The Final Destination (2009)
Genre: Horror
Alternatieve titel: Final Destination 4
Geregisseerd door: David R. Ellis
Met onder meer: Bobby Campo, Shantel VanSanten en Mykelti Williamson
Releasedatum: 3 september 2009
Bekijk via Prime Video
Plot The Final Destination
"Rest In Pieces."
Nick en een paar vrienden gaan voor het weekend naar een circuit om een autorace te bekijken. Er gebeurt echter een verschrikkelijk ongeluk. Een auto rijdt met hoge snelheid het publiek in. Er vallen veel doden en het lijkt er zelfs op dat het stadion in elkaar gaat vallen, totdat Nick erachter komt dat het maar een visioen was. Hij besluit om samen met zijn vrienden te vluchten voor wat komen gaat, maar de ''dood'' zal de overlevenden blijven achtervolgen om alles wat gebeurd zou moeten zijn, recht te zetten.
Nick O'Bannon
Mechanic
Racist
Racist's Wife
Jiv
echt enorm bagger. toch maar gekeken omdat ik vooral de eerdere delen wel geinig vond. Deze is absoluut de moeite niet waard, zelfs de kills niet!
Oke man, dan ga ik em niet kijken hihihihihih
TragieStar.*
Je hoeft de film echt niet te kijken als de ander hem niet goed vind hoor.
Jij kan hem bijvoorbeeld heel leuk vinden en een ander niks.
Smaken verschillen dus meningen van andere zeggen weinig.
Freckles
Niet dat de film goed was,
maar ik had wel het gevoel van spanning en genot tijdens de film.
Het gevoel van ' Laat met rust, ik kijk een film! '
Dat is wel positief bij mij,
buiten het feit dat het weer een Final Destination is met hetzelfde verhaal dat ondertussen verschrikkelijk vervelend begint te worden en de rot slechte effects en acteer prestaties..
tijn79
Gewoon een slap aftreksel van deel 3, dat weer een slap aftreksel was van deel 2, dat weer......etc.
Waarschijnlijk in 3D veel beter te genieten, maar als je hem, zoals ik dus, in de normale versie bekijkt is er in ieder geval weinig origineels aan te beleven.
Mijn advies voor deze reeks:
'het is wel mooi geweest na 4 delen hey?'
pumpking
Aangezien die mij redelijk kon vermaken ben ik benieuwd om de voorgangers een te zien. Ik vond die accidentjes leuk gevonden maar kon het echt niet hebben van die ongeloofelijke fake effecten.
OK Computer, maar niet OK als je het kan zien...
Vlug eens de 3 voorgangers bekijken!
Johan24
Slechtste film die ik het afgelopen jaar heb gekeken. Het was gewoon de dvd versie, dus misschien dat dit nog erger is dan de 3D...
Script is totaal uitgemolken.
Er wordt erg matig geacteerd.
Natuurlijk weer alleen stereotypen.
Hemeltergend slechte special effects.
0,5 ik kan er niet meer van maken...
Wassup !
Wat een tegenvaller in deze horror franchise. Ik heb mij niet weten te vermaken met deze film. De effecten zijn werkelijk zo slecht en wisselvallig, waardoor het allemaal zo belabberd overkomt. Het einde was bijvoorbeeld ook behoorlijk slecht en teleurstellend. Nee, dit leek mij nog een leuke film, alleen is het dat niet geworden. Het erg slechte acteerwerk is ook om van door de grond te zakken. Nee hoor, dit vierde deel in de reeks was de doodsteek voor deze toch wel populaire reeks.
Wa The Fu
Dit gaat een beetje op een goedkope porno lijken stuk of zes "kill scenes" en daartussen slap verhaal
hoopte op wat nieuwe plotwendingen maar het blijft het zelfde verhaal als de vorige destinations ze hadden moeten stoppen na deel 1 het 3d effect is wel aardig maar het blijft een slappe vertoning
Dit vond ik dus helemaal niets meer, om de 1 of andere reden is dit gewoon een zwaar overbodig extra deel op een leuke triologie.
Ik had vrij weinig met de personages, die jongen in de hoofdrol kan niet eens acteren en de film had zoveel domme momenten.
Ze lopen bv zomaar een groot ziekenhuis in en komen gelijk in de goede kamer, vervolgens gaat er iemand dood en zonder enige shock staan ze even later ook plots weer buiten.
Lekker geloofwaardig allemaal
Zo zit de film nog boordevol van dit soort gare momenten(welke oetlul gaat met een kapot dakraam een autowasstraat in?)
Ook de special effects waren van zeer wisselende kwaliteiten, heb een paar aardige kills gezien, maar somigen waren ook vreselijk lelijk in beeld gebracht.
Helaas, the Final Destination is een miskleun geworden en totaal overbodig omdat het eigenlijk exact hetzelfde biedt als de 3 eerdere delen. Vrij weinig originaliteit.
Noodless
Inderdaad heel wat minder dan de vorige delen qua verhaallijn, spanning en sfeer. Je voelt bij deze film nergens meer de beleving van Pietje de dood bij al de dodelijke scènes. Gelukkig zijn deze scènes nog voldoende qua opzet, maar spannend of griezelig wordt het helaas niet meer. Het acteerwerk was ook niet om naar huis te schrijven. Het slot kwam ook wat abrupt en simpel over. 6/10
Halcyon
Een onvervalste popcornfilm. De film stelt in principe niet veel voor, maar slaagt er over de ganse lijn wel in om te vermaken. Het verhaal en de personages zijn uiteraard zo vlak als een postkaart. Het draait dan in de eerste plaats ook om de setpieces. Die zijn vaak origineel bedacht (zoals de moord in het zwembad), maar net zo vaak nogal "gewoon" en over het algemeen vrij belabberd in beeld gebracht. Behalve die ene scène waar een vrouw een kei in haar oog krijgt, dat is echt een uitzondering. De meerwaarde van de 3D-effecten zie ik niet meteen. Voor mij hoeven al die gekunstelde cgi-beelden niet, dat oogt zo nep allemaal.
Uiteindelijk is dit een erg matige film. Gelukkig is de speelduur kort, ligt het tempo hoog en krijg je precies wat je verwacht. Geen negatieve verrassing met andere woorden, maar ook zeker geen positieve. Gewoon doordeweekse horrortroep.
Zizzo
Slecht aftreksel! Remake or sequel? Final Destination was leuk en vernieuwend, Dit 4de deel was van hetzelfde, alleen slechter. De cast is totaal niet overtuigend of boeiend, je wil alleen maar dat ze zo gruwelijk aan hun einde komen. Erg kort, blij toe eigenlijk. Deze lekker laten liggen, je mist niks. En f*ck de titel.
Fuck de titel maar niet. Alleen maar beter als je weet dat dit het laatste deel is
Gang_Star
Ik heb van de week op geloof ik teletekst van nos gelezen dat er een vijfde deel wordt gemaakt.
Film gezien op blu-ray. Heerlijk al dat bloed en de scene in de bioscoop. Ik vond overigens dat de film heel erg voorspelbaar was. Het is geen topfilm, maar hij is ook niet slecht.
Let trouwens ook op de openingscredits. De liefhebbers van de reeks zullen het een en ander herkennen. Je ziet allerlei 'fragmenten' en die fragmenten laten zien hoe de slachtoffers in de vorige films vielen. Zoals een bus, een lerares en het mes enz.
Ik heb me toch opnieuw weer vermaakt bij dit 4e en schijnbaar niet laatste deel.
mrwhite
en toch is het nog niet gedaan.ze hebben beslist om nog een deel te maken.

jameszle
Wel redelijke film, maar te voorspelbaar.
Het is in iedergeval niet de minste uit de serie.
_manga_
ik vond de eerste drie en dan met name de eerste altijd wel leuk om te kijken, niet hoogstaand maar keek lekker weg maar deze stelt wel diep teleur!
maikel01
Jemig
nou .. na het zien van Final destination 1 , 2 en 3 had ik toch wel wat meer verwacht ! Maar dit slaat echt alles.. Wat een blunder film is dit zeg!
mikey
Gewoon doordeweekse horrortroep.
Wat ik echt een pluspunt vind is dat deze film heel weinig tijd besteed aan dat eeuwige uitdokteren van adolescenten wat de dood nu weer voor ons in petto heeft. Dat vond ik in voorgaande delen altijd zo vervelend. (behalve in 1, omdat toen het concept nieuw was).
R0b3rT
Overkill was dit voor mij, na 22 minuten gestopt met kijken.
Het werd me nu teveel van het zelfde en de lol is er nu echt af.
Ik vond de eerste 3 delen écht goed, waarvan deel 2 het beste.
Sterren geef ik deze niet, zou niet eerlijk zijn met 22 minuten kijken.
killer13
ik had hoge verwachtingen voor deze. maar na dat ik em zag was ik enorm teleugesteld. final destination 1, 2 en 3 vond ik zo goed en nu moet ik deze flauwekul verwerken. dit deel was puur voor de kills. dit merk je aan het verhaal en het acteerwerk. ik was erg blij toen iedereen op het einde doodging, dan hoefde ik die rotacteurs niet meer aan te zien!!!!
Die digitale make up sfx doen het altijd slechtbij mij. Ontbreekt f
daardoor aan spamning en gore. Gelukkig duurt het niet te lang en zit de vaart er wel in. Verder 15 in een dozijn. 2*
Sentinel69
Erg flauw en voorspelbaar, alleen die scene met die autoband vond ik wel grappig.
Thom1994
Dat deze film voorspelbaar is, vind ik niet zo gek meer na al de delen die er zijn uitgebracht.
Het is juist een van de weinige horrorfilms met een origineel verhaal, deel 1 was erg populair. En de delen die volgden, zijn gemaakt voor mensen die meer wilden.
Je weet zelf toch ook wel dat deze film net zo zal zijn als de andere delen?
Ik ben een grote fan van de Final Destination-trilogie. Deel 1 was verrassend, deel 2 had de nodige cynische humor en deel 3 had de nodige humor en over de top ongevallen dat het echt wel leuk werd. Deel 4 (dat dus voor mij buiten de trilogie valt) mist de verrassing, neemt zichzelf al te serieus en je ziet echt wel dat heel de film ondergeschikt is aan de invoering van 3D. Waarmee m'n afkering tegen deze hype nog maar eens bevestigd wordt. Alle voortekens liggen er zo vingerdik op dat je zin hebt om te roepen: 'JAJA WE HEBBEN HET BEGREPEN!!!'. Sommige ongevallen zijn nog wel leuk, maar ze worden helaas te lang gerokken om de aandacht helemaal bij te houden. Een gemiste kans en een slecht vervolg van een mooie reeks. Jammer...
m1chel
- 1948 berichten
Been there, done that, nu stoppen met vervolgen
Marintje
Ik had lovende woorden gehoord over de eerdere versies. Dus toen maar even snel de nieuwste versie gehuurd. En ik heb er nu maar 1 ding over te zeggen: 'als ik wist hoe deze film was dan had ik hem dus nooit gehuurd'. Hoezo onzin?

Final Destination: Bloodlines

Final Destination 2
2003

Final Destination
2000

'Final Destination'-franchise opnieuw populair in aanloop naar nieuwe bioscooprelease van zesde deel

Saw

Saw II
Horror, 2005

The Ring
Horror, 2002
autoracesterven en doodplanstock car racing auto ongelukpremonitionbloedvergietenvision