• 9.376.839 stemmen

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 17 december 2009

Plot The Stepfather

"Daddy's home"

Michael Harding keert terug naar huis na een periode op de militaire school gezeten te hebben. Eenmaal thuis ziet hij dat zijn moeder erg gelukkig is met haar nieuwe vriend, maar Michael vertrouwt het niet helemaal. David, de nieuwe vriend van zijn moeder, is verdacht vaak aanwezig om een helpende hand te bieden. Is hij echt zo aardig als hij lijkt, of zijn de twijfels van Michael terecht?

David Harris

Captain Mackie

Jackie Kerns

avatar van nr10micha

nr10micha

Eigenlijk is de film precies, zoals je hem van te voren verwacht, tenminste dat was bij mij het geval. Bijna de gehele film is er een bepaalde spanning, waardoor je steeds geïnteresseerd blijft kijken. Einde is wat voorspelbaar, maar toch goed. Acteerwerk is ook goed. Kortom deze film is absoluut geen tijdverspilling.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Standaard filmpje.

De TV-cast weet het aardig te brengen (behalve de altijd duffe Badgley) en het verhaal is wel redelijk. Spannend wordt het nooit en intelligent zijn de stiefvader's daden absoluut niet. Gewoon lekker wegkijken.

3,0

avatar van flipflop

flipflop

Nogal standaard thriller met een matige globale spanning. Een aantal ergerlijke cliche's maar toch ook een paar verrassingen. Een dosis horror had de film geen kwaad gedaan. De moorden waren nogal tam (wat op zich niet erg is) maar het had de film beter gelegen als het op wat brutere wijze gebeurd was. Dit had de saaie stukken wat kunnen verdoezelen. De acteerprestaties liepen uit een, en ook het camerawerk was van wisselend niveau. Kan iemand mij trouwens uitleggen waarom de zoon niet meteen ingreep toen hij door dat rooster in de keuken de 'stepfather' in kelder zag staan, terwijl de man daarna ineens in de woonkamer zat en hij vertelde dat de sleutel naar de kelder kwijt was?

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Spannende, onderhoudende film! Vandaag op mijn luie zondag gekeken. Het is misschien een beetje een standaard thrillerfilm maar hij valt niet tegen. 3.5

avatar van darkknight

darkknight

doorsnee thriller maar ik had van dat "doorsnee" niet erg veel last. Toen ik het verhaal las wist ik wel ongeveer wat ik kon verwachten en de film deed niet onder voor mijn verwachtingen, eigenlijk lag het wel op één lijn. Het deed me een beetje aan domestic disturbance denken alleen daar blijft de biologische vader wel leven. Al met al prima filmpje voor als je een avond niks te doen hebt. Verwacht niet te veel, dan valt hij helemaal niet tegen.

3 sterretjes

avatar van Wa The Fu

Wa The Fu

weinig verrassende film erg voorspelbaar allemaal

toch een goede cast ingezet daardoor geen b film

leuk voor 'een luie zondag'

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Ik sluit me aan bij de eerder opgemaakte opmerkingen.

avatar van mikey

mikey

Remake van de 80's 'classic' gebruikt wel alle elementen van het origineel. Daarnaast is er een boel toegevoegd (wellicht restmateriaal van het origineel) en de elementen die zijn overgenomen: zijn nu door elkaar heen gehutseld (timetable got f*cked up i suppose). De spanningsopbouw van het origineel is erg zorgvuldig opgebouwd dankzij die elementen, denk aan de man die vaders geschiedenis uitpluisd, de compostie tekening, de acceptatie van het kind, de bbq, het gestoord in zichzelf ratelen, enzovoort). Hierin is het een rommeltje. En dat is op zijn zachts gezegd jammer.

Daarnaast maakt het waargebeurde tv drama stijl van het origineel die film tamelijk freaky. In deze film zijn alle bestaande huidige hollywood/horror cameracliche's wederom gebruikt, incluis de enge geluidjes die zoals altijd weer bijzonder goed zijn getimed. En dat eeuwige blue light. Ik snap het ook wel, de kids van vandaag zijn geconditioneerd om alleen bepaalde artistieke keuzes te kunnen waarderen. Dus wijk je af: dan is het saai en oubollig.

Maar wat is nou saai? Is het niet saai dat je alweer moet zoeken naar je mobieltje op het spannendste moment van je leven. Of dat iemand thuis komt terwijl je net op zoek bent naar belastend bewijsmateriaal? En dat een storm opsteekt tijdens je gevecht voor je leven, dat je twee schoenen ziet als je opkijkt.. yes het is saai, vervelend, overbodig, dom, knullig, kinderachtig.

avatar van film88888

film88888

Lang ''geheim'' verwachte remake van de erg leuke orginele Stepfather van de 80's eindelijk gezien.

