Genre: Thriller / Misdaad
Gesproken taal: Duits en Engels
Releasedatum: 17 december 2009
Plot The Stepfather
"Daddy's home"
Michael Harding keert terug naar huis na een periode op de militaire school gezeten te hebben. Eenmaal thuis ziet hij dat zijn moeder erg gelukkig is met haar nieuwe vriend, maar Michael vertrouwt het niet helemaal. David, de nieuwe vriend van zijn moeder, is verdacht vaak aanwezig om een helpende hand te bieden. Is hij echt zo aardig als hij lijkt, of zijn de twijfels van Michael terecht?
David Harris
Mrs. Cutter
Captain Mackie
Jackie Kerns
melvddonk
De film begon erg leuk. Geweldige openingsscène met geweldige muziek. Ik zat meteen helemaal in de film en verheugde me op wat er komen ging. Dat had ik niet hoeven doen. De film werd nergens meer zo sterk als in de openingsscene. De spanning was ver te zoeken en het was ontzettend sfeerloos.
Het verhaal opzich is erg leuk, maar de uitwerking is ronduit slecht. Vooral de geforceerde, voorspelbare schrikmomenten vond ik erg slecht. Ook het sfeertje wat ze probeerden neer te zetten was totaal mislukt. Waarom toch altijd die onweer? Het voegt totaal niets toe.
De cast was een van de weinige positieve dingen in de film. De personages die zij vertolkten waren dan wel ontzettend boring, maar vooral Penn Badgley en Amber Heard waren ontzettend leuk om naar te kijken en zij maakten dan ook een hoop goed.
Zoals ik al eerder aangaf vond ik het verhaal wel erg leuk en samen met de cast zorgde dit ervoor dat de film, ondanks het gebrek aan enige spanning, prima weg te kijken was. Ik zal binnenkort het origineel eens een kans geven. Hopen dat het beter is als dit.
clockwork72
Gisteren herzien, ook bij herziening blijf ik dit een geweldige film vinden. Zijn er trouwens nog meer films in dit genre met een beetje hetzelfde verhaal? (heb Disturbia al gezien) En dan bedoel ik geen oude films zoals Rear Window enzo maar gewoon een beetje van deze tijd.
Meneer Bungel
Daar zijn toch topics voor? Bijvoorbeeld: Film >> Algemeen >> Ik zoek... een soortgelijke film (zelfde genre / onderwerp)
Leo1954
- 2073 berichten
Misschien een film waar er dertien van in een dozijn gaan, maar spannend was ie wel. Gewoon een lekkere triller.
gauke
Remake uit 1987 waarbij in vergelijking met het origineel de familie bijna verdubbeld is en er een paar subplots bijgeschreven zijn. Het effect is dat het meer kindvriendelijk gemaakt is, wat gekunsteld lijkt en daardoor minder overtuigt. Je kunt dus beter het origineel zien, een echt verrassende en intelligent gemaakte thriller.
juliegirlxoxo
Vanaf het begin weet je al wie de dader is maar dat maakt het niet minder spannend.Het is een echt goede thriller,niet te overdreven en ook niet te soft,er precies tussen in.
Ook het einde was top,niet een happy-end maar ook geen droevig einde.
Penn speelt echt geweldig het was echt leuk om hem eens in een andere rol te zien dan die van Gossip Gir want dit genre is echt wel iets anders dan die serie,zijn gezichts uitdrukking is geweldig.
SlasherMovieMan
oké persoonlijk ben ik niet degene die zegt dat pg-13 niet eng is, maar dit wel heel erg cheesy horror crap!!!
juliegirlxoxo
De film is ook niet bedoelt als horror maar als thriller
- 11915 berichten
Lieve Julie, had je het happy end niet vanaf begin af aan al zien aankomen? En heb je de enorme plotholes over het hoofd gezien? Viel het jou niet op dat het enige wat Amber Heard hoeft te doen is in haar bikini rond te lopen? En werd je niet gek van de enorm voorspelbare schrikeffecten?
bjerik76
goede thriller, niet vies en bloederig, het bouwt zich langzaam op.
Het is wel allemaal een beetje zoals er meerdere films zijn.
1 film foutje bij het zwembad, Michael en zn vriendin komen uit het zwembad om even de zolder uit te pluizen, en ze zijn kurkdroog, maar de natte voetsporen liggen door hel hele huis ??
Het dan weer net het allerlaatste minuutje wat je eigenlijk niet moet zien, maar heb me wel prima vermaakt.
Het is wel allemaal een beetje zoals er meerdere films zijn.
Er zijn wel meer van dit soort stommiteiten en met deze twee dingen som je precies op waarom dit imo een van de allerslechtste films aller tijden is.
DjFrankie
Hele goeie thriller, gewoon kijken.
Dat klopt en net gedaan, gewoon een spannende film, niks meer en niks minder.
Ieder geval altijd goed voor een avond.
Saving Pvt. Pyle
Wat een vervelende film, zeg. Ik kan er gewoon niet lang naar kijken.
Veel te glad. Typisch gericht op 14-jarige meisjes. De remakes hebben daar wel meer last van. Puur gericht op pubers.
Het origineel was donker en realistischer waardoor het ook enger werd.
Dit is gewoon waardeloos.
Thomas83
Hilarisch dit soort films met de wolf in schaapskleren. Direct loopt hij al te slijmen, en lokt hij naïef gedrag van het vrouwtje uit. Die slijmpogingen zijn gewoon heerlijk, zo slecht en dan toch effectief.
De bad guy is hilarisch, hoe hij steeds overal opduikt en voor heel goedkope schrikeffecten zorgt. Ook grappig hoe je alles exact van tevoren uit kunt tekenen. Het plotverloop, de wendingen, de clichés (werkelijk allemaal zitten ze er wel in), de goedkope vaak visuele hints die worden achtergelaten, de extreme toevalligheden en timing.
De zoon is een wat vervelende typische puber die zich in zijn eigen wereldje opsluit vaak. Zijn vriendin voegt echt totaal niks toe. Zit wel heel opzichtig in de film om steeds allerlei hitsige poses etc. aan te nemen. En dan hebben we ook nog die jengelende zouteloze soundtrack. Hooguit leuk voor pubers. Als je de film niet serieus neemt valt er nog genoeg te lachen. 2.0*.
marximaal
Dit viel mij ook op en was van plan dat hier even te melden maar ben dus duidelijk niet de enige hier
De film viel mij ook erg tegen.
StevenMighty
Lekker spannende thriller, erg van genoten.
De 4e in de Stepfather reeks, maar het concept blijft het goed doen en gaat niet vervelen.
Deze stiefvader deed het ook weer heel goed (hij deed me bij momenten denken aan Jeff Bridges in The Vanishing ) Zich voordoen als de ideale gezinsman.. maar beetje bij beetje komen z'n gestoorde trekjes naar boven. Heel leuk vind ik dat altijd.
Met het einde was ik ook erg tevreden, precies waar ik op hoopte
Gewoon een goeie thriller zoals het hoort. Zeker eens kijken dus.
Een vermakelijk filmpje van begin tot einde.
Het is hier en daar wat vergezocht en ook niet echt eng of origineel, maar het verveelt geen seconde. Walsh zet de boze stiefvader behoorlijk goed neer. Ook de rest van de cast doet het redelijk. Amber Heard is hier vooral gekozen voor haar verschijning, want ze mag constant in andere bikini’s komen opdraven. Helemaal niet erg, want ze is een erg prettige verschijning.
De tweede helft verloopt voorspelbaar en met de nodige clichés, maar het blijft leuk, dankzij Walsh. Op het einde werd ik toch nog enigszins verrast. Ik had niet verwacht dat Walsh ermee weg zou komen. Dat vond ik wel leuk gedaan. Verder had het allemaal best beklemmender en beter uitgevoerd kunnen worden. Vooral met de personages wordt uiteindelijk maar erg weinig gedaan. Maar aan de andere kant blijft de vaart hierdoor hoog, en heb ik me mede daardoor prima geamuseerd.
Ik zou het origineel trouwens wel eens willen zien, eens kijken of ik die nog ergens kan vinden.
papaEd
Goede film die lekker wegkeek en niet verveelde. Acteerwerk was goed.
papaEd
goede thriller, niet vies en bloederig, het bouwt zich langzaam op.
Het is wel allemaal een beetje zoals er meerdere films zijn.
inderdaad viel me ook al op.
Daan258
Prima thriller.
Ik zat vanavond in me mappen met films te kijken en kwam ik deze tegen.
Ik had hem een aantal jaar geleden al is gezien maar ik kon me er niet veel meer van herrineren, dus heb ik hem maar weer is bekeken.
het was een prima thrillertje met lekkere spanningsopbouw en een goeie sfeer.
Acteren was ook zeker niet slecht en Amber Heard is natuurlijk ook een + puntje:)
Goed mee vermaakt en heb me geen moment verveeld.
Ronn040
Goede film! De spanning zat er goed in en het verveelde geen moment. Zeker de moeite waard om te zien!
The Beast
Goede film, je verveelt je geen moment.
Het enige nadeel in deze film is eigelijk dat het verrassings element weg is gezien de"bad guy" omdat je dat meteen al weet door naar de titel te kijken, en natuurlijk het begin van de film.
Naast dat ene nadeel zit deze film vol met actie spanning en blijft het een goede thriller, eentje waarvan ze er meer moeten maken.
3.5
- 11915 berichten
eentje waarvan ze er meer moeten maken.
Breng ze nou niet op ideeën...
jippie2010
Ik vond het een heerlijke thriller, kan niet anders zeggen...

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen