
Alice Kingsleigh
Tarrant Hightopp / Mad Hatter
Mirana / White Queen
Iracebeth / Red Queen
Ilosovic Stayne / Knave of Hearts
Tweedledee / Tweedledum
Absolem / Caterpillar (stemrol)
Cheshire Cat (stemrol)
Nivens McTwisp / White Rabbit (stemrol)
Bayard Hamar / Bloodhound (stemrol)
Naomi Watts
Omdat je door de vroege release dus veel meer opbrengst misloopt, en aangezien al de grote bioscoop exploitanten dit hebben afgesproken met Disney is het 'goede vertrouwen' wel beschaamt. Dat alle grote bioscoop exploitanten in Europa en de VS de film dus in de ban gooien lijkt me veelzeggend.
Nakkie13
Echt, dit is niet iets dat ze zomaar doen.
En deze film wil ik op het grote doek meemaken.
Macmanus
Ja maar dat doen de bioscopen toch? Disney wil je alleen eerder de keus geven om het thuis te kunnen bezichtigen. Nooit goed om afspraken het zelfde te houden wanneer de wereld om je heen veranderd. Ben ook geen Disney fan verder, maar in dit geval vind ik minimaal het proberen waard. Sowieso hebben ze de release data toch nu al verteld, dus kunnen ze kiezen om het niet de vertonen. Zou pas echt iemands vertrouwen beschamen als ze het zouden doen als die al draait.
Update: Luister hier een gesprek met Youry Bredewold van Pathé. Hij verwacht dat geen enkele bioscoop in de wereld de film zal draaien.
Er is een kans aanwezig dat de film later uit komt. Het is een wereldwijde beslissing om de film niet te draaien in de bioscopen, als Disney overstag zou gaan, en de DVD release toch zou uitstellen, zal het waarschijnlijk enkele weken duren voordat de film alsnog draait. De releasedatum van 10 maart zal naar alle waarschijnlijkheid dus niet gehaald worden.
Update 2: Marike Sterk van Disney betreurt de gang van zaken, maar zegt dat Disney weinig anders kan doen. Er zijn meerdere redenen waarom de film eerder op dvd uitgebracht moet worden volgens het bedrijf. Zo zou het aankomende WK in Zuid-Afrika de aandacht van de film afleiden en de dvd-verkopen in de zomer lager zijn. Het eerder op dvd uitbrengen van de dvd is dus nodig om dat te compenseren. Daarnaast stelt Disney dat het uitbrengen van de film op dvd de kaartverkoop in de bioscopen geen kwaad hoeft te doen. “Het is een 3D-film en die moet je echt in de bioscoop zien. De dvd en de bioscoop zitten dus niet in elkaars vaarwater.” Bovendien stelt Sterk dat films het over het algemeen het beste doen in de eerste zes tot acht weken. Daarna zouden de kaartverkopen flink teruglopen. Ook op dat vlak moet het volgens Disney dus geen kwaad kunnen de film eerder op dvd uit te brengen.
Update 3: De film is volgens bezoeker Transp in een aantal bioscopen wél te zien. Het Amsterdam Booking Company (ABC) doet namelijk niet mee aan de boycot. Een lijst van de bioscopen die aangesloten zijn bij het ABC kun je hier vinden.
Lucas1
Wat een vervelend nieuws zeg. Dit leek me juist echt een film om in de bioscoop te bekijken. En erg jammer dat dit net Burton en deze film moest overkomen.
Hopelijk wordt het nu een mooie kans voor wat kleinere bioscopen om eens filnk met deze film te scoren. Ik hoop dat er ook in Amsterdam nog ergens een bioscoop opduikt die hier wel een graantje mee van wil pikken. En anders zie ik hem misschien wel in 1 van de plekken waar die ABC zitten, Castricum ofzo (waar hij zo te zien in ieder geval gaat draaien.)
En als deze idiote protestactie daardoor ondermijnt wordt zal ik er geen traan om laten, integendeel, dat zou ik alleen maar toejuichen.
Deze actie van de bioscoopexploitanten is niet alleen zeer consumentonvriendelijk, Disney heeft volgens mij sowieso helemaal gelijk in dit geval. Niet alleen maakt een DVD-release bij deze specifieke film al helemaal niet uit, juist omdat dit bij uitstek een film is om in de bioscoop te bekijken, een afspraak om te verhinderen dat het publiek een film kan kopen vind ik hoe dan ook echt volkomen bespottelijk. Goed dat Disney er in ieder geval verandering in wil brengen. Dat lijkt mij ook inderdaad de manier bij uitstek om illegaal downloaden op een sympathieke/acceptabele manier terug te brengen.
Volgens mij zijn de afspraken, die de bioscopen in stand willen houden, net zozeer negatief voor de consument als degene die in de VS in de jaren '50 terecht verboden werden door de anti-trust rechtspraken tegen de filmstudio's, die toen ook nog de bioscopen exploiteerden. Dit soort belachelijke afspraken tussen de DVD en bioscoop branche lijkt me dan ook echt iets om aan te pakken voor de opvolger van Kroes ofzo.
Naomi Watts
De theaters die onder ABC (Amsterdam Booking Company) vallen gaat Alice in Wonderland wel vertonen meen ik.
