Genre: Thriller / Misdaad
Gesproken taal: Duits en Engels
Releasedatum: 17 december 2009
Plot The Stepfather
"Daddy's home"
Michael Harding keert terug naar huis na een periode op de militaire school gezeten te hebben. Eenmaal thuis ziet hij dat zijn moeder erg gelukkig is met haar nieuwe vriend, maar Michael vertrouwt het niet helemaal. David, de nieuwe vriend van zijn moeder, is verdacht vaak aanwezig om een helpende hand te bieden. Is hij echt zo aardig als hij lijkt, of zijn de twijfels van Michael terecht?
David Harris
Mrs. Cutter
Captain Mackie
Jackie Kerns
Tonypulp
Mijn eerste gedachte ging ook uit naar z'n échte gezin en niet 1 van de vele slachtoffers
gringo84
ik zal de film nog wel even bekijken kan het natuurlijk ook mis hebben,..hoef ook zeker niet perse mijn gelijk te halen als ik dat niet heb maar dat is wat ik er uit begreep...ff checke voor de zekerheid dan maar
reactie volgt
Ralf81
Sterke thriller! De stiefvader wordt overtuigend neergezet en je krijgt al snel medelijden met het gezin.
Helaas verliest de film zich wel wat in de speelduur, want de vaart is er regelmatig uit. Ruim anderhalf uur is toch wat te lang om het verhaal te vertellen.
De film bevat ook weer de nodige cliché's, en het einde is toch ook vrij doorsnee.
Toch is de film met vlagen erg spannend en vlieg je regelmatig even van je stoel. De vriendin van Michael droeg zeker ook bij aan het kijkgenot
Ik lees dat het origineel beter is, dus misschien die ook maar eens kijken.
Redelijk onderhoudende thriller over een stiefvader die niet zo aardig is als hij lijkt.
The Stepfather is echt zon filmpje om eens weg te kijken en waar je na afloop eigenlijk al niet meer aan denkt. Het is geen beste film, maar voor de anderhalf uur dat hij ongeveer duurt is het best te kijken.
Dit komt mede door het aardige acteerwerk en het feit dat de stiefvader wel aardig tekeer gaat. Hij maakt er toch wel een paar dood. Zijn rol is wel een heel behoorlijke. De andere rollen waren niet boeiend. Het vriendinnetje van de zoon was trouwens wel een mooi meisje.
Ondanks de voorspelbaarheid was het soms best spannend en aardig. Ik had dan ook 3* willen geven, tot dat ik het einde kreeg te zien. Echt vreselijk hoe ze het grootste cliche in een horror of thriller weer erin verwerken: De stiefvader wordt neergestoken en uiteraard loopt dan iedereen weg waarna hij toch nog leeft.
Ik vind dat altijd zo onzinnig. Steek hem dan nog 5x in zijn nek. En of dat niet stom genoeg was blijkt hij het ook nog eens te overleven doordat hij kon ontsnappen (na weer een clichemoment aan de dakrand waar hij toch niet vanaf gevallen was in 1e instantie. Dat einde levert de film toch nog een onvoldoende op.
Noodless
Eigenlijk kan ik me wel vinden dat het slot de film een beetje verpest.
Inderdaad zo clichématig als het maar kan.
Voor de rest best te pruimen en de rol van The Stepfather werd goed ingevuld. Het vriendinnetje van de zoon is
een mooie meid en heet Amber Heard, die we kennen van vooral All the boys love Mandy Lane en Never Back Down. Daar ga we nog van horen, zeker weten.
6,5/10
Mai*
Leuke zondagmiddag film...
Verder veel kleine fouten ondekt..jammer!
Toch vermakelijk en goed geacteerd. Wel cliche verhaal.
