Genre: Thriller / Drama
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss en Michael Sheen
Gesproken taal: Engels, Hongaars en Oekraïens
Releasedatum: 8 juli 2010
Plot Unthinkable
"Right and Wrong no longer exist"
Een terrorist, die kennis heeft over nucleaire bommen die ergens in Amerika zullen afgaan, wordt ondervraagd door een FBI-agent en een 'black-ops'-ondervrager. Ze worden hierbij geconfronteerd met het dilemma welke methodes nog geoorloofd zijn en welke niet.
Henry Harold 'H' Humphries
Agent Leandro
Agent D.J Jackson
Agent Phillips
indrany
Wow. Wat een film. Geraakt tot het eind. Had liever op het eind nog de knaller gezien. Maar verder echt een zeer vermakelijke film. Hoe machteloos kun je soms staan. Goed werk!
fappie
- 2005 stemmen
Prima film. Vooral door Samuel L. Jackson. Echter gaat het er eigenlijk alleen om of het ethisch verantwoord is om iemand te martelen en zijn vrouw en kinderen te vermoorden om duizenden anderen te redden. Ze laten maar 1 bom zien die ontmandeld wordt. Verder is de film vrij spannend. Hij had alleen wel iets langer nog mogen duren.
3,5 *
gauke
Een spannende, boeiende, sterke thriller, die inspeelt op angst, rondom de het morele dilemma of men een enkel individu mag martelen voor het welbevinden van miljoenen mensen. Zonder een antwoord te geven stelt de regisseur vragen over recht en onrecht. De geweldscènes zijn intens, de verminkingen (voor iemand als mij) nauwelijks aan te zien en vragen om sterke zenuwen. De hoofdrolspelers spelen uitstekend en zorgen voor een pakkend kamerspel.
sinterklaas
Lekkere brute film, maar dan toch wel met een boodschap vond ik, of eigenlijk toch inderdaad de vraag: Hoe ver kun je gaan om miljoenen mensenlevens te redden?
Die antwoord krijgen we in Unthinkable, en ook of het wel oplost of niet. Het lijkt trouwens wel alsof Unthinkable een uitbreiding is van de martelscenes uit Law Abinding Citizen. Maar ook in Unthinkable gaat het er extreem geweldadig en ziek aan toe. Het verhaal is natuurlijk simpel, men neme een terrorist die zegt dat hij 3 atoombommen door heel USA heeft geplaatst, de FBI- die hem moet ondervragen en omdat hij maar niks wil zeggen word er maar harder opgetreden, en hoe hard? Samuel L Jackson speelt daar de hoofdrol in. Een FBI-agent waarvan je eerst zou denken dat die nog wel serieus zijn werk doet en zich altijd aan de wet houd. Maar toch moet hij de wetten doorbreken om die terrorist aan de praat te krijgen en op den duur moet ie zichzelf veranderen in een meedogenloze psychopaat. Zo krijgen we dan een rit van martelingen die dus met het zwijgen van die terrorist erger en erger worden Opzich zet dat je je nog wel aan het denken. Je zal en moet weten waar die bommen liggen. En ja, ik heb gezegt, het word alleen maar erger...
Ook Carrie Ann Moss vond ik een fijne rol hebben en die terrorist (weet even zijn naam niet meer) heeft ook zo zijn charisma. Hij weet wel van volhouden zeg, alsof het hem allemaal niks kan schelen, als er maar miljoenenmensen aan hun eind komen dan vind ie alles wel goed.
Het einde was ook een kippenvelverwekkend moment.
Nee, toch een zeer geslaagde terroristen/martelfilmpje met weer een sterke rol van Jackson. Zeker een aanrader!
arno74
De "ondervragingen" deden me af en toe aan Saw denken. Even was ik bang dat het alleen daarover zou gaan, maar gelukkig wordt het verhaal wat breder naarmate de film vordert.
StevenMighty
Spannende en erg harde thriller die inspeelt op de actualiteit rond terrorisme en die een beeld geeft hoe verdachten verhoord (zouden kunnen) worden.
Je vraagt je voortdurend af hoe ver de ondervragingen nog zullen gaan en wanneer de verdachte eronder zal breken, welk spel hij speelt, of wat klopt van z'n verklaringen.
Samuel L. Jackson speelde z'n rol als beul heel sterk zoals altijd.
Het einde was ook erg verrassend, al raad ik aan het originele einde ook te bekijken om het helemaal te snappen.
Ik had nog geen films gezien die op Unthinkable leken en ben erg blij dat ik deze zag.