Dylan Walsh vind ik een ultieme geweldige vervanger voor de enige en echte eerste Stepfather acteur: Terry O Quinn.

Alleen hier wordt er meer naar het verhaal gekeken dan naar het personage van de stiefvader, wat in de orginele andersom was.

Meer suspence qua verhaal, en meer spanning.

Zeer zeer goede remake.

4,0

avatar van triplecore

triplecore

Idd zeer leuke / spannende film. De 5,3 op Imdb is die zeker niet waard.

Haalt makkelijk de 7 / 7,5.

Verhaal verveeld iig niet, je blijft wel geboeid door het verhaal wat de film al ten goede komt, verder spelen de spelers hun rol goed.

avatar van JeffreyV

JeffreyV

Goede, spannende film met een sterk verhaal. Zeer vermakelijk. 4,5*

avatar van vcrrr

vcrrr

Ik ken het origineel niet, die schijnt beter te zijn dan deze remake dus ben benieuwd!

Deze film vind ik in ieder geval wel oké.

De acteurs spelen overtuigend en er zitten voldoende spannende momenten in. Er zitten echter ook erg veel cliché's en voorspelbare momenten in deze film, waardoor hij op een mooie voldoende blijft steken maar echt niet meer dan drie sterren verdiend in mijn ogen. ..

'

avatar van vcrrr

vcrrr

En even richting 'triplecore', een 7/7,5 staat gelijk aan drie sterren, zeker niet aan vier. ..

avatar van evervaet

evervaet

Aardig, maar het origineel was beter.

avatar van Pipoo!

Pipoo!

Zelfde genre als Disturbia en lang niet zo goed als Disturbia. Bij die film zat ik echt op het puntje van mijn stoel. Bij The Stepfather vond ik dat allemaal wel meevallen. Desalniettemin toch een aardige remake.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

JeffreyV schreef:

Goede, spannende film met een sterk verhaal. Zeer vermakelijk. 4,5*

Hebben jij en ik dezelfde film gezien?!

avatar van sjonnie40

sjonnie40

Gewoon een leuke film , houdt de spanning er goed in. Gewoon goed geacteerd ook *3

avatar van JacoBaco

JacoBaco

BlueJudaskiss schreef:

Hebben jij en ik dezelfde film gezien?!

Die opmerking begint nou ook cliché te worden hoor.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Vervelend. Maar ik kan me simpelweg niet voorstellen dat iemand dit én spannend vindt, én vindt dat er een sterk verhaal inzit.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Dat is soms ook bijna onmogelijk voor te stellen, maar je hebt de casual filmkijker en de (doorgewinterde) kritische kijker.

avatar van mikey

mikey

Precies. Je hebt bijvoorbeeld daarnaast 'mensen die de film wel hebben begrepen' en 'mensen die de film niet hebben begrepen'.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

JacoBaco schreef:

en je hebt de (doorgewinterde) niet-kritische filmkijker, like me

avatar van Sabotch

Sabotch

The Stepfather: 3,5/5

avatar van TDL

TDL

Een echte aanrader, een geweldige thriller!

avatar van Halcyon

Halcyon

Films over een nieuw gezinslid dat de andere gezinsleden op slinkse wijze tegen elkaar opzet, ik mag ze wel. Zo heb ik niet lang geleden nog erg genoten van Orphan en The Uninvited. De verwachting dat The Stepfather ook zo'n beklijvende thriller zou worden, is helaas niet helemaal ingelost.

De ingrediënten zijn hoe dan ook aanwezig, maar worden niet ten volle benut. De stiefvader overtuigt te weinig in zijn rol van achterbakse smeerlap en de spanningen binnen het gezin lopen zelden of nooit hoog op. Beide factoren zorgen ervoor dat de film te weinig baadt in een onderhuidse spanning die je op het puntje van je stoel krijgt.

Door de redelijke vertolkingen en het uitgangspunt blijft The Stepfather wel boeien, maar de conclusie is dat er in dit genre al veel betere thrillers gemaakt zijn.

avatar van LFCx8

LFCx8

Vond de trailer wel goed

beetje het zelfde sfeertje als Disturbia

vanavond eens bekijken en dan mijn stem !

avatar van Zuvaluppa

Zuvaluppa

Prima film. Al had de vader wel iets "sympatieker" neer gezet mogen worden.

In de nachtdienst gekeken, en daar was hij PRIMA voor. beetje schrikken zo nu en dan houd je scherp

avatar van Rodger

Rodger

goede thriller, met een vlot lopend verhaal..

avatar van Laoslander

Laoslander

slechte thriller, bomvol clichés en CGI

avatar van Milan07

Milan07

Overbodige remake, draai dan het orgineel weer in de theaters.