AmazingPP
Goede remake van de jaren '80 cult-klassieker met Quint in de hoofdrol. Hier zien we Dr. Macnamara (Nip / Tuck) in een compleet andere rol. Ik was zijn dokter rol dan ook snel vergeten. Prima camerawerk, zeker de finale is prachtig geschoten. Inderdaad ben ik het eens met Mai: ik heb ook wat kleine foutjes ontdekt, maar dat mag de pret niet drukken. Ik vond deze remake beter dan het origineel, wat niet vaak gebeurd. Prima vermaak voor de zaterdagavond, met een zak popcorn en anderhalve liter cola voor je neus! 4 *
schram101
Best aardige thriller die wel behoorlijk cliche aanvoelt. Hoewel de film soms best spannend is en er nog redelijk wordt geacteerd, voelt het einde een beetje vreemd aan. Hoewel het niet eens vreselijk is een einde volgens de clicheregeltjes af te werken, wordt het hier toch niet goed gedaan. Het is geforceerd, snel en totaal niet spannend.
Overigens ben ik het met de meeste eens: Amber Heard is een prachtige griet!
Beste schrikmoment uit de film: die klote kat
Bubblez
- 2060 berichten
Hmm, zoals iedereen eigenlijk al zegt: veel cliché. Deze film deed me qua opbouw en plot erg denken aan films als The Hand That Rocks The Cradle en Single White Female: Het draait allemaal om een psycho die de rol vervult van een braaf persoon, en terwijl iedereen om die persoon heen al van mijlen ver kan zien dat er iets mis is, wordt het maar weggewuifd en vervolgens eindigt het in een "grand-finale" die nergens op slaat. Logischerwijs was ik als stiefpa in deze siuatie allang gevlucht, gezien het al gauw te heet onder de voeten wordt. Er zijn vóór de helft van de film al drie mensen die hem verdenken van vreemde praktijken.
Erg standaard.
Wat ziet Sela Ward er trouwens ongelofelijk botox-ig uit. Weer zo'n mooie vrouw die het slachtoffer wordt van plastische chirurgie.
glimmerman2000
Aardige film, maar ik irriteerde me nogal aan de actrice:Amber Heard...Een bloedmooie vrouw, waar ik zeerzeker niet vies van ben, maar moet het stigma nu altijd weer kloppen....Het mooie blonde meisje, enkel in haar zwemkleding laten opdraven...pfffff
Mooi blondje meisje, enkel goed voor het flaneren:D....Het mooi zijn, en sexy overkomen....Moeilijke job;)
Maar ja, verder dus een aardig filmpje:D
Jozz
Degelijke thriller met goed acteerwerk.
Wat mij betreft had de film wel iets korter kunnen duren. Meestal duren dit soort films niet langer dan 1,5 uur, en dat was ook voor The Stepfather genoeg geweest. Verder ben ik het met anderen hier eens dat het einde enigszins teleurstellend is. Zeker die eindscenewaarin Michael met de stiefvader van het dak valt. Een cliché einde als dit is niet erg, maar deze "final battle" kwam wel erg snel tot een eind, jammer
Ondanks de kritiek toch wel een 3.0 waard
Elineloves
Best een verrassing deze film. Had er niet veel van verwacht, hier en daar klopt het niet helemaal en is het wat voorspelbaar, maar hij heeft me zeker weten te boeien. Sterke opening, maar naarmate de film vordert kakt het een beetje in.
Ach, niet teveel over nadenken, ik heb me vermaakt.
Degelijk gemaakte, spannende remake die iets weet uit te stijgen boven de middelmaat door een goede cast en stijlvolle cameravoering. Dylan Walsh is uitstekend als de ogenschijnlijk sympathieke maar behoorlijk verknipte titelfiguur. In de finale laat de film wat steken vallen en zakt de film af naar een wat bedenkelijk niveau, maar tot die tijd valt er flink wat te griezelen. De eerste vijf minuten zijn het beste; zo creepy en verontrustend als in de openingsscene wordt het daarna niet meer. Fans van actrice Amber Heard komen in ieder geval flink aan hun trekken; zij loopt uitsluitend rond in ondergoed en bikini.
Waku
Ondanks een voorspelbaar verloop en dat dit een remake is heeft "The Stepfather" mij niet verveelt.
Spanning wordt goed opgebouwd. Acteerwerk is ok.
