menu

The Final Destination (2009)

Alternatieve titel: Final Destination 4

mijn stem
2,40 (1451)
1451 stemmen

Verenigde Staten
Horror / Thriller
82 minuten

geregisseerd door David R. Ellis
met Bobby Campo, Shantel VanSanten en Nick Zano

Nick en een paar vrienden gaan voor het weekend naar een circuit om een autorace te bekijken. Er gebeurt echter een verschrikkelijk ongeluk. Een auto rijdt met hoge snelheid het publiek in. Er vallen veel doden en het lijkt er zelfs op dat het stadion in elkaar gaat vallen, totdat Nick erachter komt dat het maar een visioen was. Hij besluit om samen met zijn vrienden te vluchten voor wat komen gaat, maar de ''dood'' zal de overlevenden blijven achtervolgen om alles wat gebeurd zou moeten zijn, recht te zetten.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=8gcQCUfDzjc

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Boogeyman
3,0
Net in schotland bekeken. In 2D dan wel omdat ik niet veel zin had om 30 min te lopen voor een andere bioscoop.

hoedanook, het begint weer als vanouds, alhoewel je het niet met het eerste deel moet vergelijken aangezien de spanning nergens echt te vinden is. Maar daar heb ik mij zeker niet aan geërgerd, In tegendeel. De dood is weer eens ongenadelijk en heeft de gruwlijkste scenarios bedacht om het tal aan hun einde te brengen.

Opzich leuk allemaal, maar tegen het einde van de film was ik er wel een beetje zat van, het einde opzich anders dan verwacht maar niet heel geweldig. Kortom: Een leuke toevoeging aan de Final destination triologie maar niet echt een toevoeging aan de rest van de film wereld.

Edit: "Rest in pieces" zoals er zo mooi op de posters staat, is wel een leuke slagzin maar het slaat verder niet echt op de film. had liever "An unknown Destiny" "Doomed to die" Of iets dergelijks, maargoed.

avatar van Ajax&Litmanen1
1,5
Hopelijk is dit de laatste van de serie want als iemands tijd erop zit, dan is het wel die van The Final Destionation reeks zelf...

Ik keek er best naar uit omdat dit gewoon best grappig is. Spannend of eng of overdreven goor is dit toch nooit, maar door de zwaar onrealistische kills was dit best leuk altijd.

Deeltje 4 voegt alleen niets toe. Na een grote crash met een vliegtuig, snelweg en achtbaan is nu de racebaan aan de beurt. De film volgt precies de oude reeksen. Iemand krijgt een visioen en redt wat vrienden waarna de ramp voltrokken wordt. De overgebleven mensen gaan later er gruwelijk nog aan.
Bij zon kill volgt de film ook altijd een vast patroon. Je ziet steeds hoe het ''ongeluk'' zich voltrekt waarna je denkt te weten wat er gaat gebeuren. Maar het slachtoffer overleeft dat meestal zonder problemen waarna hij of zij enkele seconden later alsnog aan iets sterft.

Door deze manier wordt de film wel erg voorspelbaar. Er zitten een paar aardige momenten in (Zwembad, roltrap, autowasserette) maar echt tof wordt het nooit. Het is gewoon een eerder deel maar dan met wat nieuwe kills. Ik vond hem best wegkijken maar het is wel een inwisselbaar deel.

Ik ga er ook geen voldoende meer voor geven. Tijd om te stoppen. Laat dit ''the final one'' zijn.

2,5*

3,0
Na de eerste delen gezien te hebben waren mijn verwachtingen niet heel hooggespannen. Het eerste deel was leuk, daarna was de nieuwigheid van het verhaal eraf en dat is het vierde deel niet veel anders. Ondanks dat is het een gave film om eens gezien te hebben, zeker in 3D. De effecten zijn erg goed verwerkt en de sensatie van het zien van een film in de bioscoop komt door het 3D effect erg goed uit de verf. Je hebt veel meer het idee in de film te zitten.

De film zit is af en toe geforceerd ranzig en lijkt door al het bloed en lichaamsdelen een tikkie overdone. Toch leuk om eens gezien te hebben.

