Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Roland Emmerich
Met onder meer: John Cusack, Amanda Peet en Chiwetel Ejiofor
Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Frans, Hindi, Italiaans, Latijn, Portugees, Russisch, Spaans, Tibetaans en Duits
Releasedatum: 11 november 2009
Bekijk via HBO Max
Plot 2012
"We Were Warned."
In het jaar 2009 worden aanwijzingen gevonden uit het Maya-tijdperk die voorspellen dat 21 december 2012 het einde van de wereld is zoals we die kennen en dat de overgang plaatsvindt naar iets nieuws. Wanneer Jackson Curtis (John Cusack) en zijn twee kinderen een familietrip naar Yellowstone maken, stuiten ze heel toevallig op een enorme researchinstallatie in een uitgedroogde meerbodem en ontdekken zo het geheim van de dreigende apocalyps die de regering verborgen gehouden heeft. Jackson moet de zaken nu in eigen handen nemen en hij stort zich in een wanhopige poging om zijn gezin en zichzelf te redden terwijl hij getuige is van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami's en allerlei andere rampen die de aarde voor de mensheid in petto heeft.
Jackson Curtis
Charlie Frost
President Thomas Wilson
Noah Curtis
Lilly Curtis
Verder zijn er religieuze brokstukken uit de film geknipt omwille de lieve vrede.
Ben dan benieuwd wat, aangezien ik het grote Christusbeeld in Rio de Janeiro wel in elkaar zag storten in de film.
SITH_LORD
Het vallen van "mekka"
Rodehaan
Het einde is een afknapper.
Het vervolg is 2025 want die Maya's met die
XP computers zaten er een beetje naast .
Gerben_Mulder
Bagger...Hier was veel meer uit te halen!!
Op voorhand dacht ik ,dit gaat 'm worden maar die gedachten waren snel vervlogen.... de effecten zijn inderdaad mooi maar daar is dan ook alles mee gezegd... het jammere is dat je nog op fouten gaat letten ook omdat het verhaal ronduit K** en onrealistisch is.
De aardkorst die constant achter hen afbrokkelt maar in eens volledig is verdwenen zodra ze in de lucht zijn....
amateur piloot die tekeer gaat als een deelnemer/winnaar van de Red Bull Air Race in Rotterdam....
het Christus beeld van Rio dat helemaal kapot gaat terwijl er geen steen van de berg zelf naar beneden rolt......
De scheur die ontstaat in de supermarkt nadat die gozert vrolijk verteld dat hij het gevoel heeft dat in hun relatie een kloof aan het ontstaan is...om te kotsen, wat erg.
De scènes in het schip de Genesis waren ook erg vervelend.. de ruimtes waar men in vast kwam te zitten liepen voor 95% vol met water ... natuurlijk blijft er nog 5% over om te ademen en om je ex vrouw te kussen voordat alles misgaat.... wat een onzin
En zo zijn er helaas nog heel wat voorbeelden op te noemen .. erg spijtig want het idee om hier een film over te maken is prachtig..jammer van de uitwerking
Rodehaan
Bagger...Hier was veel meer uit te halen!!
Daar heb je wel gelijk in , ook die 3 steentjes
van die flat daar was de kleur niet goed
sportfan27
Daar heb je wel gelijk in , ook die 3 steentjes
van die flat daar was de kleur niet goed
Goh , begint nu wel op te vallen bij jou zeg , iedereen die de film niet goed vind krijgt van jou meteen de wind van voren, heb je verder geen leven ofzo ?
Erg zielig
Get a life Rodehaan, Pfffff....
mixmaster
erg mooie rampenfilm met zeer mooie effecten , je moet niet al te kritisch zijn want natuurlijk klopt niet alles maar over het algemeen is het een heel vermakelijke en spectaculaire film waar alles in zit .
huppeltje
Heel goed gefilmd/ geweldige computeranimaties. Je moet natuurlijk van te voren weten dat het allemaal nonsens is en zo dus ook in je bioscoopstoeltje gaan zitten! Niet teveel nadenken over een antonov die overal tussendoorvliegt en genieten van het spectakel, want dat is het!
piiiti
wat een topfilm!
fenomenale special effects en ik vond het verhaal helemaal niet eens zo slecht, iedereen zeurt dat het ongeloofwaardig is maar heej jongens... tis een film!
maximale score voor deze film
Erg zielig
Get a life Rodehaan, Pfffff....
Moviemeter is alles wat ik heb
zonder dit heeft mijn leven geen zin
hangtangding
Ik had wat meer verwacht van deze film.
Vond het zelf allemaal erg ongeloofwaardig, want uiteraard dat gezin overleeft (maar ja , ze moeten toch iemand kunnen volgen) ..her en der wat humor wat het een beetje ongeloofwaardig maakt, maar misschien moet je er ook maar op deze manier naar kijken.
De effecten daarentegen zijn wel heel mooi. Knap gemaakt.
Er zaten ook veel spannende momenten in.
Wel leuk om 1 keer te zien, maar niet echt dat ik zeg een SUPER goede film!
Arnhemmer
Aardige film die zwaar op de special effects leunt. leuk om je avondje mee door te brengen, maar verder niet zo heel bijzonder. Toch nog 3*.
CarverS
Wat een ongelofelijke B-film. De special effects zijn aardig tot goed te noemen maar het is allemaal net te....... De hoofdrolspelers ontsnappen natuurlijk allemaal net iedere keer aan de dood, het is net geen komedie.
Thom1994
Wat is die Emmerich toch goed..
