• 9.375.568 stemmen

Geregisseerd door: Nicolas Winding Refn

Met onder meer: Zlatko Burić, Slavko Labović en Ilyas Agac

Gesproken taal: Deens, Engels, Pools, Servisch, Albanees en Arabisch

Plot Pusher 3

"I'm the angel of death."

De Servische gangster van middelbare leeftijd Milo is sinds een paar dagen clean en bezoekt voor morele steun dagelijks een praatgroep. Ondertussen is hij nog wel druk met zijn drugshandel en heeft hij zojuist een partij ecstasypillen ontvangen... helaas in plaats van de verwachte heroïne. Met zijn Albanese leverancier overlegt hij de pillen te houden tot de heroïne aankomt. Met een jonge Turkse dealer weet hij te regelen dat deze de pillen voor hem zal verkopen. Milo heeft het zelf namelijk erg druk met het maken van lekkernijen voor het verjaardagsfeest van zijn dochter, en zijn kompanen zijn helaas ziek van zijn 'overheerlijke' sarma. Eén en ander loopt echter helemaal mis, en Milo's dag wordt van kwaad tot erger.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van gotti

De posters blijven nog steeds hetzelfde...

Querelle

Wonderlijke trilogie over het verdedigen van trots en waardigheid. Het godfather prototype valt hier van zijn voetstuk en klimt er met veel bloedvergieten weer bovenop.

avatar van james_cameron

Gewelddadiger dan de vorige twee delen (de climax is behoorlijk extreem), maar niet beter of interessanter. Spannend is de film wel, alsmede prima gespeeld en gefilmd. Het verhaal is ditmaal wat simpeler en compacter en speelt zich af gedurende 1 dag. Een redelijke trilogie in totaal, waarbij ik het moeilijk vind een favoriet te kiezen. Het tweede deel denk ik dan maar.

avatar van hulkio

hulkio

Wederom hetzelfde concept, een Deens onderwereld figuur die ten onder gaat. Ditmaal is het de beurt aan de Servische gangster Milo die problemen krijgt met een nieuwe generatie criminelen. Mede omdat men voor de derde keer hetzelfde kunstje probeert op te voeren vond ik dit deel wat minder en het tempo lag ditmaal wel erg laag. Verschil met de eerste twee delen is het extreme geweld aan het einde van dit derde deel. Het acteerwerk en de regie zijn wel weer sterk. Minste deel van de trilogie, maar nog steeds zeer aardig.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Haha het goede uit Pusher I en humoristische uit Pusher II lijkt samen te komen in dit deel. Milo is toch weer even indrukwekkend als schrikbarend in de eerste twee delen. Toch vind ik dit misschien de minste van de trilogie en dat komt mede door het tempo. Toch ligt deze trilogie dichtbij de 4* als algemeen, wat toch komt door het lekker rauwe camerawerk en het angstvallend goed acteerwerk.

Wat een heerlijk einde trouwens, lekker hard en niets ontziend.

Briljante trilogie van een briljant regisseur.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Toch maar de hele trilogie de volle 4* gegeven...

avatar van thegoodfella

thegoodfella

weet iemand waar deze trilogie te koop is??????? want ik vind alleen maar deel 1

avatar van coldheaven

coldheaven

thegoodfella schreef:

Klik Hier

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Bij Velvet te Rotterdam is de trilogie te koop voor € 8,95, dat is dus geen geld in vergelijk met Amazon.com!!!! en gewoon in NL. Velvet heeft meerdere filialen maar ik weet niet of ze hem daar hebbeb.

Ook deel drie vond ik fantastisch, goed geacteerd door Zlatko Buric e.a. AAnrader!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

avatar van Legan

Legan

Misschien heb ik de Pushertrilogie te snel achter elkaar gezien, maar wat een vervelend fimpje is Pusher 3 toch. Alleen al dat introotje is erg vervelend.

Nicolas Winding Refn vertoont weer hetzelfde kunstje en de vraag is dan ook of hij überhaupt iets anders kan of gewoon een one trick pony is. Het verhaal is een stuk zeikeriger en van een veel lager niveau en ditzelfde geldt voor de meeste personages.

Gelukkig het laatste deel in de trilogie.

Querelle

Ik vind het geniaal. Een maffia baas die probeert af te kicken van heroïne, coke enz. en op dat moment met een concurrent met een grote bek te maken krijgt en ook nog de verjaardag van zijn dochter moet organiseren, waarna hij totaal ontspoort. Vervolgens krijg je een gedetailleerde Melville achtige scene waarin een lijk wordt opgeruimd. En de laatste shot zegt genoeg. "waar ben ik in godsnaam mee bezig en hoe moet ik nu verder? m.a.w. wat moeten mijn therapie genoten hier wel niet van denken?" Als je dit zeikerig noemt ontgaat je de geniale zwarte humor. Ieder zijn smaak natuurlijk maar ik werd hier ontzettend door geamuseerd (en een klein beetje geshockeerd).

avatar van Legan

Legan

Op papier (en hoe je het dus schrijft) klinkt het allemaal leuk, maar qua uitwerking zie ik weinig van die geniale humor terug. De personages, dialogen, ontwikkelingen, ... zijn te slap en horen voor mijn gevoel meer thuis is een misdaadserie.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Absoluut meesterwerk, heerlijk om Milo te zien zweten van de spanning, weet hij ook eens wat dat is.
Als hij zijn ouwe maatje opzoekt die helemaal is gestopt met criminaliteit en een (eet)café bestiert en Milo smeekt hem om hem nog één keer te helpen antwoord zijn maatje met, oké voor deze keer dan om daarna hélemaal los te gaan op dat lijk

Misselijk makende humor maar wel grappig.
Wel moet ik toegeven dat deel 3 het deel is met de minste humor, maar toch vind ik hem beter dan wat ik me er van herinnerde, maar deel 2 blijft (tot nu toe) mijn favoriet.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Milo speelt zo onzettend goed als junk/misdadiger dat mijn vrouw tegen me zei dat je hem bijna kunt ruiken (angst) zweet, drank en rook, je ziet gewoon aan hem hoe hij ruikt.

Voor het eerst in 10 jaar was ik het met haar eens.

Glansrol!!

avatar van s0062423

s0062423

Meest interessante personage werd gespaard voor het derde deel. Milo is in dit derde deel ondertussen letterlijk en figuurlijk ingezakt.

Worstelend met zijn drugsgebruik probeert hij toch nog zijn drugshandel te beheren, waarin hij bovendien nog eens wordt tegenwerkt door de King Kong van Kopenhagen. Interessant uitgangspunt, sterk geacteerd door Buric en wederom wordt het weer allemaal rauw in beeld gebracht. Jammer genoeg verzandt de film iets te vaak in gezwets en wordt alles net iets te vaak en te veel voorgekauwd en herkauwd.

Zoals Mayhemblik, of zijn vrouw, hierboven al aanhaalt kan men Milo inderdaad ruiken. Bizar ook hoe ik sympathie voor hem wist op te brengen, terwijl hij toch echt wel tot op het bot evil is.

De scène waar de lijken worden weggewerkt is zowel ontroerend, als gruwelijk. Zeer knap gebruik gemaakt van de docu-sfeer. Scène heeft haast iets poëtisch over zich hangen. De manier waarop Milo de ingewanden probeert weg te spoelen. Onbeschrijfelijk. Zowel komisch, als tragisch, als misselijkmakend, als innemend. Zeer sterk!

Ja, goed verwoord!
Het is geen typische gore, maar je ziet wel (bijna) alles..
Net alsof ze een koe aan het slachten zijn. bizar!

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Ik heb ze allemaal achter elkaar gezien, waardoor ik als een geheel zag. Is alweer een tijdje geleden, maar het derde deel is niet het sterkste. Maar je moet de trilogie toch als geheel bekijken en beoordelen en dan is het uiteindelijk uitstekend.

avatar van marzuq

marzuq

Het zal wel aan mij liggen maar ik hou niet van een open einde. In het geval van Pusher dus drie keer balen!

Geweld(ad)ige trilogie, nummer één is onverslaanbaar. Dat rauwe sfeertje in combinatie met Frank. De laatste helaas de magerste, maar nog steeds erg goed.

Nummer twee vind ik denk ik op lange termijn de beste, qua verhaal en thematiek. Bij de eerste keer kijken zat ik steeds maar te denken aan die Mads Mikkelsen zoals ik hem ken... afgeleid dus.

Toch raar. Deze (laatste twee) films zijn gemaakt om het bijna failiete bedrijf van Refn te redden. Dat wetend, moet ik toch vechten tegen de gedachte van het maken van een 'quick buck'. Het zijn toch redelijk, eenvoudige, lowbudget gemaakte films. Wel gebaseerd op een goed idee dat wel. En qua stijl is er zeker niets te klagen.

Ohja...iemand trouwens opgevallen dat Kusse Kurt (the cunt) dezelfde acteur was als in Pusher 2. Had ik niet gezien... pas naderhand opgezocht. Wat haar toch doet met mensen......

Een pruik? Aangezien hij toch niet in een jaar tijd zo'n bos haar kon kweken lijkt me.

Wat houdt mij nu weer bezig.....

avatar van El ralpho

El ralpho

Ik sta een beetje vreemd te kijken van de beschikbaarheid van deze film..Nergens is de trilogie namelijk in nederland te vinden!

Dan kunnen er wel sites doorgespeeld worden zoals amazon en play.com maar dat is waarschijnlijk alleen met engelse subs en betaling met creditcard? Een creditcard heb ik niet en ga ik ook echt niet speciaal hiervoor aanschaffen.. En als ik er dan €25,- (de volle mep) voor betaal wens ik op z'n minst nederlandse ondertiteling..

Suggestie iemand? of is er iemand aanwezig van wie ik de complete trilogie over kan kopen? PM!

avatar van usr14112

usr14112

Alle drie de delen nu gezien. Blijft een heel realistisch overkomend epos. Sterk geacteerd. Ook dit deel vond ik prima. Beetje jammer van dat open einde, maar goed.

avatar van Montorsi

Montorsi

Refn sluit de trilogie over de Kopenhaagse onderwereld meer dan waardig af.

Deel één was al fijn, twee en drie overtreffen het eerste deel toch wel flink. Deel twee vind ik het beste deel, drie komt aardig in de buurt.

Milo vind ik soms net wat te veel een karikatuur, maar qua thema's is het wel een uitermate fijn deel. Begint al geweldig bij de bijeenkomst van drugsverslaafden, eigenlijk een meesterlijke zet voor het personage Milo met z'n Slavische trots. Een personage wat door de film heen te voortduren krijgt met aanvallen op zijn eergevoel, en anderzijds ook langs alle kanten gepasseerd wordt door zijn naderende ouderdom. Op het einde laat Refn ook nog even zien hoe je nou zo'n lijk wegwerkt

Beste van dit deel vond ik wel het sounddesign, leek de eerste stap richting Refn's beste films Valhalla Rising en Bronson. Verder net als elk deel een uitermate grauwe korrelige schets van de onderwereld. Nee erg veel romantiek is er niet bij.

ps. genreomschrijving hierboven (drama/actie)? Van actie was amper sprake.

Querelle

zou eerder misdaad/drama moeten zijn inderdaad.

avatar van Montorsi

Montorsi

De correctie is inmiddels geaccepteerd ja.

avatar van elias229

elias229

ergens te koop met ned. subs ?

avatar van ASman

ASman

Een beetje vreemde film. Een van de weinige gangsterfilms waar je zo een mottig gevoel van krijgt.

De film kruipt voort als een hallucinante, maar realistisch aanvoelende depictie van een gangster. In de eerste twee Pusher-films was er nog een wisselwerking tussen de Deense en Zweedse maffiosi met de Serviërs, maar in deze laatste film mag de halve georganiseerde misdaad van het Oostblok zijn opwachting maken. Serviërs, Bosniërs, Albanezen, Polen maken hun opwachting. De Russen, Tsjetsjenen, Litouwers, Macedoniërs, Montenegrijnen, Armenen, Roemenen, Georgiërs en Bulgaren zullen zich in een eventuele volgende film mogen bewijzen.

Die Refn maakt toch wel erg beklijvende films.

Viel toch tegen dus, Beavis? Jammer

avatar van beavis

beavis

ja, deel 3 was echt wel weer terug naar af helaas technisch wel van dezelfde kwaliteit als deel 2, maar het was voor de derde keer het zelfde plot truukje en dan toegepast op een karakter die je uit de andere films kent als toch juist de minder onhandige / amateuristische van de lokale dealers, waardoor ik moeite had de 'switch' in zijn karakter te geloven. Dan begint de zwarte humor, die in deel 2 nog mooi subtiel is, hier te absurde vormen aan te nemen. En de scene tegen het einde die jij best schokkend vond, kwam op mij vooral nogal knullig ge-edit over. Wederom allemaal net niet, te simpel, te ongeloofwaardig. Heb nog een stukje van de commentary track geluisterd, maar ook dat maakte het er niet beter op... minste van de drie zelfs denk ik

Querelle

hm dat absurde vond ik juist het meest plezierige van deze film, en daardoor leuker en opvallender dan de andere 2 delen.

avatar van beavis

beavis

usr14112 schreef:

alle drie de delen kennen eenzelfde soort open einde; voor mij misschien wel het sterkste punt van de serie! ... hoewel, zoals ik hierboven al refereerde, het bij herhaling toch aanvoelt als een simpel truukje... in deel 2 werkte het heel sterk!

avatar van Malick

Malick

beavis schreef:

Tja, dat komt omdat hij een miljoenenschuld opliep tijdens het schieten van Fear X, waardoor hij noodgedwongen Pusher II en Pusher III heeft moeten maken om uit zijn schulden te komen. Refn had nooit de intentie om er een trilogie van te maken. Zie ook deze documentaire.