• 9.379.224 stemmen

Actie / Drama | 158 minuten

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: John Cusack, Amanda Peet en Chiwetel Ejiofor

Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Frans, Hindi, Italiaans, Latijn, Portugees, Russisch, Spaans, Tibetaans en Duits

Releasedatum: 11 november 2009

Plot 2012

"We Were Warned."

In het jaar 2009 worden aanwijzingen gevonden uit het Maya-tijdperk die voorspellen dat 21 december 2012 het einde van de wereld is zoals we die kennen en dat de overgang plaatsvindt naar iets nieuws. Wanneer Jackson Curtis (John Cusack) en zijn twee kinderen een familietrip naar Yellowstone maken, stuiten ze heel toevallig op een enorme researchinstallatie in een uitgedroogde meerbodem en ontdekken zo het geheim van de dreigende apocalyps die de regering verborgen gehouden heeft. Jackson moet de zaken nu in eigen handen nemen en hij stort zich in een wanhopige poging om zijn gezin en zichzelf te redden terwijl hij getuige is van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami's en allerlei andere rampen die de aarde voor de mensheid in petto heeft.

Jackson Curtis

Noah Curtis

Lilly Curtis

avatar van FMHZ

FMHZ

Tja... wat kun je ervan zeggen. Het was heus een vermakelijke film, visueel zag het er allemaal prima en vermakelijk uit. Qua verhaal liet het behoorlijk te wensen over. Beetje als avatar idd.

de clichés vlogen tussen de rotsblokken, stukken asfalt en metro's (!) om je oren. Van te voren is al lang duidelijk wie het wel en wie het niet overleefd. Danny Glover was verschrikkelijk als President. Ik vraag me werkelijk af waarom ze hem hebben genomen. Woody H was ook niet al te best, en onze dikke rus was belachelijk, vooral die 2 zoontjes van hem. Wat een irritante ventjes. Ze voegden wat mij betreft zeer weinig toe. John Cusack deed opzich prima zijn rol net zoals Chiwetel Ejiofor, dat was prima. Niet fantastisch, gewoon prima.
En het verhaal, ach je weet dat het goed af zal lopen, maar dat de pa van Helmsly het overleefde sloeg werkelijk alles moet ik zeggen, en ook die vriend van hem die je toch redelijk hard rond geslingerd zag worden. Opzich heeft het allemaal tijdens het kijken wel iets lachwekkends maar het kan eigenlijk echt niet.

Toch vond ik de film leuk om te kijken, want hoe 'slecht' het verhaal eigenlijk ook was, het was toch veel spektakel. Soms iets te veel (die metro...) Al met al een 2,5*

avatar van Triple G

Triple G

domkey schreef:

Zo'n beetje als Avatar dus..?

Inderdaad, zelfde idee. Mooi om naar te kijken, verhaal niet al te boeiend. Al kon ik het verhaaltje van Avatar, hoe simpel ook, best waarderen, in tegenstelling tot velen...

avatar van Brabie

Brabie

Ben een fan van special effects, dus dan is dit wel een aanrader. Verhaallijn is wat zwak in vergelijking met andere rampenfilms, maar zeer gaaf op het scherm gezet.

avatar van Film Fan

Film Fan

Laten we eerlijk zijn. De film refereert aan een voorspelling van de Maja 's en als je de poster ziet dan staat daar een zen boeddhist op een berg, dat is toch idioot! Dit is dus een mooi voorbeeld van hoe deze film in elkaar zit!

avatar van RichieNL

RichieNL

Mooie special effects.

De rest???????????

Typische amerikaanse film. Zonde van het geld.

1.5 sterretje voor de film

1 = voor de special effects

0.5 = voor het einde van de film (gelukkig kwam er een einde aan de fim)

avatar van AGE-411

AGE-411

Film Fan schreef:

Elke wereldreligie heeft wel een eigen verhaal over het einde van de wereld.

avatar van bollepeer

bollepeer

meeste van de film ziet er mooi uit. goede rampenfilm

avatar van rep_robert

Film Fan schreef:

Amerikanen, Europeanen en Chinezen hebben ook weinig met de Maya´s te maken

avatar van Leno

Leno

Ik verwachtte hier heel weinig van maar wilde 'm toch zien. Het eerste uur is best aardig, een leuke bijrol van Harrelson en wat vergezochte actiescenes die best spectaculair zijn. Na het eerste uur worden de actiescenes echter wel erg vergezocht en het standaard verhaaltje van het gebroken gezin is slap uitgewerkt en gaat op den duur alleen maar vervelen. Het einde duurt veel te lang en wat er ook gebeurt: het interesseerde me geen bal meer.

avatar van MJFM

MJFM

Ja, ik ben een liefhebber van rampenfilms. Ja, ik ben een liefhebber van special effects. Ja, ik vond deze film EEN DRAMA!

Na het lezen van reviews over deze film hier en op IMDb had ik me al op een bar slechte film voorbereid, maar ik dacht, het feit dat er een hoop kapot gaat en er een hoop spectaculaire special effects in zitten zal er wel voor zorgen dat ik me toch ga vermaken met deze film.

Helaas, niets was minder waar. Ik heb me niet vermaakt.

Zoals ik al zei, ik had me bij voorbaat al neergelegd bij de clichés, het slappe verhaal en enkele bedroevend slechte acteurs, maar toch viel het nog tegen. En ik ben echt niet de flauwste, want ik heb laatst nog 'Bats' en 'Frankenfish' gekeken. Ook hartstikke slecht, maar dan op een goede manier. 2012 is slecht op de verkeerde manier.

Ik heb nog nooit zo veel duidelijk herkenbare greenscreen momenten in een film gezien. Wat een afknapper! Of zoals mijn medekijker zei: "Ik vond Jurassic Park nog geloofwaardiger!" En daar ben ik het mee eens.

Slecht verhaal, slecht geacteerd, slechte FX, slechte dialogen ("I feel something is tearing us apart"...mijn god?!)

Zonde zonde zonde, toen ruim een jaar geleden de eerste beelden van deze film naar buiten kwamen keek ik echt uit naar deze film. Het leek de ultieme rampenfilm te worden. Het werd een ultieme ramp van een film. Zonde dat er met zo'n budget niet een goede apocalyps-film van is gemaakt.

Helaas, het blijft nog even wachten op de ultieme rampenfilm...

avatar van Film Fan

Film Fan

rep_robert schreef:

Amerikanen, Europeanen en Chinezen hebben ook weinig met de Maya´s te maken

Ik snap het ff niet. Een poster zou toch, op zijn minst, een beetje de lading van de film moeten dekken? Wat heeft dat met Am. Eur en Chin. te maken?

avatar van tommy_movies

tommy_movies

geweldige film

avatar van helleke

helleke

Brabie schreef:

De special effects vond ik anders ook maar alles behalve, of vindt ge dat normaal dat een auto zomaar doorheen een ingestort kantoorgebouw kan rijden waar er blijkbaar geen potrellen (metalen constructie) in de muur zitten?

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

helleke schreef:

En dat heeft.. wat met de mooiheid van de special effects te maken?

avatar van helleke

helleke

DonOswaldo schreef:

En dat heeft.. wat met de mooiheid van de special effects te maken?

Special effects moeten voor mij toch een minimum aan geloofwaardigheid hebben, wat hier hoegenaamd niet het geval is.

Zo kan ik ook een film samenstellen, alleen de limo kan overal over en doorheen alles rijden terwijl de rest er allemaal moet aan geloven.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

helleke schreef:

Daar gaat het niet om of het voor jou geloofwaardig moet zijn, dat heeft meer met de film te maken. Het punt was dat de special effects er goed uitzagen, en dan is zo'n reactie dus totaal onzinnig.

avatar van waarez

waarez

Prachtige film!

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Erg Amerikaans en erg veel spektakel, maar ik vond wel dat de spanning er goed in zat...

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Serieus, wat lopen mensen te zeuren. Het is een film die nooit echt kan gebeuren maar wel extreem vermakelijk is. Klaar. Niks speciaals aan. Al zouden we hier over "fake" praten dan kunnen we gelijk ALLE films een 1 geven. Het is FICTIE! Accepteer dat eens klagers.

Net de film weer gezien. Ja, wou hem met m'n ouders zien. Vond hem weer geweldig. Al was de audio kwaliteit van die DVD echt RAMPZALIG te noemen./

avatar van AGE-411

AGE-411

Chattingforum schreef:

De overgrote meerderheid uit de top250 is fictie

Wat is dan het verschil tussen deze en die andere?

- De acteerprestaties zijn in de meeste gevallen gewoonweg slecht.

- Gewoonweg alle cliché's passeren in de film. Ook het gezin is bijna klak hetzelfde als in andere films uit dit genre. Van te voren kon je zo al zeggen welke persoon dood ging. Zoals in mijn vorig bericht waar ik zelf de moeite niet pakte om spoilertags te plaatsen aangezien het na 5 minuten duidelijk is.

Op geeneen gebied kan deze film verassen of verbazen. Het verhaal kon bedacht zijn door mijn 8-jarig neefje en de bepaalde situaties bevatten zo'n hoog gehalte van plaatsvervangende schaamte. (zoals met dat vliegtuigje in Yellowstone Park waar hij het net wel haalde) Wie schrijft zulk scenario? Is er dan echt GEEN INSPIRATIE meer?

Verhaal is dus werkelijk niets waard.

"Maar hoh, we hebben veel geld dus kunnen er veel fantastische special-effect in steken. Dus het heeft niet dat de film slecht is, meeste mensen zijn toch kortzichtig."

En juppa, weer een kaskraker.

1,5* En dat is dan nog zeer gul.

avatar van Cybill.

Cybill.

Deze heeft me wat teleurgesteld. Ik vond het allemaal sterk overdreven, de film verloor alle geloofwaardigheid door de special effects, die enerzijds wel knap waren maar anderzijds, zoals ik zei way over the top. De film lijkt zich hier alleen maar op te focussen. Hoe dramatischer we het in beeld kunnen brengen, hoe beter zeg maar. En wat met de mensen? Acteerwerk? Who cares..
Ondanks de ondergang van de wereld, geen spettertje bloed. Ik miste de diepgang, hoewel je dat niet zo sterk kan verwachten bij dit soort films. Maar dan vind ik the day after tomorrow toch veel knapper.
De hoofdpersonages zijn ook zo cliché hier, grappig dat ze alle situaties zonder een schrammetje overleven. De ene moment roepen ze van angst en paniek, de andere moment mogen de vuurballen naast hen neervallen terwijl ze wachten op daddy. Op sommige momenten werd het gewoon grappig.
Het realisme is hier heel ver te zoeken en dan heb ik het niet zozeer over het einde van de wereld wat natuurlijk wel fictie is, maar ik bedoel de manier hoe mensen omgaan met zo'n situatie. En ik stoorde me eraan hoe dat hier gebeurde. Op zich vond ik het verhaal niet slecht, maar ze hadden het op een andere manier veel beter kunnen uitwerken. Ochja, de film klopt ook gewoon langs geen kanten. Maar ik geef toch een 2,5*

avatar van hiredguns

hiredguns

20 jaar terug zou het een leuke film zijn.....nu is het gewoon zielig..

avatar van wal

wal

Prima rampenfilm, ik heb me uitstekend vermaakt. Mooie en spectaculaire special effects!

avatar van Gorilla

Gorilla

Wat heb ik mij geirriteerd aan deze film. Ik geef toe ik ben geen special effect hollywood guy, maar deze film slaat alles. Ik ging naar deze film toe met een goed gevoel. En zo lekker verstand op nul een simpele cheesy Amerikaanse film te kijken(niks mis mee). Maar ik werd gek van deze film. Opzich kon ik de special effects wel waarderen en met name het einde, maar wat een inhoudloze film. Om te beginnen bij het acteer werk totaal onrealistisch en scrippted, en ongelooflijk standaard: "De vader van het orginele gezin is bij de scheiding het huis uitgegaan. Vrouw nu samen met de kinderen met de nieuwe vriend, de kinderen haten de vader en de nieuwe vriend niet blabla bla vader gaat het vertrouwen terug winnen van de kinderen blabla kwijl kwijl". Dan stort de hele godverdome wereld in dan rijden zij op een strookje weer verder in hun gezinsauto. Ik kon er echt niet meer tegen op een gegeven moment. Ineens kan er weer toevallig iemand vliegen en komen ze per toeval terecht bij de enige mogelijke reddings schepen op de hele aarde terecht. Slechte film dit, 0.5 voor de special effects.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Mja, tsja....voor diegenen onder ons die met een gescheiden vrouw en kinderen samenwonen zal het inderdaad héél slecht overkomen.

Dat bedoel ik in't algemeen hè en niet speciaal naar "Gorilla" toe.

avatar van toontjelager

toontjelager

mooi gemaakt , dat wel , maar wat een lullig verhaaltje , je zou bijna gehoopt hebben dat hun vliegtuigje neergestort was .

avatar van Demeter

Demeter

Gorilla schreef:
[...]=Slechte film dit, 0.5 voor de special effects.

Ik ben het grotendeels met je eens hoor, maar je hebt toch niet helemaal goed opgelet. Ze komen namelijk niet per toeval bij de enige reddingsschepen op aarde terecht. De hoofdpersoon had een kaart gekregen van Woody Harrelson van de locatie van de schepen in China, dus ze wisten waar ze naartoe moesten vliegen. Bovendien wist de miljardair ook waar ze heen moesten, want hij had immers plaatsen in het schip gekocht. Bovendien kwamen ze met het vliegtuig niet op de goede locatie terecht. Ze moesten ergens anders landen en zijn met mensen in een auto meegelift naar de exacte locatie.

avatar van BjornH

BjornH

Achja, het is een rampenfilm. En uiteindelijk doet ie wat ie moet doen en dat is je 2.5 uur lang boeien met special effects. Jammer genoeg ben ik niet iem die het alleen van de special effects moet hebben maar ook van een diepgaand verhaal, goede dialogen etcetc. Daarin faalt de film vanzelfsprekend, maar ik had natuurlijk niks anders verwacht .

Het verhaal was voorspelbaar, de dialogen erg simpel en het werd naar het einde toe erg melig. Ik heb me vooral gestoord aan het altijd weer opnieuw instappen in een nieuw vliegtuig...konden ze echt niks nieuws verzinnen? Ga dan desnoods met de bloten voeten over Hawaii hobbelen. Zou voor de verandering toch een keer leuk zijn ofnie

Achja...ik heb me wel op mn big screen 2.5 uur vermaakt met deze film. Maar of ik hem ooit nog s ga kijken.....denk t niet

avatar van film_criticus

film_criticus

ijzersterk acteer werk en prachtige beelden, dit zet ons aan het denken wat wij mensen met deze aarde doen. Special effects waren alleen wat minder maar door de goede personages viel dat in het niets

avatar van nuzjan

nuzjan

film_criticus schreef:

Ehmm, mijn mening is dus het tegenovergestelde van jouw... Special effects waren 5 sterren waard, maar die acteerwerk was juist matig.