The Hangover (2009)
Genre: Komedie
Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Todd Phillips
Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis
Releasedatum: 11 juni 2009
Bekijk via Videoland
Plot The Hangover
"Some guys just can't handle Vegas."
Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.
- Trailer (YouTube)
- The Hangover (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Mr. Chow
Melissa
Mike Tyson
AchmedATM
Ik had er veel minder van verwacht...
Ik had juist veel meer verwacht, ik zeg niet dat het een slechte film is, het is zelfs een van de beste van 2009. Hij ging voor mij een beetje snel voorbij. Maar de grappen waren wel goed en Zach Galifianakis personage (molig met baard) was gewoon de beste.
Ik ging met 5 sterren verwachting deze film kijken maar ik geef hem nu 4, zonder Zach was de film gewoon niks. Want wie anders zou de volgende quote zo grappig kunnen overbrengen;
Oh, you know what? Next week's no good for me... The Jonas Brothers are in town. But any week after that, it's totally fine.
Hopelijk wordt The Hangover 2 even goed als deze.
clockwork72
Ik heb me echt helemaal kapot gelachen. Dit is echt een van de beste komedies die ik ooit heb gezien. Vooral het begin was echt goed.
Ik geef een 4,5*
mcdaktari
In dezelfde baggerkwaliteit als Koerok bedoel je (en dat schrijf je in het Nederlands trouwens niet met een Q). Er circuleert van deze film op internet nog niets wat ook maar in de buurt komt van het niveau van een DVD-rip. Trust me, op het vlak van internationale Internet/usenet video releases maak je mij echt niets wijs.
Ik wil jou ook echt niks wijs maken , ik zeg alleen dat ik een heel goeie kwaliteit heb gezien. En ik bepaal zelf wel of ik die goed vond of niet
fotzenbikkel
"Heel" goeie kwaliteit?; Je bepaalt inderdaad helemaal zelf of jij die matige kwaliteit (low res kan objectief gezien immers nimmer "hele goeie kwaliteit" genoemd worden), wel acceptabel vindt.
Hopelijk wordt The Hangover 2 even goed als deze.
Ik had de film gelijk op de voorpremiere dag gezien. Weinig meningen en ik basseerde mijn bezoekje op de trailer en de Veronicagids beoordeling.
Dus ik had wel alle redenen om niet al te veel te verwachten whehe.
Al kan deze film in mijn ogen geen tegenvaller zijn haha
mcdaktari
ach ja ik zou hier nog op door kunnen gaan maar ik zal de eer aan mezelf houden
Lunith
Ik had helemaal niets van deze film verwacht. Dacht eigenlijk dat het zo'n standaard onderbroekenlol-film zou zijn - heel flauw dus - maar ik vond hem verrassend leuk. Om sommige scènes heb ik echt dubbel gelegen. Natuurlijk zijn bepaalde plotwendingen voorspelbaar, maar dat mag de pret niet drukken. Een aanrader als je eens flink wilt lachen.
Koerok
Als mininova en de videobron van de versie die jij bekeken hebt trouwens aan jouw kwaliteitstandaard beantwoord, ligt op dat vlak mijn 'kwaliteitstandaard' echt een heel stuk hoger.
Overigens hoeft de kwaliteit van een DVDSCR niet minder te zijn dan die van een DVDRIP. Een DVDSCR is in principe gewoon een DVDRIP, maar dan van een pre-released DVD, die verspreid wordt naar bijv. journalisten ter beoordeling (al zal dat tegenwoordig steeds minder vaak gebeuren).
De kwaliteit die we tegenwoordig kunnen bereiken met beeld en geluid is natuurlijk fantastisch, maar daardoor vergeten we nog wel eens dat het ten eerste gaat om de inhoud!
Veruca
Jullie hebben nou serieus een discussie over de kwaliteit van een film, relax. De één vind deze film leuk, de ander niet. That's it. Klaar uit, niet moeilijk doen over kwaliteit.
Even over, dat dit de remake is van Dude, where's my car. Dat is de meest gare film die ik ooit heb gezien. En het enige waarom ik moest lachen in die film was "DUDE WHERE'S MY CAR?" en alleen maar omdat Ashton Kutcher zo'n domme kop kan trekken. Al vind ik Ashton Kutcher een stuk beter aanzicht dan deze drie heren. Ondanks dat, was Dude, where's my car een verschrikkelijke film, die ik overigens gister weer eens op rtl5 heb gekeken. En the hangover heeft heerlijke humor waar ik constant dubbel heb gelegen.
Koerok
Ik gaf mijn mening, namelijk dat ik 4 sterren belachelijk vind voor deze film. Door die opmerking voelden bepaalde mensen zich een beetje op de tenen getrapt. Er kwamen wat reacties en van het een kwam het ander.
That's all.
Ja omdat je ook wel normaal commentaar kan leveren, zo kan je wel bij alle films wel zeggen dat de score belachelijk is.
Koerok
...zo kan je wel bij alle films wel zeggen dat de score belachelijk is.
Ik heb het deze keer wel gedaan, omdat ik oprecht verbaasd was. Het was dus gewoon een korte snelle spontane reactie 'from the heart'. Niets meer, niets minder. Los daarvan ben ik liberaal ingesteld, erken ik terdege dat smaken verschillen, en gun ik mensen hun plezier. Dus wie hier van houdt: Ga vooral kijken en have fun!
clapperloader
Met grote verwachtig ging ik uiteindelijk tóch nog naar 'The Hangover'. Misschien was het al fout om met grote verwachtingen te gaan, maar na alles wat ik van vrienden gehoord had en het cijfer chekte op moviemeter kon ik niet anders.
Opzich vond ik het een grappige film. Met een soortgelijk plot als 'Dude where's my car.' Natuurlijk is deze film vele malen beter, daar hoef ik ook niemand van te overtuigen. Echter, toen ik de bioscoop uitkwam had ik nog steeds een 'Mwoah' gevoel.
Het juweeltje van de film was natuurlijk Zach Galifianakis (de zwager van Doug). Hij was degene met de beste grappen en gaf het geheel continu een grappig sfeertje. zonder hem zou de film een stuk minder grappig zijn.
Toch uiteindelijk heb ik een paar dingen overdacht die ik helemaal niet zó grappig vond en soms zelfs irritant. Zoals de chinees die de nep-Doug ontvoerd had. Wat een irritant mannetje zeg.
Al met al, een leuke komedie, maar niet leuker dan de meeste goede.
b4s1986
makkelijk nummer 1 komedie van dit jaar! leuke film, verveeld geen minuut wat heel belangrijk is voor komedies van tegenwoordig!
Severus
De meeste comedy films krijgen mij niet aan het lachen. Maar deze echt wel.
Grrrr Serverus
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
De meeste comedy films krijgen mij niet aan het lachen. Maar deze echt wel.
Grrrr Serverus
We verwachten graag je stem
Malvito
Het idee van 'Dude, where is my car', alleen dan tíg keer zo goed. Ik heb enorm gelachen om de film, sterker nog, ik heb nog nooit zo gelachen om een bioscoopfilm in tijden! Geniaal gemaakt, ik kan niet wachten totdat de film uit is op dvd.
Thom1994
Ik wil hierbij de humorloze mensen die naar deze film gaan bedanken, voor het verzieken van de score van deze erg goede en ook heel grappige komediefilm.
AchmedATM
Hij verwacht natuurlijk een 4,5 gemiddeld
. Die 0,5 stemmen vindt ik wel raar, maarja ieder zijn smaak!?
gukker
Deze komedie heeft het allemaal:
een origineel verhaal, veel humor en goed acteerwerk
Vind het alleen wel jammer dat veel van de muziek die je in de film hoort al bestaande muziek is (Who let the dogs out etc.)
chevy93
Deze komedie heeft het allemaal:
een origineel verhaal, veel humor en goed acteerwerk
Volgens mij is alle muziek uit elke film al bestaande muziek.
De ene is alleen wat bekender dan de andere
Iron Maiden
hij bedoelt eerder dat de film geen eigen geschreven soundtrack heeft.
13woutie13
erg grappige film, waar ik wel een paar keer heb stuk gelegen.
Maar voor zo'n film kan ik echt niet hoger dan 4* geven
DonLeone
overal lees ik dat deze film supergoed is, staat ook al vanaf de release in de top 250 van imdb
ik vond de film wel goed, maar niet zo goed dat die in de top 250 aller tijden moet staan
het is grappig en een leuke n origineel verhaal, dat niet hoor, maar gewoon, er zijn veel betere films die meer recht hebben om in die toplijst te staan
Ja maar veel films zijn niet met elkaar te vergelijken.
Dit is een komedie, dus je moet hem ook met andere komedies vergelijken. Niet met zomaar willekeurige films uit de top van de toplijsten natuurlijk
Elke soort film is weer goed op z'n eigen manier
mvd1968
Voor mij al de topper qua komedie van 2009!!
Wat een schitterend verhaal en acteurs.
Voor mij echt een 5 waard
Heb hem in de bios gezien en als die straks op dvd uitkomt ga ik hem zeker nog een keer bekijken

The Hangover Part III
2013

The Hangover Part II
2011

Brak op nieuwjaarsdag? Vandaag kijk je naar 'The Hangover' op televisie

Geliefde komedie 'The Hangover' vanavond (14 juli) op televisie te zien

'Casino,' 'Ocean's Elven' & andere filmklassiekers: waar wordt gokken gethematiseerd?

De tien best beoordeelde films van de jarige Bradley Cooper (49)

Intouchables

Shutter Island
Mystery / Thriller, 2010

Toy Story 3
Animatie / Komedie, 2010
blackjackstag nighthangoverlost weekend bag over headchapelhit with tire iron geheugenverlieslas vegasdrugsduringcreditsstingerelevator