• 9.376.078 stemmen

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss en Michael Sheen

Gesproken taal: Engels, Hongaars en Oekraïens

Releasedatum: 8 juli 2010

Plot Unthinkable

"Right and Wrong no longer exist"

Een terrorist, die kennis heeft over nucleaire bommen die ergens in Amerika zullen afgaan, wordt ondervraagd door een FBI-agent en een 'black-ops'-ondervrager. Ze worden hierbij geconfronteerd met het dilemma welke methodes nog geoorloofd zijn en welke niet.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Henry Harold 'H' Humphries

Agent Phillips

avatar van Felixx92

Felixx92

Wauw!

Wat vond ik dit een vette film!! Super goed cast natuurlijk maar daarnaast ook echt een meeslepend bloedstollend verhaal dat uitzonderlijk geloofwaardig wordt gebracht. Ik kreeg op een gegeven moment zelfs kippenvel van de haat die ik begon te voelen.

Daarnaast is Samuel L Jackson natuurlijk de ideale acteur voor de rol die hier gespeeld moet worden.

Dit is zeker een must see!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Gregor Jordan, regisseur van het magistraal ondergewaardeerde 'The Informers'. Die had wel een (klein) stapje voor. En ja, ik vond deze Unthinkable ook best goed.

Vermakelijke en bij vlagen toch ook wel behoorlijk brute film. Samuel L. Jackson speelt heerlijk en brengt vooral een lekkere scheut humor in dit meeslepende verhaaltje, waar we op een redelijk schokkende manier zien wat er in dit soort situaties allemaal achter de schermen gebeurt. Sheen doet het ook uitstekend.

Ik begrijp de beweegreden van Sheen die zich laat pakken niet helemaal (kan me er niet in vinden iig), maar voor de rest heb ik me goed vermaakt. Sterk einde ook.

avatar van Zinema

Het ondenkbare denkbaar.

Ondanks het hoge Hollywoodgehalte en de aanwezigheid van Jackson, geeft de film stof tot nadenken. Hierin mist e.e.a. tevens zijn doel omdat het drama soms geforceerd aanvoelt en het thrillergehalte niet ten goede komt.

De titel insinueert dat de gemiddelde Amerikaan nog steeds oliedom is, maar iemand die het nieuws volgt weet allang dat niets meer ondenkbaar is. Onevenwichtig filmpje dat de vaart er goed in houdt en erg onderhoudend werkt.

Goed.

avatar van Beloki

Beloki

Mooie, enigszins bedrukkende thriller. Samuel L Jackson als keiharde, maar bewuste man. Prachtig acteerwerk zet hij neer. De ´moederrol´ van Moss vond ik een beetje voorspelbaar, maar tegen het einde liet ook zij haar principes grotendeels varen. Absoluut een aanrader, deze film.

B.

avatar van christophel

christophel

best wel hard, maar spannend , goed gespeeld ***3.5

avatar van mr.shhh

mr.shhh

Net gezien in de Sneak.

Een hele heftige film, heb zelden een film gezien die de spanning zo lang zo hoog weet te houden. De film is enorm confronterend en is geen moment saai. Het budget is klein wat hier en daar wel zichtbaar is maar de acteurs zijn groots waardoor je dat punt meteen vergeet.

Ik raad je wel aan de ruimte in te plannen voor 2 films want de kans is groot dat je na deze wilt gaan zien om bij te komen.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

mr.shhh schreef:

Helemaal mee eens, toch wel een erg heftige film om te zien op een groot scherm. Het is erg dicht op de huid gefilmd zodat alles extra confronterend overkomt. Samuel L. Jackson speelt erg sterk, zelden zo'n sadistische rol op het scherm gezien. Deze film zal nog lang door mijn hoofd rondspoken alhoewel ik niet precies het doel van de maker begrijp. Aan de ene kant is het een kritiek punt tegen het martelen van terroristen maar anderzijds blijkt aan het einde dat het wel loont. De regisseur lijkt hiermee geen kant te hebben gekozen maar dit open te houden voor een ieder

Gewaagde maar erg sterke film over de grenzen van het uithoren van gevangenen.

avatar van djinnax

djinnax

Heftige film welke realistisch overkomt. Dit soort praktijken zijn de orde van de dag. Er lopen genoeg maniakken rond in deze wereld welke zoiets eens zouden kunnen flikken.

Maar waar trek je een grens. In dit geval gaat het om tientallen miljoenen mensen. De grootste vrees van de VS; kernbommen in Amerikaanse steden. In dat geval ben ik het ook volledig eens dat men andere verhoortechnieken gebruikt met fysiek geweld. Iedereen heeft een breek-punt uiteindelijk.

Maar zou men ook zoiets mogen doen als er bijvoorbeeld "maar" 100 levens op het spel staan? (tov de tientallen miljoenen) Je kunt er je vraagtekens bijzetten.

De film heeft veel weg van de serie 24. Ook daar kun je je afvragen of zulke technieken geoorloofd zijn. Nu is CTU bij 24 een fictieve terreurbestrijdings unit, maar toch kwamen daar ook vaak alledaagse realistische scenes voorbij.

Wat ik wel vaag vond aan deze film, was dat ze het 6 dagen vantevoren wisten, maar dat ze de vrouw en kinderen pas op de laatste dag in de aller laatste uren erbij haalde. En je zag ook niets vanuit de andere kant gebeuren, een plan B ofzo. Dat ze dus alles volledig lieten afwachten op de resultaten van "H"

Ik weet niet of iemand van jullie ook 24 kijkt, ik kan mij een scene herinneren uit seizoen 2, dat wanneer ze bijna de kernbom op het vliegveld hebben gevonden, ze die terrorist Syad Ali hebben opgepakt. Hij wist waar de bom was, zonder aarzeling werd er fysiek geweld gebruikt, en wanneer dat niet hielp werden zijn vrouw en kinderen erbij gehaald, echter via live beelden. Nadat Jack nog steeds niet de informatie had die hij wilde, dreigde hij zijn zonen te vermoorden. Na de dreiging nog steeds geen antwoord, waarna Jack opdracht geeft een van zijn zonen te vermoorden. Je zag via de live beelden op het tv'tje dat een van zijn zoons, vast gebonden op een stoel, achterover werd getrapt en vervolgens een kogel kreeg. Jack gaf vervolgens Sayd een laatste kans om zijn andere zoon te redden, toen Jack opdracht gaf de 2e zoon ook te vermoorden gaf Sayd eindelijk de locatie van de bom toe.

Het mooie hiervan was, dat achteraf Jack GEEN toestemming van President Palmer had gekregen fysiek geweld te gebruiken tegen de familie van Sayd. Achteraf bleek dus ook dat hele stuk in scene te zijn gezet, en dat zijn zoon dus niet vermoord bleek. (wellicht of losse flodder, of ernaast geschoten doordat ze hem eerst op de grond duwden)

Is dit dan wel geoorloofd? Mijn mening: JA zeker wel, al helemaal met zoveel mensenlevens op het spel. En wat hierboven ook diverse keren wordt aangegeven, als je kernbommen wil af laten gaan en miljoenen mensen wilt vermoorden, heb je geen enkel mensenrecht meer.

Wie bekommert zich ooit of Hitler wel mensen rechten heeft gehad?

De film geeft je in ieder geval wel wat stof tot nadenken.

* * * *

avatar van The Oceanic Six

Samuel L. Jackson is de Jack Bauer 2.0

Ik had tot voor heel kort niet eens van deze titel gehoord, maar gelukkig heb ik hem dan toch leren kennen. Tof filmpje!

Van een op zich simpel plot hebben ze een aardig spannende en harde film weten te maken met een glansrol voor Samuel L. Jackson die wel echt heel wreed tekeer gaat tegen de terrorist om te weten te komen wat hij weten wil. Zijn karakter deed me echt denken aan Jack Bauer uit mijn favoriete serie 24. Die heeft ook schijt aan alle regels en doet gewoon wat hij moet doen om antwoorden te krijgen. Keihard martelen is voor Jack ook geen nieuw iets.
Alleen gaat Samuel L. Jackson lekker lang door in deze film. Nice om te zien! Zeker toen ik hem met een bijl steeds zachtjes op zijn benen zag tikken
Hij blijft voor mij ook echt een fenomeen als acteur. Altijd overtuigend, altijd stoer en altijd goed om naar te kijken!
Ik kan me dan ook goed vinden in de rol van Jackson. Als ik in die situatie zou zitten, dan zou ik ook alles doen om antwoorden te krijgen. Het lot van miljoenen mensen is toch een stuk belangrijker dan de mensenrechten van een terrorist. Die mensen verdienen het leven toch al niet.