Haha als dit doorgaat zal het daar wel erg druk worden.
oteis
Wat een gezeik zeg!!!! Hoe zorg je er voor dat mensen een film gaan downloaden!! Ik kijk al ruim een jaar uit naar de nieuwe Burton en wat besluiten de bioscopen (wereldwijd...). We weigeren om de film te draaien. Nee dat is een goede oplossing. Niet zeiken gewoon draaien die hap. Ik kan hier echt boos over worden. Lekker boeiend dat de DVD wat eerder in de winkel ligt. Naast het kijken in de bios koop ik die dvd namelijk ook wel. Ik hoop dat ze in gaan zien dat ze hiermee ook de filmliefhebbers boos maken.
Leland Palmer
Ik zie op die lijst van ABC dat de bioscoop waar ik altijd heen ga (in Sneek) de film gewoon wel vertoond. Nice!
Frank V
Als je afspraken met elkaar maakt zorg je ervoor dat je ze nakomt. Wil je de afspraken aanpassen dan ga je eerst in gesprek met de mensen met wie de afspraken gemaakt hebt om tot een verandering te komen en dat doet Disney nu niet. Dus logisch dat de mensen met wie je de afspraak maakt in opstand komen.
canciser
Ik hoop dat deze in de Euroscoop in Tilburg nog draait, in Pathe in Eindhoven in ieder geval niet meer. Balen!
Je bent er snel bij Wouter
Ik las hier dat ie niet in NL kwam. Dat is - volgens mijn link - niet helemaal waar.
Wellicht heb ik wat tussenlichende postings gemist.
Het zal de 3d bioscopen ook niet slecht uitkomen dat Avatar dan iets langer kan draaien.....
fappie
- 2005 stemmen
Waarschijnlijk wordt dit wel een van de betere films die dit jaar uitkomen. Het is een domme zet
timbo_
Wellicht heb ik wat tussenlichende postings gemist.
Hebt gelijk mijn fout.
polopolo150
Tja, zeer jammer van Disney en de bioscoop bedrijven om dit te doen.
Toen ik dit om 16:00 hoorde had ik gelijk mijn camera gepakt en de mensen op youtube en andere sites m'n mening laten zien. En dat is iets wat ik bijna nooit doe, om zosnel m'n mening te geven voor m'n "rage" Internet Show.
Tja... ik weet zeker dat Disney met een Second Opinion komt ofzo...
Macmanus
Mwa, die film doet het nog netjes hoor, maar begint toch wel langzaam naar kleinere zalen te gaan. Een nieuwe 3d film in de grote zalen zal Pathe echt wel graag willen. Lees er trouwens weinig over op US sites, want die kunnen Disney pas echt laten zwichten natuurlijk. Heb ik iets gemist op US sites?
polopolo150
Ik verbaaste me ook... ik deed een google, en ik zag maar een paar kleine sites die zeiden dat UK en NL bioscopen Alice in Wonderland boycotten... Hier in Nederland op de TV wordt het gedaan alsof het groot is... ik verbaas me eigenlijk nu.
lordsnoopy
Up kwam vroeg uit voor de kerstverkoop; dus comercieel gezien nog logisch.
Maar om Alice in Wonderland nu hierdoor te bannen omdat deze ook vervroegd op DVD uit zou komen is onzin
Een 3D film moet je gewoon in de bioscoop zien, dat is nu eenmaal het mooiste...
Justinw
Keek net het nieuws en hoorde het ja. Wat een onzin. Als Avatar nu op dvd uitkwam gingen mensen alsnog wel naar de 3D versie in de bios
bmetz
Dit nieuws is natuurlijk een sublieme promotie stunt. Ongelooflijke slimme marketing van ongekend niveau.
Het is wereldnieuws en als het genoeg promotie behaald heeft zal Disney ongetwijfeld toegeven en alsnog de DVD uitbrengen na 6 maanden of waar de bioscopen ook mee akkoord gaan.
Als wekelijkse bioscoop-ganger maak ik me niet druk.
Justinw
Inderdaad een marketingstunt denk ik. En als je hem wilt zien is er altijd wel een bios waar je hem kunt bezichtigen.
Pitakaas
Inderdaad een stuntje, deze film moet je gewoon in de bios zien. Die trailer waar die kat naar je toe komt was het meest overtuigende stukje 3D cinema dat ik in de hele avond Avatar heb gezien
timbo_
Maar wel aanzienlijk minder.
Dat geloof ik dus niet. De enige reden dat Avatar een gigantisch bioscoopsucces is, is het 3-D effect.
BenicioDelToro
'Mijn' bioscoop heeft ook al aangekondigd dat de film daar gewoon gaat draaien en staat ook op die lijst van ABC. Het zijn dus vooral de grote ketens die dwarsliggen, maar de kleinere bioscopen spinnen er garen bij.
Knisper
Ach, niemand gelooft toch dat die film uiteindelijk geboycot gaat worden. Gewoon negeren dit soort persberichten en in maart lekker naar de bioscoop (ik niet overigens).

Alice through the Looking Glass

The Perks of Being a Wallflower
Drama / Romantiek, 2012

Edward Scissorhands
Drama / Fantasy, 1990
gebaseerd op boekkoninginalice in wonderlandgebaseerd op een kinderboekpsychoticfantasy worldtauntingmad hatter 3dlewis carroll live action remakegebaseerd op een jongvolwassen romanmischievousadaptationabsurdincredulousamusedeuphoricwonderlandmarch harequeen of hearts