Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Daniel Barber
Met onder meer: Michael Caine, Emily Mortimer en Iain Glen
Releasedatum: 25 februari 2010
Plot Harry Brown
"Every man has a breaking point."
Wanneer de beste vriend van weduwnaar en ex-marinier Harry Brown (Michael Caine) op brute wijze wordt vermoord, zint hij op wraak. Op geheel eigen wijze baant hij zichzelf een weg door een donkere wereld, vol wapens, drugs en bendes, waar hij uiteindelijk oog in oog moet komen te staan met de moordenaar van zijn beste vriend.
Harry Brown
Leonard Attwell
Noel Winters
Marky
shockdog
Wordt deze Harry Brown momenteel dan zo beschouwd?
Hij valt onder de PAC selectie van Pathe en draait voor de rest vrijwel alleen maar in filmhuizen.
Imperial Figure
Vond de film redelijk en meer niet
Toelichting graag, waarom vond je de film redelijk?
Dat doen ze bij gamesmeter ook heel vaak, nooit geen waarom.
ZM0K
Op aanraden van jullie deze film gaan kijken. En ik kan kan niets anders zeggen dan TOP. Acteerwerk en sfeer in de film zijn zeer sterk. Ik heb geen moment mijn aandacht verloren bij deze film.
Ik las een aantal berichten van mensen die zeiden dat de film op het begin niet echt op gang komt. Dit is in mijn optiek de bedoeling geweest van de regisseur. En het maakt de film voor mij wat realistischer. Als je van rauwe (Engelse) films houdt, aanrader!
BB1991
heel erg indrukwekkende film die langzaam op gang komt, maar weliswaar nooit verveelt. Zonder overdreven sentiment worden de gruwelen van de hoofdpersoon blootgelegd en samen met de ruwe, depressieve en harde sfeer krijg je extra symphatie voor de hoofdpersoon, aangezien hij de enige is die een beetje menselijkheid toont.
enig minpuntje vind ik emily mortimer. haar gezicht en uitstraling staan mij niet zo aan, maar dat is een persoonlijk iets.
thunderball
Deze vanavond in Breda gaan zien.
Matig werkje wat nauwelijks TV-film niveau ontstijgt (op mss geweld na), van een speelfilm mag je toch wel meer verwachten.
Caine is de enige werkelijk possitieve factor en acteert geweldig goed.
Voor de rest zeer standaard en nauwelijks interessant.
Twee sterren voor Caine.
wimaroca
Maar laat ik de vraag dan anders stellen: Stel dat een man van rond de 30/40 de hoofdrol speelt (met een van niveau gelijke acteerprestatie als Michael Caine) : zou de film dan in meer bioscopen draaien? [/quote]
Dit juist maakt de film zo goed een bejaarde man die het recht in eigen hand pakt,zeer goed gespeeld door Caine
shockdog
Ik zeg toch ook niet dat het een slechte film is?
film_criticus
haha ik moest er toch wel even om lachen hoor, een oude bejaarde grijze mok die zijn looprek aan de kant smijt en het heft en in handen. Ga jij es effe lekker achter de geraniums zitten en doe es effe lekker gewoon.
Joy4ever
MrclS
Ik moest denken aan een soort mix van Eastwood in Gran Torino en Charles Bronson in Death Wish.
Alleen dan veel slechter als Gran Torino en niet zo leuk als Deathwish.
2.0
namingway24
Dit mag dan een wraakfilm volgens het boekje zijn, toevallig lees ik graag dit soort boeken!
Michael Caine mag dan iets ouder zijn, dit zorgt wel voor een apart scenario waarin hij niet als een wilde om zich heen schiet, maar echt een plan moet bedenken om zijn veel jongere tegenstanders de baas te kunnen zijn.
De grauwe setting was erg goed getroffen, en het gedrag van de bende haalde vaak ook echt het bloed onder mijn nagels vandaan. Het deed me ook beseffen dat dit soort dingen ook echt gebeuren. Erg goed als acteurs me zo weten te raken.
De film had me vanaf minuut één in zijn greep en liet me de gehele speelduur niet meer gaan. Ik kon niet wachten om te zien of en hoe Caine zijn wraak zou volbrengen. De resolutie was erg fraai en liet me achter met een brede grijns op mijn gezicht.
Clochard deluxe
hm dubbel, de sfeer werd heel netjes neergezet. geloofwaardig en indrukwekkend, toch vond ik het tempo wisselend fijn en ook het verhaal soms wat makkelijk (hoe barman sid ineens makkelijk en snel geintroduceert werd en binnen 5 min een badguy bleek te zijn)
al met al entertaining, maar niet ultra bijzonder..
voskat78
Prima film over een oude man die wraak neemt op alles wat hij kwijt raakt en lief is,op zijn eigen manier. In Nederland kennen we 'mama is boos' dit is een engelse tegenhanger,met wel het verschil dat deze een stuk beter is van kwaliteit.
