Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Spike Lee
Met onder meer: Edward Norton, Philip Seymour Hoffman en Barry Pepper
Releasedatum: 10 april 2003
Plot 25th Hour
"Can you change your whole life in one day?"
De film vertelt over de laatste vrije dag van Monty Brogan, voor hij zeven jaar de gevangenis in moet wegens het dealen van drugs. Hij zwerft door de stad tot zonsopgang met twee goede vrienden en een vriendin. Hij overdenkt zijn leven en hoe hij in deze situatie beland is.
Monty Brogan
Uncle Nikolai
Agent Allen
Senka Valghobek
gauke
"Iedere scene is doortrokken van morele twijfel" las ik in een resensie. Ik denk dat deze film daardoor zo goed is. De beelden van het puin van Grand Zero maken het nog schrijnender.
schande dat deze film niet in de top 250 staat.
Hoort hij ook niet thuis.
Zoals meerdere films.
Rick126
Heb het gevoel dat ik deze beter nog een keer over kan kijken met ondertiteling. Mijn engels kan er mee door maar denk dat ik net wat miste hier.
Tip: Kijk in het vervolg met ondetiteling aan (teletekst), is hij een stuk beter te volgen.
sn@ke
- 2077 berichten
Hoort hij ook niet thuis.
Zoals meerdere films.
Dit moreel bijzonder genuanceerd , en erg gestilleerde drama hoort voor mij op nr 1 in de top 250 thuis. Maar als je titanic in je top 10 zet, gaan wij het denk ik nooit eens worden hierover.
Donkerwoud
Voor mij ook een geslaagde film over schuld en onschuld. Heerlijk menselijk gedaan, waarbij Spike Lee echt door durft te dringen tot de nare eigenschappen van de mens. Ik vind hem vaak wat belerend in zijn opvattingen, maar hier dus absoluut niet.
Rick126
Weet iemand of het boek aan te raden is als je de film al gezien hebt? Lijkt me wel een goed boek...
Stino28
Op imdb zegt men dat de film het boek zeer accuraat volgt, vooral dankzij de goeie prestaties van Norton en Hoffman.
Gert P
Heb ook wel anderen als de Titanic erin staan hoor!
Titanic is gewoon super goed gemaakt.
Day-V
Scheelt niet veel
missl
goed verhaal en goed geacteerd.
het wordt door hele mooie scene's en goed gebruik van geluid een hele mooie film.
Lad
Net deze film op DVD gekeken. Ongelofelijk dat ik dat niet eerder gedaan heb! Wat een pracht van een film, regisseur Spike Lee heeft zoveel meesterstukken in deze film gevoegd!
De eerste scene zit meteen keihard erop met een grappig, sterk dialoog tussen Monty en Kostya, zo zullen we er nog verschillende krijgen in de rest van de film.
Toch krijgt de film dan een kwartierke een terugval, maar dat wordt later duidelijk waarom.
Het vervolg, tjah, kijk gewoon, het is één en al genieten geblazen. Vooral de ijzersterke scene van "F*ck them all" is zeer overtuigend. Ook de muziek past perfect bij de film en de acteerprestaties zijn lovend!
De film moet het ook hebben van de dialogen, die zitten werkelijk schitterend in mekaar!
5 sterren voor deze kraker!
Awake78
Heel aardige film. Vond alleen het tempo toch iets te traag, had wel iets meer vaart in mogen zitten. Vond tevens het verhaal van de leraar en student niet helemaal uit de verf komen. Buiten dat: een prima film. Vooral het eind is nogal vaak door mijn hoofd geschoten. Erg indringend.
Gert P
Titanic hoort ook niet thuis in de Top 250.
Heb ik ook niet gezegd.
De eerste films vind ik evengoed, zou dus ook zo maar op 8 kunnen staan bij mij.
Feit blijft dat hij goed gemaakt is en beter alds pulp fiction of kill bill etc.
maar hier gaat het over een andere film die ik ook niets vindt ondanks dat ik de dvd heb.
Prima, maar bij vlagen ietwat onevenwichtig drama met mooi thema. Met wederom een sterke Norton. Goed.
Apollinisch
Prima, maar bij vlagen ietwat onevenwichtig drama met mooi thema.
Het antwoord op de vraag die je niet stelt: onevenwichtigheid m.b.t. het verhaal.
Oké.
En als je nou eens mee zou delen in welk opzicht het verhaal zo onevenwichtig is...
Oké.
Opnieuw een antwoord op een vraag die je niet stelt
Het thrillerachtige zijplotje waarin Norton uitzoekt wie hem verraden heeft, alsmede het liefdesplotje (soms) vond ik de film een beetje uit balans halen.
Tevreden?
Apollinisch
Hier neem ik genoegen mee.
Ik ben het er niet mee eens, maar dat is een tweede.
Hier neem ik genoegen mee.
Ik ben het er niet mee eens, maar dat is een tweede.
Mooi!
gondwana
Vooral heel sterk acteerwerk in deze, origineel gebruik en montage van muziek, veel verschillende emoties doorheen de film, goed gebruik van van locaties, decor en archiefbeelden.
had niet verwacht dattie zo goed ging zijn.
Slynkin
Ik ben het eens met Zinema.. het is inderdaad compleet uit balans. Alleen zie ik dat als een groot pluspunt in dit geval. Door constante wendingen in het verhaal en de personages, weet je totaal niet wat je kan verwachten. De morele vragen vliegen je om de oren, maar ze worden niet letterlijk gesteld. Je moet ze willen zien.
Ik heb zelden een film gezien die zo goed omging met morele vragen en anti-clichés. Ze proberen aan de ene kant keihard te provoceren, en toch doen ze dat vaak op een subtiele manier. Het past allemaal perfect in het plaatje.
Eigenlijk verdient deze film een plek in mijn top 10.
guylopez93
schande dat deze film niet in de top 250 staat.
hij staat er wel in hoor
Gert P
Waarom zou hij er in moeten staan?
Zo'n goede film is dit niet hoor?
In ieder geval voor mij niets bijzonders ondanks dat ik hem op dvd heb.
Draai hem eigelijk nooit meer. zoals meer films hier in de top 250.
Deze top 250 weikt nog al af van www.dvd.nl en op imbf.
Lijkt hier wel op een kudde, als een paar gerenomeerde leden het goed vinden moet je mee doen om er bij te horen.
guylopez93
ik vond dit wel een goede film
goed verhaal, goede uitwerking en uitstekend geacteerd door Edward Norton. De film is origineel. onvoorspelbaar en heeft een heel goed einde
joeriL
Goede rol van Norton zoals altijd. Geweldige rol van barry white, echt een ontdekking voor mij deze knul. Voorderest vond ik het op het eind net wat teveel melodrama, voor de rest een film met af en toe hele mooie momenten en wat mindere.

American History X
Misdaad / Drama, 1998