Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Daniel Barber
Met onder meer: Michael Caine, Emily Mortimer en Iain Glen
Releasedatum: 25 februari 2010
Plot Harry Brown
"Every man has a breaking point."
Wanneer de beste vriend van weduwnaar en ex-marinier Harry Brown (Michael Caine) op brute wijze wordt vermoord, zint hij op wraak. Op geheel eigen wijze baant hij zichzelf een weg door een donkere wereld, vol wapens, drugs en bendes, waar hij uiteindelijk oog in oog moet komen te staan met de moordenaar van zijn beste vriend.
Harry Brown
Leonard Attwell
Noel Winters
Marky
qwertzu
Goede film, goede sfeer en enorm goed geacteerd, vooral van die wapen/drugs dealers was ik echt onder de indruk!
Goed gecast ook, zulke mensen vind je in plastic amerika niet zo snel!
Triest ook om te zien hoe uitzichtloos het bestaan van veel mensen is en hoe oudere mensen onderschat worden en niet meer mee tellen!
Is eigenlijk een politieke protest film, te zot voor woorden dat mensen zo leven moeten en zo´n angst voelen om naar buiten te gaan!
filmamator
Na de dood van zijn vrouw en de moord op zijn enige vriend (vermoord door een jeugdbende) heeft Harry Brown (Caine) er genoeg van. Aangezien de politie niks doet, neemt hij het heft in handen en probeert hij de daders te vinden en zijn vriend te wreken.
De cast leverde goed werk af, de personages waren boeiend, het tempo was goed en de realistische uitwerking pakte goed uit. De boodschap in de film is duidelijk. Absoluut een aanrader!
Zeer goed.
TimF
Zoveel beter dan die andere Harry!
Lijkt langdradig te worden na de heftige openingsscene, maar komt daarna teug met een aantal ijzersterke momenten van Harry!
RuudC
Deed me enerzijds ontzettend aan Death Wish denken, met Charles Bronson in de hoofdrol, maar aan de andere kant ook de huidige situatie in de grote steden van Engeland. Had ik deze film twee weken eerder gezien, dan had ik niet kunnen geloven dat de situatie onder (criminele) jongeren zo erg kon zijn. Harry Brown is in ieder geval een stuk realistischer dan de vigilantefilm met Bronson. De criminelen zijn overtuigender. Zeker de twee gozers in de wietplantage. De actie en de uiterlijkheden zijn erg rauw en intensief. Michael Caine zet, zoals we eigenlijk wel gewend zijn, een uitstekende rol neer. De actie is goed en het verhaal spannend. Enkel de plotwending op het einde vind ik wat simpel. De afwerking is wat aan de matige kant, waardoor ik niet meer dan 4 sterren kan geven.
jeroencafeine
Goede film die vele gelijkenissen heeft met de huidige rellen in GB. Het antwoord van Harry op de stelling dat dit niet Northern Ireland is "No it's not. Those people were fighting for something; for a cause. To them out there, this is just entertainment" vond ik treffend voor de huidige mentaliteit en doet deze film veel goeds wat betreft geloofwaardigheid.
Sterke film dus, mooie grauwe sfeer en goed geacteerd. Alleen het eind vond ik enigszins teleurstellend. Toch dik 4* waard wat mij betreft!
stephan1993
erg indrukwekkende film met ijzersterk acteerwerk. was aan het begin erg geschokt door de beelden die je te zien krijgt. daarna krijg je een boeiend verhaal over wraak die je blijft intresseren. de film laat een geweldig beeld zien van de werkelijkheid een laat een goeie boodschap achter.
bozzy
Het verhaal is nou niet echt vernieuwend.
Moet ik deze film nou kijken of niet?
ben benieuwd wie mij kan over halen met sterke argumenten.
sofripa
Intrigerend..Zeker wel. There goes the neighborhood....Hard en 'realistisch' beeld van de terreur van jeugdbendes. Opening scene is redelijk shocking
. Binnen dit ellendige en hopeloze gegeven speelt Caine zijn rol met veel diepgang en gevoel. Je lijdt als het ware met hem mee.
De verhaallijn is reeds vaker toegepast, dus hier geen ohh en ahh. Het 'tuig' waar Caine mee dient af te rekenen is uitmuntend gecast. Vanaf het eerste beeld heb je al een bloedhekel aan ze. Kortom een degelijke film met goeie ácteerprestaties. 3,5 sterren
perceived
Goed.
Boeiende film met een fijne Europese 'feel' en prima acteerprestaties. Komt een stuk realistischer over dan de meeste Amerikaanse genrefilms. 8/10*
Humphrey
Zeer aangrijpende en ijzersterke film met een Michael Caine zoals we hem nog nooit zagen. Ik denk dat de film de realiteit zeer sterk benaderd, zoniet er een exacte kopie van weergeeft. Enig minpunt zijn de ondermaatse rollen van de plaatselijke politie. 4,5*.
mordang
Goeie film. Wekt de juiste emoties op. Haat, wraak, medelijden en ook frustratie, het zit er allemaal in. Caine speelt voortreffelijk zonder overdreven "Rambo-achtige" scenes. Niks tegen Rambo, maar het was hier misplaatst geweest.
K. V.
Deze vond 'k ook een sterke film.
Michael Caine is in deze film erg sterk en is echt de ster in deze film. Voor de rest kwam het erg overtuigend over. Ook het personage van Craine kwam realistisch over en was niet een zoveelste testosteronbom die je vaak in Hollywoodfilms ziet opdraven.
'k heb er eigenlijk ook wel van genoten. Een aanrader.
Sacre Bleu
Geweldige film, tof gefilmd en goede casting.
Het verhaal is erg mooi en actueel (actueler dan toen hij gemaakt werd zelfs).
De hoofdrol, het tuig en de vrouwelijke agent spraken mij erg aan. Ben niet zo'n ster in films beschrijven zonder de clou weg te geven maar voor ieder die twijfelt zou ik zeggen gok het erop!
gerahrd
Mooie film komt wel langzaam opgang en je moet het geduld er even voor hebben maar het is zeker de moeite waard. Mooie film met mooie personages als Harry en de vrouwelijke agent.
Every man has a breaking point !
zicht
De vergelijking met Gran Torino vind ik een treffende. In beide gevallen gaat het om een man die wel erg op leeftijd is, maar toch nog probeert voor zichzelf en de samenleving op te komen.
Vind de vergelijking met Death Wish een beetje mank gaan, vooral omdat Bronson in die film in verhouding nog een stuk jonger was. Maar ook dat is een ultieme wraak film inderdaad.
Vond het verhaal best realistisch overkomen ook, met gewoon goed acteer werk, ook die lui in die wietplantage vond ik erg realistisch overkomen.
Een echte aanrader voor wie van wraak films houd, alleen hier gaat het meer om het verhaal op zich dan om de platte en rauwe actie want dat zit er niet al te veel in.
Als er al een wraak toplijst is dan ben ik erg benieuwd waar deze zal staan, want vind hem niets minder dan Gran Torino. Ook bij deze heb ik de hele film op het puntje van de stoel gezeten.
free_jk
Goeie realistische film, Zit goed verhaal in
realistisch!?
kheb natuurlijk nog nooit iemand gezien die werd neergeschoten maar ik betwijfel of er echt wel zoveel bloed uitspuit?
John Lee Hooker
Subtiele thriller waarin Michael Caine niets te verliezen heeft en wraak neemt op de bendes die onschuldige mensen lastig vallen. Het hoofdpersonage wordt ingeleid doormiddel van een douche, een boterham met jam en de afwas. De rust die hierbij gehanteerd wordt kan ik erg waarderen en er komen geen misplaatste zijweggetjes aan bod. De heroïnejunk was net zoals de ondervraagde criminelen erg overtuigend en deze scène was onheilspellend ook al kon je in je achterhoofd de uitkomst wel bepalen.
De dame van de recherche wekte enkele frustraties bij me op doordat zij fanatiek aan het streven was naar bewijzen tegen Brown terwijl deze man juist één van de weinige zal zijn met zoveel moed en vastberadenheid. De kans is groot dat zeven Browns meer indruk zullen maken op de plaatselijke hangjeugd dan zo'n zielig politiecorpsje met hun wanhopige ME-barricade die hopeloos wordt bekogeld met molotov-cocktails. Ik vind het dan ook jammer dat het einde weer zo'n typische toevalstreffer moet zijn waarbij er allerlei schoten worden gelost en onze held vandoor gaat dankzij het ingrijpen van de goodguys in blauwe pakken. Overigens vond ik het bloed er opvallend paars-achtig uitzien in deze slotscène.
De afsluiting had van mij dus gerust iets anders ingevuld mogen worden maar voor de rest is het een zenuwslopende tocht door de onderwereld.
Thorak
Deze film doet zeer sterk denken aan Death Wish, alleen is deze film een heel stuk indrukwekkender en realistischer. Indrukwekkend omdat je écht mee leeft met Harry die iedereen om hem heen ziet wegvallen. De manier hoe hij zijn gevecht begint is gewoon zeer sterk geacteerd! Je ziet een écht getergde man die zijn hoop in de politie volledig kwijt is en dat vervolgens zelf wraakengel wordt. Harry Brown is geen grote held of koelbloedige moordmachine zoals Rambo of Paul Kersey, maar eerder een antiheld die geen uitweg meer ziet.
Voor nu 4*, maar ik twijfel toch heel erg om toch maar 4.5* te gaan geven.
MatthijsGr00t
Meer dan vermakelijk!
Harry Brown is, zo te zien aan het aantal stemmen geen onbekende film. Voor mij was dat het wel totdat ik hem getipt kreeg. Harry Brown is een erg sterke thriller van Daniel Barber. De eerste 10 a 20 minuten is het even doorkomen en dan knalt het echt los.
Maar eerst nog even terug naar het begin: Ik vind dat Barber meer aandacht aan het begin had
moeten besteden, dat had veel sterker neergezet moeten worden. We leren tijdens de start voornamelijk Michael Caine kennen, wat misschien wel noodzakelijk is voor het verhaal maar dit wordt veel te matig uitgewerkt. Tijdens de introductie dacht ik; weer zo’n film met een leuk concept maar waar het in de uitwerking ‘compleet’ mis gaat. Maar niets is minder waar want vanaf ‘de moord’ barst het spektakel los. Het verhaal ontpopt zich tot sterk, Michael Caine komt los en laat een aantal mooie actievolle scenes zien. Dit alles wordt ondersteunt door een grimmige sfeer. Er kan op elk moment wat gebeuren en dat beklemmende is één van de sterkere punten van deze film. Erg knap gedaan door Barber. Enige minpuntje is dan nog de laatste scene. Van mij had het direct na de climax mogen stoppen.
Ik twijfel erg tussen 4 of 4,5* maar op basis van het zwakke begin en de overbodige laatste scene beoordeel ik Harry Brown toch met 4*.
Conclusie: Aanrader!
Dreiecke
Goede, overtuigend neergezette randgroep personages. Daarom vond ik de film tevens een interessant beeld geven inzake motieven, achtergronden en de psyche van deze mensen.
Dat wordt in de film duidelijk door bv ondervragingen op het bureau en overige gesprekken.
Af en toe hoorde ik een leuk eighties plaatje erbij.
Een heftige wraakfilm trouwens. Het is een aparte combi van eerst een rustige dramafilm met later flink wat bruut geweld, erg goed en rauw in beeld gebracht.
Achteraf vind ik het een behoorlijk indrukwekkende film.
ILDIB
Prettige film om naar te kijken, Caine doet t prima. T sfeertje is met momenten echt treffend. Einde is wel een ieniemienie gezocht.
haguewarrior
Is makkelijk om te zeggen dat film niet echt verrassend is, maar dat komt waarschijnlijk dat op gegeven moment alle films wel ergens op andere film lijken. Lijkt nog meest op kruising tussen Death Wish en Grand Torino.
Film begint lekker traag en schept ondertussen goed beeld van bepaalde achterstandswijken in Engeland. Deprimerende, grauwe, geweldadige sfeer wordt goed in beeld gebracht en uitgebeeld. Heb wel eens documentaire gezien hierover en film komt wat dat betreft vrij realistisch over. sowiso lijken britse films in algemeen wat realistische dat de hollywoodproducties maar da's wellicht gewoon een gevoel.
Caine speelt geen gelikte actieheld maar gepensioneerd ouwetje (wel ex-marinier) die na de dood van zijn vrouw ook zijn beste vriend verliest. Die vriend is afgeslacht door stel straattuig dat buurt terroriseert en Caine blijkt toch nog de marinier inzich te hebben en gaat op wraaktocht.
Zo lekker traag als de film in eerste instantie loopt...voor mijn gevoel is ie opeens afgelopen.
dat vond ik wat minder. Opbouw had wat gelijkmatiger gekunt.
Goodfella_88
Ik vind hem nog het meest lijken op death sentence, ook de zelfde principe film
Thorak
Het boek van Death Sentence is dan ook het vervolg op het boek van Death Wish.
Beiden van dezelfde schrijver. Beide verhalen zijn ook vrijwel identiek.
Deze film een kruising tussen Death Wish en Gran Torino noemen vind ik ook zeker niet ver gezocht, alleen aanzienlijk minder over the top.
Prima film, die vooral gedragen wordt door sterke Michael Caine, die geweldig op dreef is hier.
Hij weet de film gemakkelijk te dragen. De toon van het geheel is erg rauw en hoewel we het allemaal al eens gezien hebben, is het toch redelijk boeiend om te volgen. De manier waarop Caine uiteindelijk met de relschoppers in contact komt en ze aanpakt is geloofwaardig. Ook de manier waarop de politie vrij machteloos staat, is mooi uitgebeeld.
Er zitten zeker wel wat goede momenten in, maar de mooiste scene is toch wel die, waarbij Caine een wapen aanschaft. Wat een figuren waren dat en wat er daar gebeurt, was ook wel gaaf om te zien.
Uiteindelijk gaat het er op laatst nog even uitermate hard aan toe. Goed film dus. Niet heel origineel, maar de uitwerking mag er zijn.
tattoobob
Superfilm ik heb erg van deze film genoten.
Niet alleen Sir Michael Caine set een fantastische rol neer maar de junkies waren ook erg goed

Biografisch sportdrama 'The Smashing Machine' vanaf nu te streamen op HBO Max

Defiance
Drama / Oorlog, 2008

Pusher 3
Drama / Misdaad, 2005
riotself-defensepubonderzoekburgerwachtmoordziekenhuisdrug dealinggeweldweduwnaarlonersubway tunnel army veteranvigilante justice