The Hangover (2009)
Genre: Komedie
Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Todd Phillips
Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis
Releasedatum: 11 juni 2009
Bekijk via Videoland
Plot The Hangover
"Some guys just can't handle Vegas."
Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.
- Trailer (YouTube)
- The Hangover (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Mr. Chow
Melissa
Mike Tyson
anne J
Een heerlijke film! Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zó veel en hard heb gelachen bij een film, naast (de geniale) hot fuzz, en zoveel plezier heb gehad bij een komedie.
Zeker eentje die ik nog eens zal bekijken.
Het gaat gewoon helemaal nergens over, en dat is het briljante.
Een aanrader, eindelijk weer eens een grappige komedie!
Melvin Udall
Door gebruik te maken van wat "oudere" heren en daarbij horende levens weet The Hangover zich te onderscheiden van genregenoten die vaak platvloerser en slechts op sex gerichte humor bevatten. Ook zit er iets van een verhaal in en bovendien zijn de acteurs helemaal top gecast voor deze rollen. Het blijft allemaal net binnen de perken en door de prima tijdsduur zeker niet langdradig. Zelden zo'n leuke aftiteling gezien trouwens.
M.Goodkat
Heel raar, na het bekeken van de film dacht ik dat ik het na een week zou vergeten maar samen met I Love You,Man weet ik nog alles van de film himself.
Niet verwacht, anyway, 0,5 oprkikken
zinedinezidane
Een zeer vermakelijke film die op elk moment blijft boeien.
Er zit absoluut voldoende humor in en deze is zeker niet te platvloers!
De acteurs zijn goed gecast en zetten een geloofwaardige prestatie neer. Bovendien zit het verhaal ook nog gewoon goed in elkaar met een leuk einde, wat de film af maakt.
Geen absolute topper, maar toch een aanrader.
Uncle_Junior
Ik had me hier helemaal niks van voorgesteld, maar heb meerdere malen in een scheur gelegen. DWIMC, maar dan een stuk beter uitgewerkt. Grootste pluspunt vond ik toch wel dat je, naarmate de film vorderde, echt mee ging leven met de personages. bij die geschifde Chinees en Black Doug dacht ik echt dat ze hem gevonden hadden, en op het laatst bij Stu en z'n achterbakse kutwijf.
Tevens; Mike Tyson heeft een nichten-slis-stemmetje.
El-royo
Zeker geen slechte film, maar na het lezen van alle reacties hier had ik er meer van verwacht. Er zit inderdaad wel een verhaal in, iets dat bij andere komedies wel eens ver te zoeken is. 3*
Prima komedie, met een inventief script en veel rake grappen. Het grootste pluspunt is de uitstekende cast; de akteurs vullen elkaar goed aan en zijn prima op elkaar ingespeeld. De bijrollen zijn soms helaas wat minder geslaagd. Die nichterige oosterse bad guy bijvoorbeeld had niet echt gehoeven. De film is aantrekkelijk gefotografeerd, vlot gemonteerd en is voorzien van een leuke soundtrack. Gaandeweg ontspoort het script enigzins, maar het geheel blijft op de rails. In ieder geval één van de leukste komedies van dit jaar.
June.
Geweldige film, heb echt constant zitten lachen hoewel het redelijk voorspelbaar was. Leuk voor een zondagmiddag op de bank.
peteypablo
Geweldige cast, het was gelukkig niet zo 'n domme american pie achtige film
heerlijke film om gekeken te hebben !
candymancandyman
Leuke film maar voor mij geen topper. Heb alleen moeten lachen om de eindfoto's, dat is meer mijn humor. Had hier meer van verwacht.
hangoverfan
komaan mensen!!!
dit is de komedie van de laatste jaren!!!!
die heeft alles wat een goede komedie hebben moet...
vind het jammer dat er nog teveel word gezeurd over het "verhaal"
het is gewoon lachen van begin tot eind
allez das mijn bescheiden menig toch
arco1974
motherfuckerrrrrrrrrr!!!! (als die japanse dan wel chinese maffiabaas, dat roept terwijl hij zijn autoraam sluit...hahaha geweldig,) Bij deze wel wat voorspelbare film, heb ik mij, als mede de hele zaal geweldig vermaakt! Leuke komedie die het kijken meer dan waard is
NERD
Hoe geslaagd ik deze film en veel van zijn grappen en personages ook vind, ik heb mij juist uitermate geergerd aan die Chinees/Japanner. Althans, ik lag in een deuk om hem tijdens die scene waar hij uit de kofferbak sprong jammer dat het daar niet bij gebleven is.
Toch blijft dit een van de beste comedies van de laatste jaren.
Rodger
Gewoon een leuke komedie.. vermakelijk om te kijken...
Maar de waardering is hier te hoog...
balloe
ik lag echt strike bij die motherfuckerrrrrr, zalig moment, voor de rest nog goed gelachen, film was zeker de moeite, de film is wel redelijk voorspelbaar, maar dit stoorde mij totaal niet.
Ceeda7
komaan mensen!!!
dit is de komedie van de laatste jaren!!!!
die heeft alles wat een goede komedie hebben moet...
vind het jammer dat er nog teveel word gezeurd over het "verhaal"
het is gewoon lachen van begin tot eind
allez das mijn bescheiden menig toch
dus jij hebt gewoon een profiel aangemaakt voor deze film?
Respect.
TragieStar.*
Pff wat een slechte film vond ik het.
Ik moet eerlijk zijn dat ik maar het eerste uur van de film gezien heb ofzo.
Maar de film boeide me echt geen minuut. En de grappen vond ik echt slap en niet grappig. Het verhaal stelt geen reet voor.
Beetje overdreven. Geacteerd werd er ook niet door dat stel lelijke mannen.
Ik ga hier trouwens geen cijfer aan geven. Omdat ik hem niet helemaal gezien heb en te zwak vond en me niet boeide.
Meister
Geweldige komedie, zelf was ik zeer verbaasd en onder de indruk toen ik hem zag, leuk dat er weer zo'n film is geproduceerd het lijkt wel alsof komedie dood is.
Helaas zitten er teveel wendingen in het verhaal en het is een beetje onrealistisch, ze konden de film iets uitgebreider maken naar mijn mening,
alec
The best off comedy's, het lijkt alsof het een aaneenschakeling is van gejatte scènes, situaties en locaties van sterke comedy's de afgelopen 15 jaar. Herkenbaarheid alom en toch is het knap in elkaar gezet om er een nieuwe film uit te persen.
Het gemis aan hilarische situaties kan je de schrijvers niet verwijten, de orginaliteit wel. In dit geval, beter goed gejat dan slecht geschreven.
Een *3.5
Wachtmeester
Tijdje terug in de Euroscoop gezien. Het is erg lang geleden dat ik na het zien van een film spontaan in de lach schoot als ik eraan terugdacht. Ge-wel-dig!
wu-tang
toch iets meer van verwacht , em zeker omdat het dezelfde regiseur was als die van roadtrip wat helemaal een briljante film is !!!
mdokman
Ik vond hem hillarisch, voor mensen die wel van "over the top" houden.
Mr Marchoso
Dit is normaal gesproken niet een type film waar ik spontaan voor ga zitten. Bij "The Hangover" ben ik dan ook door de vele goede recensies toch maar naar de bios gegaan, en ik heb enorm genoten.
De film is natuurlijk een en al onderbroeken-lol, maar het is dan bij vlagen ook wel erg grappig. De personages, het acteerwerk en vooral de grappen maakt deze comedie een absolute must-see in dit genre.
Maar eerlijk is eerlijk, het is en blijf een comedie zonder enig verhaal of diepgang - wat ook totaal niet de bedoeling is - en daarbij komend vind ik dat de beoordeling hier wel aan de erg hoge kant is. Daardoor kan ik hem niet hoger geven dan een 3,5
willemfilm
Leuke film maar ik heb niet dubbel gelegen. Goed voor een regenachtige zondagmiddag, zou ik zeggen. Grappig. Geen topper.

The Hangover Part III
2013

The Hangover Part II
2011

Brak op nieuwjaarsdag? Vandaag kijk je naar 'The Hangover' op televisie

Geliefde komedie 'The Hangover' vanavond (14 juli) op televisie te zien

'Casino,' 'Ocean's Elven' & andere filmklassiekers: waar wordt gokken gethematiseerd?

De tien best beoordeelde films van de jarige Bradley Cooper (49)

Intouchables

Shutter Island
Mystery / Thriller, 2010

Toy Story 3
Animatie / Komedie, 2010
blackjackstag nighthangoverlost weekend bag over headchapelhit with tire iron geheugenverlieslas vegasdrugsduringcreditsstingerelevator