3*

avatar van Vascago
2,5
Meer van hetzelfde alleen dan slechter. Het lijkt erop dat de inspiratie bij de sterfscenes een beetje weg is want die zien er vrij pover uit. Alleen de beginscene is al een stuk minder dan in de vorige delen. Verder worden ook dingen uit andere delen gekopieerd en dan iets anders in het verhaal geplaatst (de nailgun bv. Die zagen we ook al in deel 3 alleen ging de gast er hier niet dood van en het einde is eigenlijk precies hetzelfde als deel 1 Acteerwerk was gewoon erg matig. Ik vind het nog steeds een leuk concept, dus vandaar nog een kleine voldoende, maar of ze moeten weer echt nieuwe kills verzinnen of gewoon ophouden, want het wordt steeds minder.

avatar van Sjoerdow
1,5
Bah wat slecht. De 3D-effecten vond ik ook niet bijster bijzonder eigenlijk.

Maar waar ik mij dood aan geërgerd heb is die verrotte cast. Het is net alsof ik naar een aflevering van The Hills aan het kijken was. Allemaal mooie opgemaakte mensen, bah wat een neppe zooi.

Dan die acteerprestaties! Ongelofelijk wat tenenkrommend slecht en vervelend. Ik had de neiging om bij elke sentimentele scéne mijn hoofd weg te draaien. Bovendien stikt het script van onnozele fouten en ondoordachtheid.

Waarom gaat die Janet met een defect dakraampje in hemelsnaam haar auto wassen? WIL ze dood ofzo? Waarom doet die kapster alsnog de stoel omhoog terwijl die defect is? Je weet dat die stoel elk moment weer naar beneden kan schieten! En waarom bekommert niemand zich om de gestorven mensen (Hey Hunt just got killed....Oh my god, that means I am next!). Geen beelden van begravenissen of famillieleden die rouwen om de gestorvenen. Slechts onnozele dialogen tussen de 4 flat characters van deze film.

Al deze beroerde momenten in de film zorgen er ook voor dat je eerder gaat lachen om de kills dan dat je denkt: Och wat jammer dat dat karakter overleden is. Je krijgt totaal geen empathie meer mee, omdat de karakters er schijnbaar ook lak aan hebben.

Toegegeven, de kills zijn leuk en enigszins origineel, maar daar mag het in deze film niet alleen om draaien. Een beetje sleutelen aan het script en de voorspelbaarheid had wel gemogen.

Voor mij mag deze filmreeks wel afgelopen zijn, ik verwacht niks nieuws meer van een FD 5.

1,5 ster.

avatar van DVD-T
2,0
Het einde was al wat in zicht bij de 3e Final Destination, en wat mij betreft heeft Ellis het laatste hoofdstuk gemaakt van de serie, want veel vernieuwing heeft hij niet aangebracht aan de gebruikelijke ingrediënten van deze leuke films.

Als de film begint heeft het net als in deel 3 helemaal niets meer te maken met de vorige delen uit de serie. Dit betekent dat dit weer meer van hetzelfde is in een ander jasje. Dat het in 3D is maakt verder niet uit, die ervaring heb ik niet gehad aangezien hij bij ons in de bios in 2D draaide. Had er bij sommige effecten misschien iets leuker uitgezien, maar ik zie het verder niet als een nieuwe/echte toevoeging op het gebruikelijke. Dit keer krijgt een van de jongeren een visioen bij een auto race. " Iedereen gaat dood" wordt er geroepen, een aantal mensen verlaten het circuit en moeten er vervolgens alsnog aan gaan. Voor het goede verhaal gaat er natuurlijk niemand naar een FD film, maar om te zien wat voor gruwelijke dood de personages dit keer ondergaan. Dit zit zeker goed, al wordt het nergens echt meer spannend aangezien het aldoor wordt aangekondigd. Toch merk je dat de inspiratie toch wel een beetje op is. De doden gebeuren nog wel leuk, maar worden te snel afgerageld en voltrokken, waardoor je als kijker een beetje met een onvoldaan gevoel achterblijft. 1 scène wil ik special even noemen en dat is het moment in de shopping mall . Deze zag er fantastisch uit en was zowaar nog een beetje spannend.

Acteerwerk is een beetje belabberd en komt nergens echt goed over. Nu stoort me dat in dit soort films niet echt, maar het had dus beter gekund. De effecten zagen er verder een beetje nep uit allemaal, en ook filmtechnisch is er nergens iets vernieuwends te ontdekken. Leuk vermaak, meer niet.

2.5*

avatar van Onderhond
1,5
Pijnlijk 4de deel.