Heb deze film 1 uur van tevoren gereserveerd. Ik had erg veel zin in de film en had ook erg hoge verwachtingen. De voorgangers Independance day en Day after tomorrow vond ik ook geweldig, en omdat deze door de meeste mensen nog hoger wordt geplaatst, wilde ik deze écht graag zien.
Het resultaat : Prachtig.
Het acteerwerk is helemaal in orde, wat bij Day after tomorrow niet het geval was. Verder waren de effects ook veel indrukwekkender, en erg mooi. ( Goh, wat zou ik deze film graag in 3D willen zien!
De ongeloofwaardigheid is logisch bij een film als deze. Zonder dit zou de film een stuk minder indrukwekkend zijn. ( Ik ben het met de mensen eens dat het af en toe iets té was, maar we moeten toch een beetje rekening houden met de filmsoort waar we hier mee te maken hebben.)
Het einde van de film was het minst. Niet dat ik de film hierdoor minder leuk vond, maar ik had een spectaculairder einde verwacht.
Conclusie: 4,5* voor deze geweldige rampenfilm.
smeuye112
Hele mooie film. Maar er zit teveel toeval in... echt veel te veel!
djbosanac
Weet je het wat het is met zo'n film met zoveel special effect.
Dit is allemaal puur met de computer gedaan wat allemaal moet laten zien hoe het gebeurt.
Dit is niet als Star wars enzvoort dat het al een standpunt heeft zoals het moet gaan.
Het moest onverwachts komen 2012. Maar dat is dus niet gebeurd.
Maar is logisch, is zo moeilijk om het zo realistisch te maken van hoe het zou gaan, en wat er zou gebeuren met als dat er aan komt noem maar. Ik zag een paar stukken wat ik dacht nee zo nep. Maar wat andere zeggen, het moet niet nep zijn. Maar is gewoon zo moeilijk om zo iets te maken.
Natuurlijk met dat vliegtuig nadat ze bij die hippie geweest zijn. Hij vliegt omhoog en erna stopt het. In het echt zou het gewoon doorgaan.
Zo kan ik nog meer aspecten noemen om het af te kraken maar met zo'n film wat zoveel effecten/noem maar op heeft kan je moeilijk daar over beginnen.
De verhaallijn daar in tegen is wel goed gedaan vind ik.
Alleen het einde ze zeggen de wereld, maar afrika is zogenaamd in takt was heel raar.
Maar ik vond het een goede film om naar te kijken..
Diederik58
Je wordt overdonderd door speciale met de computer gegenereerde effecten. Vaak erg mooi gedaan.
Alles wat je kunt bedenken aan rampenfilms hebben ze bij elkaar gegooid. Ook nog een sausje sci-fi.
Het verhaal is flinterdun en voorspelbaar.
De stukjes met melodramatisch gezever hadden ze beter er uit kunnen laten. Maar is ook weer typisch Amerikaans. Immers je moet toch ook nog een feel-good-gevoel krijgen als de aarde vergaat. En vooral: houd je gezinnetje bij elkaar.
Het is een hele klus geweest voor de acteurs om er nog wat van te maken. Eigenlijk zijn ze niet zo belangrijk.
Het verhickel was verder aangenaam om naar te kijken.
G to the J
+2 voor special effects..
Na het enige wat je blijft boeie in de film zijn de effecten..
De oplossing om mankind te kunnen redden is belachelijk...
En verder is het een zeer voorspelbare film.
Nee..
jammer
MAXMAX61
Fantastische effecten maar een non realistisch verhaal en spel, Ik kreeg het gevoel dat men graag wilde laten zien wat er allemaal kan met computer annimaties.Verhaallijn is zeer dun.
Echter geammuseerd gekeken.
Akties meer dan genoeg. De film zelf krijgt een te simpel einde.
Ik had meer verwacht van deze film
mcdaktari
Het is idd een film die best aardig is om te zien, alleen erger ik me wel aan de hoofdrol speler (cusack) hij acteerd niet slecht maar wat een overdreven gedoe zeg, zoals hij uit elke situatie weet te ontsnappen. Superman doet het hem niet na. Ze hadden het eigenlijk wat geloofwaardiger moeten maken dan was de film veel beter geworden. Maar toch een amusant schouwspel.
Karl van H.
Hadden ze de film geloofwaardiger gemaakt, dan was Cusack na 'n kwartiertje al drie keer doodgegaan
Babybird
Als Walt Disney Familie Film okee. Special effects waren okee.
Als serieus bedoelde film een afknapper en voorspelbaar.
Toen John Cusack het script las wist hij direct in deze film wil ik spelen, hij dacht w.s. meer aan zijn bankrekening. Tis wel crisis natuurlijk.
Bitking
Mensen die minder dan 3 hebben gestemd, snap ik echt niet wat ze te zoeken hebben op moviemeter. Dit is werkelijk één van de toppers.
mauzst
Natuurlijk is de film over de top, wat had je dan verwacht? Het is gewoon een lekkere rampenfilm geworden met goede specialeffects en vrij goed acteerwerk.
Vergis je trouwens niet in de effects. Bij de making of bleek dat verrassend veel effects niet door de computer werden gecreeerd; dan wel op schaal of semi-echt (zoals de inslag in de camper).
Gioia221
Ge-wel-dig
Ik houd van de special effects!!
Het verhaal is misschien iets minder maar ja boeiend :S
De acteurs zijn egt goed en de special effects zijn ongekend
Alleen 4,5 omdat het verhaal zeer amerikaans was:P

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix