• 10.590 nieuwsartikelen
 • 161.799 films
 • 10.108 series
 • 29.671 seizoenen
 • 613.412 acteurs
 • 192.959 gebruikers
 • 8.967.540 stemmen
Avatar
 
banner banner

Unthinkable (2010)

Thriller / Drama | 97 minuten
3,46 2.481 stemmen

Genre: Thriller / Drama

Speelduur: 97 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Gregor Jordan

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss en Michael Sheen

IMDb beoordeling: 7,0 (92.152)

Gesproken taal: Engels, Hongaars en Oekraïens

Releasedatum: 8 juli 2010

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot Unthinkable

"Right and Wrong no longer exist"

Een terrorist, die kennis heeft over nucleaire bommen die ergens in Amerika zullen afgaan, wordt ondervraagd door een FBI-agent en een 'black-ops'-ondervrager. Ze worden hierbij geconfronteerd met het dilemma welke methodes nog geoorloofd zijn en welke niet.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Henry Harold 'H' Humphries

Agent Helen Brody

Steven Arthur Younger

Charles Thompson

Rina Humphries

Jack Saunders

Agent Vincent

Agent Leandro

Agent D.J Jackson

Agent Phillips

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Pazmaster

Pazmaster

 • 2641 berichten
 • 5117 stemmen

Simpel en een beetje voorspelbaar verhaal maar toch best een leuk terroristen/martelfilmpje. Samuel L Jackson doet het best aardig als psychopatische beul en de rest van de cast doet het ook best redelijk. De beweegredenen van de terrorist worden helaas niet echt duidelijk gemaakt, dat vond ik wel een beetje jammer, en zo hadden er nog meer dingen iets beter uitgewerkt mogen worden. Hierdoor is het allemaal een beetje oppervlakkig, maar verder is het wel vermakelijk.


avatar van Pim1993

Pim1993

 • 597 berichten
 • 747 stemmen

''The only difference is that we fear, and they don't''

Hier wordt een ethisch dilemma van alle tijden gerepresenteerd. In zo'n zaak is elke keuze die je maakt de verkeerde. Maar welke verkeerde keuze maak je wél om de verschrikkelijke gevolgen zo beperkt mogelijk te houden?

In hoeverre sluit je je ogen voor gruwelijkheden, terwijl je weet wat je te wachten staat. Knap uitgelijnd, goed geacteerd en er wordt sterk met je eigen gevoel voor rechtvaardigheid gespeeld.

Aanrader! Vooral in de tijd waarin we nu leven.


avatar van Heraion

Heraion

 • 2 berichten
 • 3 stemmen

Vond het wel een leuke film; heb 'm niet helemaal gezien.

Goed onderwerp, goed geacteerd.

Kijk, er had inderdaad meer uit gehaald kunnen worden, maar het was al bij al wel een goede film (vond ik zelf).

Helen Brody was wel een zwak, oninteressant personage. Jammer. Sheen en Jackson waren véél beter!

4*


avatar van leatherhead

leatherhead

 • 3556 berichten
 • 1812 stemmen

Ondanks een sterke Jackson nogal een mispeer van een film. Thema is best boeiend, de uitwerking even subtiel als een olifant in een porseleinkast. Daarnaast vreselijk voorspelbaar: begon na het zoveelste 'oh, dit had hij ook allemaal zo gepland' vermoeid met mijn ogen te rollen. De zelfmoordscene was het absolute dieptepunt.

Ander pijnpunt is het rolletje van Moss als het geweten van de groep. Voelde nogal obligatoir en cliché aan, helemaal de manier waarop zij en Jackson conflicteren. Maar ach, de film keek verder wel vlot weg en Jackson zet een amusante rol neer. Daarvoor nog 2*, voor de rest vooral inhoudelijk potsierlijk. Had meer gezeten in een onderwerp als deze.


avatar van HDL

HDL

 • 7 berichten
 • 13 stemmen

niet slecht, heeft me ook niet van mijn stuk geblazen..

maar is leuk om een keer gezien te hebben.

goed acteerwerk!


avatar van Halys

Halys

 • 4 berichten
 • 6 stemmen

Deze film geeft me een dubbel gevoel over de motieven van de makers, de indruk dat het verhaal niet helemaal klopt en laat me met een heleboel vragen achter:

Als de terrorist het oogmerk had om zijn eisen ingewilligd te zien (of anders de bommen te laten ontploffen) dan was hij beter anoniem gebleven en had hij zich beter niet kunnen laten oppakken. Nu zijn de eisen niet ingewilligd, is slechts 1 van de 4 bommen ontploft, zijn vrouw vermoord en liepen zijn kinderen ook gevaar.

Als de terrorist het oogmerk had om de hypocrisie aan te tonen van hoe ver de anti-terroristen zouden gaan om de bomaanslagen te voorkomen waarom was er dan een 4e bom? Wat was het doel daarvan?

In hoeverre had de terrorist er rekening mee gehouden dat zijn vrouw en kinderen opgepakt en gebruikt zouden worden tegen hem? Als hij er geen rekening mee had gehouden waarom vertelde hij dan niet over de 4e bom? De anti-terroristen hadden toch zijn kinderen in handen en zouden mogelijk zijn kinderen kwaad kunnen doen zodra de 4e bom ontplofte? Als hij er wel rekening mee had gehouden en bereid was om ook zijn vrouw en kinderen op te offeren voor zijn doel dan had hij toch niet de locatie van de 3 bommen gezegd zonder dat zijn eisen ingewilligd werden?


Er was en is veel controverse in de VS over het martelen van terreurverdachten om terrorisme te voorkomen. De film geeft de indruk dat het de boodschap wil overbrengen dat om terrorisme te bestrijden en burgerslachtoffers te voorkomen alles geoorloofd moet zijn en dat je zelfs bereid moet zijn om onschuldige burgerslachtoffers (vrouw en kinderen van de terrorist) te maken. Omdat de vrouwelijke FBI-agent, Carrie Ann-Moss, niet bereid was om de kinderen kwaad aan te laten doen en zij zei dat de 4e bom dan maar moest ontploffen, ging er uiteindelijk toch een 4e atoombom af waarbij waarschijnlijk honderdduizenden burgers stierven.

Als je dit idee doorvoert dan is echter de terrorist in feite ook een anti-terrorist want aan de hand van zijn eisen (militaire terugtrekking) en wat hij schreeuwt (in de trant van) na de ontploffing van de C4 bom: ‘If you think 53 victims is bad, that is how much muslim victims there are everyday’ zou je kunnen herleiden dat ook hij bereid is om indien nodig burgerslachtoffers te maken om de terreur van de VS in islamitische landen (Irak waarschijnlijk) te voorkomen. De Amerikaanse anti-terroristen kun je dan anti-anti-terroristen noemen die ervoor kiezen om ondanks de dreiging van honderdduizenden slachtoffers aan eigen kant, toch door te gaan met de bezetting en aan beide kanten burgerslachtoffers te laten vallen in plaats van de eisen in te willigen van de terrorist.


Misschien ben ik een beetje doorgedraaid in het nadenken over deze film maar de film is gewoon verwarrend. Het is echter wel een heel sterke film die je doet nadenken. 4 sterren.


avatar van IH88

IH88

 • 8737 berichten
 • 3079 stemmen

“Ahh... military intelligence. The great oxymoron.”

Unthinkable is een soms spijkerharde film vol met morele en ethische dilemma’s, die met iets meer lef echt een meesterwerk had kunnen worden. Vooral het acteerwerk van Jackson, Moss en Sheen is groots, en het hoofdplot rond terrorisme en het nut van martelen wordt goed uitgewerkt. Subtiel is het allemaal niet, maar het werkt hier wel. Of martelen nu werkt of niet, Unthinkable laat de verschillende zienswijzen en invalshoeken zien die de personages (en mensen in het echt) kunnen innemen. En dat maakt het wel realistisch. De spanning is de hele tijd voelbaar en het ongemakkelijke gevoel overheerst. Een goed teken.


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

 • 3055 berichten
 • 2240 stemmen

Geweldige film die qua moraal niet alleen de kijker maar ook de spelers op de proef stelt. Moraal, dilemma, fatsoen, wie is toegewijder, het komt allemaal voorbij, maar moraal ridders switchen plotseling ook nog waardoor die situatie qua ernst en de vraag 'what would you do?' nog meer op de proef gesteld. De film stelt in die zin een heel interessant onderwerp aan de kaak, namelijk hoe ver wil je gaan? Hoe ver mag je gaan? Wat is geoorloofd? En dan blijkt de gemiddelde huismoeder toch in een regelrechte 'banshee' te veranderen als het om de veiligheid van haar eigen kinderen gaat, net als modern-day-life.

Prima psychologische thriller, geweldige rol van zowel Jackson als Sheen. Fijn filmpje waar nog eens over na gediscussieerd kan worden na die tijd.


avatar van Corcicus

Corcicus

 • 2532 berichten
 • 3539 stemmen

Onderhoudend en actueel drama over een man, H., die zijn werk probeert te doen in het belang van alle Amerikanen, maar daarbij tegengewerkt en gesaboteerd wordt door overheidsfunctionarissen die meer bezig zijn met internationale verdragen dan de veiligheid van hun eigen volk. Wat hebben we ons geërgerd aan agent Helen Brody die zich laat leiden door emoties en hysterie, ipv haar werk te doen of opzij te gaan zodat anderen dat in haar plaats kunnen doen. Enkel mr Bradley (Randy Oglesby) wist op een bepaald moment nog van welk hout pijlen te maken.


avatar van umbra

umbra

 • 3611 berichten
 • 3390 stemmen

Best fijn filmpje, met een zalige Samuel, maar agent Brody, wat een mega irritant wijf was me dat, had constant gevoel, bemoei u niet en laat den Henry toch z'n gang gaan. Zo'n mega soft wijf verbrod het wel beetje.


Er rijdt een tram over een rails waar vijf mensen op vastgebonden liggen. De bestuurder is onwel geworden dus de tram zal zeker over de vijf mensen heen denderen. Nu sta jij bij de wissel en als je de wissel op tijd omzet, zal de tram de andere rails op rijden. De rails waar maar één mens vastgebonden ligt. Dat scheelt dus vier doden. Wat doe je, haal je de wissel over of niet?


avatar van jordandejong

jordandejong

 • 4521 berichten
 • 1324 stemmen

Erg sterke film met een interessant en gruwelijk thema. Cast is goed, met een heerlijke Samuel L. Jackson, maar ook een zeer verdienstelijke Michael Sheen.

Af en toe is het nagelbijtend spannend.Vooral het moment dat besloten wordt Yusuf's kinderen erbij te betrekken. Ook als kijker ervaar je de 2 strijd die zich afspeelt in de martelkamer; trek je een ondergrens wat betreft principes en moraal, of ga je akkoord dat 'the unthinkable' gedaan moet worden om miljoenen levens te redden?

De film had wat mij betreft nog wel wat langer mogen duren eigenlijk want het einde is ietwat onbevredigend qua hoe snel alles ineens gaat. Maar over het algemeen is Unthinkable een zeer sterke film met een fantastische Sam Jackson.


avatar van mrkos

mrkos

 • 840 berichten
 • 1634 stemmen

umbra schreef:

maar agent Brody, wat een mega irritant wijf was me dat, had constant gevoel, bemoei u niet en laat den Henry toch z'n gang gaan.

Vrouw... Maar ben het verder met je eens. Dit irriteerde mij ook het meest op een verder uitstekende film. Die man heeft 3 gigantische bommen in 3 verschillende steden, dus alles is nodig om deze terrorist te laten praten. Harold heeft er ervaring mee, dus laat het hem zijn gang gaan.

Spannende film met een uitstekende spelende Jackson. De terrorist deed het trouwens ook prima. Hoe de spanning werd opgebouwd naar het einde toe tot de punt wat nog wel of niet geoorloofd is, is mooi in beeld gebracht.

3,5 sterren.


avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

 • 1137 berichten
 • 729 stemmen

Als thriller niet echt gelukt. Vertelling rammelt langs alle kanten (waarom moet de terrorist vrezen voor vrouw en kind als ze toch in de stad waren van de bom ?) en weinig spanning (er is wel die opbouw van naderde dreiging - het ticking timebomb mechanisme). Maar toch is de film interessant want het stelt zich vragen over bestrijding van terrorisme. Hoe ver kan /mag je gaan om de waarheid te achterhalen ? Ook interessante casting met Sheen als de terrorist (geen boeventronies van moslimextremisten zoals in de reeks 24) maar als personage niet uitgewerkt (waarom zich laten oppakken ? waarom zich bekeerd ?). Als reflectie op 'war for terror' wel degelijk een standpunt. Good guy (Samuel Jackson) and bad guy (Michael Sheen) zijn in wezen dezelfde, er is geen onschuld, democratie zal worden zoals de dictatuur, barbaren zijn we allemaal, we komen diegenen die we bestrijden (prachtig zinnetje dat Jackson uitspreekt na zijn martelingen : he kills 53 innocent people and i’m the bad guy ?). Regisseur Jordan beperkt zich visueel tot een standaard Hollywood film maar slingert wem een gitzwart pessimistisch beeld van onze maatschappij in ons gezicht. Wat we ook doen, de Apocalyps is nakend. Niet te verwonderen dat de film nooit werd uitgebracht in de bioscoop maar direct op de DVD markt werd gegooid. Velen zouden zich nogal verslikt hebben in hun popcorn bij zoveel uitsmeren van doem.


avatar van AniSter

AniSter

 • 1944 berichten
 • 1486 stemmen

Centapidehuman schreef:

Er rijdt een tram over een rails waar vijf mensen op vastgebonden liggen. De bestuurder is onwel geworden dus de tram zal zeker over de vijf mensen heen denderen. Nu sta jij bij de wissel en als je de wissel op tijd omzet, zal de tram de andere rails op rijden. De rails waar maar één mens vastgebonden ligt. Dat scheelt dus vier doden. Wat doe je, haal je de wissel over of niet?

Ja, half, zodat de tram ontspoort...

Als S.L. Jackson een hoofdrol heeft, dan kan het eigenlijk al geen slechte film zijn. Zo ook met deze. Goed geacteerd. En een plot vol met gewetensvragen en een goed uitgedacht einde.


avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

 • 371 berichten
 • 368 stemmen

Een zeer boeiende film die tot nadenken stemt. Wat is geoorloofd om aanslagen met vele doden te voorkomen. Wat zijn de rechten van al dan niet vermeende terroristen. Een antwoord op die vraag is nauwelijks te geven, zeker als het gevaar naderbij komt en de verdachte op een normale wijze niet tot medewerking is te bewegen. Samuel L. Jackson is weer in topvorm.