Maar uiteraard vind niet iedereen deze methode humaan en terecht en daardoor werd het best nog een interessant plot. Zeker toen de vrouw en kinderen van de terrorist erbij werden gehaald. Niet gedacht dat Jackson zó ver zou gaan dat hij zelfs de keel van de vrouw door sneed....
De film bleef door de wending wel boeien. Ik had na een tijdje wel het idee dat de film wat hetzelfde bleef doen toen hij maar gemarteld bleef worden. Maar door de entree van vrouw en kids werd het weer wat anders.

Grappig trouwens dat de film een hoop castmembers van de serie 24 kent uit verschillende seizoenen. Is voor mij als fan van die serie wel leuk om te zien. Een film als deze sluit ook goed aan op die serie.

avatar van james_cameron

Intense, spannende thriller die met weinig middelen een overtuigend dreigende sfeer weet neer te zetten. De cast is degelijk maar de personages blijven helaas wat onderontwikkeld. Hierdoor raakte ik niet echt betrokken bij de gebeurtenissen. De grimmige martelscenes liggen ook wat zwaar op de maag, maar dat is uiteraard nu net de bedoeling van de film. De film roept interessante vragen op die het script helaas niet allemaal kan beantwoorden. Ook zit de plot niet echt verrassend in elkaar. Je zit te wachten op iets dat niet komt. De moeite waard, dat zeker, maar hier had zeker meer ingezeten.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Vervelende film. Vanaf het moment dat zo'n militair de foto van de muur haalt en er een bom geactiveerd wordt en deze ook meteen ontploft, was ik er al klaar mee. Waarom ben je militair? Om te voorkomen dat je zulk impulsief gedrag vertoont toch? Les 1, ga nu zomaar dingen aanraken in een dreigende situatie. De basis is gelegd.
Verder had dit veel beter tot zijn recht gekomen is een aflevering van een serie van 50 a 60 min. Nu werd het teveel gerekt. Ik snap wel dat zo'n marteling een heel proces is, maar dit duurde en het duurde maar. Terwijl ze echt weinig tijd hadden. Veel gemiste kansen!

onvoldoende.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ten eerste : dit is een explosief filmpje in de zin dat je geconfronteerd wordt met gevaarlijke dilemma's. Begin hierover te discussiëren en je vliegt elkaar gegarandeerd in de haren. Spannend tot het einde in ieder geval; hopelijk wordt niemand hierdoor op ideeën gebracht. Los van het controversiële vond ik het dus wel een goede film, die de laat het ons maar zeggen, "Amerikaanse" methodes niet verdedigt maar ook niet veroordeelt. Ik heb, zoals de meesten, een standpunt hieromtrent, en dat leek me ook de bedoeling. Ik wil toch opmerken dat het vermoorden van de vrouw niks heeft veranderd. Ze is dus voor niks gestorven. De betere thriller.

avatar van PointView

PointView

goeie film, de spanning is lekker opbouwend, Samuel L. Jackson is weer is lekker op dreef.

Beetje Hostel/Saw achtig alleen dan in een wat serieuzere setting en een stuk minder "gore" \.

avatar van Jesse93

Jesse93

Ik kreeg hierbij heel erg het "good cop, bad cop" gevoel. Waarschijnlijk is dit niet eens zo bedoeld. Ja het is een dilemma over hoe ver je nou mag gaan in een verhoor, maar ik snap niet waarom de keuze zo moeilijk is. Één persoon martelen die bommen heeft geplaatst of 6 tot 10 miljoen mensen dood laten gaan? De film werd ook wel erg eentonig doordat het grootste gedeelte van de film zich op één locatie afspeelde.

De spanning was er voor mij niet zo. Het gevoel dat er bommen waren zweefde een beetje op de achtergrond en had wel meer aanwezig kunnen zijn. En het plot was ook niet al te geweldig.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Een boeiende film die je na het kijken een beetje verwarrend achterlaat....de aparte aftiteling is daar credit aan.

avatar van Erbe

Erbe

Picker schreef:

Ik vond het een vreemde film, die me desondanks toch vanaf het begin tot het eind wist te boeien.

Sluit me hier bij aan.

Helemaal mee eens. Er had ook een ander einde bij gemoeten. Hierdoor krijgt het van mij een 3.5. met een goed einde had ie van mij minimaal 4 sterren gehad, want het hele verhaal boeide me wel.....en na de eerste aftiteling een eind doorspoelen voor een ander einde..

avatar van xiqu0n

xiqu0n

Ik geef deze film 4*.

Het heeft een degelijke inhoud terwijl het zich maar afspeelt op enkele locaties. Zoiets is ook terug te vinden in films als Resevoir Dogs of 12 Angry men. Zo kan je zien dat je met een redelijk low budget film toch wel een degelijke film kan neerzetten.

Ik vond de rol van Samuel L. Jackson erg sterk. Zijn acteerwerk in deze film is weer prachtig. Al met al een leuke film om eens gezien te hebben.

avatar van Theunissen

Leek wel een cursus "Martelen voor Dummies".

Verhaal was best boeiend en Samuel L. Jackson was lekker op dreef

avatar van rolexrobbie

rolexrobbie

Zeer goede aktiefilm en spannend tot het einde,wel even kijken tijdens de aftiteling ! samuel l jackson in een ongeevenaarde rol,om kippevel van te krijgen. niet voor zwakke maagjes.......

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Eén van de betere films van de afgelopen maanden.

De dilemma's die elkaar in rap tempo opvolgen worden prachtig in beeld gebracht door o.a. de schitterende acteerprestatie van Jackson die helemaal in z'n element is.

Untinkable is spannend, realistisch (!?!) maar zet vooral aan het denken en dat is voor een hollywood-productie al een hele prestatie [ ]

Een explosie, de dreiging, allemaal prachtig voor de (ont)spanning, maar regisseur Jordan maakt het pas echt (psychologisch) spannend door de kijker steeds verder mee te nemen in nauwelijks denkbare ('unthinkable') situaties.

Een plekje op de Oscar-nominatielijst zou niet misstaan!

Nogal simpele, voorspelbare en met name weinig subtiele film. Vooral geschikt als voer voor zwart-wit denkers lijkt me.

Lijkt een beetje gesponsord door Wolfowitz en Cheney of zo.

avatar van RooieBloemkool

RooieBloemkool

Unthinkable

Eén van de weinige films van de laatste tijd die mij echt aan het denken heeft doen zetten. Zijn de rechten van de mens belangrijker als nationale veiligheid, of mag dit als een uitzondering gezien worden om deze rechten eenmalig te verbreken? Deze vraag wordt constant gesteld gedurende de film en ook ik als kijker wordt hierover aan het denken gezet. Deze worsteling wordt met de nodige spanning en heftige momenten gebracht waardoor de film een echte topthriller is. De opbouw van de film kent een spanning die steeds groter en groter wordt naarmate de film vordert. Vooral de laatste 20 minuten van de film laat zien wat een goeie thriller het eigenlijk is. Wellicht wat sadistisch en het gaat allemaal erg ver, maar het is vreselijk spannend.

Dit komt mede door het sterke acteren van de terrorist en Samual L. Jackons. Deze spelen beiden een zeer goede en overtuigende rol en je kan goed zien dat beiden helemaal opgaan in hun rol. Helaas een wat minder uit de verf gekomen FBI-agente doordat ze het nodige cliché gedrag vertoond. Maargoed, dat hoort er aan de andere kant ook weer bij om het vraagstuk van de film mooi in beeld te brengen. Logische keuze, ondanks dat ik niet zo houd van clichés.

Het verhaal is degelijk, spannend en kent een zeer goed einde. Een einde met de nodige losse eindjes, dat wel, maar de afloop met de bommen worden wel verrassend (Samual had gelijk, er is een vierde!) gebracht. Wel even de aftiteling doorkijken, anders mis je een belangrijk deel.

Een goed uitgewerkte en spannende thriller.

avatar van makkekvm

makkekvm

Persoonlijk vond ik de film iets of wat ontgoochelend na alle lovende commentaren die ik hier al gelezen had. Vrij onrealistisch dat iemand even cavalier seule mag spelen om een paar mensen te martelen, kinderen te gebruiken en zomaar iemand mag vermoorden zonder dat hij daarvoor wordt opgepakt. Dat er zulke dingen gebeuren daar kan ik me iets bij voorstellen maar wel net iets anders als ik in deze film heb gezien.

De film gaat ook nogal traag vooruit zonder dat er veel gebeurd. Echt saai is hij niet, maar toch maar een 3tje bij mij. Ik heb trouwens ook niet de lange versie gezien, dus het einde was bij mij ook wat bizar.

avatar van wwelover

wwelover

Een prima film, die gedragen word door Samuel L. Jackson. Het is een boeiend maar wel wat voorspelbaar verhaal. Wel redelijk origineel en erg bijtijds. Dat maakt het wat controversiëler en interessanter. Het was af en toe redelijk ranzig, al had het natuurlijk nog veel erger a la Saw gekund. Leuk voor een keer, en grote loftrompet wederom voor Jackson, die as usual zijn rol goed invult.

avatar van robinb1

robinb1

Geweldige en overtuigende acteerprestaties door Samuel L. Jackson & de terrorist. De film is erg aangrijpend en op sommige momenten ook schokkend. Het verhaal zet je aan het denken over met welke methodes de ondervrager te werk gaat, en of die methodes zouden mogen of niet. Kortom, een goeie thriller die je nog lang nablijft.

avatar van Roger555

Roger555

Gisteren deze film gezien.

Wow, geen film die je zomaar even vergeet.

Uitstekende acteer-prestaties, de film zet je wel

aan het denken (dat is ook de bedoeling).

Kortom: een aanrader !!

avatar van rep_robert

Behoorlijk groffe film, had het niet zo erg verwacht. Gelukkig maar want heb me er echt prima mee vermaakt. Tuurlijk bevat de film een aantal boodschappen, wie is nou de echte terrorist o.a.
Maar vond het niet een serieuze toon hebben, daarvoor heb ik me eigenlijk te goed vermaakt in de bios.

De film bevat natuurlijk wel een paar gaten, waarom moet Jackson pas aan het einde vertellen van die vierde bom en zijn ze nou echt zo amateuristisch bij het leger dat ze niet eens kunnen rekenen?
Ook Carrie-Ann Moss haar rol is behoorlijk nutteloos en ze loopt niet meer te doen dan irritant zijn. Je vraagt je ook sowieso al af wat de FBI op zulke momenten daar eigenlijk doet, vooral vanwege het gebrek aan ervaring bij dit soort martelingen/ondervragingen. Ook het emotionele heen en weer gehuppel van de personages kan je je lichtelijk aan irriteren. Het ene moment verwerpen ze bepaalde acties van Jackson en nog geen tien seconden later keuren ze het weer goed. Echte huppelkutjes.

Niet dat het slecht is, want Jackson speelt echt een fenomenale rol. Heerlijk sadistisch, maar tegelijktijd ook rechtvaardig en eerlijk. De manier waarop hij Yusuf aan het praten kreeg was precies zoals ik het ook had willen zien. Lekker veel spanning en de dialogen waren ook prima.

Geen topper door alle plotholes/onlogische zaken, maar wel een zeer vermakelijke film. Kan overigens wel begrijpen waarom deze film de bioscopen in Amerika niet heeft gehaald. Die kunnen dit soort films volgens mij echt niet aan.

avatar van El ralpho

El ralpho

Wel aardig filmpje met Samuel en Carie (Matrix) Anne Moss.
Het duurde even voor de film op gang kwam, het begin vond ik namelijk nogal saai.
Veel bla bla en er gebeurde weinig om spanning binnen de film te creëren. Later in de film zat dit echter wél goed (Met name het laatste halfuur) en kwamen er tevens een aantal heftige scene's voorbij. Samuel L. Jackson (Inmidels een oude rot in het vak) acteert uitmuntend en komt sterk over als ondervrager. Carrie zet een stereotype FBI-agente neer die constant met zichzelf in tweestrijd ligt; wat laat ik de ondervrager wel doen en wat niet? Verder geen storende rol, maar weinig boeiend. Ik heb de versie gezien die tijdens de aftiteling van de film niks liet zien over het onschadelijk maken van de bommen en waar je als kijker dus in het ongewisse gelaten wordt. Dit zou je als negatief kunnen ervaren maar ik houd er zelf wel van als alles niet meteen als hap, slik weg voer voor de kijker klaar ligt.

Al met al en prima film, met een paar schokkende scene's maar die verder weinig potten bij mij weet te breken..geen film waar ik nog lang over na blijf denken, maar gewoon ''leuk'' om een keer gezien te hebben. 2,5

avatar van Shinobi

Shinobi

Gisteren in de bios gezien en man dit is echt een sterke film. Sowieso ownt Jackson zoals altijd. Alleen had ik hem niet echt in zo een rol verwacht, maar deze man komt gewoon met alles weg zo goed is hij. De martel scènes deden me soms wel een beetje aan Hostel denken, alleen jammer dat het niet al te duidelijk in beeld werd gebracht.

Alleen die Moss deed wel wat irritant en jammer dat ze die twee kinderen heeft beschermd.

Eindigde ook heel sterk, alleen jammer dat die explosie niet in beeld werd gebracht.

4, 0 Sterren.

avatar van Frenetic

Frenetic

Topfilm. Heb me geamuseert met deze film. Acteerwerk was goed. Jackson speelde zijn rol geweldig 4/5

Zeker een aanrader