Een sterke film die ik aanraad aan al wie over stalen zenuwen beschikt.
skipy05
Goede film. Kei hard verhaal. Ik vond hem wel niet zo schokkend. Films is wel erg spannend van begin tot het einde. Samuel L. Jackson zet wel een zeer sterke rol neer.
BBarbie
Ik houd niet van dat bruut geweld, dus ik heb af en toe m'n ogen dichtgedaan. Maar ik moet zeggen dat het wel een heel spannende film is, waarin Jackson en Moss goed op dreef zijn.
kalehein
Het langdradige geziever en het melodramatische van de film doet mij de film een 1/2 tot een hele * in waardering minderen.
Na een uur had ik zoiets van "Ja nu mag het zo onderhand wel afgelopen zijn met dat "gelul" ik wil actie... boem, baf, knal! Helaas één enkele bom die afgaat en dan ook nog eens vanaf een afstand gezien
Ik wordt zo zoetjes aan ook een beetje moe van films waarin Amerika het opneemt tegen iemand die zijn/haar geloof predikt. (97% is meestal Islam, en Allah zus en Mohammed zo)
SL. Jackson speelt wederom sterk trouwens! Het verhaal is goed maar de uitwerking niet, het had van mij allemaal sneller gemogen.
mafkees
Dit is echt een super film,lang geleden dat ik zo heb gekeken naar een film.
En idd een vette knaller op het eind was mooi geweest
Qwix
Cliché verhaal en tikkeltje te dramatisch. Heb mij verder wel vermaakt en natuurlijk een hele sterke rol van Samual L. Jackson!
hightopper
Deze film krijgt een veel te hoge waardering als het aan mij ligt! Kon me totaal niet inleven in het verhaal omdat ik het gewoon totaal ongeloofwaardig vond. hoge waardering zal wel komen omdat samuel L jackson er in speelt die dat ook gewoon goed doet overigens. Maar de film raakt me nergens en was blij dat hij klaar was.
pietjuh
Heerlijk filmpje, waarbij ik eigenlijk toch wel wat meer had willen zien. Bommen ontmantelen ging erg simpel en snel en dat hadden ze best uitgebreider kunnen doen. toch 4.5 *
bozzy
met weinig middelen een zeer goede film.
mooi spel tussen de 2 acteurs.
vond hem extreem spannend...
hardhiller1992
Spannende film, boeiend van begin tot eind. Jackson zet een prima rol neer als keiharde ondervrager. Dit 'open' einde had ik absoluut niet verwacht, maar vind ik juist wel goed passen bij deze film. Terrorist kwam ook erg overtuigend over. Er had wel wat meer actie in mogen zitten, het had nog iets spectaculairder kunnen zijn.
4.0 *
dudebag
Unthinkable gisteren gehuurd, leuke tijd ermee gehad. Om te beginnen met het acteerwerk; hierin niet echt iets uitzonderlijks. Ik kan het gezicht van Moss niet uitstaan, maar gelukkig maken Sheen en Jackson dit (misschien wel meer dan) goed. Voor de rest komt de film bij mij niet veel hoger dan een standaard thriller, een soepel verhaaltje over anti-terrorisme wat probeert te doen wat al zo vaak gedaan is. Ik kon het verhaal rond de familie van Younger ook niet echt kopen. Gelukkig heb ik me wel vermaakt, het toch wel onverwachte open einde was een dikke plus. 3*
Angelo2
Goede onderhoudende thriller met een actueel thema en sterk acteerwerk vooral van Samuel L Jackson en Michael Sheen. Sommige scenes hakte er behoorlijk in en waren heftig om te zien. Uitgangspunt van de film is interessant en zet aan tot nadenken. Hoever kan/mag je gaan bij extreme situaties waarbij het leven van vele mensen in gevaar komt. Aanradertje!
sirecc
Zeer sterke film
Word goed in geacteerd zit genoeg vaart in maar ook weer niet te veel
af en toe gaat de film over de top met het martelen
Maar mischien is dat ook wel nodig om er standpunt van de film te verduidelijken
voor de rest niks op aan te merken
fritsje
martelexploitatie onder het mom van moreel drama,en natuurlijk blijven die moslims toch weer niet te vertrouwen.Hostel voor "keurige'mensen.
Kiros
en natuurlijk blijven die moslims toch weer niet te vertrouwen..
Het is soms net echt he, die films?
Justinvdk
Erg interessante film over hoe ver de regering mag gaan tijdens ondervragingen als het gaat om miljoenen levens. Samuel L Jackson speelt erg sterk, zoals ik persoonlijk altijd wel vind. Zaten wel erg brute scenes in, moet je tegen kunnen.
fritsje
[quot. [/quote]
Het is soms net echt he, die films?
[/quote]
jammer dat er niet zo veel PVV films zijn he ?
ikpraatniet
Diepgang, acteerwerk, verhaallijn bijna alles is gewoon perfect!
Enigste minpunt was dat de scènes net iets te lang duurde...
Melvin Udall
Prima thriller met een lekker dreigend sfeertje al moet ik zeggen dat het beginstukje dat hij die tape opneemt wel meteen het meest realistisch en dreigend overkomt.
De martelingen komen redelijk echt over voor zover je je er een voorstelling van kan maken echter het personage van Jackson blijft wat oppervlakkig, ik had wel wat meer van zijn verleden willen zien om beter te begrijpen waarom het hem geen enkele moeite kost de martelingen zo kil en zakelijk uit te voeren. Al met al lekkere vlotte film met een hoog 24 gevoel.
milus
Een mooi staaltje 'Trolley problem' of wisseldilemma. Als je dat niets zegt zoek dan naar Philippa Foot. Op wikipedia is er een pagina over het 'Trolley dilemma' (geen Nederlandse versie van, jammer weer). Kun je de waarde van een mensenlevens optellen? Zijn vijf mensen van meer waarde dan één? Ook als je ze kent?
Dat ook nog in een combinatie met een staaltje Milgram-experiment; Ga maar verder/Het is noodzakelijk dat je doorgaat/Het is absoluut noodzakelijk dat je doorgaat/Je hebt geen keuze, je moet doorgaan. Zolang je de verantwoordelijkheid zegt te kunnen verplaatsen blijken mensen verder te gaan dan ze willen.
Hoe lang blijft dat overeind in de film? Natuurlijk is er de tikkende bom, maar het moment dat het martelen doorgaat en de andere aanwezigen met iets anders bezig zijn gaat vrij terloops voorbij. Martelacties die vast niet iedereen wil zien maken het ernstiger en voeren de druk op. Het confronteert de kijker met het geweten. Eenmaal in de hoek gedreven blijft het verhaal steken. De film wil zich met name bezig houden met de mensenlijke interactie in dit conflict.
Samual Jackson speelt een handige prater, die kan lachen als anderen in de stress zitten en op het eerste gezicht als een fluitende loodgieter aan het werk gaat. Dat geeft veerkracht want het wordt er onvoorspelbaarder door. Dit had ook op een verstilde manier gekund, maar dat is blijkbaar te griezelig en geeft te weining contrast met Carrie-Ann Moss. Moss kijkt namelijk weer vooral ernstig en dominant. Dat hebben we te vaak gezien.
Knap dat ze een atoombom onschadelijk kunnen maken met Excel en ghghghgh-typacties (herhaling van een twee willekeurige toetsen). Misschien een noodgreep? Hadden ze dat Excelsheet niet een beetje kunnen vertechen en van die rare tjrip-geluidjes erbij doen die je nooit hoort in het echt? Opeens ben je uit de film met zo’n shot, al zijn het maar een paar frames. Of is dat op een vreemde manier de bedoeling?
De film haalt niet de indringendheid van films als Requiem for a dream. (http://www.moviemeter.nl/film/173). maar biedt wel verhaal in een relatief klein decor.
Wil je een gewetensdocu zien die niet fictief is? Kijk dan eens naar ‘Darwin’s Nightmare’.
(http://www.moviemeter.nl/film/27275)
Jawaddedadde
Ja, prima film!
Had eigenlijk iets totaal anders verwacht, meer een soort van achtervolgingsfilm. Des te groter was m'n verbazing toen bleek dat de autoriteiten van in het begin de bommenlegger al te pakken hebben. Wat volgt is een heerlijk kat-en-muisspel tussen H. en de gemartelde. Niet alleen fysiek maar ook psychologisch krijgt laatstgenoemde het hard te verduren.
Toegegeven, H. mag zich wel erg veel permitteren, al twijfel ik er geen seconde aan dat dit zich ook in de realiteit zo zou voordoen, misschien nog straffer zelfs.
Samuel L. Jackson mag ik graag zien acteren, en hier krijgt hij weer zo'n rol waarin hij zich volledig kan uitleven. Maar ook Michael Sheen is uitstekend als terrorist. De ene keer fragiel en zeer likeable, de andere keer uitzinnig van woede.
Zeer aangename verrassing.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX