• 9.373.452 stemmen

Geregisseerd door: Jerry Zucker

Met onder meer: Rowan Atkinson, John Cleese en Seth Green

Releasedatum: 13 september 2001

Plot Rat Race

"563 miles. 9 people. $2 million. 1001 problems!"

Las Vegas: verschillende mensen, die elkaar niet kennen, winnen bij de gokautomaten in een casino een speciale munt. Met deze munt moeten ze naar een speciale ruimte waar ze Donald Sinclair, de eigenaar van het casino, ontmoeten. Hij vertelt dat er voor degene die het eerst in Silver City, New Mexico weet te komen 2 miljoen dollar klaar ligt. De race kan beginnen...

Enrico Pollini

Beverly Pear

avatar van John Doe

John Doe

davidov schreef:

vreemde keuze voor hoofdacteurs btw, kijk eens naar de cover....

Viel mij ook meteen op ja. Of de keuze van de cover is vreemd.

avatar van davidov

davidov

denk het niet want Cleese, Goldberg en Atkinson zijn toch wel de 3 bekendste (komedie) acteurs uit de film

Gooding is misschien wel een grotere naam inmiddels maar niet op het gebied van komedie....en seth green moet het puur hebben van austin powers.... dus...

avatar van Ikkeuh

Ikkeuh

grappige film, vooral met Rowan Atkinson (Mr. Bean) ***

avatar van GerwinF

GerwinF

Toch wel grappige film, vooral de toespraak (Lovitz) bij de veteranen als hitler was echt geweldig. 3 sterren.

avatar van BobdH

BobdH

Gewoon een erg leuke film met een hoop grappige vondsten, vaak flink over the top en erg vergezocht, maar door de enthousiaste performances van de all-star cast (die er duidelijk allemaal veel plezier mee hebben) blijft het een erg vermakelijke film.

avatar van gotti

Vermakelijk, maar helaas maar bij vlagen écht grappig. Veel te veel grappen waren te flauw, te overdreven en te banaal. Ook het verhaal was van hetzelfde niveau als de grappen; flauw en voorspelbaar, maar toch best wel te kijken. 3*

avatar van Treht

Treht

lorelei schreef:

De Hitler grappen en de Deep impact grap vond ik toch wel het allerleukst! voor de rest heb ik niet veel gelachen.

Deep impact grap? welke is dat?

En ik vroeg me nog wat af, is de (dikke) vrouw van de eekhoorntjes Roseanne?En wie is die chauffeur van het busje met 't hart? Verder vermakelijke film idd..3*

avatar van gotti

Het eekhoornvrouwtje is Kathy Bates (die onder andere een rol had in Primary Colors) en de chauffeur van het busje is uiteraard Dennis Nedry (die gozer met die vreselijke teringzooi bij zijn computer) uit Jurassic Park (ik kan nu even niet op z'n naam komen).

gotti schreef:

Kathy Bates (die onder andere een rol had in Primary Colors)

Heeft Kathy Bates nog introductie nodig ?

En waarom je met Primary Colors op de proppen komt is me een raadsel. Misery, Dolores Claiborne, About Schmidt, Love Liza. Een van die films noemen lijkt me eervoller en dat zijn films waar men haar wel van kent. No big deal hoor.

avatar van empirekees

empirekees

Wayne Knight

avatar van The Eye

The Eye

Op zich leuke film, maar dat einde is gewoon eng.

avatar van mister blonde

mister blonde

je was bang dat ze met het crowdsurfen zouden vallen?

avatar van aryan

aryan

Goeie film, vooral de acteurs zijn goed gekozen, geen grote A acteurs maar toch bekende gezichten waarvan je de echte naam vaak niet weet

(Max van newsradio, die ene gast uit garfield, die andere uit the butterfly effect, die gast uit superman tv serie enz.)

avatar van (matthijs)

(matthijs)

Wayne Knight

Juist. Is vooral fantastisch als Newman in Seinfeld. In deze film overigens ook goed op dreef.

avatar van Yak

Yak

Ik heb echt een verschrikkelijke hekel aan die gast. Hoe geinig Rat Race op momenten ook is, ze lijken wel uitgerekend voor acteurs te hebben gekozen die me behoorlijk irriteren (Whoopi Goldberg, Breckin Meyer, die taxichauffeur wiens naam me maar niet te binnen wil schieten maar waarvan ik zelfs nog even dacht dat het Dom DeLuise was).

avatar van joeri15

joeri15

grappige film, alleen wel wat overdreven, maar toch is het leuk om hem gezien te hebben!

***

avatar van WiLL

WiLL

Yak schreef:

Ik irriteer me normaal gesproken ook aan Whoopy Goldberg, maar in deze film dus helemaal niet :O ... ook vind ik Lovitz eindelijk eens echt grappig.

Ik vind alle acteurs op dreef in deze film en mede daardoor vind ik dit 1 van de betere comedies van de laatste tijd.

Wolverine

Erg veel onderbroekenlol, deed me denken aan Smokey and the Bandit. Twee keer moeten lachen de weddenschap met de prijs voor de hoer en wie het eerst kotst in het vliegtuig Haalt het niet bij Dumb and Dumber die in dezelfde categorie valt.
1,5 *

kappeuter schreef:

Heeft Kathy Bates nog introductie nodig ?

Primary Colors was de eerste film die me te binnen schoot kapp...

Schande!

Wolverine

Wel trouwens grappig dat er een harttransport naar El Paso was. Waar ken ik dat dorpje ook alweer van?

avatar van Don Gertus

Don Gertus

Geen idee, waar ken je het dorpje van?

avatar van GerwinF

GerwinF

Ik ken El Paso wel van From Dusk Till Dawn, weet niet of hij dat bedoeld?

Wolverine

Eigenlijk die laatste van Tarantino, Kill Bill vol1 & 2. 600.000 inwoners, dus een dorpje is het eigenlijk ook weer niet.

avatar van Don Gertus

Don Gertus

Waarom noem je het dan zo?

avatar van alexis

alexis

een hele gave film veel gelachten om absurditeiten...

****

avatar van Purmerend

Purmerend

Vooral de Helicopter scene was Top! Maar op een gegeven moment werd het te flauw. 3*

Don Gertus schreef:

Waarom noem je het dan zo?

het heeft geen stadsrechten

avatar van The One Ring

The One Ring

Erg grappige film met goede komieken. Het is allemaal niet bijzonder, maar vermakelijk. Alleen had ik het leuk gevonden als ze toch iemand echt hadden laten winnen.

avatar van Marki_san

Marki_san

de grappen zijn goed gelukt, vooral als die ene familie naar de zogenaamde Barbie museum gaat en daarna de auto van Hitler gaan jatten. wel moet ik zeggen dat ik mr. Bean erg slecht vond acteren, én hij was niet grappig!