Genre: Thriller / Misdaad
Gesproken taal: Duits en Engels
Releasedatum: 17 december 2009
Plot The Stepfather
"Daddy's home"
Michael Harding keert terug naar huis na een periode op de militaire school gezeten te hebben. Eenmaal thuis ziet hij dat zijn moeder erg gelukkig is met haar nieuwe vriend, maar Michael vertrouwt het niet helemaal. David, de nieuwe vriend van zijn moeder, is verdacht vaak aanwezig om een helpende hand te bieden. Is hij echt zo aardig als hij lijkt, of zijn de twijfels van Michael terecht?
David Harris
Mrs. Cutter
Captain Mackie
Jackie Kerns
nr10micha
Eigenlijk is de film precies, zoals je hem van te voren verwacht, tenminste dat was bij mij het geval. Bijna de gehele film is er een bepaalde spanning, waardoor je steeds geïnteresseerd blijft kijken. Einde is wat voorspelbaar, maar toch goed. Acteerwerk is ook goed. Kortom deze film is absoluut geen tijdverspilling.
Angrod_Pallanén
Standaard filmpje.
De TV-cast weet het aardig te brengen (behalve de altijd duffe Badgley) en het verhaal is wel redelijk. Spannend wordt het nooit en intelligent zijn de stiefvader's daden absoluut niet. Gewoon lekker wegkijken.
3,0
flipflop
Nogal standaard thriller met een matige globale spanning. Een aantal ergerlijke cliche's maar toch ook een paar verrassingen. Een dosis horror had de film geen kwaad gedaan. De moorden waren nogal tam (wat op zich niet erg is) maar het had de film beter gelegen als het op wat brutere wijze gebeurd was. Dit had de saaie stukken wat kunnen verdoezelen. De acteerprestaties liepen uit een, en ook het camerawerk was van wisselend niveau. Kan iemand mij trouwens uitleggen waarom de zoon niet meteen ingreep toen hij door dat rooster in de keuken de 'stepfather' in kelder zag staan, terwijl de man daarna ineens in de woonkamer zat en hij vertelde dat de sleutel naar de kelder kwijt was?
blisteringdude
Spannende, onderhoudende film! Vandaag op mijn luie zondag gekeken. Het is misschien een beetje een standaard thrillerfilm maar hij valt niet tegen. 3.5
darkknight
doorsnee thriller maar ik had van dat "doorsnee" niet erg veel last. Toen ik het verhaal las wist ik wel ongeveer wat ik kon verwachten en de film deed niet onder voor mijn verwachtingen, eigenlijk lag het wel op één lijn. Het deed me een beetje aan domestic disturbance denken alleen daar blijft de biologische vader wel leven. Al met al prima filmpje voor als je een avond niks te doen hebt. Verwacht niet te veel, dan valt hij helemaal niet tegen.
3 sterretjes
Wa The Fu
weinig verrassende film erg voorspelbaar allemaal
toch een goede cast ingezet daardoor geen b film
leuk voor 'een luie zondag'
mikey
Remake van de 80's 'classic' gebruikt wel alle elementen van het origineel. Daarnaast is er een boel toegevoegd (wellicht restmateriaal van het origineel) en de elementen die zijn overgenomen: zijn nu door elkaar heen gehutseld (timetable got f*cked up i suppose). De spanningsopbouw van het origineel is erg zorgvuldig opgebouwd dankzij die elementen, denk aan de man die vaders geschiedenis uitpluisd, de compostie tekening, de acceptatie van het kind, de bbq, het gestoord in zichzelf ratelen, enzovoort). Hierin is het een rommeltje. En dat is op zijn zachts gezegd jammer.
Daarnaast maakt het waargebeurde tv drama stijl van het origineel die film tamelijk freaky. In deze film zijn alle bestaande huidige hollywood/horror cameracliche's wederom gebruikt, incluis de enge geluidjes die zoals altijd weer bijzonder goed zijn getimed. En dat eeuwige blue light. Ik snap het ook wel, de kids van vandaag zijn geconditioneerd om alleen bepaalde artistieke keuzes te kunnen waarderen. Dus wijk je af: dan is het saai en oubollig.
Maar wat is nou saai? Is het niet saai dat je alweer moet zoeken naar je mobieltje op het spannendste moment van je leven. Of dat iemand thuis komt terwijl je net op zoek bent naar belastend bewijsmateriaal? En dat een storm opsteekt tijdens je gevecht voor je leven, dat je twee schoenen ziet als je opkijkt.. yes het is saai, vervelend, overbodig, dom, knullig, kinderachtig.
film88888
Lang ''geheim'' verwachte remake van de erg leuke orginele Stepfather van de 80's eindelijk gezien.
Dylan Walsh vind ik een ultieme geweldige vervanger voor de enige en echte eerste Stepfather acteur: Terry O Quinn.
Alleen hier wordt er meer naar het verhaal gekeken dan naar het personage van de stiefvader, wat in de orginele andersom was.
Meer suspence qua verhaal, en meer spanning.
Zeer zeer goede remake.
4,0
triplecore
Idd zeer leuke / spannende film. De 5,3 op Imdb is die zeker niet waard.
Haalt makkelijk de 7 / 7,5.
Verhaal verveeld iig niet, je blijft wel geboeid door het verhaal wat de film al ten goede komt, verder spelen de spelers hun rol goed.
JeffreyV
Goede, spannende film met een sterk verhaal. Zeer vermakelijk. 4,5*
vcrrr
Ik ken het origineel niet, die schijnt beter te zijn dan deze remake dus ben benieuwd!
Deze film vind ik in ieder geval wel oké.
De acteurs spelen overtuigend en er zitten voldoende spannende momenten in. Er zitten echter ook erg veel cliché's en voorspelbare momenten in deze film, waardoor hij op een mooie voldoende blijft steken maar echt niet meer dan drie sterren verdiend in mijn ogen. ..
'
vcrrr
En even richting 'triplecore', een 7/7,5 staat gelijk aan drie sterren, zeker niet aan vier. ..
Pipoo!
Zelfde genre als Disturbia en lang niet zo goed als Disturbia. Bij die film zat ik echt op het puntje van mijn stoel. Bij The Stepfather vond ik dat allemaal wel meevallen. Desalniettemin toch een aardige remake.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Goede, spannende film met een sterk verhaal. Zeer vermakelijk. 4,5*
Hebben jij en ik dezelfde film gezien?!
sjonnie40
Gewoon een leuke film , houdt de spanning er goed in. Gewoon goed geacteerd ook *3
JacoBaco
Hebben jij en ik dezelfde film gezien?!
Die opmerking begint nou ook cliché te worden hoor.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Vervelend. Maar ik kan me simpelweg niet voorstellen dat iemand dit én spannend vindt, én vindt dat er een sterk verhaal inzit.
JacoBaco
Dat is soms ook bijna onmogelijk voor te stellen, maar je hebt de casual filmkijker en de (doorgewinterde) kritische kijker.
mikey
Precies. Je hebt bijvoorbeeld daarnaast 'mensen die de film wel hebben begrepen' en 'mensen die de film niet hebben begrepen'.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
en je hebt de (doorgewinterde) niet-kritische filmkijker, like me
Halcyon
Films over een nieuw gezinslid dat de andere gezinsleden op slinkse wijze tegen elkaar opzet, ik mag ze wel. Zo heb ik niet lang geleden nog erg genoten van Orphan en The Uninvited. De verwachting dat The Stepfather ook zo'n beklijvende thriller zou worden, is helaas niet helemaal ingelost.
De ingrediënten zijn hoe dan ook aanwezig, maar worden niet ten volle benut. De stiefvader overtuigt te weinig in zijn rol van achterbakse smeerlap en de spanningen binnen het gezin lopen zelden of nooit hoog op. Beide factoren zorgen ervoor dat de film te weinig baadt in een onderhuidse spanning die je op het puntje van je stoel krijgt.
Door de redelijke vertolkingen en het uitgangspunt blijft The Stepfather wel boeien, maar de conclusie is dat er in dit genre al veel betere thrillers gemaakt zijn.
LFCx8
Vond de trailer wel goed
beetje het zelfde sfeertje als Disturbia
vanavond eens bekijken en dan mijn stem !
Zuvaluppa
Prima film. Al had de vader wel iets "sympatieker" neer gezet mogen worden.
In de nachtdienst gekeken, en daar was hij PRIMA voor. beetje schrikken zo nu en dan houd je scherp
Milan07
Overbodige remake, draai dan het orgineel weer in de theaters.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

El Orfanato