• 9.377.215 stemmen

Geregisseerd door: Jerry Zucker

Met onder meer: Rowan Atkinson, John Cleese en Seth Green

Releasedatum: 13 september 2001

Plot Rat Race

"563 miles. 9 people. $2 million. 1001 problems!"

Las Vegas: verschillende mensen, die elkaar niet kennen, winnen bij de gokautomaten in een casino een speciale munt. Met deze munt moeten ze naar een speciale ruimte waar ze Donald Sinclair, de eigenaar van het casino, ontmoeten. Hij vertelt dat er voor degene die het eerst in Silver City, New Mexico weet te komen 2 miljoen dollar klaar ligt. De race kan beginnen...

Enrico Pollini

dalma

vanavond te zien op kanaal2 voor de belgen

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Hij was ook al eens te zien op rtbf2 (waalse zender) en was erg vermakelijk. Dus zeker kijken!

aldert007 schreef:

Vooral het stukje dat hij met Hitler z'n Mercedes zo'n veteranenreunie binnenknalt is heel grappig.

Dit was idd het hoogtepunt. Vooral toen hij nog een als Hitler begon te praten! Toen lag ik echt wel dubbel van het lachen!

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Deze film is gewoonweg niets meer dan een slecht gejatte kopie van de prachtige jaren '60 comedy It's a Mad Mad Mad Mad World (met Spencer Tracy/Milton Berle/Buddy Hackett/Mickey Rooney etc).

Waar die film een goede combinatie van verhaal/humor/karakters/acteertalent was, blijft Rat Race hangen in middelmatigheid. Desondanks zijn er een paar momenten die wel degelijk hilarisch zijn (de bus vol Lucy's, Jon Lovitz' op die veteranenreünie en Kathy Bates met haar eekhoorns).

avatar van donnie darko

donnie darko

ik vind hem rotslecht, maar er zaten wel een paar vrij geslaagde moppen in, dus toch nog een 1.5.

avatar van dalma

dalma

leuke familie-film, niks meer dan dat.

avatar van dream555

dream555

Geslaagde nonsenskomedie waarin je van de ene hilarische situatie in de andere rolt. Soms echt grappig en zo overdreven, dat het mag. Zet je verstand op 0 en laat je meeslepen in deze doldwaze film vol idioten.

avatar van frodette

frodette

Keb hem gezien !!! Is wel grappig

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Rat race

*** 1/2

Hilarische road - komedie met de crème van de Britse komedie-wereld : Atkinson en Cleese, versterkt door een Amerikaanse cast . Rat race is voorbij zonder dat je er weet van hebt , de grappige situaties stapelen elkaar in sneltempo op. Maar vooral Atkinson is hier de ster van de show , het typetje dat hij hier speelt vertoont wat Bean - trekjes maar is tevens ook wat verschillend .

De Hitler- gerelateerde moppen zijn enorm goed , alle scenes met Atkinson hilarisch ...

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Ik vond Atkinson hier zo ongelooflijk irritant...

avatar van Remi

Remi

JoeCabot schreef:
Ik vond Atkinson hier zo ongelooflijk irritant...

Ik vond em echt geweldig. Ook die 2 broers waarvan een van die 2 een eigen piercing had laten zetten

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

het is een leuke gezellige familie film, met Mister Bean (z'n echte naam kan ik nauwelijks onthouden! iets van Rowan Edkinson). Het is vooral leuk met die slaapziekte, dat Mister Bean (zo noem ik hem even) gewoon midden tussen het volk in slaap valt enzo. toen ik hem voor het eerst zag moest ik hard lachen, en er zit ook zo'n gastje uit The New Adams Family (tv-serie) in!! Pugsley, ik herkende z'n domme kop gelijk!! Maar de film zelf is heel erg grappig en leuk. 3,5*!!

avatar van fabbyke

fabbyke

Ik vond de film tot aan het einde een 3 waard maar toen de laatste tien minuten was de film ineens heel wat minder en leek het echt een kinderfilm dus 2,5*

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Ik heb hem voor het eerst in een vliegtuig gezien, en ik moet zeggen, het is een film die daar wel goed tot zijn recht komt.

Ik vond het verhaal wel geinig, hoop verschillende hoofdfiguren worden oms de beurt gevolgd. En er zitten best wat stukken in waar je om kan lachen.

3,0

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Erg vermakelijke film met "kzeik-bijna-in-mn-broek-scenes"

avatar van soom

soom

Whoopi Goldberg, Rowan Atkinson, John Cleese: Geweldig!!!!!!!!! sommige scenes waren wel erg poep en pies-grapjes, die waren echt wat té erg. Ik heb het hier over de koeien...!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Een heerlijke film. Ik heb toen in de bioscoop samen met m'n vader helemaal blauw gelegen van het lachen, en als mijn vader iets leuk vindt, dan zegt dat wat.

Een meesterlijke entree van Rowan Atkinson met z'n 'Am I too latae?', en Breckin Meyer en Amy Smart zijn weer herenigd als koppel na Road Trip, wat een genot is om naar te kijken vanwege de geweldige chemistry tussen de twee.

Er zitten in deze film echt een aantal topkomieken: Cuba Cooding Jr; Whoopi Goldberg; Kathy Bates; Rowan Atkinson; John Cleese, en dan natuurlijk de nieuwelingen Seth Green, Amy Smart, Vince Vieluf en Breckin Meyer. Een topcast. En niet te vergeten Kathy Naijimy en Jon Lovitz in de meesterlijke scene in het Barbie-museum. En de gastrolletjes van Colleen Camp en Dean Cain. Een juweel van een film. 4*

avatar van BlueSword

BlueSword

weer zo een grappige film, deze film heb ik al een paar keer gekeken.

stukje in die helicopter was echt geweldig!

de cast was ook super leuk.

avatar van Cinzano

Cinzano

Heb deze film nu in totaal 3 keer gezien en blijf hem leuk vinden

Vooral de rol van Arkinson kon ik erg waarderen.

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Na een aantal jaren weer eens herzien, en het blijft een leuke film met minstens om de 3 minuten een lachsalvo!

Door de slappe rol van Rowan Atkinson, en het erveeltedikbovenopliggende einde toch nog ***

avatar van Respekked

Respekked

Rete flauwe film, met af en toe stukken waar ik echt bijna mijn ballen uit mijn broek heb gelachen. Moest gewoon janken van het lachen! en dat is een goede zaak. Film dus met enorme hoogtepunten en schrale dieptepunten. De Amerikaanse B-acteurtjes Breckin Meyer(of hoe je het ook schrijft) en Amy Smart(wel goede beeldopvulling) halen het natuurlijk lang niet bij ik-lach-het-hardst-om-mezelf John Cleese en zijn wereldse weddenschappen, maar ze storen geen moment.

Ik moest echter om 22:15 mijn tv verlaten om te werken en vraag me dus ook af hoe de film eindigde. Heb ik een enorme climax gemist of een suf cliché einde?

Voor de rest 3,5*!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Respekked schreef:

Breckin Meyer en Amy Smart B-acteurtjes? Dat valt toch wel mee? Wat betreft het einde: misschien is de uiteindelijke oplossing misschien een beetje sentimenteel, maar toch ook erg orgineel!

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Hilarische film met een topcast. Vooral het verhaallijntje met Jon Lovitz en zijn familie met de Mercedes van Hitler is supergrappig. Helaas heeft de film ook een paar minder leuke grappen. Daarom geen 4*, maar 3.5*.

avatar van catweasel

catweasel

Vooral de weddenschappen zijn erg leuk bedacht!

avatar van Bob Cremers

Bob Cremers

Een leuke comedy film.

avatar van Eny

Eny

Ik vond deze film geweldig. Het gaat gewoon lekker nergens over en het doet er niet toe dat dingen nergens op slaan of ongeloofwaardig zijn. Dat is juist het leuke. Gewoon lekker onzin: kijken, niet nadenken en lachen!

Heb hem 2 keer gezien. 2 jaartjes geleden en nu weer (deze week). Maar deze week niet afgekeken. Hoe eindigd die ook alweer? Kun je dat ergens nalezen?

Grappige scenes
1. die van: Dad, I'm miss Hitler
2. dat met: you should have buy a squirel

avatar van Eem

Eem

Respekked schreef:

Voor de rest 3,5*!

Nou ik heb dus het begin gemist, maar de helft + het einde wel gezien! De film kende ik eigenlijk nog van een jaar geleden en vond het dus écht saai! Misschien is mijn idee van het einde dan ook wat bevooroordeeld, aangezien jij zo positief was, maar het einde was tenenkrommend! Puur cliché en één voor één missen ze de 'grote buit', gewoon te pijnlijk om te zien, te overdreven nep en gewoon verschrikkelijk om naar te kijken!
Ik denk dat je blij bent dat je het einde niet gezien hebt, dan had je er geen 3,5 voor gegeven..

avatar van mister blonde

mister blonde

Tja, ben het wel met Eem eens. De brave toon van de film is het grote manco. het slappe, nee irritante eind is de definitieve doodsteek. wanneer de makers (Zucker, jongen, waar ging het mis?) het aan hadden gedurfd om hier een cynische film van te maken, had het wellicht de beste komedie in jaren kunnen worden. redelijk script, goede acteurs, het lag allemaal klaar. nu moeten we het doen met een paar aardige momenten, een glimlach zo nu en dan. het is niet meer dan een aardig tussendoortje. jammer.

avatar van sjoerd148

sjoerd148

mister blonde schreef:

De brave toon van de film is het grote manco. het slappe, nee irritante eind is de definitieve doodsteek. (Zucker, jongen, waar ging het mis?) .

Klopt op zich zaten er wel grappige fragmenten in, maar die zijn op 1 hand te tellen. Dat afgrijselijke eind

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Barbeemuseum XD

Ik vind deze film zo gigantisch briljant. top cast. geweldige grappen. hilarisch verhaal. Dit is een van de beste komedies naar mijn mening. Wat een chaos "Barbie museum" XD

avatar van glannestino

glannestino

Somiige grappen waren idd geweldig. Ik heb de film 2 keer gezien, en vooral de eerste keer lach ik helemaal in de slappe lach. Maar de tweede keer vond ik dat er echt veel te veel flauwe grappen inzaten. Echt heel irritant werd dat. Het einde vond ik ook zonde. Toen werd het pas echt een amerikaanse familiefilm.

Maar zoals ik al zei zaten er ook een heleboel geweldige grappen in, zoals het barbie museum, en al die gekke weddenschappen. uiteindelijk geef ik 2,5 punten.