Deel 1 en 3 waren (best) vermakelijk maar daar blijft maar weinig van over. Deze keer wel érg vervelende acteurs en erg vergezochte situaties.

Het basisidee is ondertussen ook iets teveel uitgemolken. Zou niet zo erg zijn moesten de makers daar ook rekening mee gehouden hebben, maar het blijft blijkbaar de bedoeling dat het publiek "oeh!" reacties roept tijdens de twists.

Effecten waren deze keer ook wel erg nep, meeste kills waren best leuk en origineel maar énorm slecht vormgegeven. Zeer plots en onnatuurlijk allemaal, en dat terwijl ze toch probeerden best goor over te komen. 3D is verder ook erg storend, zeker wanneer je de film in 2D kijkt. Je ziet de hele tijd welke stukjes 3D moeten zijn, wat afleidt en het filmwerk ook helemaal niet ten goede komt. Eerder achteruitgang dan vooruitgang.

De opzetjes blijven nog steeds best grappig, verder is het tussengebral bijna gereduceerd tot 0. Niet slecht maar het maakt van de film zelf al een reeks herhalingen. En dat terwijl het 4de deel zelf al één grote herhaling is. Waarschijnlijk het grootste minpunt.

De optiteling was uiteindelijk nog het leukst (met x-ray kills uit de andere films). Niet zo'n positieve constatatie dus.

1.5*

4,0
Vascago schreef:
(quote)


Wat is er origineel aan? Dit is een pure herhalingsoefening van de vorige 3 delen. Alleen met minder coole moorden.


nee, ik vind persoonlijk dat dit vierde deel echt geniaal bedachte moorden heeft in tegenstelling tot de andere drie. daar waren ze ook al cool, maar nu nog meer.
ik denk er dus wat anders over als jij, ik vind de samenloop van omstandigheden van verschillende gebeurtenissen goed gevonden

avatar van Dutchero
2,5
The Final Destination

Ik ben onbevooroordeeld want ik heb de andere delen van de serie niet gezien. Toch was de film erg voorspelbaar.

Ik zag de film in 3D en ik moet zeggen dat dat erg geslaagd is. In sommige scenes zit je er echt 'in' en dat levert leuke situaties op. Voorbeeld: de schroevendraaier die je in je gezicht krijgt. Ik heb genoeg bezoekers zien wegduiken. Best geinig.

Het plot is wel erg mager en voorspelbaar, en de ongelukken zijn vergezocht. De manier waarop men sterft is dan wel weer erg over the top. Dit maakt de film uitermate geschikt voor een avondje met een paar vrienden en een biertje erbij. En een 3D bril.

Popcorn vermaak zoals het hoort, maar geen memorabele film. Wel laat het zien dat 3D films echt iets toe kunnen voegen aan een bioscoopbezoek.

avatar van Macmanus
3,0
Humor.

Weinig verschil in de delen, nogal knullig omdat te beweren. Vond je de eerste 3 kut dan zal je deze ook kut vinden, maar kon je daar wel om lachen is dit gewoon het verlengde daarvan. Ook de film niet in 3d kijken is vrij onzinnig. De film is gemaakt voordat effect en maakt het ook lachen om te kijken. Lekker dingen die op je af komen. Probleem blijft net als eerdere delen dat het geen stijl heeft en al helemaal geen klasse waardoor je niet heel bevredigend de deur uitloopt. De US heeft het geld en de techniek voor het genre maar mist de touch van een Fransman of het gevoel van een echte auteur.

Desalniettemin 80 minuten best vermaakt, 3 sterren.

avatar van Amercianpie
2,0
(Eerste recensie/mening)

Ik vond hem echt wel minder dan de vorige delen.
Op zich was het begin niet heel slecht , het einde daarentegen was wel SLECHT.

Ten eerste kon je ook echt zien dat deze film speciaal voor 3D was gemaakt, door die visuele effecten.
En als de bioscoop je dan geen 3D aanbied, tjsaa, dan wordt het wel heel erg saai... althans, dat vond ik.
Daarnaast vond ik het allemaal een beetje voorspelbaarDat einde met die steigers, daar hadden ze wel gewoon kunnen stoppen. omdat het toch al zo'n waardeloos einde heeft en je het gewoon zelf voor de geest kunt halen dat dat ding omvalt en iedereen dood gaat.

