Genre: Thriller / Misdaad
Gesproken taal: Duits en Engels
Releasedatum: 17 december 2009
Plot The Stepfather
"Daddy's home"
Michael Harding keert terug naar huis na een periode op de militaire school gezeten te hebben. Eenmaal thuis ziet hij dat zijn moeder erg gelukkig is met haar nieuwe vriend, maar Michael vertrouwt het niet helemaal. David, de nieuwe vriend van zijn moeder, is verdacht vaak aanwezig om een helpende hand te bieden. Is hij echt zo aardig als hij lijkt, of zijn de twijfels van Michael terecht?
David Harris
Mrs. Cutter
Captain Mackie
Jackie Kerns
Svenniboyke
Best een vermakelijke sterke thriller.Maar dat David zoveel moeite heeft om de gsm"van de vermoorde vader"uit te zetten als hij rinkelde was er wel wat over.Terwijl hij wel met alle gemak ermee kan smsen.Een gsm afdrukken als hij belt lijkt me nu toch echt niet moeilijk he....Trouwens heel knappe zoon,vriendin van de jongen mag er ook best wezen
!Heb er met plezier naar gekeken.
Joera
Ik vind het een goede film. Verveelde me geen moment. Goede cast ook. Zeker het kijken waard!
Zandkuiken
Heb me hier best nog mee vermaakt. Ook mij deed dit filmpje denken aan Disturbia, hoewel ik die toch beter vond. The Stepfather is meer de straight-to-dvd variant, maar op zich redelijk genietbaar. Jammer wel van de laatste 10 minuten.
Echt goed geacteerd wordt er eigenlijk evenmin, maar Dylan Walsh en Penn Badgley spelen toch aardig. Amber Heard loopt er hier maar voor spek en bonen bij, maar doet dat gelukkig schaars gekleed.
Geen grootse cinema, wel een vlotte wegkijker. Nipte 3*.
tottenham89
Leuke vermaakfilm, goed geacteerd, maar best veel scenariofouten en 'over-the-top' scenes. Verder vond ik het camerawerk en al het andere wel aardig, vandaar een 3.0
Stepfather begon echt heel stijlvol, alleen jammer dat de lijn niet goed werd voortgezet.
We kennen weer het standaard gezinnetje met 1 het oudste kind dat de scheiding van zijn ouders niet goed verwerkt, grow up dude! Zijn jongere broertje+zusje kunnen het ook prima aan. Erger me altijd dood aan dit soort gastjes. Daarnaast is het ook weer lachwekkend dat die moeder zo even met een gozer gaat trouwen waarvan ze helemaal niets van af weet. Ze heeft zelfs nog nooit zijn paspoort o.i.d. gezien, een beetje nieuwsgierigheid naar je toekomstig man zijn verleden zou wel op z'n plaats zijn.
Op dit soort idioot slechte momenten na is Stepfather wel een aardige thriller, met een sterke Walsh als psycho stepdad. Prima gespeeld, voor de rest veel beeldvullers zoals de constant in bikini verschijnende Beard.
Kortom: weinig nieuws onder de zon met soms vervelende personages. Gelukkig is er her en der nog wat spanning en is Walsh prima in vorm!
A-83
Redelijke film. Er hangt wel een beklemmende sfeer.
De eerste kennismaking van David en Michael vind ik wat vreemd en een beetje bevooroordeeld.
De film heeft ook wel wat onlogische dingen, zoals dat die stiefvader de namen van z'n 2 kinderen door elkaar haalt. Dat maakt het wat ongeloofwaardig.
Ook het acteren van hem vind ik wat geforceerd.
Verder standaard verhaaltje waarin Michael op onderzoek uitgaat om te bewijzen dat David niet deugt en daarbij tegen allerlei muren oploopt. Naïviteit speelt een grote rol in de film.
Pete_033
Ben benieuwd of Amber Heard haar kleren in deze film ook uitdoet:D
Quido
Ondanks wat plotgaten en veel onwaarschijnlijkheden een redelijk vermakelijke prent, met een beeldschone Amber Heard.
IcU
Verrassend te pruimen. Qua horror heeft de film weinig te bieden, en wat spanning betreft is dit ook niet het beste adres. Tot het einde dan. Maar de film verloopt vlot en heeft een prettige 'feel'. Ook de cast was zeer overtuigend. Lekker tussendoortje.
Stephaniievm
Deze film is echt goed!
Mijn complimenten aan 'David'.
Hij speelt echt heel goed!
De rest natuurlijk ook. Iedereen!
Maar vooral hij. Hij is zo geconcentreerd aan het acteren. En het lijkt allemaal zo geloofwaardig.
Top film, heb 'm pas op dvd gekocht en zal 'm nog vaak bekijken!
Mrs.Donut
Ik houd wel van dit soort films, dan kom je tot de ontdekking dat sommige film wat op elkaar lijken, maar de film is het bekijken waard en dat voor € 5.-
Ik geef 3,5 ster.
CRu
Niet te ingewikkeld, leuke 'spannende' film, maar natuurlijk niet echt iets nieuws. Kortom: licht vermaak voor een ontspannen avond.
Beste onderdelen: bevallige miss Amber en de soundtrack (alhoewel ik Band of Horses' Funeral al in genoeg films en series voorbij heb horen komen). ***
elvis01
Een spannende film die je van begin tot het eind aan de buis kluisterd.
Weinig schrikmomenten maar de spanning is aanwezig. Het einde vond ik echter vrij snel gaan
opeens. Goede film, niks op aan te merken, dikke 3,5 sterren!
wgm50
Redelijke spanningsopbouw. Maar vooral aan het eind verliest de film elke geloofwaardigheid.
perceived
Aardig tussendoortje. De 'stepfather' is niet erg overtuigend en heeft meer de uitstraling van George Bush dan van een psycho, (komt misschien in de buurt, maar toch). Echt spannend wordt het nergens, maar kijkt lekker weg.
mandy7
Ik sluit mij hier bij aan.
Behalve bij het stukje tussen ( ), omdat dat liedje voor mij nooit genoeg langs kan komen
Kr!kke
Eindelijk nog eens een goede thriller gezien.
Het verhaal is wel nogal standaard: je hebt wel het gevoel dat je het allemaal al eens gezien hebt. Grote plotwendingen moet je dus niet echt verwachten in deze film.
Toch slaagt de regisseur er in om af en toe een leuke dosis spanning te creëren (tevens met dank aan de ondersteunende muziek).
Er wordt ook goed geacteerd naar mijn mening, vooral Dylan Walsh doet het aardig als de perfecte echtgenoot met zijn vele geheimen.
Wat ik wel nogal onrealistisch vond, was het feit dat David (Dylan Walsh dus) zo gemakkelijk aan een nieuwe vrouw raakte, die dan nog eens toevallig alleenstaande moeder was. Maar hard heb ik mij hieraan niet gestoord...
Aardige thriller dus !
miss_efron
Heel goede film!Echt een film waar je wilt weten hoe het eindigt!Zeer goed geacteerd door:The stepfhather en Penn Badgley.
goon
vond deze film best sterk.. gewoon een goede spannende film en leuk om eens te zien
pierrrke
Ben zeer groot liefhebber van dit soort films, gewoon de sfeer is zalig. De spanning was zeker van hoog niveau.
Aleen vond ik de stiefvader (david) soms wat te veel zeuren over familie enzo in het begin.
Dylan walsh acteerde zoals het moest, alleen soms wat rare beslissingen, en het einde kon ook een pak beter, Maarja er zijn zo ontzettend veel films met een slecht einde en dan valt dat van de stepfather nog mee.
Vond em zeer leuk maar wat te kort
Meer van dit graag
clockwork72
Goede spannende film, idd aan de buis gekluisterd ja. Dit soort Thrillers zijn precies mijn ding dus idd meer van dit soort films ja! 4 sterren.
mitchie90
Goeie film! Goeie cast ook. Het verhaal vond ik best uniek, ik ken zelf in ieder geval geen film met een dergelijk verhaal. De sfeer van de film deed me een beetje aan Disturbia denken.
mnrk
Een prima film.... De film is opbouwend goed en de sfeer in de film maakt het helemaal compleet.
Ook het acteerwerk is goed, Dylan Walsh speelt zeer goed als David Harris en natuurlijk voor het vrouwlijk schoon hebben we Amber Heard
FillumGek
Dit is typisch weer een film die bekendheid geniet, maar waarvan het grootste gedeelte van het volk waarschijnlijk niet weet dat we hier met een zoveelste remake te maken hebben. Mensen die dan ook roepen dat ze meer van dit willen of Walsh zo'n ongelofelijk creep vinden heb ik maar één tip: ga het origineel zien.
Die is geheel in de lijn der verwachting een stuk beter. Om niet helemaal het bewandelde pad te belopen zijn er een paar extra personages ingeplakt die hun eigen dingetje afwerken. Een groot verschil met de jaren '80 versie is dat daar de onheilspellende band tussen stiefvader en dochter enorm bijwerkte aan de sfeer. Hier is gekozen voor een zoon die ook nog eens van een militaire school afkwam en dat is meteen een stuk minder geloofwaardig. Hij zou immers makkelijk voor zichzelf op kunnen komen, terwijl Stefanie in het origineel maar een kwetsbaar meisje is die ook nog een hechte band heeft met haar moeder. Michael heeft ook nog een broertje en een zusje die echt geen enkele meerwaarde hebben, evenals een paar andere personages.
Alleen Amber Heard is daar de moeite van. Niet omdat ze zo'n boeiend personage is, maar wel een lekkere verschijning. Als er geen spanning in de film aanwezig is moet je je gram maar ergens anders halen. Walsh doet zonder meer zijn best, maar de prestatie van Terry O'Quinn evenaren is een onmogelijke opdracht gebleken. Er heerst een minder beklemmende sfeer in het huis en het ontbreken van spannende achtergrond muziek is ook een gemis. Het hele verloop van de film is zeer voorspelbaar, maar het einde ronduit slecht. Zo heeft de boel plotsklaps afkappen zoals in veel oude films gebeurd toch nog een voordeel.
De film keek best weg, maar dat is te danken aan de aardige prestaties van Dalsh en het lekkere lijf van Heard. Het ontbreekt nogal aan een spannende sfeer. In dat opzicht past de film precies in deze tijd. We worden 'verwend' met flauwe schrikeffecten, veel te veel onnodig drama en wat bliksem, maar een goede spanningsopbouw ho maar. Daarom nogmaals: zoek dat origineel eens op.
Leon17
Ik vond het een zenuwslopende film maar op sommige momenten wel voorspelbaar, goeie cast ook. 3 sterren!
Electric_Feel
Gisterenavond gezien om eens te ontspannen na een hele dag leren. En ik moet zeggen het was geen slechte film, maar een echte hoogvlieger was het ook niet. Het sfeertje in de film vond ik wel leuk, maar sommige momenten vond ik toch té voorspelbaar. Het einde vond ik ook maar matig, ik had een sterker einde verwacht...
Voor mij deed deze film mij een beetje denken aan Disturbia en als ik moet kiezen tussen de 2, dan ga ik toch voor Disturbia, die toch in alle opzichten beter is dan The Stepfather.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

El Orfanato