Genre: Komedie / Avontuur
Bekijk via CANAL+
Vandaag om 05:10 uur op Film1 Family
Donderdag om 05:10 uur op Film1 Family
Plot Rat Race
"563 miles. 9 people. $2 million. 1001 problems!"
Las Vegas: verschillende mensen, die elkaar niet kennen, winnen bij de gokautomaten in een casino een speciale munt. Met deze munt moeten ze naar een speciale ruimte waar ze Donald Sinclair, de eigenaar van het casino, ontmoeten. Hij vertelt dat er voor degene die het eerst in Silver City, New Mexico weet te komen 2 miljoen dollar klaar ligt. De race kan beginnen...
Enrico Pollini
Randy Pear
Nick Schaffer
Beverly Pear
kobe bryant fan
Zeer leuke film, toen Rowan Atkinson zei it's a race en hij valt in slaap geweldig.Toch een minpunt het einde zie je al van het begin aan komen.Toch zeer leuk.
Een hele reeks komieken die elk hun eigen stijl willen doordrukken, waardoor het geheel onsamenhangend wordt. De film is in het thema van Cannonball Run met een zeer wisselend niveau van humor. Cleese acteert weer met de dollartekens in het visier en ook Atkinson en Goldberg stellen teleur. De film kent enkele leuke grappen, maar er passeren er evengoed een deel die soms zelfs beschamend zijn.
Zandkuiken
Man man man, wat was dit in godsnaam... Bij de opening credits vreesde ik al dat Rat Race wel eens érg melig kon gaan uitvallen, maar wat ik vervolgens heb gezien tart bijna elke verbeelding.
Hoe slaag je er in om zoveel verschillende personages op te voeren in een komedie, waarvan werkelijk geen énkele figuur ook maar een beetje komisch is? Hoe kan dit? Wat is er hier in hemelnaam gaande met een John Cleese of een Rowan Atkinson?
Nu ben ik dit filmpje waarschijnlijk ook ingestapt met de verkeerde instelling. Mij had namelijk niemand verteld dat Rat Race mikt op de leeftijdsgroep 3-6 jaar. Serieus, wat een pijnlijk ongrappig, peuterachtig gebeuren. "It's a race" HAHAHAHA, hoe kómt 'ie erop?? Zelfs de zevende keer blijft dit toch COMPLEET hilarisch, zeker!
Omdat de film voorbijraast en ik me dus ook niet steendood heb verveeld, toch nog 1*.
John Lee Hooker
Wat een interessante cast: Whoopi Goldberg, Cuba Gooding Jr., Seth Green, Atkinson... en toch viel de film erg tegen. Nadat de man bij de tafel het spel uitlegde, zette ik me al schrap. Iedereen neemt een ander voertuig natuurlijk, en allemaal maken ze gekke dingen mee ( Gooding Jr. met zijn bus vol bejaarden die allemaal gek worden terwijl hij geen chauffeur is, de koe die perongeluk wordt meegenomen, de wagen van Hitler... ). Uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer ( behalve het verhaal van Atkinson, die toch een interessante keuze had gemaakt qua transport ).
Voorspelbaar, overdreven en... niet grappig helaas.
*Thijs*
Grappige goed wegkijkende film, maar ook niet meer dan dat.
De cast zorgt hier echt voor de voldoende!
@ John Lee Hooker
Wellicht wat spoilers gebruiken?
Het leuke van Rat Race is eindelijk dat de bekende acteurs eigenlijk helemaal niet zo leuk zijn zoals o.a. John Cleese, Rowan Atkinson (vreselijk slecht zelfs) en Whoopi Goldberg. Maar juist de iets onbekendere acteurs heel leuk zijn zoals Seth Green, Vince Vieluf, Jon Lovitz (al die stukken met Nazi verwijzingen waren gewoon geweldig, heb echt in een deuk gelegen van het lachen) en ook Wayne Knight.
De eerste keer dat ik deze film zag vond ik hem geweldig en lag ik regelmatig in een deuk van het lachen. Maar bij een tweede kijk beurt vond ik hem al wat minder worden. Dit is volgens mij echt zo'n film die je niet te vaak moet kijken maar eens in de 5 jaar en dan is hij zeer te genieten.
Zandkuiken
Maar juist de iets onbekendere acteurs heel leuk zijn zoals ... Vince Vieluf ...
Met die piercing in zijn mond, en dan de hele film onverstaanbaar praten, HAHAHAHA!!! Op voorhand dacht ik dat dit gegeven misschien wat mager zou uitvallen om een volledig personage aan op te hangen, maar was ik even goed mis! En telkens denk je van 'Wat zou ie nu zeggen'... maar dan blijkt het nog steeds onverstaanbaar, hahahaháha!!
bjerik76
Ik hou absoluut niet van komedie met een serieus tintje.
Alleen Naked gun en Hot shots waren mn favo's. maar ook bij deze heb ik op de grond gelegen van het lachen. ik begon er met tegenzin naar te kijken, maar sinds de start van de race ........
heel flauw, over de top en gekke bekken.
Ook t eind was ik best wel verast over.
Ook ik heb niks met Whoopie, Cleese, en Rowan maar petje af voor de cast !
psychopath
Grappige film, vooral het stuk met Hitler op de veteranendag kwam ik niet meer bij van het lachen, ik had wel geblowed waarschijnlijk daar door heftiger ><
Hannes791
lekker kansloos lachen. Film had overigens ook gekund met 1 contender voor 2 miljoen dollar.
sofripa
Fijne comedy. En daar zijn er niet echt veel van. Met dank aan Cleese en Atkinson. De europese inbreng tilt deze film naar een hoger niveau.
El Guap0
De scene met het Claus Barbiemuseum, het stelen van Hitlers wagen en dan het crashen ermee op de veteranendag van de geallieerden, was subliem.
De rest van de film had niet hetzelfde hoge niveau vond ik.
wilofski
Ik vond de film best wel grappig eigenlijk.
Rowan Atkinson vond ik wel ongelofelijk irriterend, wat eigenlijk echt wel zonde is.
Het einde had ik ook een stuk toffer gevonden als Duane zijn geld had bijgehouden (eerlijk, moest ik op da podium terecht komen met al da geld dan zou ik da toch wel rustig in mijnen eigen zak steken en verder gaan).
Voor de rest niets speciaals te vermelden eigenlijk
chameau 1
Heb helemaal in een deuk gelegen van het lachen.Tranen over mijn wangen.Sluit me aan bij het verhaal van el guap0
Denzz
gisteren was die op tv, ik heb deze dan maar gekeken. Best leuk filmpje. Sympatieke acteurs, tof gecast. Alleen vond ik Atkinson echt vreselijk. Hij speelde wel weer zijn bean-typetje maar hij was ver van grappig
ook Cleese was minder in deze film, maar over het algemeen tof filmpje. echt kapotgelachen heb ik nu ook weer niet gedaan.
Katharina
Heb sinds tijden niet zo'n geweldige komedie gezien. Echt een aanrader!
supadragon8
behalve die nazi stukjes vind ik er niet veel aan
barbie museaum
Blur
Dit in in feite een remake van [It's a Mad Mad Mad Mad World] uit 1963.
Het origineel is nog hilarischer.
Betamax
1* Omdat er niet gezongen word in de fiilm en omdat hij in kleur is.
Verder zie ik geen plus puneten aan deze film.
Wat een ongelofelijk flauwe,domme humor.
Lachen?
Bean is flauw, Cleese flauw, enz, enz.
JustMike
Grappige film, kijkt lekker weg!
Dit is wel een grappige film, maar vooral door Cleese en Bean. Acteren was wel grappig. Was wel soms erg grappig. Maar voor de rest best flauw.
Lachen!
3.0
Dreiecke
Vreeeeeeeeeselijk. Ik kan hier niet naar kijken dus geen cijfer van mij.
KillahHillah
Voor de paar geslaagde stukken (lees: O.a de scene van het Barbie museum en alle taferelen eromheen
een 2.5* Voor de rest te overdreven typetjes die nergens echt grappig worden. Ik had even een aantal comments doorgelezen en er zijn dus echt mensen die deze film 5* geven!!! In mijn ogen staat 5* voor een geniale, fabuleuze film die briljant in elkaar steekt. Iets wat deze film totaal niet is, maar goed. Smaken verschillen
movie-edje
Een heerlijke komische film!
Veel gelachen.
Vooral Woopy en haar dochter!
lachwekkend!
tukkerstein
"Kijkt lekker weg" is inderdaad een goede omschrijving. Sommige humor is wel erg kinderachtig en bepaalde scenes zijn voorspelbaar, maar sommige humor pakt wel weer wat grover uit en is wat origineler (de Veteranendagscene bijvoorbeeld). Niet geweldig, wel amusement. Negatieve uitschieter was Atkinson die in mijn ogen een nogal pijnlijk personage neerzet.
ibendb
Lekkere no-brainer.
Rat race is een hilarische film die toch wat voorspelbaar en over-The-top is. De cast speelt echt geweldig en hun mimiek ook
Lekker droge humor en leuke bijrolletjes zorgen er wel voor dat het zeker niet te saai wordt.
Leuke film. 3.5*
confucius repeat
Oef!! Eindelijk kwam het ervan? De 'Off' toets. Niet te geloven dat ik dit zó lang heb volgehouden. Twintig minuten lang naar ziekelijke waan- en onzin gekeken. Deze smurrie komt zeker terecht bij de tien stomste, idiootste films allertijden (so far). Dat zoiets nog kán gaat mijn petje te boven. (Jawel, het kan nog, er zij er héél véél van dit soort pulp in omloop).
Nu volgt natuurlijk de vraag: 'noem er eens één?' Dat zal ik doen wanneer de vraag gesteld wordt. Adieu koekoek. Next!
Minotaures
''Third Reich is here.''
Een prima komedie-roadmovie met allerlei bekende namen.
Het verhaal volgt verschillende mensen die aan een race meedoen. Bijna niemand kent elkaar en ieder gaat z'n eigen kant uit. Als kijker zie je per personage hoe die het maakt en wat voor rare fratsen die uit moet halen om bij de race te blijven. Hun bestemming voert hun van Las Vegas tot aan Silver City.
De meeste personages vond ik wel leuk, anderen weer wat minder. Zo had Cleese een geweldig rol als machtige eigenaar, die het niet kon laten om een geweldig verhaal als introductie aan de race-kandidaten voor te leggen. Cleese is natuurlijk diegene die alles heeft georganiseerd. Dit natuurlijk om te gokken. Zijn gasten zijn rijke binnen- en buitenlanders, die van alle dingen een weddenschap maken. Dus dat doen ze als ze zich vervelen wanneer ze de race volgen... Van de racers zelf waren de 2 broers het allerergst; ze slopen een sataliet/antennegebeuren van een vliegveld, stelen een monstertruck en achtervolgen ze een luchtballon. Bean z'n rol is hier ook grappig, als een bloedirritante Italiaan met slaapproblemen. Lovitz is ook weer geweldig bezig hier. Een vrij kalme familieman die z'n gekke kant naar voren brengt wanneer die hoort wat je kan winnen bij de race. Zo bezoekt die met z'n familie een Barbie (SS) museum, wordt die aangevallen door een groepje vrouwlijke bikers en houdt als Adolf Hitler een speech voor enkele veteranen. Zo heb je nog enkele andere racers die ook tijdens hun beurt gek kunnen doen, zoals Gooding Jr., Goldberg en Knight als 'behulpzame' koerier. Als laatst komt Smart er ook in voor als piloot en zorgt voor alle schoonheid, met haar strakke broek.
Het gehele bezigheid met de race was alleen maar chaos waar ze door elkaar rennen en racen, om zo tot een verrassend einde tot halt te komen wanneer ze Silver City bereiken. De film bestaat uit flauwe humor, maar ik moest om sommige lachen en bij anderen gewoon een glimlach achterlaat... en sommige deden me helemaal niet, maar het moet je stijl zijn en een juiste moment. Enkele leuke stukjes om als voorbeeld te noemen zijn Atkinson en Knight's problemen met een hart en Green's lichamelijke contact met enkele koeien tijdens een achtervolging.
De film wisselt zich goed af, zo van de ene racer naar de ander. Zo zie je wat voor problemen ze ondervinden, of ze zich al vorderen of dat ze helemaal de weg kwijt zijn. Qua speelduur is het best aan de lange kant (zo'n 105 minuten is ook best aan de lange kant). Tempo zit er vaak goed in, alleen is het heel soms wat langdradig en dreigt het in te kakken.
Toch nog een prima film voor een avondje tussendoor.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

The Kingmaker
Documentaire / Biografie, 2019