• 9.370.308 stemmen

Geregisseerd door: Daniel Barber

Met onder meer: Michael Caine, Emily Mortimer en Iain Glen

Releasedatum: 25 februari 2010

Plot Harry Brown

"Every man has a breaking point."

Wanneer de beste vriend van weduwnaar en ex-marinier Harry Brown (Michael Caine) op brute wijze wordt vermoord, zint hij op wraak. Op geheel eigen wijze baant hij zichzelf een weg door een donkere wereld, vol wapens, drugs en bendes, waar hij uiteindelijk oog in oog moet komen te staan met de moordenaar van zijn beste vriend.

Harry Brown

Leonard Attwell

Noel Winters

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Het verhaal klinkt top. Wraakfilms grijpen me sowieso. Is hier de trailer al van uit?

Ben benieuwd.

Prudh

Michael Caine als wreker. Cool!

avatar van JC.

JC.

Trailer ziet er goed uit, ben benieuwd.

Prudh

Krijgt hij wel een Nederlandse release eigenlijk? Op IMDb is de release-info nogal beperkt. De trailer ziet er echt heel goed uit. Michael Caine als wreker. Cool!

avatar van The Oceanic Six

Harry Brown trailer - FilmTotaal film nieuws

Beetje voorspelbaar maar het ziet er wel duister en gaaf uit. Ga hem zeker kijken.

avatar van Bla

Bla

Kan niet wachten. Michael Caine is briljant.

avatar van erik1677

erik1677

dit lijkt me dus echt een topper.

Zoals Jonathan Ross zei: 'Death Wish for pensioners' .

avatar van The Oceanic Six

Een prettige combinatie van Death Wish, Death Sentence en The Brave One...

Harry Brown is verre van origineel. Het thema van een brave burger die na persoonlijk leed het recht in eigen handen neemt is een thema dat al vaak is verfilmd. Toch blijft het altijd amusant om te kijken. Je hebt toch bijna altijd symphatie voor zon persoon die doet wat iedereen eigenlijk wel hoopt. Harry Brown is zon persoon.

De film komt wat langzaam op gang maar is later behoorlijk sterk. De wat depressieve sfeer en de wat stereotype criminele jongeren werken daar netjes aan mee. Je hoopt dat Harry ze allemaal afmaakt en hij komt toch een heel eind.
Tussendoor komt uiteraard nog wat verhaal. Zoals altijd heeft de hoofdpersoon wel moeite met wat hij doet.
De actie is wel lekker moet ik zeggen en daar draait het toch om. Het zijn vaak niet al te lange scene's zodat het ook niet langdradig wordt. Zeker het einde vond ik ook wel aardig met Harry die gewond op de vloer ligt maar nog wel de vrouw die gewurgd wordt kan redden. Al had het beter bij de film gepast als Harry zelf ook zou zijn overleden. Dat had Harry nog wat heroischer gemaakt. Maar ach, met dit einde kan ik ook best leven.

Als je een liefhebber van dit soort films bent dan is het zeker een aanrader.

Gepindakaasd?

Edit: never mind, Calvé heeft hem al uitgebacht inderdaad.

avatar van piiiti

piiiti

klinkt inderdaad beetje bekend, punisher-achtig...

maar die films bevallen me altijd wel dus ik ga hem zeker kijken

avatar van Movielicious

Movielicious

Het verhaal van Harry Brown is inderdaad niet heel origineel. En als ik de film vergelijk met Death Sentence en The Brave One vind ik hem ook minder goed. Toch is Harry Brown wel degelijk het kijken waard. Michael Caine speelt goed en je krijgt echt sympathie voor deze vigilante. Ook de sfeer van de Engelse achterbuurt met haar bendes en leed wordt goed neergezet. Minpunten voor mij waren het iets wat trage begin en het ontbreken van spanning (film is minder spannend dan de beschrijving hierboven doet vermoeden). Het verloop van het verhaal laat zich makkelijk raden. 3*

avatar van eppy

eppy

je kunt een man uit de marine halen, maar nooit de marinier uit een man.......

Leuke wraak film met een goede rol van Caine.

Het CGI bloed vond ik er wel erg nep uit zien.

*3.5

avatar van mixmaster

mixmaster

heerlijke wraakfilm die met een heftige scene begint en vervolgens langzaam maar zeker steeds heftiger word met een aantal brute en harde scenes .

na Eastwood ( gran torino ) nu ook Caine in een rol als een soort ouwe burgerwacht.

sterk gespeeld en mooi camerawerk .

avatar van Fortune

Fortune

Brute scènes afgewisseld met stille momenten waardoor geweld, diepgang en spanning zich een perfectie combinatie weet te vormen.

Caine speelt zijn rol erg goed en zijn beweegredenen zijn duidelijk aanwezig.

3.5

avatar van Cubasi

Cubasi

Lekker rauw gefilmd.. Caine is weer top, en de soundtrack is ook lekker. Prima film !

avatar van christophel

christophel

aparte film, even geduld hebben om te blijven kijken, ouder iemand

die het nog tegen de jongeren op weet te nemen...4.0

avatar van 606

Allereerst poster klopt niet, harry heeft in geen geval een shotgun vast gepakt.

Rest een kei vette realistische film met uitbundig acteerwerk.

4,5 ster

606 schreef:

Wat kan er nou niet kloppen? Het is geen scénefoto hoor.

avatar van 606

HarmJanStegenga schreef:

Wat kan er nou niet kloppen? Het is geen scénefoto hoor.

Nou hij heeft alleen geschoten met een pistool, geen shotgun.

Dus dat klopt niet

Leland Palmer

Zoals ik al zei; dit is geen scénefoto ofzo. Dat Caine in de film alleen met een pistool schiet heeft helemaal niks met het feit te maken dat hij hier een shotgun vast heeft.

avatar van kleez

kleez

Een erg sterke film! Genoten! Spanning, realistsch, erg, héél erg goed geacteerd! Niet voorspelbaar!

avatar van Dutch Ownage

Dutch Ownage

à la Gran Torino, maar dan met iets meer actie en snelheid zodra de film een beetje op gang is gekomen.. heerlijk als ouwe mensen het recht zelf in handen nemen en de jonkies is even laten zien hoe het moet Toch vind ik Michael Caine minder goed gecast voor deze rol in vergelijking tot Clint Eastwood in Gran Torino. Al acteert hij wel erg goed, hij is gewoon te liefjes voor de rol en dat haalt de scherpe randjes uit de film weg. Desalniettemin een aanrader.

Leland Palmer

Keihard, die ouwe. Prima film. Michael Caine steelt de show, geweldig spel van hem. Het verhaaltje is niet bijzonder en moet het van een paar indrukwekkende (en keiharde) scénes hebben.

De openingsscéne met die jongens die die vrouw door het hoofd schieten is direct al érg sterk. Wat een kutkinderen zeg. De rol van Mortimer kwam niet helemaal uit de verf en het verloop van het verhaal is wat voorspelbaar, maar regisseur Barber creëert een grauwe, kille sfeer en verdient punten voor de prachtige scénes dat Harry bepaalde gebeurtenissen van afstand bekijkt en wij het als kijker samen met hem beleven.

Hoe het in de werkelijkheid zit met de Britse jeugd weet ik niet, maar ik zag al een paar filmpjes die maar al te duidelijk willen vertellen dat het een stel rotlui zijn. Ook in deze Harry Brown. Voldoende voor deze film.

avatar van andijvie

andijvie

Helemaal eens met de vorige commentator. Een prima film, straalt echtheid uit, hard en boeiend. Zeker een avondje filmkijken waard.

avatar van RickZ

RickZ

Britse actiethriller met wat slome start maar bloederige harde wraakactie in 2e helft

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Senior vendetta!

Harry Brown heeft een spectaculaire opening, die meteen de juiste toon zet. Grimmig, keihard en asociaal. Deze toon blijft de gehele film hangen, wat dan ook het sterke punt van de film is. Daarbij weet deze nieuwe regisseur een erg realistische setting neer te zetten. Deze praktijken gebeuren namelijk ook op een dermate manier op andere plekken in de wereld. De maatschappij verhard erg snel en er wordt prima uitgebeeld wat dit voor een impact heeft op andere mensen in de samenleving.

Caine speelt als vertrouwd prima. Een eenzame oudere man, die telkens verliest waar hij van houdt, tot er niks meer over is om de wraak tegen te gaan. Er wordt hiermee ook een behoorlijke sympathie gekweekt voor de hoofdrolspeler. In tegenstelling tot de asociale 'jeugd van tegenwoordig', die mijn inziens echt perfect wordt neergezet.

De film blijft in een aardig tempo doorlopen en verzwakt nergens. Ook hulde aan de UK om films te maken zonder moralistisch gezeik, zoals we dat van de Hollywoodfilms gewend zijn. Recht voor zijn raap, keihard en zeer reeel. Ik kan dan ook niets anders zeggen dat het geweldige film in zijn genre is. Hetzelfde niveau als Death Sentence, dus 4.0* voor deze onverwachte topper en de nummer 3 notering van beste films van 2009.

avatar van lau12345

lau12345

Van mij 4 * .

Sterke film en Caine toprol .

Goed verhaal idd wraak , maar komt langzaam op gang ,maar dan gaat ie los .

Ben normaal geen fan van britse films , maar dit is echt een topfilm .

Eerst deel van de film is vrij goed en veelbelovend, met goed en ingetogen spel van Caine. Maar halfweg ontspoord alles en verwordt het tot een, totaal ongeloofwaardige, "death wish"-kloon.

Dit onevenwichtig geheel krijgt van mij dan ook slechts een nipte 2,5.