Om het maar even kort door de bocht te zeggen.
Vascago
Zeer behoorlijke wraakfilm die duidelijk overeenkomsten met Death Wish heeft. Dat is tegelijkertijd ook wel een beetje het probleem, want deze film is toch een stuk serieuzer. Wat dat betreft vind ik Death Wish toch wat leuker omdat ik dat meer een popcorn werkje vond. Maar Caine is dan wel weer goed gecast. Vind Caine een betere (drama)acteur dan Bronson dus past ie ook beter in een wat serieuzere variant als deze. Emily Mortimer vond ik wederom helemaal niets. Heb haar nog nooit een fatsoenlijke rol zien spelen. Verder vond ik het verhaal best sterk. De terreur van de Engelse hangjongeren loopt steeds verder uit de hand en dat wordt aardig weergegeven in deze film.
3.5 sterren en zeker nog wel een keer een kijkbeurt waard.
Noodless
Knappe wraakfilm met een beresterke rol van Michael Caine.
Het eerste kwartier wordt zeer goed opgebouwd met al die emoties dat je als kijker volledig op het puntje van de stoel zit en wacht hoe Caine op alles gaat reageren. 8/10
Toontje35
Hoewel voorspelbaar thema toch en uitstekende en spannende film. Michael Caine zet weer een toprol neer
qwatje
Voorspelbaar, maar toch beter als vele anderen.
Wat maakt deze film beter als de doorsnee revenge film.
Het uitdiepen van een aantal karakters en natuurlijk de weergaloos goede Michael caine. 3,5*
Prima vigilante werk met een uitstekende Caine. Het is niet dat we dit niet al eerder gezien hebben, maar vooral de toon -Harry Brown ligt nogal zwaar op de maag- werkt dermate in het voordeel van de film dat het niet onderdoet voor zijn genrebroeders.
Caesarion
Ondanks dat de film ( voor mij dan ) een niet aantrekkelijk begin heeft om uit te kijken, word deze na een kwartiertje interessant.
Uiteindelijk een goede zondagmiddag film.
Betamax
Goed gespeelde film.
Somber buurtje met heel wat crimineeltjes.
Caine gaat daar wat aan doen!
brabusRUS
You failed to maintain your weapon, Son.
Heerlijke wraakfilm. Ik vond de film een mix van Death Sentence, Gran Torino en Kidulthood. Michael Caine was super. De slechteriken vond ik soms een beetje te, zoals bij de ondervraging, maar over het al gemeen prima. Vooral die heroïne junk/wapenhandelaar vond ik erg sterk overkomen.
De setting kwam bij mij erg realistisch over. Een ander kijk op de huidige Engels jeugd.
Kortom hele sterke film. Maar als ik moest kiezen Gran Torino vs. Harry Brown, dan toch maar Gran Torino.
movieminder
Toppertje!
Komt realistisch over. Goed geacteerd van eigenlijk bijna alle spelers. (die junkies in dat wiet warehouse, top geacteerd was dat!)
Film zat ook gewoon wel goed in elkaar, verhaallijn liep goed en werdt nergens geforceerd.
Al met al een leuk wegkijkertje!
3.5 *
pazuzu
IJzersterke hoofdrollen. Meeslepend drama. Harde realiteit. Wat zal jij doen als je in zo'n buurt woont?
DB10
Vermakelijke film. Michael Caine is uitstekend op dreef en daarnaast is de actie ook goed. En de Britse setting heeft toch vaak wat meer charme dan de Amerikaanse.
fonzie96
Gewoon een goeie film,vond gran torino beter maar vond het geen moment vervelend worden,keek lekker weg!!!
TrickySmalls
Deze film heeft mij totaal verrast!
Voordat ik hem ging kijken had ik het idee dat het een brute shooter zou worden met een oude vent. Beetje á la ShootEmUp. Maar niets is minder waar.
Leuk thema met een blik op de problemen in de samenleving; criminaliteit. De film was bij vlagen erg spannend en heb geen een keer op mijn horloge zitten kijken.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Defiance
Drama / Oorlog, 2008

Pusher 3
Drama / Misdaad, 2005
riotself-defensepubonderzoekburgerwachtmoordziekenhuisdrug dealinggeweldweduwnaarlonersubway tunnel army veteranvigilante justice