Genre: Thriller / Drama
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss en Michael Sheen
Gesproken taal: Engels, Hongaars en Oekraïens
Releasedatum: 8 juli 2010
Plot Unthinkable
"Right and Wrong no longer exist"
Een terrorist, die kennis heeft over nucleaire bommen die ergens in Amerika zullen afgaan, wordt ondervraagd door een FBI-agent en een 'black-ops'-ondervrager. Ze worden hierbij geconfronteerd met het dilemma welke methodes nog geoorloofd zijn en welke niet.
Henry Harold 'H' Humphries
Agent Leandro
Agent D.J Jackson
Agent Phillips
nightbreed
Lekker wegkijkertje met een mooie rol van Jackson. Ik vond het alleen raar dat de terrorist zich opzettelijk heeft laten pakken. Dat lijden om zo bij zijn ex te scoren ging er bij mij niet in.
misterfool
Zwaar ondergewaardeerde film. Wist mij vanaf het begin tot het einde op het puntje van mijn stoel te brengen. De spanning wordt hier vooral gecreëerd door het geweldige acteerwerk van Samuel L. Jackson. Vond ook prachtig hoe men welhaast continue het morele dilemma in de film wist te houden zonder ook maar een moment een kant te kiezen. Vooral het einde met de 4de bom was ingenieus en maakte, voor mij althans, de opwaardering naar de op een na perfecte score mogelijk. Carie ann moss levert een zeer degelijke prestatie af, maar werd jammergenoeg compleet van het scherm geacteerd door Samuel L. Jackson.
Mars4i
Zeer interessant thema, maar niet super uitgewerkt. Ik weet niet waarom, maar er zat totaal geen spanning in de film. Ik had zo wel de tijd om zelf na te denken hoever je zou mogen gaan om miljoenen mensen te redden. Blij dat ik dat daar zelf nooit over zal moeten beslissen.
Dennissssss
Ik vind het wat ongeloofwaardig dat die agent Helen Brody niet de ernst van de situatie inziet en dat ze steeds wil voorkomen dat die Steven Arthur Younger gemarteld wordt, of dat zijn vrouw of kinderen wat wordt aangedaan. Een paar mensen pijn doen, om miljoenen te redden!
En dan willen ze weer dat Henry Harold 'H' Humphries stopt, dan moet hij weer doorgaan....
Dat vind ik irritant aan deze film. Dit had wat mij betreft anders gemogen. De film heeft me wel geboeid, maar toch ook vaak geïrriteerd.
Ook dat open einde vond ik niet fijn, want nou zou je dus kunnen denken dat in 4 steden die bommen toch afgaan omdat er overal 2 op dezelfde plek staan...
VierkanteOogjes
Ik zou mensenlevens hebben gered!
Na alle seizoenen van 24 te hebben gezien, had ik 'het' idee om de terrorist over te halen al aan het begin van de film. Mr. H had beter deze dvd's in huis kunnen halen.
Nand
Dat was ook niet de reden waarom hij het deed...
Decec
Een goede thrillerfilm...
Prima acteerwerk...
Prima verhaal...
Maar vinger afhakken vind ik eng...
Prima bekende acteur Samuel L. Jackson speelt zeer goed...
Tjonge wat een laatste slot, toch een vierde bom...
Aapje81
Vervelende film met vermoeiende personages.
Om eerlijk te zijn begrijp ik de waardering voor deze film nauwelijks. Natuurlijk is dit een omstreden thema en ik begrijp ook het grote dillema. Maar meer dan dat heeft de deze film niet te bieden. De personages zijn nauwelijks uitgewerkt en het enige dat overblijft is een hoop gewichtigheid zonder inhoud.
Dit is een ronduit oppervlakkige film en al doen de acteurs nog zo hun best deze onzin wordt er door de toneelachtige setting en eendimensionale karakters niet echt beter op. Met moeite uitgekeken en het einde is ronduit onbevredigend.
Ik had meer verwacht van de regisseur die ook verantwoordelijk is voor het schitterende The Informers. Zo zie je maar weer dat de meest ondergewaardeerde film en de meest overgewaardeerde film op MM van dezelfde regisseur kunnen zijn.
Slecht.
Awake78
Hmmm ja, vond het ook niet zo'n hele leuke film om naar te kijken. Had desondanks wel z'n momenten hoor, maar vond Samuel L. Jackson totaal miscast. Vreemde rol ook.
Verhaal wel aardig bedacht, maar over het algemeen was deze film het gewoon net niet (dus zowel qua acteer, locaties, verhaal, camera etc etc). Ook de ondertiteling was slecht (film1) maar daar kan de film op zich niet zoveel aan doen.
Meer dan een 3 zou ik niet durven te geven. Met wat meer uitdieping van de personages, een wat vlotter verhaal (en dat dan weer een kwartiertje of wat langer) en een wat spannendere laag erin had dit zeker een puntje hoger geworden.
TimSU
Een ontzettend goede doordachte film. Je wordt compleet aan het denken gezet en je zit vaak op het puntje van je stoel. Wel een lange introductie zoals bij meerdere films vaak het geval is. Dat kost hem de enige halve ster.
Bibelonseberg
Het is een bittere film, maar laat wel zien hoe de toekomstige rrlogen gevoerd gaan worden. Middels terreur en martelingen.
Hemelbewoner
onder welke steen leef jij? zo gaat het al sinds mensenheugenis.
en ja de film is spannend, maar het inderdaad het morele dilemma ( en S L J ) die de film écht goed maken.
Kiros
Ja, want in het verleden werden oorlogen gevoerd met bloemetjes en een moppenboek...
KILLERBEE99

qwertzu
Erg goede film die heel goed weergeeft hoe de menselijke psyche werkt.
Ook zelf ga je voor je gevoel steeds een stapje verder, heiligt het doe alle middelen is hier de grote vraag.
m.a.w. hoe ver ga je om je doel te bereiken en hoeveel mensen mag je opofferen om een hele boel mensen te redden?
in het begin ga je bijna over je nek als hij met die bijl op die vingers los gaat, maar hoe verder de film vorderd en het slachtoffer onsympathieker wordt hoe minder je onder de indruk raakt, wij riepen al voordat het gebeurde "haal zijn vrouw en kinderen maar op, niet om ze daadwerkelijk wat aan te doen maar dat is het enigste dat hem breken kan", hoe bizar???
Vond dat er erg goed geacteerd werd vooral door Jackson en Sheen!!
JustMike
vergeet de pauwenveer voor de kieteldood niet
die pauwenveren deden pijn in de oude tijd.
Fran
- 1953 berichten
In het begin was ik even bang dat deze film zo'n pro amerikaans tintje zou krijgen maar dat viel me reuze mee. Het gaat voornamelijk om een moreel dillema waat je voor komt te staan. Hoe ver zou je gaan om een grote groep mensen te redden.
Het acteerwerk van de terrorist was echt ongelovelijk goed. Hoe die man van zielig hoopje opeens kon veranderen naar een fanatiek extremist toen hij in gesprek was met het karakter van Moss was echt subliem. Ook Samuel L Jackson was heel overtuigend. Carry Ann Moss vond ik wat minder overtuigend overkomen.
Wat een confronterende film is dit. Vooral het stukje met de kinderen ging door merg en been. Een film waar je nog een tijd over na blijft denken.
John Lee Hooker
Saai.
Een uitgekauwt concept met een FBI-agente die er alles aan probeert te doen om de zaak op te lossen en daarbij haar eigen wil door probeert te drijven. Een beetje kinderachtig dat er zoveel ruzie wordt gemaakt over de manier van aanpak.
Samuel L. Jackson zit goed in z'n rol, maar ik vond Carrie-Anne Moss niet echt sterk. Ze had eigenlijk continu dezelfde gezichtsuitdrukking en kwam echt over als zo'n standaard FBI-typetje zonder verdere invulling van het personage.
