Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Roland Emmerich
Met onder meer: John Cusack, Amanda Peet en Chiwetel Ejiofor
Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Frans, Hindi, Italiaans, Latijn, Portugees, Russisch, Spaans, Tibetaans en Duits
Releasedatum: 11 november 2009
Bekijk via HBO Max
Plot 2012
"We Were Warned."
In het jaar 2009 worden aanwijzingen gevonden uit het Maya-tijdperk die voorspellen dat 21 december 2012 het einde van de wereld is zoals we die kennen en dat de overgang plaatsvindt naar iets nieuws. Wanneer Jackson Curtis (John Cusack) en zijn twee kinderen een familietrip naar Yellowstone maken, stuiten ze heel toevallig op een enorme researchinstallatie in een uitgedroogde meerbodem en ontdekken zo het geheim van de dreigende apocalyps die de regering verborgen gehouden heeft. Jackson moet de zaken nu in eigen handen nemen en hij stort zich in een wanhopige poging om zijn gezin en zichzelf te redden terwijl hij getuige is van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami's en allerlei andere rampen die de aarde voor de mensheid in petto heeft.
Jackson Curtis
President Thomas Wilson
Noah Curtis
Lilly Curtis
Angelo2
Ik begrijp het wel. Verhaal is onnozel, over de top, alle filmcliches zijn aanwezig maar de prachtige beelden zijn zo vermakkelijk dat je je toch enorm vermaakt en een geweldige avond hebt. Zo ervaarde ik het ook. Gewoon een goede popcorn film die eigenlijk geen goede film is. Snappie
bijzonder.. nog nooit gezien dat iemand toegeeft dat een film hartstikke slecht is maar toch een 4 geeft
ibendb
Niet de film die ik verwachtte.
De special effects zijn wel goed, maar dat is ook het enige wat goed is. Het verhaal is flauw en men acteert ook niet echt goed. De film blijft niet boeien en er komen tientallen ongeloofwaardigheden voor. Een 1* voor de Special Effects.
Malli
Spectaculaire rampenfilm waarin de genreclichés vaak op tenenkrullende wijze aanwezig zijn: het vluchtende personage van John Cusack heeft meer geluk dan iemand die tien weken op rij de loterij wint, het goedkope sentiment wordt de kijker aangeboden tegen superkortingen die je enkel in de laatste week van de solden aantreft en met het moralistische staartje op het einde verdwijnt het laatste spatje geloofwaardigheid. Het (zeker het eerste anderhalf uur) indrukwekkend in beeld gebrachte spektakel is echter zo groot dat je blijft kijken, en bij films als deze weegt dat uiteindelijk het zwaarst door.
PaulieWalnuts
Oke, ik verwachtte een film vol clichés, maar je mond is nog niet dicht van de verbazing uit de vorige scene en de volgende scene weet het nóg bonter te maken. Wat een draak van een film.
bozzy
Eindelijk maar eens gekeken,en ja wat moet je er van zeggen,als rampenfilm totaal mislukt.
Het is gewoon 1 grote komedie en op dat punt is die volgens mij wel redelijk geslaagd.
Moest zo nu en dan best wel een beetje lachen.
Dus voor mij een magere voldoende.3*
systemofadown.be
Je mag de film uiteraard op geen enkel punt serieus nemen, daarvoor gebeuren te veel zaken waarvan je direct zegt... typisch hollywood! Anderzijds, bekijk je deze film als entertainment, met je verstand op 0. Dan kan je wel zeggen, mooie beelden, en leuke special effects. Als film op zich stelt deze prent niks voor, het werk en grafisch design dat hierin zitten zijn prachtig! Ik aanschouw deze een beetje als een buitenbeentje... toch 3,5 sterren voor het wow effect!
zxstyle
Ik had een heel flauw voorspelbaar verhaal verwacht bij de film 2012. Gelukkig heeft de film me positief verrast. Afgezien van enkele onmogelijke ontsnappingen aan de wreedheden van de aarde, kon ik me goed verplaatsen in de keuzes van de hoofdrolspelers.