Ten slotte vond ik de special effects ook niet al te geweldig, maar dat kan te maken hebben met het feit dat ze de ook nog normaal in 3D moeten draaien, waardoor de special effects wat minder zijn.

Wat ik wel weer goed vond, was de sfeer die er gecreëerd werd, met name de muziek.
Dat is echt een plus punt, want als de muziek precies op de juiste momenten komt krijgt je een heel andere sfeer, dan ook nog eens het juiste genre: Metal/Rock.

Al met al een kort en voorspellende film, waar de special effects er niet echt mogen wezen, wel kun je de sfeer nog goed 'voelen'' door de heavy muziek.

2*

4,0
Ik heb deze film net gezien en mijn eerste indruk was dat de film best heftig zou zijn maar dat viel uiteindelijk wel mee. De vorige delen heb ik niet gezien maar vond de film wel voorspelbaar maar af en toe werd je op het verkeerde been gezet zoals bij die scene waarbij die moeder van die 2 kinderen bijna geplet werd door die ventilator. Ik zou wel de eerste delen willen zien en dat ben ik ook van plan.

3,0
niet veel nieuws onder de zon. Al blijft de openingsscène in deze reeks altijd wel 1 van de hoogtepunten. Maar buiten die scène en de cinemaontploffing waren de sterfsituaties niet bijzonder spectaculair. En dan heb ik nog niet gesproken over ongeloofwaardige voorvallen zoals bewegende bussen haarlak enz. Maar ok, het blijft 'final destination', dus dat in het achterhoofd kan het wel soms aanvaard worden.
Ahja, acteurs stelden op zich ook niet zo heel veel voor. Ze stoorden me ongeveer allemaal, behalve Lori.

En ook niet gezien in 3D, maar heb er eigenlijk ook niet echt behoefte aan gehad. Toch niet voor de 2 euro extra die dan zouden moeten betaald worden. Al waren de hoger vernoemde scènes waarschijnlijk dan nog iets spectaculairder geweest.

Ma goed, vermakelijk filmpje, maar dus ook niet meer dan dat. Daarom een 3*

avatar van Revolt
3,0
Na alle slechte recensies van deze film, verwachtte ik niet veel van de film. De enige reden om naar deze film te gaan, was omdat ik deel 3 (het enige deel dat ik heb gezien uit de reeks) vrij vermakelijk vond, en ik wel eens wilde zien hoe dit in 3D zou uitpakken. Daarnaast was ik nog nooit naar een 3D film geweest, dus ook daar was ik zeer benieuwd naar.

Eerst over het 3D: Ik vond het geweldig, 3D is de toekomst! Ongelofelijk hoeveel diepte het aan een film geeft. Als een auto van dichtbij is gefilmd, lijkt het net of je er ook echt dichtbij bent. Film kijken wordt een stuk intenser en realistisch, omdat je echt in de film zit (gevoelsmatig dan). Wel zijn er nog een paar minpunten: Bewegende beelden zijn wat vaag, waardoor je weinig ziet. Daarnaast verdwijnen de objecten die op je afkomen als ze buiten het beeld komen. Dit doet toch wel af aan het realisme.

Nu over de film: Ik heb me echt prima vermaakt! Het verhaal blijft voor mij leuk (komt misschien ook omdat ik delen 1 & 2 niet heb gezien), de opbouw naar de doden zijn angstaanjagend, en het einde was verrassend. Wel een aantal minpunten: Over de doden: Bij de doden was de opbouw naar de dood erg leuk gedaan, erg spannend. Maar als het dan eenmaal zover was, was het vaak toch een beetje een anti-climax. Bijvoorbeeld de scene in de kapperszaak, waar de schaar en de ventilator voor iets veel gruwelijkers hadden kunnen zorgen dan de uiteindelijke steen. Daarnaast waren sommige 'Gore' momenten niet heel erg realistisch, zoals Op het begin, de shot waar het hoofd van de vrouw die door de band is geraakt uit elkaar op de grond ligt.. Ook zaten er toch een beetje cliche doden bij, zoals De dood van de patser in het zwembad, en de Beveiliger door de ambulance.. Als laatste vond ik het einde nogal afgekapt overkomen.

Maar over het algemeen heb ik een leuke avond gehad met deze film.

6.4/10
3 sterren

avatar van DonOswaldo
3,0
Ondanks alle negatieve reacties vond ik hem nog best te doen.

