Genre: Komedie / Avontuur
Bekijk via CANAL+
Woensdag om 08:40 uur op Filmbox.nl
Vrijdag om 05:10 uur op Film1 Family
Plot Rat Race
"563 miles. 9 people. $2 million. 1001 problems!"
Las Vegas: verschillende mensen, die elkaar niet kennen, winnen bij de gokautomaten in een casino een speciale munt. Met deze munt moeten ze naar een speciale ruimte waar ze Donald Sinclair, de eigenaar van het casino, ontmoeten. Hij vertelt dat er voor degene die het eerst in Silver City, New Mexico weet te komen 2 miljoen dollar klaar ligt. De race kan beginnen...
Enrico Pollini
Randy Pear
Nick Schaffer
Beverly Pear
Chainsaw
Erg amusante film. Gewoon lekkere ongein met een stel goede komedie- acteurs en een paar amusante personages. Enkel het suffe einde haalt het niveau van de film erg naar beneden, volgens mij had men toch wel een iets leuker slot kunnen bedenken. Maar goed, ondanks het einde was Rat Race een erg geestig filmpje met een paar erg geslaagde grappen.
3,5 sterren.
Vermakelijk, maar helaas maar bij vlagen écht grappig. Veel te veel grappen waren te flauw, te overdreven en te banaal. Ook het verhaal was van hetzelfde niveau als de grappen; flauw en voorspelbaar, maar toch best wel te kijken. 3*
maxcomthrilla
Super leuke film, ik heb veel gelachen vooral om John Cleese en zijn maffe gokspelletjes, Whoopi Goldberg en Cuba Gooding Jr. `s desperate housewives. De film bleef boeien ( vooral de helikopterscenè was geinig, zo `n vrouw zou ik zeker niet bedriegen! ) en het bleef tot het laatste erg spannend wie er zou gaan winnen! ****
Respekked
Rete flauwe film, met af en toe stukken waar ik echt bijna mijn ballen uit mijn broek heb gelachen. Moest gewoon janken van het lachen! en dat is een goede zaak. Film dus met enorme hoogtepunten en schrale dieptepunten. De Amerikaanse B-acteurtjes Breckin Meyer(of hoe je het ook schrijft) en Amy Smart(wel goede beeldopvulling) halen het natuurlijk lang niet bij ik-lach-het-hardst-om-mezelf John Cleese en zijn wereldse weddenschappen, maar ze storen geen moment.
Ik moest echter om 22:15 mijn tv verlaten om te werken en vraag me dus ook af hoe de film eindigde. Heb ik een enorme climax gemist of een suf cliché einde?
Voor de rest 3,5*!
mister blonde
Tja, ben het wel met Eem eens. De brave toon van de film is het grote manco. het slappe, nee irritante eind is de definitieve doodsteek. wanneer de makers (Zucker, jongen, waar ging het mis?) het aan hadden gedurfd om hier een cynische film van te maken, had het wellicht de beste komedie in jaren kunnen worden. redelijk script, goede acteurs, het lag allemaal klaar. nu moeten we het doen met een paar aardige momenten, een glimlach zo nu en dan. het is niet meer dan een aardig tussendoortje. jammer.
otherfool
You
Should
Have
Bought
A
Squirrel
OMG wat een hi-la-ri-sche komedie, kan me niet herinneren dat ik zo hard gelachen heb om een film in de afgelopen 10 jaar. De typetjes en bizarre situaties worden met een geweldige snelheid op je afgeschoten en zelfs het sentimentele einde is doeltreffend. Een heerlijke cast (met als uitblinkers Atkinson en met name Lovitz), ijzersterke grappen en heerlijke detours (haha de Hitler wagon). Een briljantje tussen de huidige komedie meuk, een must-see, een meesterwerk.
4,5*!
serpico
De fim zat vrij leuk in elkaar, maar helaas werd er een hoop overdreven waardoor het irritant werd. De casting was wel goed gebeurd, maar aangezien de karakters niet echt boeiend waren kon daar weinig mee gedaan worden. En soms was het acteerwerk zelfs vreselijk. Ik had de film trouwens lang geleden al eens gezien, en herinnerde me zoveel dat hij me weinig heeft laten lachen. En dat moet een goede komedie zelfs een 2e keer doen voor mij.
Het enige dat echt hilarisch was, was John Cleese met de weddenschap hoeveel het hoertje zou kosten
Het aardige script en de vlugge montage brengen me op 2*
Sportingerke
Tja, het is natuurlijk een erg makkelijk uitgangspunt en helemaal niet origineel: We nemen 6 à 7 verschillende mensen die allemaal grappige dingen meemaken in hun queeste naar iets (in dit geval: geld).
Op die manier kan je een film natuurlijk vol grappen steken.
Toch is de kwaliteit van de grappen meer dan behoorlijk en ook ik heb mij goed geamuseerd bij het bekijken van deze film. Als je een film bekijkt met een zulke affiche, dan weet je al op voorhand wat je kan verwachten en ik vind dat mijn verwachtingen zeker ingelost zijn.
Goede verstand-op-nulkomedie!
Heb deze film 3 jaar geleden gezien en vond het toen best een grappige film (m.u.v. Rowan Atkinson want die vond ik vreselijk). Vooral de nazi-grappen vond ik schitterend (museum en auto). Ook de rol van Newman (uit Seinfeld) was zeer humoristisch.
Het verhaal stelt opzicht niet veel voor maar omdat er zoveel verschillende leuke types in de film meespelen is dit best een goede humor film. Het einde van de film vond ik overigens zeer slecht.
Het is inderdaad zoals hier vaker gezegd is, deze film moet je niet te vaak kijken want dan vind je hem alleen maar slechter omdat het grappige er dan vanaf is.
Geniale komedie. Ik heb echt om bijna elke deelnemer (- de zeer irritante Whoopi Goldberg die ik echt nooit kan uitstaan) moeten lachen. Hoogtepunt was toch wel het kijkje in het Claus Barbie museum vol met Nazi aanhangers waar men Hitlers auto jatte en ermee bij een herdenking van oorlogsveteranen binnen reed en als Adolf overkwam. Ik denk niet dat ik snel harder heb gelachen als toen...
Verder was John Cleese ook sterk, zoals ik hem altijd sterk vind. Er gebeurt zoveel in deze film en uiteindelijk komt alles weer bij elkaar.
Echt, geweldig!
hellblazer93
Tegenvaller eerlijk gezegd. Hoewel de film propvol met humor zit, lachte ik maar een of twee keer. De keer met dat Hitler werd nagedaan en John Cleese met z'n paardenbek, de rest was niet echt bijzonder leuk. Toch vermakelijke film om de avond of middag mee door te komen.
3***
Tommeh
Ik heb me juist mateloos aan Atkinson zitten ergeren. Maar gelukkig was de rest van de film wel erg vermakelijk. Vooral de bizarre gokspelletjes van Cleese werkten op m'n lachspieren. 3.5*
Alles behalve originele flick met bij vlagen hilarische scenes. Onderhoudend en vermakelijk. Niets meer en niets minder. Goed.
Het is gewoon een zeer sterke komedie!!
Zitten hier en daar echt goede geslaagde grappen in, bij de 1e keer kijken heb ik meerdere malen dubbel gelegen van het lachen!
Enige minpunt in de film is ook Rowan Atkinson(mr bean), zijn scenes vond ik echt het minst leuk en grappig!
sartbeau
Een vrolijke film, waarbij ik qua thema moest denken aan "The Cannonball Run".
Erg vermakelijk.
jumpstylemovie
Ik verhoog mijn stem naar een 4*.
Er zitten veel leuke scénes in en het is sowieso één van de leukste komedies die ik ken. Iedereen zit goed in zijn rol.
Donkerwoud
Oenige klucht over verveelde miljonairs die geld inzetten op ''normale'' mensen om zo snel mogelijk op een bepaalde plek te komen. In deze weddenschap komt de ware aard van de mens naar boven: gierig, hebberig en egoïstisch. En dus zien we de hele tijd botte, gênante visuele grappen over lesbische bikers, vliegende koeien, Hitler-aanhangers en nog zoveel meer onzin. Best grappig hoor, totdat ze binnen film van 100 minuten met dezelfde grappen gaan komen en je het eigenlijk wel gehad hebt. Het moralistische kuteinde is helemaal de doodsteek voor wat anders een geinige B-film zou zijn geweest.
Awake78
Beetje flauwe humor, echt totaal niet mijn humor. Voor het realisme hoef je ook niet te kijken. Zoals hierboven ook al staat is het eind een beetje om te kotsen door de zg morele boodschap.
Ook een vreselijke Mr. Bean, terwijl ie normaal best grappig is.
Als ik alle minpunten wegschrijf hou ik 2,5 ster over, en da's nog best mild.
Een hele reeks komieken die elk hun eigen stijl willen doordrukken, waardoor het geheel onsamenhangend wordt. De film is in het thema van Cannonball Run met een zeer wisselend niveau van humor. Cleese acteert weer met de dollartekens in het visier en ook Atkinson en Goldberg stellen teleur. De film kent enkele leuke grappen, maar er passeren er evengoed een deel die soms zelfs beschamend zijn.
Zandkuiken
Man man man, wat was dit in godsnaam... Bij de opening credits vreesde ik al dat Rat Race wel eens érg melig kon gaan uitvallen, maar wat ik vervolgens heb gezien tart bijna elke verbeelding.
Hoe slaag je er in om zoveel verschillende personages op te voeren in een komedie, waarvan werkelijk geen énkele figuur ook maar een beetje komisch is? Hoe kan dit? Wat is er hier in hemelnaam gaande met een John Cleese of een Rowan Atkinson?
Nu ben ik dit filmpje waarschijnlijk ook ingestapt met de verkeerde instelling. Mij had namelijk niemand verteld dat Rat Race mikt op de leeftijdsgroep 3-6 jaar. Serieus, wat een pijnlijk ongrappig, peuterachtig gebeuren. "It's a race" HAHAHAHA, hoe kómt 'ie erop?? Zelfs de zevende keer blijft dit toch COMPLEET hilarisch, zeker!
Omdat de film voorbijraast en ik me dus ook niet steendood heb verveeld, toch nog 1*.
John Lee Hooker
Wat een interessante cast: Whoopi Goldberg, Cuba Gooding Jr., Seth Green, Atkinson... en toch viel de film erg tegen. Nadat de man bij de tafel het spel uitlegde, zette ik me al schrap. Iedereen neemt een ander voertuig natuurlijk, en allemaal maken ze gekke dingen mee ( Gooding Jr. met zijn bus vol bejaarden die allemaal gek worden terwijl hij geen chauffeur is, de koe die perongeluk wordt meegenomen, de wagen van Hitler... ). Uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer ( behalve het verhaal van Atkinson, die toch een interessante keuze had gemaakt qua transport ).
Voorspelbaar, overdreven en... niet grappig helaas.
ibendb
Lekkere no-brainer.
Rat race is een hilarische film die toch wat voorspelbaar en over-The-top is. De cast speelt echt geweldig en hun mimiek ook
Lekker droge humor en leuke bijrolletjes zorgen er wel voor dat het zeker niet te saai wordt.
Leuke film. 3.5*
Minotaures
''Third Reich is here.''
Een prima komedie-roadmovie met allerlei bekende namen.
Het verhaal volgt verschillende mensen die aan een race meedoen. Bijna niemand kent elkaar en ieder gaat z'n eigen kant uit. Als kijker zie je per personage hoe die het maakt en wat voor rare fratsen die uit moet halen om bij de race te blijven. Hun bestemming voert hun van Las Vegas tot aan Silver City.
De meeste personages vond ik wel leuk, anderen weer wat minder. Zo had Cleese een geweldig rol als machtige eigenaar, die het niet kon laten om een geweldig verhaal als introductie aan de race-kandidaten voor te leggen. Cleese is natuurlijk diegene die alles heeft georganiseerd. Dit natuurlijk om te gokken. Zijn gasten zijn rijke binnen- en buitenlanders, die van alle dingen een weddenschap maken. Dus dat doen ze als ze zich vervelen wanneer ze de race volgen... Van de racers zelf waren de 2 broers het allerergst; ze slopen een sataliet/antennegebeuren van een vliegveld, stelen een monstertruck en achtervolgen ze een luchtballon. Bean z'n rol is hier ook grappig, als een bloedirritante Italiaan met slaapproblemen. Lovitz is ook weer geweldig bezig hier. Een vrij kalme familieman die z'n gekke kant naar voren brengt wanneer die hoort wat je kan winnen bij de race. Zo bezoekt die met z'n familie een Barbie (SS) museum, wordt die aangevallen door een groepje vrouwlijke bikers en houdt als Adolf Hitler een speech voor enkele veteranen. Zo heb je nog enkele andere racers die ook tijdens hun beurt gek kunnen doen, zoals Gooding Jr., Goldberg en Knight als 'behulpzame' koerier. Als laatst komt Smart er ook in voor als piloot en zorgt voor alle schoonheid, met haar strakke broek.
Het gehele bezigheid met de race was alleen maar chaos waar ze door elkaar rennen en racen, om zo tot een verrassend einde tot halt te komen wanneer ze Silver City bereiken. De film bestaat uit flauwe humor, maar ik moest om sommige lachen en bij anderen gewoon een glimlach achterlaat... en sommige deden me helemaal niet, maar het moet je stijl zijn en een juiste moment. Enkele leuke stukjes om als voorbeeld te noemen zijn Atkinson en Knight's problemen met een hart en Green's lichamelijke contact met enkele koeien tijdens een achtervolging.
De film wisselt zich goed af, zo van de ene racer naar de ander. Zo zie je wat voor problemen ze ondervinden, of ze zich al vorderen of dat ze helemaal de weg kwijt zijn. Qua speelduur is het best aan de lange kant (zo'n 105 minuten is ook best aan de lange kant). Tempo zit er vaak goed in, alleen is het heel soms wat langdradig en dreigt het in te kakken.
Toch nog een prima film voor een avondje tussendoor.
Filmkriebel
Amper komisch met alle wil van de wereld. Gelukkig zat Atkinson er nog in anders was het helemaal niks geweest. En dan Cuba Gooding, die weer eens demonstreert wat voor slecht acteur hij is... echt zielig om zoveel moeite te doen en dan nog niet slagen om te doen lachen.
Het is niet zozeer het gebrek aan talent die de film de doodsteek geeft dan wel de enorm flauw uitgedokterde grappen. Maar ik zou niet aan 2* raken zonder de enkele geslaagde grappen rond die eekhoornverkoopster en het Barbie museum voor neo-nazi's. . Dat ongelooflijk hypocriete einde ( geld is niet belangrijk, schenk het liever weg aan het goede doel ) paste hier ook niet echt. 2*
Erg leuke komedie met veel vaart, leuke gekke personages en geslaagde humor.
De leukste karakters waren voor mij John Cleese, Jon Lovitz en Seth Green en zijn broer. Atkinson en Goldberg zijn daarentegen juist een stuk minder geslaagd. Het verloop van de race is uiterst vermakelijk en Hitler grap vanLovitz is echt onvergetelijk. Ook de maffe weddenschappen van Cleese zijn leuk bedacht.
Niet alles is even goed, maar ik heb het grootste gedeelte van de film in ieder geval met een glimlach zitten kijken. Het is en blijft leuk deze humor.
martijn011
- 2034 berichten
Ontzettend vermakelijke onzin. Het ene personage is nog vreemder dan het andere. Meestal werkt het meer ergernis op dan dat het komisch is, maar in deze Rat Race is het voornamelijk erg vermakelijk!
Zo waren de personages van Atkinson, de twee vrienden en de man met het gezin erg grappig. Heb het meest van hen genoten. Vooral Atkinson is erg op dreef, moest even wennen aan z'n rare accent maar heb daarna bijna elke scene met hem gelachen.
Ook sommige scenes zijn onvergetelijk. Denk aan dat Barbie-museum, met de auto van Hitler een veteranen-herdenking binnen komen rijden en de eekhoorn-scene.. Helaas is het soms erg flauw, maar zoals al gezegd, is het meerendeel prima te verteren en is dit eindelijk een 'flauwe' film die na herziening erg goed bevalt!
Ajacied16
Briljante film! Een hilarische opzet die super wordt uitgevoerd door alle deelnemers. Atkinson is sowieso hilarisch, maar ook de andere hebben genoeg leuke momenten. Natuurlijk het 'Barbie-museum' waarna de familie in de wagen van Hitler wegrijdt maar ook de broers die achter de sleutelmaker in de luchtballon aangaan en het eekhoornvrouwtje. Cleese is perfect als het grote brein achter de race. De rijkaards die over alles en nog wat een weddenschap aangaan vond ik ook erg leuk. Als ik dan toch een negatief puntje over de acteurs moet noemen dan is het Whoopi Goldberg.
Het einde had van mij ook niet op deze manier gehoeven. De plotwisseling op het station is nog wel leuk bedacht, maar het absolute einde heeft niets met de film te maken. Het idee ervan is mooi ('vrede op aarde etc.), maar past er eigenlijk totaal niet bij.
Als ik de laatste 5 minuten even weg laat dan heb ik me echt prima vermaakt. Gewoon een uitstekende, humoristische film die volgens mij ook gewoon leuk blijft. 4.5*
Oscar61
Een slap aftreksel van It's a mad mad world uit 1963. Ik kan helaas hier geen punten voor geven.
Shadowed
Grappig concept.
Toch wel altijd een dingetje waar ik wel van hou, zo'n race tussen volwassenen. En met dat idee weet je eigenlijk ook precies wat je krijgt. Stop John Cleese erbij en dan heb je toch wel een vermakelijk filmpje gemaakt, dat nergens uitblinkt.
Wel een goede cast ook weer, met Atkinson, Green, Cleese en meer lui. Het concept pakt niet erg grappig uit maar weet meer dan gewoon te vermaken. De fratsen waar ze mee te maken krijgen levert bijzonder lollige scenes op en is het einde weer zo'n levenslesje.
Wel leuk om een keer gezien te hebben ja, niet meer.

'Kidnapped: Elizabeth Smart' gezien? Op Netflix kijk je ook deze vergelijkbare docu's

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

The Kingmaker
Documentaire / Biografie, 2019