• 9.383.739 stemmen

The Final Destination (2009)

Horror | 82 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Final Destination 4

Geregisseerd door: David R. Ellis

Met onder meer: Bobby Campo, Shantel VanSanten en Mykelti Williamson

Releasedatum: 3 september 2009

Plot The Final Destination

"Rest In Pieces."

Nick en een paar vrienden gaan voor het weekend naar een circuit om een autorace te bekijken. Er gebeurt echter een verschrikkelijk ongeluk. Een auto rijdt met hoge snelheid het publiek in. Er vallen veel doden en het lijkt er zelfs op dat het stadion in elkaar gaat vallen, totdat Nick erachter komt dat het maar een visioen was. Hij besluit om samen met zijn vrienden te vluchten voor wat komen gaat, maar de ''dood'' zal de overlevenden blijven achtervolgen om alles wat gebeurd zou moeten zijn, recht te zetten.

Nick O'Bannon

Hunt Wynorski

Janet Cunningham

Mechanic's Girlfriend

Racist's Wife

avatar van pumpking

pumpking

Aardig idee achter alle Final Destination films, alleen jammer van de zo fake overkomende special effects, mocht iets creatiever gebeurt zijn.

avatar van maxo922

maxo922

Erg leuk voor een keer.

Deze film heeft natuurlijk een gebrek aan alles eigenlijk. Gebrek aan acteertalent, sfeer, spanning, veel wat een goede Horror film nodig heeft. Maar... dat maakt in dit geval niks uit. De film is gewoon erg vermakelijk en leuk om naar te kijken. Alle afgehakte ledematen en hoofden horen hier gewoon bij. Er zitten genoeg ingenieuze kills in. Het is eerlijk gezegd meer actie dan horror.

Ook erg fijn dat er na een paar harde knallen al weer een aftiteling is.

Heb me erg vermaakt, maar meer dan 2,5 krijgt hij natuurlijk niet.

* 2,5

avatar van Thom1994

Thom1994

Rest in Pieces

avatar van Elineloves

Elineloves

Elineloves schreef:

Ga hem vanavond in 3D zien, ben benieuwd!

Inmiddels, meer dan een half jaar later, zal ik maar eens zeggen hoe ik deze film vond.

Ik heb deze film gezien tijdens een date, en omdat het helemaal mijn genre is had ik er sowieso al veel zin in. En ik moet zeggen: The Final Destination is een leuke afsluiter van deze reeks. Direct worden al je zintuigen geprikkeld als je de harde muziek hoort, daar doorheen de motoren en dat terwijl je kijkt naar flitsende beelden door het snelle camerawerk. En dan begint het. Vieze, bloederige en ranzige ongelukken waarbij mensen op een gruwelijke wijze om het leven komen. Lekker maan!

En dan heb je het wel gehad. Een veelbelovend en spectaculair einde maar vervolgens zakt de film als een drilpudding in elkaar. De jonge acteurtjes doen het niet slecht, maar het niveau van de eerdere delen valt niet te evenaren.

Toch was het een leuke film, vooral door de 3D effecten en het feit dat je buitenshuis, op een groot scherm, deze film kon kijken. Denk dat de DVD-herziening dan ook tegen zou vallen.

avatar van SouthParkHero

SouthParkHero

En ik moet zeggen: The Final Destination is een leuke afsluiter van deze reeks.

Er komt een nieuw deel hoor. Het is al bevestigd dat in 2012 een deeltje 5 zal komen, omdat ondanks dat The Final Destination een slechte film was, er toch wel wat geld mee was verdiend.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

avatar van puckb96

puckb96

Oké goed, The Final Destination was gewoon goed! Ik zeg ook op zich zijn het niet echt goede films, maar waarom zou je erover zeuren? Ik bedoel een nieuw horrorwerkje is nooit slecht! Ook het 3D gebeuren vond ik fantastisch!

De slachtingen vonden gewoon plaats in de ruimte waar ik me bevondt. Ik heb em samen met een vriend zitten kijken. Ik was al op de hoogte van alle verwachtingen: slecht acteerwerk, mensen gaan alleen maar dood, maar de effecten in de film waren verschrikkelijk! Niet in 3D, maar gewoon! Sinds deel 2 ook goed was, had ik wel die style in deze film verwacht. Namelijk zelfde regisseur.

In ieder geval, originele en bloederige sterfgevallen in de film en ik heb toevallig gehoord dat er een vijfde deel komt. 3D effecten waren redelijk, maar voor de rest was het gewoon een gave film!

Groeten Puck

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Nee dit leek wel een slasher film ,maar dan slecht uitgevoerd. Heb niet de 3D versie gezien, maar duidelijk dat hij hiervoor was gemaakt, absoluut het slechtste deel uit de reeks.

Eerder een lachfilm dan wat anders.

avatar van Vaughn

Vaughn

Pas geleden gezien; Final Destination 4 / The Final Destination - Wat een kutfilm! (sorry ) - Is echt de allerminste van de 4, ver beneden het peil van de andere films. Hele stomme film, kinderachtig, dom, saai, TOTAAL niet eng, veel te voorspellend (dat is sowieso als je vier films maakt met steeds precies dezelfde plotline), en een compleet onnodig vervolg! En dat zogenaamde "3D" was ook echt crap.

Nu lees ik net dat er volgend jaar een 5e deel komt.... : God, hoelang kun je zoiets uitmelken?

Afrader.

TragieStar.*

Ik moet deze film nog steeds zien

Maar na al deze slechte reacties ga ik toch een keer de poging wagen hoor

yeyo

Ik zou 'm zeker maar is zien ja. Ik snap al de kritiek eigenlijk totaal niet. Dit zijn toch gewoon vermakelijke formule filmpjes, kan toch niet zo ontzettend veel in kwaliteit schelen? Alsof de eerste zo een meesterwerk was..

DjFrankie schreef:

Eerder een lachfilm dan wat anders.

Was toch van meet af aan de bedoeling van deze franchise?

avatar van DjFrankie

DjFrankie

yeyo schreef:

Gaat niet om meesterwerk ja dan nee. Gaat om de uitvoering van dit deel. Ik vond de eerste drie wel vermakelijk maar deze uitvoering was helemaal gericht op het 3D effect. Die versie heb ik niet gezien maar hoe sommige mesne dood gingen echt op een hele slappe manier gedaan..

Dus horror/komedie is een betere benaming.

DjFrankie schreef:

Dus horror/komedie is een betere benaming.

Vind ik ook, al zijn de eerste drie naar mijn mening ook voor een deel komisch bedoeld.

avatar van mnrk

mnrk

Ik heb de gewone versie gezien en niet in 3D.

Ik kan me voorstellen dat het in 3D er allemaal veel beter uit zag en ook overkwam.

Wel waren sommige scene's leuk in beeld gebracht, maar helaas was het verhaal wat te slap. Hoe sommige personage's aan hun eind kwamen was wel vermakelijk

Maar ook dit deel moet je gewoon kijken als je de andere delen ook heb gezien.

avatar van JSPR_G

JSPR_G

Niet veel speciaals aan deze film. Het verhaal is te eenvoudig (er is nauwelijks een verhaal) en draait enkel rond het ombrengen van de personages. Dat ombrengen zelf is ook niet zo mooi in beeld gebracht als in de andere films, vind ik. Deze film is duidelijk gemaakt om in 3D te bekijken, zonde vind ik toch.

Het positieve aan deze film is dat het ontspannend kijken was (niet echt normaal eigenlijk voor een Horror / Thriller) en ik me uiteindelijk ook niet echt verveeld heb tijdens deze film.

TragieStar.*

Wil hem misschien gaan kopen op dvd maar ben bang dat ik er spijt van krijg na deze beoordelingen gelezen te hebben.

Maar wil hem wel graag zien.

yeyo

Ik vind hem niet beter of niet slechter dan de vorige delen. Zwarte humor, leuke kills en een halfuur te lang.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

yeyo schreef:

en een halfuur te lang.

Denk niet dat een speelduur van 50 min de film echt zou verbeteren, dan liever wat meer uitwerking.

yeyo

De grote finale is er mij altijd teveel aan. Ik vind het op zich een zeer vermakelijke gimmick, maar eigenlijk niks om een hele langspeelfilm rond te maken.

avatar van bjornhouet1

bjornhouet1

deze film is niet echte een top film maar kan er mee door. toch een 3.0

avatar van Threeohthree

Threeohthree

TragieStar.* schreef:

Maar wil hem wel graag zien.

Kijk gewoon lekker deel 1 nog een keer, krijg je tenminste geen spijt van

TragieStar.*

Haha, ja dat kan ook altijd nog

avatar van Joera

Joera

Ik vond het echt een slechte film. Die special effects waren echt om te janken. Misschien omdat ik hem NIET in 3d gezien heb dat het allemaal wat raar overkwam. Maar je zag duidelijk wanneer de special effects 3d hoorde te zijn.

Ik vond eigenlijk de vorige film nog leuker, met de achtbaan en de zonnebank enzo.

Al met al geef ik de film 2*

avatar van Mx1991x

Mx1991x

Zojuist eens gekeken. Ik kan niet meer zeggen dan;

Wat. Een. Boutfilm.

En daar laat ik het bij.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Wat een akelig irritante, overdreven, neppe, over the top film is dit zeg. Ik heb me aan alles zitten ergeren, zo achterlijk allemaal, dit sloeg nergens op.

avatar van Achilles

Achilles

X-raydelijk

Super slechte film ! Wou deze in de bioscoop kijken maar was te laat, even daarna gehuurd en ben blij dat ik er geen film ticket heb voor gekocht ! De acteurs waren een ramp ! En de hele film in het algemeen was zeer voorspellend. Gelukkige dat het nog in 3D was uitgegeven want anders was het een schande voor het genre. Alles was ook zeer fake, de ontploffingen, het bloed, de slachtoffers zelf ... Dit deel verpest al de andere geslaagde delen. Ik geef deze film maar een 2 voor de moeite en omdat de hoes van de film wel aanspreekt.

avatar van Musicer

Musicer

I was meant to see this movie!

Soms was het moeilijk om mee te voelen met de personages, want ik twijfelde toch wel of zij het waren, of ikzelf die het meeste aan het lijden was.

Als geen enkele acteur/actrice erin slaagt sympathie op te wekken, is het schip al half verzonken. Devon Sawa, Ali Larter, AJ Cook en Mary Elizabeth Winstead hebben stuk voor stuk ervoor gezorgd dat je tenminste meevoelde voor de hoofdrol, maar deze Bobby Campo heeft evenveel charisma en talent als mijn cactus.

Het probleem ligt in The Final Destination echter niet alleen aan het verschrikkelijke acteertalent, maar ook aan het vreselijke script. Het verhaal is erg zwak. Je kan zeggen dat je niet moet klagen als je het al drie keer eerder hebt gezien, het is een reeks. Dan is het logisch dat het hetzelfde verhaal is? Ze hadden tenminste kunnen proberen er wat variatie in te brengen, want dit is een regelrechte kopie van de vorige films.

Terwijl het niveau van deel 3 al veel minder was dan de eerste twee, is deze erg ondermaats. Ook de kills zijn erg zwak, vooral het organenzwembadje, die kerel die met z'n takelwagen de fik in vliegt en de explosie in de bioscoop.

Ook het camerawerk is verschrikkelijk. De serie staat hier niet bekend om en het draait natuurlijk om wat er te zien is, maar het had allemaal wat creatiever gemogen. 3D is geen excuus voor een slechte uitvoering van al de rest. Ik heb dit wel in 2D gezien, maar ik ben er zeker van dat 3D niet beter zou zijn. Ook een erg zwak einde.

Onbegrijpelijk dat ze met een budget beduidend groter dan de andere 3 zo'n verschrikkelijke acteurs hebben aangenomen en alles duidelijk aan 3D hebben verbrast, die niet eens goed is. Het zou strafbaar moeten zijn om zo'n slang aan het grote publiek te laten zien.

Ik ga het vervolg hierop maar negeren, voor mij is de reeks afgelopen na deel 3.

Toch nog een 1* voor de roltrap (het is eens iets anders) en de carwash, de twee "hoogtepunten" van de film.

avatar van GuyB

GuyB

Een score die in twee breekt.

Het concept van de Final Destination films vind ik echt geweldig! Dit is het eerste deel waar ik mee kennismaakte dus ik kan me niet uitspreken of deze meer/minder fake lijkt dan de rest. De waarheid is: de computereffecten trekken op niets. Om deze film hiervoor helemaal af te schrijven zou jammer zijn, want wat ze voorstellen is echt geniaal!

Twee en een halve ster lijkt me redelijk.