Voor filmliefhebbers die nog niet eerder de originele versie hebben gezien zal deze uitvoering zeker geen teleurstelling zijn.
brucecampbell
Het is te lang geleden dat ik het origineel heb gezien, dus onmogelijk om deze daarmee te vergelijken. Deze film op zich biedt genoeg spanning en heeft een meer dan degelijke hoofdrol van Walsh.
Wel een voorspelbaar einde, maar toch een leuke film.
Lurker ll
Ik heb tot aan de aftiteling op het randje van mijn bed gelegen. Die stiefvader is een doorgewinterde freak en inderdaad een geniale uitspraak: 'Who am I here?'
Hij staat op dat moment onder druk, wat menselijk is als je op deze manier bezig bent..LOL!
De mobieltjes worden ook slim en origineel toegepast in het verhaal! De film heeft een spanning die ik ook voelde in de jaren 80 bij horrors(ik weet dat dit een thriller is).
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Hmm.. niet zo leuk als ik hoopte. Heb het origineel nooit gezien dus kan daar niks over zeggen.
Het idee is best leuk en het is heeft bij vlagen wat leuke vondsten. Erg eng is het verder niet, schrikmomenten zijn niet om van te schrikken, en het is is allemaal niet bijster origineel of onvoorspelbaar. Doordat de stiefvader er de hele tijd is hangt er wel een lekker sfeertje.. alleen het word allemaal teveel uitgesteld en er gebeurt soms te weinig wat die sfeer een beetje verpest. Ook is het voor dit onderwerp toch ietsje te braaf voor mijn gevoel.
Cast best redelijk. Amber Heard is inderdaad een stunning lady, maar wat irritant is ze toch.. dat je in eerste instantie niet geloofd in een evil stepfather, maar ze moeten er in deze film echt in doordrijven. Nu ik er over nadenk, Amber Heard heeft voegt eigenlijk heel weinig toe aan deze film behalve wat kijkvoer en het cliche-momentje op het eind met de mobiel waar de batterij van leeg is..
Einde is ook best wel gaar, alleen daarvoor al een half puntje aftrek. Jammer, hier zat veel meer in.
erpunited
Ik vond hem wel leuk. Heb lekker met spanning zitten kijken. Heb me uitstekend vermaakt. Ik kan niet vergelijken met de originele versie. Heb die nooit gezien. Vond het acteren wel maar matig daarvoor wat puntenaftrek.
RooieBloemkool
The Stepfather
Een redelijke score op MovieMeter heeft mij doen beslissen deze film te gaan kijken. Zonder verwachtingen ben ik deze film ingegaan en het heeft me verrast!
Vanaf het begin een erg leuke, vlotte, en bovenal spannende film waarin een seriemoordenaar op een slinkse wijze uit handen weet te blijven van de politie. Als mevrouw Harding verliefd op hem wordt, trekt hij bij de familie Harding in en wordt stiefvader van haar 3 kinderen. Langzamerhand krijgt Micheal Harding, de oudste zoon, steeds meer argwaan over zijn nieuwe stiefvader.
De uitwerking kan naar mijn mening soms wat beter. Ik had op wat meer confrontaties gehoopt tussen de stiefvader en Michael en haar moeder. Op het eind na gebeurt dit weinig. Soms denk je dat er wat gaat gebeuren (keer op keer bouwen ze hier de spanning goed op!), maar elke keer is het net niet. Dit is uiteraard wel een goede opbouw naar een mooie climax, die uiteraard komt.
De spanning is gedurende de hele film erg goed en houd je je op het puntje van je stoel. De acteerprestaties zijn daarnaast ook goed, en een leuk puntje van deze film is natuurlijk Amber Heard.
Vermakelijke thriller.
bladerunner2007
De film heeft me zeker vermaakt, maar wat duurde het lang........en dan dat einde, verschrikkelijk inderdaad hoor.
De film mist net iets aan kracht of snelheid.
Ik geef m een 2,5
Spartaan1986
Doorsnee film met een voorspelbaar einde. Verveeld gelukkig niet en is op bepaalde momenten toch nog spannend.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime