• 9.384.374 stemmen

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss en Michael Sheen

Gesproken taal: Engels, Hongaars en Oekraïens

Releasedatum: 8 juli 2010

Plot Unthinkable

"Right and Wrong no longer exist"

Een terrorist, die kennis heeft over nucleaire bommen die ergens in Amerika zullen afgaan, wordt ondervraagd door een FBI-agent en een 'black-ops'-ondervrager. Ze worden hierbij geconfronteerd met het dilemma welke methodes nog geoorloofd zijn en welke niet.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Henry Harold 'H' Humphries

Agent Phillips

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Niet echt een actiefilm, eerder een psychologische film. Samuel L Jackson speelt weer een vertrouwde rol, maar doet het erg goed.

Het einde is teleurstellend. Uiteraard was er een 4de bom, nu zijn er ontelbare kinderen en burgers dood. Het Unthinkable gebeurt helaas niet en hierdoor kunnen we de film weer in een cliché rijtje classifiëren.

Vrij degelijk, maar geen topper.

avatar van Sergio

Sergio

Een aardige actiefilm met Samuel L. Jackson die martelt en de rest stribbelt een beetje tegen.

avatar van j.touwslager

j.touwslager

Toffe film..!!:)

Spanning tussen Samuel en die slappe.. was erg mooi om te zien..

Gebeeurt lekker van alles,,

Top!

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Sterke thriller over iets wat in deze tijd best realistisch is.
Allereerst zijn de acteerprestaties van de 3 hoofdrolspelers goed tot zeer goed. Jackson als de gestoorde en wrede ondervrager, Moss als de terughoudende en humane FBI-er en Sheen als de terrorist zonder angst.
Het verhaal leent zich tot het maken van een goede film omdat er de hele film door de strijd is tussen goed en kwaad en wat is nog toegestaan om hem aan het praten te krijgen?
Als kijker zweef je daar precies middenin en slaat de ene keer de kant op van Jackson en de andere keer de kant van Sheen. Knap geacteerd van laatstgenoemde dat je soms medelijden krijgt met de grootste terrorist ter wereld..
Waar velen het einde slecht en open vinden lijkt het me toch vrij duidelijk:
Terwijl de FBI feestviert nadat de 3 bommen onschadelijk zijn gemaakt, blijkt er toch nog een 4e bom te zijn en daaruit blijkt dat Jackson wel gelijk had..
Interessante film die zeker een ruime voldoende verdiend!

avatar van Pistons

Pistons

Boeiend en goed opgebouwd verhaal, beetje in de trant van Se7en. Iemand trilde weleens supernep, maar een aantal scènes was erg indrukwekkend en de film verveelde geen moment. Het einde was inventief en aangrijpend.

avatar van nairobi

nairobi

erg amerikaans, soms wat slecht geacteerd,, maar mr Samuel L. Jackson maakt veel goed.

leuk voor tussendoor, geen hoogvlieger

avatar van JakobFugger

JakobFugger

Aaridge film, met een beetje een zweverig einde, wat je zelf kan invullen. Behalve lees ik net bij de extended version (die ik dus niet gezien heb), waarbij het einde wordt ingevuld. De film keek wel lekker weg (had ook niet langer moet duren) en de spanning en psychologische oorlogsvoering waren goed. Wat ook leuk is, is dat Jackson wordt neergezet als de bad guy en Sheen een beetje als het slachtoffer. 3,5*

avatar van Chappi_12

Chappi_12

Ik vond dit echt een goede film! Vooral de psychologische oorlogsvoering en Samuel Jackson's acteerwerk was super!

avatar van Xstriem

Xstriem

Ik vond de drie hoofdrolspelers erg goed spelen in deze psychologische film, waarin je, zoals in andere berichten ook al gezegd is, heen en weer geslingerd wordt tussen de verschillende meningen.
ik begon 'm eerlijk gezegd ook wel te knijpen of hij wat zou doen met die kinderen, aangezien "miss terrorist" ook plotseling aan haar eind kwam
De film heeft me nog wel even bezig gehouden over wat nu acceptabel en met welk doel.
Kun je dit ook doen bij een gijzeling?

avatar van jvg

jvg

Zeker een leuke film om op een zaterdag te kijken. Eindelijk eens wat anders dan een film dat het moet hebben van de special effects. Onlangs dat de film redelijk recht toe recht aan is, zaten er wel wat verrassingselementen in.

avatar van ptjorr

ptjorr

Matig filmpje dit zeg. De dialoog tussen Jackson en de rest bestaat voor een groot gedeelte uit stoer doen, wie er nu eigenlijk de leiding heeft? Verder is het verhaal natuurlijk slap. Moslim-Terroristje die her en der wat bommen geplaatst heeft, martelelen we het er wel uit. Het lijkt wel een aflevering 24. Wat mij betreft een veel te dun uitgewerkt verhaal voor een film. Je leert de karakters ook totaal niet kennen. Ik snap eerlijk gezegd de hoge waarderingen voor dit 13 in een dozijn filmpje niet.

avatar van bartman

bartman

Het plot schetst een welbekend gedachtenexperiment dat meestal dient om marteling te verdedigen. Probleem van dat hele gedachtenexperiment is dat het een enorme hoeveelheid abstractie vergt: het is niet toe te passen op de realiteit. En dat zie je in de film duidelijk terug: om het een moreel dilemma in plaats van een open deur te laten zijn wordt er vanalles bijgesleept en wordt het al met al een volstrekt onrealistisch scenario. Resultaat is dat de film totaal ongeloofwaardig is vanaf de eerste minuut.

Overigens doe ik te film te veel eer aan door de niet-toepasbaarheid van het experiment als enige oorzaak van zijn ongeloofwaardigheid te noemen. Ook met dit plot zou je een betere film moeten kunnen maken dan dit. Zeker gelet op het beschikbare acteertalent van Samual L Jackson. Zo is het eerste kwartier samen te vatten als: "Stoere man met autoriteit zegt dat hij de baas is, nog stoerdere en mysterieuze man zegt dat hij echt de baas is, ultiem stoere bijna mythische man zegt dat hijzelf pas écht de baas is, etc etc etc etc." Kortom, de kijker moet wel erg lang lijden zodat hij ervan overtuigd is dat het een ernstige situatie is die op het aller-aller-allerhoogste (geheimhoudings-)niveau wordt afgehandeld.

Oké, dan volgt een half uur met bizar cleane marteling. Op dat moment vreesde ik dat het 100% pro-martelen werd, aangezien er werkelijk niets te herkennen was van werkelijke paniek of emotie . Het leek wel een scouting clubje vergeleken met wat Amerikanen (en anderen die hun handleidingen aandachtig hebben doorgenomen) in het echt schijnen uit te halen. Toch bleek mijn vrees niet terecht: het was gewoon - en erger - een gebrek aan overtuigingskracht en niet een bewuste poging om het leed en ziekheid van martelen te verdoezelen. Dat bleek in het resterende van de film, waar de martelingen overtuigender werden - en zodoende de film vervelender om te kijken. Hier verloor ik langzaam maar zeker ook steeds meer de interesse in hoe het zou aflopen en welk punt de film wel - of juist niet - wil maken. Voor de anderhalf uur die de film duurt werd het uiteindelijk een verdomd lange zit om de film uit te kijken.

Kort samengevat: een groot drama deze film. Kijk lekker een andere film is mijn advies. Leuk is hij niet, en leerzaam ook niet.

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Slopende mentale thriller met een uitstekende rol van Samuel L. Jackson. Dit krikt zijn reputatie dan toch wel weer op!

5* voor anderhalf uur op het puntje van mijn stoel zitten!

avatar van timbo_

timbo_

Rare film eigenlijk. Of ben ik de enige die deze film ziet als een manier om te laten zien dat het martelen van mensen best te verdedigen is?

avatar van timbo_

timbo_

Film die het vooral moet hebben van zijn interessante uitgangspunt. Want hoe ver mag je gaan om terroristen tot een bekentenis te dwingen? Als het aan beroepsmartelaar Samuel L. Jackson in Unthinkable ligt in ieder geval heel ver. Jammer genoeg komt de film echter nooit los van dit interessante gegeven, waardoor Unthinkable niet verder komt dan enig begrip kweken voor de Amerikaanse martelpraktijken. Al vraag ik me af of dat ook echt de bedoeling is.

avatar van TMP

TMP

Matige film.

Er had wel wat meer uit dit onderwerp gehaald kunnen worden, dan in Unthinkable wordt getoond. Samuel L. Jackson acteert aardig als beroepsmartelaar, maar erg overtuigend doet de rest van de cast het niet. Het verhaal is, los van de achterliggende moraal, erg mager. Dit maakt de film niet echt de moeite waard. Had wel meer ingezeten.

avatar van diandi

diandi

Onderhoudende en soms spannende film.

Hoe ver mag in een "geciviliseerd" land een individu gemarteld worden, in een poging een heleboel "onschuldige anderen" te redden. Mag je zo ver als het "unthinkable" gaan?

Als kijker naar de film ga je daar ook steeds verder in. En daarbij gaat je idee regelmatig wisselen over wie nu slachtoffer is/ slachtoffers zijn en wisselt ook je idee wat nog moreel passend is.

Ook sterk einde van de film, maar wel heel open natuurlijk.

avatar van Masterchief

Masterchief

Zoals hierboven wordt beschreven (door Diandi) is inderdaad de morele kwestie en afweging het interessants aan de film. Als je erin verplaatst als die situatie echt zou zijn; hoe ver mag je gaan? Net zoals de morele kwesties in de film (hoe veel en ver mag je van zijn familie afnemen aangezien hij zelf bommen heeft geplaatst die duizenden mensen kunnen vermoorden).

Al met al een goede film, die vooral sterk is vanwege het verhaal en de huidige terroritisch dreiging, de film zelf stelt eigenlijk niet "veel voor".

avatar van SandraMa

SandraMa

Wauw, wat een film. Vond hem echt heftig. Ik heb soms echt met mijn handen voor mijn ogen gezeten. Hele goede film.

avatar van Zeriel

Zeriel

Behoorlijk magere uitvoering van de premisse; "hoe ver mag je gaan als er veel levens op het spel staan".

avatar van patrick17

patrick17

Unthinkable

Een spannende film die tot het eind vol spanning blijft.

Een heerlijke rol voor Samuel L Jackson, een sadistische

martelaar die nergens voor terug deinst. Een heerlijke vertolking

wat mij betreft, hij brengt het erg sterk over. Zoals altijd wel.

Daarintegen vond ik Carrie-Ann Moss een erg irritante rol spelen,

telkens als er iets 'slecht' ging gebeuren, kwam zij er weer tussen.

Ik begrijp dat er bij de aftiteling nog meer bekend is geworden...

Helaas was dit bij mij aftiteling niet te zien, zou iemand dit

duidelijk kunnen maken, desnoods via een mail naar me accound!?

Ik denk het ongeveer wel te weten maar voor de goede orde.

Een film die snel voorbij ging! 3.5 *

avatar van Tarkus

Tarkus

Sterke film, die helaas niet zo onrealistisch is als hij zou lijken in deze tijd.

Prima rol van Samuel L. Jackson, die heel overtuigend is. Ook Carrie-Ann Moss kon me wel bekoren.

Een film die je wel even tot nadenken stemt, en hopelijk nooit waarheid word.

avatar van scorsese

Originele film over goed en kwaad en wat geoorloofd is om terroristische daden tegen te gaan. Het begint vrij standaard allemaal, maar wanneer de verhoren en martelingen beginnen gaat de film toch een andere kant op. Ondanks het feit dat de film zich voornamelijk op één locatie afspeelt, is het toch onderhoudend en spannend. Overtuigend acteerwerk (vooral van Michael Sheen) en een veelzeggend eindshot dat wat mij betreft het antwoord op de vraag wat geoorloofd is al geeft.

avatar van Fryce

Fryce

Redelijke, onderhoudende film.

avatar van DrJ

DrJ

timbo_ schreef:

Ik weet niet of jij de enige bent, maar 1 slechterik martelen om miljoenen levens te redden , kan ik wel mee instemmen...
Die zijn voor mij het burgerschap niet waard...
Hij gaf toch al niks omz'n leven, want hij pleegt uiteindelijk zelfmoord...

En het einde lijkt mij nogal vrij duidelijk...niks open..er was gewoon nog een 4e bom die uiteindelijk ook gewoon ontploft is... alleen laten ze de ontploffing niet zien

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Spoilertags geplaatst, off-topic bericht verwijderd.

avatar van Demeter

Demeter

patrick17 schreef:
Unthinkable
[...]Ik begrijp dat er bij de aftiteling nog meer bekend is geworden...
Helaas was dit bij mij aftiteling niet te zien, zou iemand dit
duidelijk kunnen maken, desnoods via een mail naar me accound!?
Ik denk het ongeveer wel te weten maar voor de goede orde.
[...]

Er was niet iets te zien, maar wel te horen. Namelijk:je hoort mensen van de FBI en dergelijke die de bom vinden en onschadelijk maken

avatar van Demeter

Demeter

Zeriel schreef:

Waarom?

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Zeriel schreef:
Zwakke film.

Behoorlijk sterke uitvoering van de premisse; "hoe ver mag je gaan als er veel levens op het spel staan".

Sterke film.

Film met laag budget, ( EDIT: 15 miljoen ) waarschijnlijk, aangezien er maar een a twee locaties waren en een onrealistische explosie werd getoond. Maar ook een film die me veel meer deed dan de gemiddelde actiefilm met een budget dat 3 keer zo groot is.
De kern van de film, wat mag je doen om levens te redden wordt mooi en stapsgewijs uit de doeken gedaan. Klatsbam hakt meneer Jackson een vinger eraf, wat ik totaal niet aan zag komen. Het martelen van younger gaat verder en verder en als kijker verleg je je grenzen samen met het personage. Als de vrouw binnenkomt denk je bij jezelf "dat kan hij toch niet maken". Maar tegen het moment dat hij de kinderen erbij haalt begin je ook te denken of dat geoorloofd is om miljoenen te redden.
Jackson is de man met het vieze klusje en hij is zo neergezet dat je hem bijna niet kan haten terwijl je dat wel zou moeten doen.

Ik verwachtte een 13 in een pond film maar kreeg een aangenaam verrassende en ongemakkelijke film over menselijk handelen en de zogenaamd menselijke principes die wij onszelf voorhouden.
Knap.

avatar van cyronaldo

cyronaldo

Het verhaal is vrij dun, maar bleef me wel de hele tijd boeien dus was absoluut niet erg. Ook bekende acteurs die zijn/haar werk goed deden! Ik vond de film erg spannend en ook vrij realistisch. Ik snap ook de achterliggende gedachte van de film wel...hoever mag/kan er worden gegaan om een man tot antwoorden te krijgen?

Er zullen vast veel mensen zijn die zich goed kunnen inleven in mevr. Moss in de film, maar ik niet. Het is fout om kinderen te mishandelen, maar moeten daarom miljoenen mensen het leven laten? Dat vind ik jammer aan de film. Verder een sterke film. 4****

Aanradertje;)