Ik kan me sowiezo niet echt voorstellen dat dit soort praktijken gehandhaafd worden om erachter te komen of er ergens in het land een paar bommen verstopt liggen. Goed, dat gebeurt wel maar erg schokkend of verontrustend is het ook niet.
En het is wel heel cheap dat ze Arthur Younger zomaar naar een pistool laten grijpen om zichzelf neer te knallen. Dat hadden ze best kunnen voorkomen.
(American flag)
Arthur Younger is de mysterie-guest waarvan ze geen hoogte krijgen. Nou, wat spannend zeg.
Jeffie
- Unthinkable -
Nou..
Een film die je zeker doet nadenken.
Hoever kan je gaan om heel veel mensenlevens te redden?
Wat is ethisch verantwoord, en wat gaat "erover" ... ??
Dat ze Yusuf lekker hard aanpakken, heerlijk.
Het folteren is suggestief, maar je weet meer dan genoeg door de beelden die je te zien krijgt.
Het feit dat het hem niet kraakt, gaf me al snel het gevoel dat er iets 'anders' moest gebeuren..
Zijn vrouw, zijn kinderen: scènes die door merg en been gaan.
Samuel L. Jackson zit heerlijk in zijn rol, wat een beest.
Ik heb er van genoten, heb er zelfs nog over nagedacht..
Unthinkable, a movie that makes you think..
Machoclown
Een onvoldoende en toch heb ik heel geboeid naar deze film gekeken.
Maar dat einde, wat een gedrocht .....dat vergalt die hele film voor mij.
Dat die terrorist dat pistool kan pakken, come on zeg.
joostus
Een redelijk filmpje. Je word wel in het verhaal opgnomen. Maar ik vond de film wat te beperkt en ook af en toe wat ongeloofwaardig door bijvoorbeeld het voorbieeld dat Macholclown hierboven geeft.
Wat ik sowieso altijd bij al die films en series belachelijk vind.. Als een zware crimineel of terrorist met eisen komt.. dan kan je hem toch gewoon tegemoet komen in zijn eisen zodat hij de juiste informatie geeft. Dan hoef je daarna toch niet je aan je beloftes te houden en of kan je je daden toch gewoon terug trekken die je hem beloofd hebt.. Soort van je moet eerlijk onderhandelen met een terorrist.. Elke film en serie doet dit wel alsof.. Belachelijk dus..
Gang_Star
Sterke thriller. Laat regelmatig een kant van drama zien en er gebeurd niet altijd evenveel boeiends, maar desondanks vond ik deze film zeer intrigerend. Bleef de hele film wel geinteresseerd kijken.
realiteitspaard
Zeer degelijke film. De martelscenes zijn dusdanig uitgewerkt dat de nadruk wordt gelegd op het verloop van de verhaal/de psychische marteling, en het lichamelijke (in tegenstelling tot bijv Saw) wordt niet benadrukt en dat vind ik een goed iets! Het motief van het martelen gaat deze keer ook nog ergens over.
De complimenten gaan naar de Yusuf, die speelde geweldig! Ook het relatief onverwachtte einde maakt dat ik deze film 4 sterren geef!
Elineloves
Ik weet niet goed wat ik van deze film moet vinden. Ik had er al het een en ander over gehoord, en er werd me verteld dat dit een vrij schokkende thriller zou zijn met af en toe gruwelmartelingen. Daardoor had ik in mijn hoofd een soort 'Hostel' gecreëerd maar dan in een ander jasje. Je weet natuurlijk dat er dagelijks martelingen voorkomen tijdens verhoren, maar dan komt het morele vraagstuk: Kan dat wel?
De film opent dan ook met een constante discussie of het te ver gaat of niet. Hoe moet je Yusuf zien, als gevaarlijke terrorist, of als mens? Mag je zo ver gaan om de waarheid uit iemand te krijgen? Dit duurde voor mijn gevoel allemaal net te lang. Het eerste uur vond ik dan ook niet heel interessant, al kon ik het acteerwerk van beide heren zeker waarderen. Samuel is niet altijd even realistisch en geloofwaardig, maar ik vind hem, in tegenstelling tot wat ik hierboven las, niet miscast. Samen met Sheen weet hij de film te dragen, waardoor de andere acteurs en actrices een beetje flets er naast afsteken. Vooral Carrie-Anne Moss vond ik niet altijd even super, wellicht had ik liever een ander soort vrouw gezien voor die rol. FBI Agent Vince vond ik dan wel weer leuk, maar meer zijn uitstraling dan zijn personage.
