• 9.383.275 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Chris D'Amico / Red Mist

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

planet_of_death schreef:

Dat is wel vreemd. Een "beetje vreemd en geweldadig" is niet automatische Tarantino.

Precies, Taratino zou nooit een film als dit afleveren. Er zitten wel een aantal Tarantino elementen in (maar die zitten ook in films van Ritchie) en deze had af en toe wel wat weg van Kill Bill. En alhoewel Tarantino meestal zijn films gebaseert op jaren 70' en 80' grindhouse cult (op Ingl. Basterds na), is Kick-Ass heel anders en maakt van lompe sexistische superbad/american pie films een over the top actiespectakel met een hele hoop aspecten die ook te zien zijn in andere films maar heel controversieel en hard worden gebracht. Dit is toch zeker wel een heerlijk filmpje en gaat lekker tegen de standaard superhelden filmpjes in, het haalt het alleen qua dialogen en verhaal niet bij Tarantino.

Ja.

Nu is er genoeg gepraat over Tarantino.

Jemig! Hoeveel paniek 1 foute opmerking kan veroorzaken.

jipt

Ach aan de andere kant snap ik je opmerking ook wel, Tarantino is natuurlijk de grondlegger voor dit soort 'nieuwe' niet-mainstream films.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Ja.

Nu is er genoeg gepraat over Tarantino.

Jemig! Hoeveel paniek 1 foute opmerking kan veroorzaken.

Paniek? We voeren gewoon een discussie.

@Jipt

Bedankt

@Planet_of_death

Ja, maar er word 10 keer hetzelfde gezegd door 10 verschillende gebruikers.

avatar van predator 2

predator 2

Geweldige film.

Hoe nicolas ook met zijn dochter om gaat, dat noem ik nou goeie humor.

@Jipt

Bedankt

@Planet_of_death

Ja, maar er word 10 keer hetzelfde gezegd door 10 verschillende gebruikers.

Ik tel 4 reacties op jouw bericht, waaronder een van mij. En niet iedereen zegt het zelfde, kom op zeg. Het is toch leuk om discussies te voeren op moviemeter, zo lang het maar binnen de perken blijft. Het valt mij gewoon op dat mensen een film als 'tarantino-achitg' bestempelen als die maar enigszins afwijkend is van het gros van de film.

Oké.

Wat mij betreft komt Tarantino voorlopig niet meer voor als discussieonderwerp over deze film. Nu hebben we er wel genoeg over gediscussieerd.

Oké baas.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

avatar van Ramon K

Ramon K

Hoezo? Tarantino baseerde de film op elementen uit jaren 40 oorlogsfilms, maar ook op jaren 70 exploitation mbt oorlog.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Lefgozer schreef:

Same here.

avatar van lodder66

lodder66

wat een topfilm met heerlijke vechtscene's en bevatte echt goede muziek

Ramon K schreef:

Wist ik niet, kan je een paar inspiratiebronnetjes voor Ingl. B. noemen, altijd leuk om te kijken.

avatar van Ramon K

Ramon K

Naast Amerikaanse guys-on-a-mission movies als The Dirty Dozen, Where Eagles Dare, Kelly's Heroes en Dark of the Sun hadden ook Italiaanse films (macaroni combat) in de trant van Quel Maledetto Treno Blindato, La Battaglia d'Inghilterra en 5 per L'inferno invloed op Tarantino's film. Tarantino gebruikt zelfs muziek uit een Hong Kong guys-on-a-mission film; Dung Fong Tuk Ying.

En verder hebben vele spaghettiwesterns invloed gehad op de film. Veel muziek gejat, zelfs uit Italiaanse politiefilms zoals Revolver.

Lefgozer schreef:

Leuke avatar!

avatar van Martijnnn

Martijnnn

En nog 1 in het rijtje !

MoFeDu

Dat zegt opzich nog niet echt heel veel, dat je dit de beste film van 2010 vindt. Ik vind Kick-Ass denk ik ook wel de beste van 2010, met maar 3.5 ster, voor de rest is er nog niet echt veel bijzonders uitgekomen dit jaar. How to train your dragon is trouwens de enige die hoger staat in de lijst van beste films van 2010.

AchmedATM

Smaken verschillen, 2010 is tot nu wel een lekker film jaar geweest. Kick-Ass staat bij mij ook erg hoog maar voor #1 weet ik nog niet.

MoFeDu

Maar je hebt hem wel op nummer 10 staan in je top 10, als enige film uit 2010? Dat snap ik dan niet helemaal

AchmedATM

Dan moet je eens mijn stemmen bekijken die ik aan mijn top 10 heb gegeven, dan snap je het helemaal niet

MoFeDu

Allemaal 4,5 toch? Lijkt me dat je kick-ass dan als beste film van 2010 beschouwd aangezien het de film uit 2010 is die je het hoogste waardeert.

Er zitten ook wat 4,0tjes tussen en een 3,5

Maar ik heb dus gehoord dat er een groupie sex-scene op de DVD is met Red-Mist en Kick-Ass.

AchmedATM schreef:

Wat is je resource?

Thom1994

Nou,die hoef ik echt niet te zien hoor

Leuke avatar!

merci

Wat is je resource?

Source

geweldig ;D

Hopelijk blijven ze wel apart van de theatrical cut, want die is goed genoeg voor mij (en anders weer moeten kiezen tussen de 2 versies te kopen...) van Watchmen heb ik 3 verschillende versies...