Oke, slechter dan z'n voorgangers.. Maar alsnog redelijk weg te kijken (zeker als je nog niet bekend bent met de eerdere final destinations)

En tuurlijk ook de kills zijn niet allemaal even geloofwaardig, zal me niet zoveel boeien met dit verhaal..

En mensen die klagen over voorspelbaar, kom op.. het is final destination..

Achja, komt neer op een simpele wegkijker 3* en een halfje erbij voor de röntgen-scene..

avatar van Zinema
1,0
Zinema (crew)
Crap.

En nog minder zelfs dan het overbodige deel 3.

De characters boeien voor geen meter, dus who cares? Kill 'em all. En als de serie ergens garant voor staat is het wel de originaliteit van die betreffende kills. Zo niet hier.

Want niet alleen zien we letterlijk vrijwel elke kill van te voren aan komen, de kills zijn uiterst mat. En ook zonder visioen voorspelbaar. Wel gore maar vooral CGI-plastic en zeker geen originaliteitsprijs.

Niet de creepy sfeer van eerdere delen, geen suspense en vooral herhaling. Zelfs het magere verhaaltje wordt schaamteloos opnieuw en magerder dan ooit tussen de kills geplakt. Alsof het iemand nog kan schelen in welke volgorde het slachtvee afscheid neemt.

De openingsscene zegt eigenlijk alles al. Had heel even het gevoel naar Scary Movie o.i.d. te kijken. Onbedoeld grappig dus. Ook de scene met de bewaker en de strop is hilarisch. Welgeteld 10 seconden later heeft hij, na 3 zelfmoordpogingen, er weer helemaal zin in. Lachen dus.

Neen, zet rustig deel 1 of 2 nog eens op. Deze kun je i.i.g. missen als kiespijn.

Heb de 2D-versie beoordeeld.

Slecht.

avatar van Leland Palmer
2,0
Best wel slecht eigenlijk, maar toch aardig vermakelijk dankzij het rappe tempo en de vele grappige scénes. Ik heb in ieder geval een paar keer goed gelachen bij wat moorden. Vooral ook omdat het soms gewoon té slecht was.

Die Shantel VanSanten is een lekker ding trouwens, nooit eerder van gehoord. Voor de rest is het acteerwerk érg matig, vooral ook van de hoofdrolspeler. Eigenlijk is deze 4e Final Destination gewoon één groot zootje; erg vergezocht, ongeloofwaardig en uiteraard is het dan ook nog de meest voorspelbare filmreeks die Hollywood kent, aangezien we allemaal wel weten dat iedereen morsdood gaat. Grootste pluspunten zijn de korte speelduur, de moorden die elkaar in een rap tempo opvolgen...

... en uiteraard de nodige humor. De kills waren soms toch wel leuk, origineel en lekker bruut, maar ik heb ook een paar keer goed gelachen, vooral omdat het geregeld lekker onnozel was. Hoogtepunt is de zelfmoordpoging van die neger. Njah, zo uitgezeten deze film, maar zal 'm waarschijnlijk niet weer zien.

avatar van schram101
3,0
Toch nog een redelijk vierde deel van de Final Destination reeks.
Opnieuw een (bijna) fataal ongeval waar een aantal jongeren aan ontsnappen en vervolgens de inhaalrace van de Dood.

Het grote voordeel van deze films is dat ze alle larie achterwege laten. Het rouwen om de overledenen, vragen van de politie e.d. Het is allemaal lekker straight to the point en we zien de ene kill na de andere. Zoals we gewend zijn van Final Destination is ene moord nog ongeloofwaardiger dan de ander en berust alles op louter toevalligheden.

Kortom, geweldig!

Het acteerwerk was niet eens slecht. Vaak worden in deze films goedkope soapacteurs gebruikt maar soapacteurs of niet, het was best redelijk. De kills zijn weer origineel en het geheel is lekker vermakelijk.

De openingscredits vielen mij trouwens bijzonder positief op! ( vele kills uit de vorige delen nog eens op herhaling onder een coole montage )

3*

avatar van Theunissen
1,0
Deel 4 alweer in de reeks en eerlijk gezegd voegt het niets toe. Verhaal is hetzelfde als in deel 1 t/m 3 alleen wordt het met het deel slechter. Hoofdrol spelers acteren als een stelletje zoutzakken en voegen werkelijk niets toe. Het beste wat je kunt doen is om deze film niet te kijken (gelukkig duurt hij niet lang) want het is echt zonde van de tijd. Ik geef de film net geen 0.5 maar een 1 vanwege de ongelukken (hoewel die ook per deel minder zijn geworden).

avatar van Shinobi
1,5
Op zich wel een redelijke horror, maar hopelijk is dit dan ook de laatste bestemming van deze reeks.

Het verhaal gaat nergens over en uiteindelijk gaan ze toch allemaal dood, terwijl ze bezig zijn om de ketting te verbreken.

Verder zie je de kills al ver van tevoren aankomen, wel is het grappig om te zien hoe ze dood te gaan. Toch nog een pluspuntje.

Al met al 1, 5 sterren van mij.

avatar van otherfool
1,5
Zucht. Obligaat 4e deeltje, en je kunt nog zo 10 stuks uit de machine trekken als je echt zou willen. De kills zijn helaas niet memorabel, slechts lichtelijk geinig. De 'ontdekking' aan het eind begreep ik maar half en, erger nog, ik had totaal geen zin om daar ook maar 1 tel over na te gaan denken. Het spannendste wat ik in beeld zag was een groene onderbroek.

1,5*.

avatar van Naomi Watts
2,0
No Fantastic 4


Jammerlijk vervolg op het geweldige deel 3 en doet de serie voor derest ook geen eer aan. Kills zijn in dit deel echt erg lame, een echt hoogtepunt is moeilijk te vinden. Alleen die wispelturige guard is onbedoeld grappig. Ook de splatter fun uit het vorige deel is nu helemaal verwenen en ook vond ik de horror stereotypen helaas niet zo dominant aanwezig als in 3.

Erg jammer en deel 3 blijft toch nog de enige Final destination die boven de middelmaat uitstijgt.

avatar van 606
3,5
606
Zoals hier al werd gezegd de manier van doden is erg goed
Mooi verhaallijn en goed uitgewerkt.
Acteurs zijn goed.

3,5 ster

avatar van FillumGek
3,0
Nog steeds vermakelijk, maar het wordt nu wat flauw allemaal.

De film is in principe hetzelfde als voorgaande delen,dus waarom niet gewoon deel 4 erachter geplakt? De hoofdrolspeler krijgt een visioen over een autorace dit keer. Die gaat gruwelijk fout en de overlevenden worden één voor één opgezocht door death himself.

Het concept vind ik nog steeds leuk, maar het wordt nu wel erg voorspelbaar allemaal. Toch wordt er voldoende spanning opgebouwd en ik blijf wel altijd benieuwd naar de creativiteit van de moorden en ook hier waren er weer een paar lekkere. Het was wel flauw dat die hele bioscoopontploffing ook weer een visioen was.

avatar van M.Goodkat
1,5
Wegkijker maar mateloos geërgerd aan acteerwerk (ex-porno actrices e.d= Krista Allen) Zeer slechte Special Effects, stom einde en ga zo maar door, wil er voor de rest niet teveel over zeggen wat dit was echt een van de slechtste films die ik tot nu toe heb gezien de afgelopen 12 maanden.

1,5/5*

avatar van RooieBloemkool
3,0
The Final Destination

Alle drie de voorgaande delen van de Final Destination serie heb ik in de afgelopen jaren gekeken. Bij het tweede deel had ik al het gevoel dat de makers erg moesten zoeken naar een origineel ongeluk die de hoofdrolspelers moesten overleven, maar bij dit vierde deel was het wel erg ver te zoeken (en hierdoor onrealistisch).

Een autocrash is natuurlijk niet ongewoon bij een racebaan waar auto's met hoge snelheden rondjes rijden, maar de manier waarop in dit deel auto na auto de tribunes invliegen is erg overdreven. Hiermee doel ik ook gelijk op de overdreven manieren waarop de overlevenden na het ongeluk om het leven komen. Op de tribune krijgt een man een poot van een trap in het oog, een vrouw krijgt na een bezoek aan de kapper een stuk metaal door het oog, een jongen knalt tegen een hek aan waardoor hij in stukjes door het hek valt. Het is allemaal een beetje 'te'.

De special effects zijn daarentegen wel van een hoog niveau. Je voelt wanneer er weer een slachtoffer gaat vallen (voorspelbaar) maar doordat de regisseur zoveel laat zien, en hoe hij dit laat zien, in de ruimte waar het volgende slachtoffer gaat vallen is de uiteindelijke manier waarop de dood valt moeilijk te voorspellen.Of de film voorspelbaar is, valt dus over te discussiëren. Acteerprestaties zijn helaas ook niet van een al te hoog niveau. Er wordt veel gebruik gemaakt van stereotypen die de kwaliteit van de film niet ten goede komen.

Een vierde deel in een leuke filmserie met een helaas ietwat over the top verhaal. Leuke special effects, mindere acteerprestaties, maar toch een film die niet verveelt.

3,0*

2,0
Wat een tegenvaller in deze horror franchise. Ik heb mij niet weten te vermaken met deze film. De effecten zijn werkelijk zo slecht en wisselvallig, waardoor het allemaal zo belabberd overkomt. Het einde was bijvoorbeeld ook behoorlijk slecht en teleurstellend. Nee, dit leek mij nog een leuke film, alleen is het dat niet geworden. Het erg slechte acteerwerk is ook om van door de grond te zakken. Nee hoor, dit vierde deel in de reeks was de doodsteek voor deze toch wel populaire reeks.

avatar van rep_robert
1,5
Dit vond ik dus helemaal niets meer, om de 1 of andere reden is dit gewoon een zwaar overbodig extra deel op een leuke triologie.
Ik had vrij weinig met de personages, die jongen in de hoofdrol kan niet eens acteren en de film had zoveel domme momenten.
Ze lopen bv zomaar een groot ziekenhuis in en komen gelijk in de goede kamer, vervolgens gaat er iemand dood en zonder enige shock staan ze even later ook plots weer buiten.
Lekker geloofwaardig allemaal Zo zit de film nog boordevol van dit soort gare momenten(welke oetlul gaat met een kapot dakraam een autowasstraat in?)
Ook de special effects waren van zeer wisselende kwaliteiten, heb een paar aardige kills gezien, maar somigen waren ook vreselijk lelijk in beeld gebracht.

Helaas, the Final Destination is een miskleun geworden en totaal overbodig omdat het eigenlijk exact hetzelfde biedt als de 3 eerdere delen. Vrij weinig originaliteit.

1,5*

avatar van Halcyon
Een onvervalste popcornfilm. De film stelt in principe niet veel voor, maar slaagt er over de ganse lijn wel in om te vermaken. Het verhaal en de personages zijn uiteraard zo vlak als een postkaart. Het draait dan in de eerste plaats ook om de setpieces. Die zijn vaak origineel bedacht (zoals de moord in het zwembad), maar net zo vaak nogal "gewoon" en over het algemeen vrij belabberd in beeld gebracht. Behalve die ene scène waar een vrouw een kei in haar oog krijgt, dat is echt een uitzondering. De meerwaarde van de 3D-effecten zie ik niet meteen. Voor mij hoeven al die gekunstelde cgi-beelden niet, dat oogt zo nep allemaal.

Uiteindelijk is dit een erg matige film. Gelukkig is de speelduur kort, ligt het tempo hoog en krijg je precies wat je verwacht. Geen negatieve verrassing met andere woorden, maar ook zeker geen positieve. Gewoon doordeweekse horrortroep.

avatar van Film Pegasus
2,0
Film Pegasus (moderator)
Ik ben een grote fan van de Final Destination-trilogie. Deel 1 was verrassend, deel 2 had de nodige cynische humor en deel 3 had de nodige humor en over de top ongevallen dat het echt wel leuk werd. Deel 4 (dat dus voor mij buiten de trilogie valt) mist de verrassing, neemt zichzelf al te serieus en je ziet echt wel dat heel de film ondergeschikt is aan de invoering van 3D. Waarmee m'n afkering tegen deze hype nog maar eens bevestigd wordt. Alle voortekens liggen er zo vingerdik op dat je zin hebt om te roepen: 'JAJA WE HEBBEN HET BEGREPEN!!!'. Sommige ongevallen zijn nog wel leuk, maar ze worden helaas te lang gerokken om de aandacht helemaal bij te houden. Een gemiste kans en een slecht vervolg van een mooie reeks. Jammer...

Gast
geplaatst: vandaag om 09:27 uur

geplaatst: vandaag om 09:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.