Een minpuntje vond ik de aardwetenschapper die zo nodig iedereen in de arch wil hebben. dat soort moralisering geeft de film een negatieve bijsmaak.
Ik had een heel flauw voorspelbaar verhaal verwacht bij de film 2012.
Dat was het uiteindelijk toch ?
tristanrc1
Nou, lekker belangrijk joh, special effects... Je kunt je beter op andere dingen concentreren in een film.
nakada
Je kunt beter een film in zijn geheel bekijken in plaats van je te concentreren op één onderdeel.
Special effects zijn niet altijd even belangrijk, maar in sommige films juist erg belangrijk. Deze film ( en bijvoorbeeld ook Transformers ) draait eigenlijk volledig om de special effects. Logisch dus dat men in de beoordeling daar dan meer op let.
Angelo2
. [/quote] [/quote]Jurassic Park, War of the worlds, Rise of the Planet of the apes... moet ik nog even doorgaan? De effecten waren aardig maar niet overweldigend omdat het te computerachtig eruit ziet en nogmaals het slechte schokkerige camera werk verpest het nog eens extra. Maar ja het is maar waar je de lat legt. [/quote]
Dan heb je Jurassic Park zeker 10 jaar geleden voor het laatst gezien. War of the world zijn de effects duidelijk zichtbaar en stukker minder goed. Vooral als je ze op blu-ray bekijkt. Bij Planet of the Apen zijn de apen zeer goed gedaan. Bij Transformers 3 zijn de effecten nog scherper en beter. 2012 hoort kwa effecten bij de top en ja daarvoor ga ik naar die film. Niet om het verhaal, daar driaat het bij dit soort films meestal niet om.
- 1948 berichten
Hmmm, ja je vroeg het aan mij en ik vond JP erg mooie FX hebben, maar goed dat is mijn mening. Ik vond vooral de ontsnapping met de privé jet er niet goed uitzien. Ze filmen het heel schokkerig (rete irritant) zodat het nog iets lijkt.Het had het gewoon niet, het zag er uit alsof ik naar een computerspel zat te kijken en dat stoorde me. Nogmaals ik vond het geen slechte film, maar het had beter gekund. Veel beter.
tristanrc1
Ja, als het verhaal niks is moeten we ons concentreren op andere dingen, inderdaad daar heb je gelijk in. We moeten daarnaast niet vergeten dat een film als deze puur om het vermaak gemaakt is, en daar is hij wel in geslaagd! Tja... Dat het acteerwerk wat minder is moeten we dan maar gewoon nemen zoals het is.
ibendb
Niet de film die ik verwachtte.
Wel, deze film heeft toch meer te bieden dan ik eerst vond. Het acteerwerk is niet zo denderend, maar de special effects zijn werkelijk fantastisch. De film is wel zeer cliché en ongeloofwaardig. Meh, toch mijn stem verhoogd naar 2.5*
Pacino74
Wauw, special effects zijn echt wel de beste ooit gezien. Ik betrapte me erop dat ik paar keren met open mond zat te kijken. Wat computers toch niet allemaal kunnen tegenwoordig.
Verhaaltje dat ernaast loopt is wel wat slapjes met niet-overtuigende acteerprestaties. Kvond Woody Harrelson wel ok als de dolgeslagen Charlie Frost
Dus enkel voor de special effects een 3,5 !
confucius repeat
Ongelofelijke stomme actie sf movie. Tussen twee miljoen - voorlopig - doden is er altijd nog wel ruimte om enkele flauwe belegen grappen te lanceren. En dan de dialoog: Oh my God! Monden die openvallen van verbazing (moe gezien). De hele film werkte op mijn zenuwen. Zenuwbegrenzer waren welkom. "Ameé samané té kameé satic mée" zei iemand!? 't Zag er schrikwekkend uit. De grooste ramp was: 'er waren overlevenden' en zo kunnen de mensen voortleven met elkaar de duvel aan te doen. Bambi is still alive.
K. V.
Deze ook eens bekeken en zoals de meesten over deze film denken, kan 'k eigenlijk maar beamen. De film ziet er erg goed uit, maar de film duurde me toch iets te lang. Ook kon het me allemaal niet zoveel schelen wat er met de verschillende personages gebeurde. 'k vond het wel straf dat ze zo onder de indruk zijn dat één het redt, terwijl er net 6 miljard mensen zijn verdronken
John Cusack is een acteur die 'k niet altijd evenveel apprecieer, maar in deze film viel hij erg goed mee.
De film voelt inderdaad als een soort rollercoasterrit, die je het best met een grote zak popcorn bekijkt en verstand op nul.
Een indrukwekkende rampenfilm, die er erg goed uitziet, maar meer ook niet.
movie-edje
wat is deze film erg zeg!
zo ongeloofwaardig komt het over!
aardverschuivingen, vuurballen etc etc
En een gescheiden gezin die met gevaren van alles maar weet te ontkomen!
terwijl moeder aarde als een kaartenhuis uitelkaar valt.
typisch Emmerich!
%%%%%%
''We where warned'' Inderdaad,toch waagde ik me eraan...
Als de film nu een anderhalf uurtje duurde had wat gescheelt aan mijn score,want het begin en het eind zijn zóóó ongeloofelijk vervelend en ergelijk.
De president van Amerika heeft in 2012 alles behalve persoonlijkheid en zijn moralishe speeches hebben al bijna mijn tanden en tong gekost.
Het verhaal dat over 158 minuten
wordt uitgerekt is ongeloofelijk karig en extreem save geschreven dat ik persoonlijk bijna min-achting voelde.
De rollen van de hoofdpersonages zijn om te huilen en hoe cliché matig wil je het hebben ? In-iedergeval erger dan dit zul je het niet krijgen. ( Niet gek als Emmerich ermee gaat bemoeien ). Het haalde me plezier echt weg.
De 500 moralishe speeches zijn natuurlijk ook aanwezig over ''Hoe goedhartig de mensen zijn'' en staat Shina zelfs stil bij wat de president van Amerika heeft te vertellen... Note-bene als de aarde hard op weg is om te exploderen. ( Niet dat de president van Shina effe een speech geeft )
Ik ben altijd in voor een ''over-de-top'' actie spektakel, maar Emmerich weet het weer eens vakkundig omzeep te helpen met zijn ongeloofelijk on-subtiel dik aangezette regie-kunst.
Gelukkig redden de bij vlagen indrukwekkende special-effects het een en het ander 1*
BloodyGore
Deze effecten zijn om van te smullen. Beter zie je ze amper.
jonge dit was de slechste film ever nog slechtere camera beeld als burning moon.
will smith ( :
ik vind het een hele goeie film met veel goeie special effects, goed acteerwerk, veel onvoorspelbare momenten. fantastisch.
edblok2
De special effects zijn fantastisch, maar het verhaal is mager en soms lachwekkender dan een vroege jamesbond film.
2.5
LEGEND_
ontzettend ongeloofwaardige film en slecht geacteerd. Thema over de 'einde van de wereld' fantastich voor een film, maar hier absoluut verpest.
basssss
Ik zit hem momenteel te kijken maar sorry, typisch Amerikaans, de special effects echt puur uit de computer. Niet mijn ding maar omdat ik al zo ver ben gekomen kijk ik hem nog een af. Twee sterren...
acisiz
Domme film.. goed begin.. na een half uur ongelooflijk ongeloofwaardig en onzin.
rayman
Ongelooflijke k*tfilm.
Slechte special effects, John Cusack rijdt met z'n auto weg terwijl de hele wereld 1 meter achter hun instort.. ???
En even later met dat vliegtuig nog zo'n zelfde soort actie, ze stijgen op terwijl alles achter hun instort, en als ze eenmaal in de lucht zijn vliegt er van alles door de lucht wat ze ternauwernood kunnen ontwijken, huizen, auto's, complete treinen, ingestorte wolkenkrabbers.
Ik heb zelden zo'n onzinnige en slechte film gezien

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

The Matrix