![banner](https://image.tmdb.org/t/p/w1920_and_h800_multi_faces/tuxPwQUg14iwoKBz58KRwqG8vU9.jpg)
Genre: Drama / Misdaad
Alternatieve titel: I'm the Angel of Death: Pusher III
Denemarken
Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn
Met onder meer: Zlatko Burić, Slavko Labović en Ilyas Agac
Gesproken taal: Deens, Engels, Pools, Servisch, Albanees en Arabisch
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Pusher 3
"I'm the angel of death."
De Servische gangster van middelbare leeftijd Milo is sinds een paar dagen clean en bezoekt voor morele steun dagelijks een praatgroep. Ondertussen is hij nog wel druk met zijn drugshandel en heeft hij zojuist een partij ecstasypillen ontvangen... helaas in plaats van de verwachte heroïne. Met zijn Albanese leverancier overlegt hij de pillen te houden tot de heroïne aankomt. Met een jonge Turkse dealer weet hij te regelen dat deze de pillen voor hem zal verkopen. Milo heeft het zelf namelijk erg druk met het maken van lekkernijen voor het verjaardagsfeest van zijn dochter, en zijn kompanen zijn helaas ziek van zijn 'overheerlijke' sarma. Eén en ander loopt echter helemaal mis, en Milo's dag wordt van kwaad tot erger.
Milo
Rexho
Luan
Mike
Mitja
![avatar van de grunt](https://www.moviemeter.nl/images/avatar/149000/149949.72.jpg?cb=1507199423)
de grunt
60 fried fish.
Chinese man: " To go or eat here " ?
En dan die gezichtsuitdrukking van Milo
Legendarisch.
![avatar van Smugmarty](https://www.moviemeter.nl/images/avatar/129000/129143.36.jpg?cb=1327850316)
Smugmarty
"Nothing's wrong with my Sarma.... idiots!"
Geweldige kijk in de keuken van de middenlaag uit het gangster regime en ook de daadwerkelijk de servische keuken van Milo.
Geen hollywood-achtige koffers vol geld, mitrailleurs of achtervolgingen door straten vol mensen. Nee, de succesvolle Deens productie laat een realistisch beeld zien van de etnisch gemêleerde misdaadcultuur. Gewoon een "rol geld" in plaats van een koffer vol en mensen die van het ene probleem naar de volgende op weg zijn in deze "dog eats dog" world.
Het minst vond ik de rol van de handlanger van Luna die werkelijk te stoer deed met zijn opdrachten geven in zijn Elvis overhemd, maar dat maakt het einde des te vermakelijker.
Top.
![avatar van SturyNijmegen](https://www.moviemeter.nl/images/avatar/157000/157045.72.jpg?cb=1497635854)
SturyNijmegen
Iedereen ziek door die sarma van Milo?? De humor in dit deel is stuk minder dan P1 en P 2
Dat geldt voor de hele film, verder is het einde te grof en te overdreven.
Wat de film dan wel goed maakt is de rol van Milo, vader, kok, crimineel, verslaafde
Milo laat zich verder zien als een gewoon mens, lief, aardig, maar ook als woesteling
En dan zie je hem daar bij zijn dochter, doodop, het werk gedaan en ogen op half zeven.
Een dag uit het leven van een gangster, pffffff.
![avatar van Leland Palmer](https://www.moviemeter.nl/images/avatar/51000/51214.72.jpg?cb=1589805085)
Leland Palmer
De 3e en laatste uit de 'Pusher'-reeks. Regisseur Refn zorgt weer voor een fantastische opbouw. Waar het allemaal nogal ''normaal'' en simpel lijkend begint, wordt je als kijker (net als Milo) steeds dieper de shit in getrokken. Met de hulp van de goed ondersteunende score. Heerlijk die (duistere) synths.
De cameravoering blijft geweldig. Refn drukt je de rauwe wereld in met z'n camera. Milo is een heerlijk karakter en Zlatko Buric verdient alle lof. Geweldig gespeeld. Mooie mix weer tussen drama, humor en geweld. De laatste scene als ze in die gast gaan snijden / zagen is keihard en heeft een kleine verwerkingstijd nodig. Niet beter, maar ook niet minder dan de 1e 2 delen. Knap. Fantastische trilogie.
![avatar van leatherhead](https://www.moviemeter.nl/images/avatar/132000/132369.72.jpg?cb=1535799202)
leatherhead
Waardige afsluiter, ook het beste deel mijns inziens. Al ligt het niveau alle drie de delen eigenlijk niet ver uit elkaar.
Toch blijven de Pusher filmpjes, in het bijzonder deze, een klein beetje dubbel. Enerzijds weet je vanaf minuut één eigenlijk al wel wat de film voor je in petto heeft, dikwijls is het allemaal best voorspelbaar. Anderzijds is het penibele sfeertje dat gaandeweg steeds verder de film in sijpelt aangrijpend genoeg om toch wel enige impressies achter te laten.
Één van de factoren die daar essentieel bij is, is vermoedelijk toch de geloofwaardigheid. Daarmee zit het doorgaans wel goed in de Pusher films; niks wordt geromantiseerd, tevens wordt het ook weer nergens zo miserabel dat het naar een soort overdreven effectbejag neigt. Nergens is het gekunsteld of onecht, Refn weet duidelijk goed waar hij mee bezig is.
Ook het acteerwerk mag er wezen. Milo was sowieso al één van de leukere figuren uit de reeks, goede keuze dus om dit deel rondom zijn wereldje te bouwen. Zodoende komen we ook meer over hem te weten: de stevige Joegoslaviër, die in de eerste twee delen menigeen nog zo makkelijk voor zijn karretje spande, blijkt ook menselijke trekjes te vertonen. Soms de uit zijn slof schietende hufter, soms het joviale vaderfiguur. Knap spel van Buric.
Stilistisch overigens wel wat minder deftig dan zijn voorganger, maar soit. De imminente, sfeervolle soundtrack zorgt ervoor dat dat snel vergeten is.
Leuke trilogie van Refn. Écht groots is het niet, consistent absoluut wel daarentegen. En da's ook wat waard. 3,5*.
![avatar van shrink](https://www.moviemeter.nl//images/avatar-default.png)
shrink
- 2066 berichten
Aardig, maar lang niet zo goed als de eerste 2 delen. Vond het regelmatig langdraderig worden en het einde vond ik ook niks.
![avatar van Roger Thornhill](https://www.moviemeter.nl/images/avatar/126000/126914.72.jpg?cb=1606597030)
Roger Thornhill
Het blijft voor mij toch moeilijk om met Milo mee te leven, ook al probeert ie zijn leven dan ook weer op de rails te krijgen, heeft ie een dochter van wie hij veel houdt en wordt ie geweldig neergezet door Zlatko Buric – uiteindelijk staat de manier waarop hij z'n geld verdient (of misschien moet ik naar aanleiding van de plot eerder zeggen probeert te verdienen) toch wel vrij radicaal tussen hem en mij in. Neemt niet weg dat dit toch een waardige afsluiter van de trilogie is, met een vrij hilarische sekwens (met nettoyeur Radovan) op het einde.
![avatar van TheBunk](https://www.moviemeter.nl/images/avatar/126000/126261.72.jpg?cb=1428352539)
TheBunk
De Pusher-trilogie is low-budget documentaire cinema. Het is opmerkelijk hoe Refns stijl is geëvolueerd is tot wat het nu is en hoe de filmmaker zich opnieuw heeft uitgevonden op het gebied van kleurgebruik, beeldtaal en muziek, maar ook als auteur. De trilogie heeft aan kracht niks ingeboet en staat nog steeds als een huis. De drie films vormen samen een coherent geheel. Dat is knap, in een tijd waarin de pretentieuze, overgestileerde misdaadfilms je onder de invloed van Quentin Tarantino en Guy Ritchie om de oren vlogen. De focus ligt in de Pusher-films niet alleen op het rauwe gangsterbestaan, maar ook, en misschien wel nog meer, op relaties tussen vaders, zonen, partners en vrienden. Het is een driedelig humanistisch portret van mensen aan de zelfkant van de samenleving die voor elke centimeter bestaansrecht moeten vechten om te overleven.
Lees verder op Cinema Interruptus
![avatar van Rickyman](https://www.moviemeter.nl/images/avatar/151000/151548.72.jpg?cb=1393279309)
Rickyman
Aardig misdaadfilmpje, maar niet zo sterk dan de voorgaande delen.
Milo's bijrol in het eerste deel is ook hilarischer dan hier in een hoofdrol.
Toch prima mee vermaakt.
![avatar van bart007bond](https://www.moviemeter.nl//images/avatar-default.png)
bart007bond
Goede film maar ietwat saai net als deel 2.
Deel 1 was het beste.
Het einde was echter zwaar ranzig.
Avondeten smaakte niet echt.
![avatar van Jan Scooter](https://www.moviemeter.nl//images/avatar-default.png)
Jan Scooter
Valt ten opzichte van deel 1 en 2 wat tegen,
maar moet je wel gezien hebben als je van de Pushers houdt.
Milo speelt trouwens wel levensecht, als je de extra's bij de Bluray bekijkt zie je
een zelfde soort type man met sigaret.
Eind is idd. lekker grof met goeie details (denk hierbij aan het gootsteen putje)
Ik ga dit deel 3 t.o.z.v. de andere 2 dan ook niet onderwaarderen
Mvg. Jan
![avatar van Lovelyboy](https://www.moviemeter.nl/images/avatar/170000/170499.72.jpg?cb=1534064400)
Lovelyboy
Andermaal een bijzonder goed deel uit de Pusher reeks waarin net als in deel 2, en in tegenstelling tot deel 1, geprobeerd wordt een wat menselijker hoofdpersoon neer te zetten waar je toch een bepaalde sympathie voor ontwikkeld.
Het verhaal is het zelfde, de trieste en grauw onderwereld in Kopenhagen, dit keer geen Mikkelsen maar dealer Milo die gevolgd wordt en van de regen in de drup raakt en ondertussen nog aan bepaalde verwachtingen probeer te voldoen als vader. Heerlijk die houding en die kop van Buric en vooral het einde is natuurlijk grandioos wanneer de Pool en de Albanees in de afvalmolen gedrukt worden. Heerlijk!
Topfilm voor wie van grauwe, trieste en rauwe misdaad houdt.
![avatar van Paranoid_Fish](https://www.moviemeter.nl//images/avatar-default.png)
Paranoid_Fish
Misschien net wat minder dan deel 1&2, maar geweldig. Zeer rauw en puur. En dat gedoe met die lijken, dat is nu eenmaal hoe het er in sommige milieu's aan toe gaat. Hier worden de details niet geschuwd.
![avatar van Brabants](https://www.moviemeter.nl/images/avatar/136000/136904.72.jpg?cb=1473419075)
Brabants
Pusher 3 is het finale deel binnen de trilogie met een geweldige protagonist. Milo gespeeld door Zlatko Buric is toch wel genieten pur sang. Heel dit deel is van het begin tot het einde boeiend. Leuke momenten en misdaad zoals het hoort te zijn. Zeer sterke mix tussen humor en geweld.
![avatar van joolstein](https://www.moviemeter.nl/images/avatar/116000/116075.72.jpg?cb=1505720376)
joolstein
Deel drie in de Pusher-trilogie en in het derde deel staat Milo (Zlatko Buric), centraal. Milo had een grote rol in het eerste deel en kwam ook kort even voorbij in ‘Pusher II’. Milo wordt gedurende één dag gevolgd en draait een groot gedeelte om het gedoe rond de 25e verjaardag van zijn veeleisende dochter en het volgen van een praatgroep van andere drugsverslaafden. Hierdoor zakt de spanningsboog in deze film even in. Gelukkig zijn er tussendoor genoeg criminele activiteiten en was het einde er één om van te smullen! Verder was er een overeenkomst met de eerste film; beide tonen namelijk het verval van geharde mannen in een crimineel milieu. Al met al wederom een goede onderhoudende gangsterfilm.
![avatar van ZAP!](https://www.tvmeter.nl/images/avatar/0/951.72.jpg?cb=1696083115)
ZAP!
Die Refn. Hij heeft zeker wat in huis, maar de drie Pushers komen voor mij gewoon niet écht uit de verf. Deze bv. loopt op het einde helemaal uit de hand met die vage lange vleesverwerkingsscène (schokkend bedoeld zeker, maar ik voelde wegens saaiheid regelmatig de neiging om door te spoelen - wat ik niet heb gedaan!) en een nietszeggend coda van Milo die thuiskomt en een kopje koffie krijgt. Met een "Het zal wel"-gevoel bleef ik achter. Toch niet minder dan een 6, want er zat ook veel leuks tussen.
![avatar van Shadowed](https://www.moviemeter.nl/images/avatar/166000/166363.72.jpg?cb=1523874611)
Shadowed
Uitstekende afsluiter van de Deense misdaadtrilogie, waarin regisseur Nicolas Winding Refn goed begrepen leek te hebben dat het voorgaande deel zich iets te veel binnen dramaterrein bevond. Zlatko Burić vormt een uiterst interessant personage en doet het dan ook zeer behoorlijk, al komt dat deels omdat zijn acteertrekjes tegen het absurdistische aanzitten. Refn kiest ditmaal voor een simpeler verhaal en een kleinere schaal, maar dat resulteert in een intense escalatie over de lengte van één avond. De druk is voelbaar, de personages zijn boeiend en de vordering van de misdaadelementen levert genoeg leuke insteken op. De finale is bijzonder grafisch en gaat dermate lang door dat het niet echt in de rest van de film klikt, maar uiteindelijk vond ik dit weliswaar het beste deel van de gehele reeks dankzij het consistente niveau.
![avatar van Fisico](https://www.moviemeter.nl/images/avatar/165000/165926.72.jpg?cb=1645402170)
Fisico (moderator films)
Goede afsluiter van de trilogie. Ik kon deze best smaken en voor mij ligt deze in de lijn van de twee andere films. Wat een karakterkop heeft die Buric. Perfect voor zo´n malafide drugsdealer.
De man zijn wilde jaren lijken al even achter zich te liggen. Hij gaat zelfs naar de rehab. Dat in functie van zijn dochter. Hij gebruikt dan wel niet meer, over dealen zelf is er geen ontwenningsprogramma beschikbaar. Het blijft een bezige bij en tegelijkertijd moet hij nog een verjaardagsfeestje voor zijn dochter organiseren.
Best wel grappig wanneer hij aan het koken slaat voor zijn kompanen. Het einde is het toetje waar het bloed in het rond spettert. Erg luguber en wansmakelijk. Prima!
![avatar van wizard of midian](https://www.moviemeter.nl//images/avatar-default.png)
wizard of midian
derde en laatste deel v Pusher triologie.
De films behandelen dezelfde plek (Kopenhagen) en personages. Maar vertellen telkens het verhaal van een ander persoon. Hier gaat het over Milo, de geldschieter/drugsdealer, die ook in deel 1 &2 voorkomt.
Hij is al wat ouder en mensen hebben wat minder respect voor hem, ook word hij vaak opgelicht door andere criminelen in deals. Terwijl hij probeert de zaken onder controle te houden, moet hij ook nog koken voor het feestje van z'n 25 jarige dochter.
Deels dramatische en deels humoristische film volgen we een drugsbaas die de zaken niet meer volledig onder controle heeft en z'n grip aan het verliezen is. Goede film imo. Het is wel best dat je ze alle drie na elkaar bekijkt imho.
![Still uit 'White Boy Rick'](https://www.moviemeter.nl/afbeeldingen/artikel/100x100/welke-films-worden-vanavond-uitgezonden-op-televisie-136321736867666.jpg)
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
![Neil Gaiman](https://www.moviemeter.nl/afbeeldingen/artikel/100x100/the-sandman-maker-neil-gaiman-door-meerdere-vrouwen-beschuldigd-van-seksueel-misbruik-144531736871069.jpg)
'The Sandman'-maker Neil Gaiman door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik
![Een foto uit The Pitt.](https://www.moviemeter.nl/afbeeldingen/artikel/100x100/rauwe-en-realistische-nieuwe-ziekenhuisserie-the-pitt-wordt-massaal-gestreamd-op-hbo-max-deze-show-heeft-ballen-163881736867378.jpg)
Rauwe en realistische nieuwe ziekenhuisserie 'The Pitt' wordt massaal gestreamd op HBO Max: 'Deze show heeft ballen!'
![MovieMeter](https://www.moviemeter.nl/afbeeldingen/artikel/100x100/zeer-vaak-gestreamd-op-netflix-deze-speelfilms-gaan-zijn-momenteel-uiterst-populair-163871736867137.jpg)
Zeer vaak gestreamd op Netflix: deze speelfilms zijn momenteel uiterst populair
![Film Cover](https://www.moviemeter.nl/images/cover/18000/18301.200.jpg)
Khrustalyov, Mashinu!