Persoonlijk voelde ik die 'tweestrijd' niet tijdens het kijken van de film. Ik geloofde het allemaal wel. Ik keek naar een terrorist waar de waarheid uit moest komen, en echt tot nadenken werd ik niet gezet. Zo 'Unthinkable' vond ik het allemaal niet. Het moment waarop hij zichzelf door het hoofd schoot vond ik dan ook best een domper.
Lucky Jack
Hmm, dit klonk op papier toch wat beter dan het uiteindelijke resultaat. Het plot is vrij onrealistisch (een one-man terrorist die 3 atoombommen in elkaar knutseld) en wist mij helaas nergens te grijpen. De martelscènes zijn te kort, zijn vaak buiten beeld en worden te vaak onderbroken om echt schokkend te zijn. Carrie-Anne Moss weet overigens ook absoluut niet te overtuigen, van haar tweestrijd kwam maar weinig uit de verf. Michael Sheen daarentegen acteerde zeer overtuigend.
Nomak
Film die het vooral moet hebben van het goede acteerwerk van Samuel L. Jackson en Michael Sheen. Carrie-Anne Moss valt wat tegen en haar personage voegt eigenlijk helemaal niets toe. Het verhaal is niet echt geloofwaardig, één man er zomaar in slaagt om drie atoombommen (en zelfs nog meer) in elkaar te knutselen en die dan ook nog eens in verschillende steden te verstoppen. De film focust zich vooral op het ondervragen van de terrorist maar dat is voldoende om gedurende de hele speelduur de spanning erin te houden. Want ja, hoever mag je zo een ondervraging doordrijven om duizenden of miljoenen levens te redden? Wat mij betreft zo lang en zo hard mogelijk, de man is duidelijk schuldig, speelt met miljoenen mensenlevens en heeft de informatie om die mensen te redden, dan mag een marteling geen grenzen kennen. Ik begrijp dan ook niets van dat constante gejammer van Carrie-Anne Moss die het steeds maar over zijn rechten had en hem in bescherming nam. Ok, die kinderen op het einde zijn onschuldig en dat ging misschien erg ver, maar wat moet je anders in zo een situatie?
Het duurt wel een uur vooraleer de film echt losbarst en dan volgt ook de allerbeste scène als Samuel L. Jackson de keel van die vrouw doorsnijdt. Wow, wat een moment en wat een gek die Jackson. Ook dat met die vierde bom op het einde kwam als een geslaagde verrassing. Wat een beetje jammer is is dat we eigenlijk nog steeds erg weinig achtergrondinformatie hebben over de personages van Samuel L. Jackson en Michael Sheen. Ik had graag gezien dat ze de tijd hadden genomen om hen een beetje meer uit te diepen. Unthinkable is wel een aanrader.
Kiros
Ik vond het juist wel fijn dat er niet zoveel met vals sentiment werd gestrooid door in het verleden te duiken van de personages.
Dat bracht mij juist een echt 'hier en nu' sfeertje.
De wereld was even niet groter dan het gebouw en Jackson en Sheen waren de bewoners.
Nomak
Ik hoef ook geen vals sentiment te zien, maar een klein beetje meer achtergrondinformatie kan geen kwaad. Dat maakt de personages zelfs geloofwaardiger.
Dat de wereld even niet groter is dan het gebouw en dat zij de bewoners waren dat vind ik te mager. Ook zonder vals sentiment kan je personages makkelijk wat meer uitdiepen. Heb je niet eens een langere speelduur voor nodig, gewoon het overbodige personage van Carrie-Anne Moss schrappen.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix