• 9.370.487 stemmen

Geregisseerd door: Daniel Barber

Met onder meer: Michael Caine, Emily Mortimer en Iain Glen

Releasedatum: 25 februari 2010

Plot Harry Brown

"Every man has a breaking point."

Wanneer de beste vriend van weduwnaar en ex-marinier Harry Brown (Michael Caine) op brute wijze wordt vermoord, zint hij op wraak. Op geheel eigen wijze baant hij zichzelf een weg door een donkere wereld, vol wapens, drugs en bendes, waar hij uiteindelijk oog in oog moet komen te staan met de moordenaar van zijn beste vriend.

Harry Brown

Leonard Attwell

Noel Winters

avatar van Skrean

Skrean

Heerlijke brits, en mooi geschoten film. Gaat over een Jason Bourne die met pensioen in een buitenwijk van een britse stad gaat wonen en de boel in zijn omgeving opruimt nadat die zijn beste schaak maat hebben omgebracht.

avatar van wous33

wous33

death wish 7

heerlijk filmpje,michael caine doet het nog prima

avatar van Tyoom

Tyoom

Goede film!

Geeft heel duidelijk weer hoe de problemen met Britse jeugd uit de hand lopen, en hoe machteloos politie daar tegenover staat. Actueel onderwerp dus die de discussie flink zal aanwakkeren in de UK.

Aanrader

avatar van td1991

td1991

Prima film! Zeker een aanrader...

avatar van domkey

domkey

Morgen even zien, het is raar dat ik van deze nog niets gehoord had!

Lijkt me op voorhand al okidoki.

avatar van james_cameron

Rauwe, bloederige wraakfilm, ondanks het onderwerp toch vrij subtiel uitgewerkt. Tegen het einde ontspoort één en ander een beetje en is niet alles even geloofwaardig meer, maar tot die tijd behoudt de film een gevoel van realisme en geloofwaardigheid. Caine is magistraal in de hoofdrol; zijn ingetogen, door verdriet overmande vertolking is het hart van de film. Zeer overtuigend in beeld gebracht, met beheerst, sober camerawerk en een indrukwekkende, dreigende soundtrack rijk aan detail. Van regisseur Barber gaan we in de toekomst nog wel meer horen, denk ik zo.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Bij vlagen zeer harde film met een erg sterke vertolking van Caine. Het verhaal is eenvoudig maar de uitwerking maakt het tot een uitstekend geheel. Tot op zekere hoogte wordt een geloofwaardige realistische toon neergezet. Prima bijrollen ook.

avatar van eppo349

eppo349

Geloofwaardig, alleen jammer van de toegevoegde special effects (lees rode spetters,vlekken)bij de kills, die kwamen bij mij niet echt over.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Indrukwekkende film, waarin Caine nog eens een keer laat zien wat voor begaafd acteur hij eigenlijk is, want dat is ie! Je kunt in zijn ogen zien hoe hij zichzelf voelt en in deze film voelt hij zich niet helemaal happy. Niet zo verwonderlijk, als alles om je heen wegvalt. Dan neemt de film een wending waarvan ik altijd denk: JA!! JOEPIE! En die wending word dan weer op zich subtiel uitgewerkt, tot de zinderende finale toe. Erg genoten van deze film, daarom: 4 *.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Zeer mooie, rauwe film met een (uiteraard) erg goede Caine.

Het verhaal is redelijk voorspelbaar, maar toch is de spanning goed voelbaar en blijft tot het eind aanwezig. Vooral mooi is het contrast tussen sober (personage Cain icm. camerawerk) en de gewelddadige uitspattingen.

Een aanrader in mijn ogen.

avatar van snoeiV

snoeiV

Michael Caine superacteur film is spannend van begin tot einde

avatar van balosa

balosa

het verhaal is niets nieuws (Death Wish, Dirty Harry), het komt ook iets te traag op gang maar daarna is het goed te pruimen

avatar van voomzap

voomzap

ijzersterk deze film.

avatar van plompa

plompa

goeie film. No mercy is waar ik van hou in films. Gewoon schieten.

avatar van Maximilian

Maximilian

Eens met Uier.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

topfilm met een Caine op zijn best. de film doet lekker donker aan en neemt je helemaal mee op een wraak-actie !

avatar van apekanarie

apekanarie

TOP film

avatar van b00ts

b00ts

Kanjer van een film. Beetje ala Death Wish, maar dan met goede acteurs.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

okay, voordat ik wat over deze film zeg.....

Ik heb een hekel aan posters die niet kloppen! ik heb alleen maar pistolen gezien... dus doe je niet beter voor dan dat je bent! dat was niet nodig. maargoed, dat was een kleinigheidje....

verder was dit een verrassing van een film. Cain in 1 van zijn betere films van zijn latere cariere. het verhaal was simpel maar vermakelijk. op het einde dreigde hij over de top te gaan, maar het viel gelukkig mee. alles was goed in ballans, en de acteer prestaties waren naast Cain ook prima. ik heb genoten van een ouderwetse wraakfilm. Opa is boos zullen we maar zeggen.

aanradertje

avatar van eboman21

eboman21

Nou ik vond het maar een saai filmpje.

Daarnaast erg traag en splinterdun verhaal.

Hou zeker van thrillers en actiethrillers, maar vond dit meer een drama. Ik geloof wel dat de film een bepaalde boodschap heeft zoals vorige reviewers beweren,

avatar van scorepio

scorepio

Film was niet slecht , maar ik vond het geen topper. Naar het einde toe wordt het tamelijk ongeloofwaardig.

Wel een prima rol van de oude Cain. (ook enkele drugsverslaafden in de film deden het niet slecht.)

Soms moest ik wel aan die film Gran Torino denken.

avatar van erpunited

erpunited

Prima film. Geen super film maar zeker aardig om een keer te kijken. Goed hoe hij de jeugd aanpakt. Goed geacteerd. Goed verhaal.

avatar van Erbe

Erbe

Goeie film. Dit spreekt me altijd wel aan. Is ook wel realistisch.

Ik moet sowieso niks hebben met personen die zich bezighouden met drugs e.d. dus van zulke films geniet ik altijd wel een beetje als ze zulke criminelen aanpakken.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Goeie film

avatar van Debo

Debo

Leuke film maar wel eentje van 13 in een dozijn . Verhaal is simpel, oude man schiet op bad guys. Wel vermakelijk en Cane acteert nog steeds goed. Leuk voor een zaterdagavond thuis voor de buis.

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

fijne film om naar te kijken en je leeft helemaal mee met michael caine in zijn rol.

avatar van domkey

domkey

Vooral zeer donker, een mens zou er zowaar depressief van worden,het acteren is oke.

avatar van Tomsheep

Tomsheep

Niet te veel van verwachten.

Deed ik wel , viel tegen.

avatar van Hemelbewoner

Hemelbewoner

viel tegen

avatar van Waku

Waku

Engelse uitvoering van de vroegere "Death Wish" reeks.

Michael Caine ipv Charles Bronson als vergelder.

Deze wraakfilm krijgt meer lading dankzij het karakter van de bejaarde Cain. Longproblemen, langzaam lopen, het maakt zijn personage geloofwaardiger.

De troosteloze omgeving waarin het geheel afspeelt maakt het sombere sfeertje compleet.

3,5*/4*